6 dagen voor nod ovulatietest

15 antwoorden en 24556026x bekeken

roos (Gast) 24-02 om 11:10

hallo dames 
hoeveel dagen voor je nod kun je nog een eisprong hebben? ik zit weer op het wachtbankje en  en ik heb gister en vandaag een ovulatietest van de action gedaan zie foto met dezelfde uitslag, die van vandaag was wel iets donkerder ( stiekem ook wel een beetje omdat ik her en der wel eens heb gelezen dat die dingen ook hcg oppikken) ik hoor graag van jullie?

reageer

Anne 24-02 om 12:15

Het kan twee kanten op.. ik heb altijd rond 7 dagen na ovulatie een licht streepje op de ovutest, als die bij jou op loopt een goed teken maar kan ook betekenen .dat je urine van vandaag geconcentreerder was. Hopelijk is het goed nieuws, zou een paar dagen doortesten en kijken wat er gebeurt als het zo is dan is het echt nog heel pril!

Hato 24-02 om 12:35

Hey Roos, ik had op mijn nod zelf voor de nieuwsgierigheid een ovutest van action gedaan en die knalde enorm. Erna een zwangerschapstest en die was ook positief  momenteel 23 weken zwanger van tweede kindje. Je kan morgen en overmorgen nog eens testen en zien of die nog donkerder worden. Maar natuurlijk zwangerschapstesten zijn betrouwbaarder dan ovutesten. Sommige vrouwen hebben altijd wel een streep (donker/licht) omdat ze LH hormoon in hun bloed hebben en hun ovutest heeft dan altijd wel een streep. Of dit bij jou het geval is ? Afwachten 

Puck 24-02 om 12:40

Ik zou gewoon een zwangerschapstest doen. Je denkt nu toch al dat het betekent dat je zwanger bent, dus dan kun je ook gewoon tedten, toch? Nog een paar dagen doortesten met ovutesten kan wel, maar wat levert het je op?

roos (Gast) 24-02 om 13:28

gefeliciteerd hato  voor een zwangerschapstest is het nog te vroeg 6 dagen voor nod, dus ik zit mezelf waarschijnlijk gewoon weer gek te maken inderdaad met die ovulatietesten maar ik vond het wel bijzonder dat ze nog zo duidelijk zijn voor mijn menstruatie, zal eens kijken wat die morgen doet, scheelt ze kosten niet zoveel ???? 

Moedertjuh 24-02 om 13:34

Ik testte mijn laatste zwangerschap met beide, ik had nog zoveel ovulatietesten liggen van sensitest en wilde weten op welke test er eerder een streepje te zien zou zijn. Ik had 5/6 dpo een felle steek gevoeld en de dag daarna een lichte bloeding. Op 8 dpo had ik op de zwangerschapstest een heeeel licht streepje, bijna onzichtbaar. Op de ovutest een duidelijker streepje. Dat ze ook op Hcg reageren staat ook gewoon in de bijsluiter. Echter moet je natuurlijk ook een zwangerschapstest doen om zeker te weten dat het om een zwangerschap gaat. Ik vond het gewoon leuk om te testen. Toen ik 5 weken was werd het streepje op de ovutest bijna zwart. Maar als de ovutest oploopt is het een goed teken. Succes ! 

roos (Gast) 24-02 om 13:41

wat is dpo ook alweer?

Anoniem (Gast) 24-02 om 14:10

Hoe is je afscheiding zo vlak voor Nod meis?

Puck 24-02 om 15:25

Ja, het is nog vroeg voor een zwangerschapstest. Maar waarom test je wel met die ovulatietestjes dan? Toch omdat je hoopt dat het oploopt doordat je hcg aanmaakt? Dan kun je toch net zo goed een zwangerschapstest doen? Ik snap het geloof ik niet helemaal 

roos (Gast) 24-02 om 17:21

laat maar, op reacties zoals puck zit ik niet echt te wachten, ik wil gewoon iets te graag geloven dat ik zwanger ben helemaal na vorige maand. en nu een zwangerschapstest doen heeft geen nut want die is toch nog negatief, dat zeg je zelf ook, en ja ik zit mezelf misschien gek te maken met die ovulatietest ma ja dat is mijn eigen ding toch 
bedankt voor jullie reacties aan de rest van de meiden

Puck 24-02 om 19:39

Ik zeg niet dat het TE vroeg is voor een zwangerschapstest. Ik heb ook niet gezegd dat hij negatief zal zijn. Ik denk namelijk dat hij positief zal zijn, als we er vanuit gaan dat de ovulatietesten oplopen omdat ze reageren op hcg. 
Als je eerder deze ronde een eisprong gehad hebt en je hebt die gevonden, dan kun je nu niet weer ovuleren. Dus dan reageert de test waarschijnlijk op hcg en kun je ook een zwangerschapstest doen. 
Als je nog geen lh-piek gevonden had, kan dit je ovulatie zijn met een late(re) eisprong dan normaal.

Ik vind het jammer dat alles op dit forum zo vaak negatief opgevat wordt. Als ik in jouw situatie deze testjes had, zou ik zekerheid willen hebben dat de test oploopt door hcg en een zwangerschapstest doen. Dat is slechts een goed bedoeld advies. Niks gemeens of anderszins rot bedoeld. 

Anne 24-02 om 20:06

Puck je was correct in je antwoord. Mensen kunnen ook niks hebben als ze een ander antwoord krijgen wat ze niet willen horen.

Anne 24-02 om 20:08

Dat ben ik wel met puck eens, op het moment zijn mensen gelijk boos als je iets zegt. Terwijl het vaak niet eens slecht bedoeld is... Ook steeds zweveriger qua kwaaltjes, terwijl als je kwaaltjes hebt het hcg meetbaar zou moeten zijn. 

Anne 24-02 om 20:12

Precies Anne!! Als je niet mee lult....dan krijg je een negatieve reactie 

Hato 24-02 om 22:22

Ik denk niet dat puck het slecht bedoelde, maar het is hier een online platform waar geschreven word en je de intentie en gevoelens soms niet door de woorden heen kan lezen of begrijpen. Dan schrijf je iets maar word het bijvoorbeeld verkeerd gelezen. Dat veroorzaakt dan misverstanden en zorgt er ook voor dat we ons aangevallen voelen terwijl het zo niet bedoeld is 

Moedertjuh 25-02 om 06:37

Het is idd maar net hoe het geinterperteerd word en hoe je hormonen dan zijn 
Sommige dagen ben ik ook sneller op de kast dan andere dagen hoor. En op een forum met vrouwen krijg je soms dit soort situaties. Maar vind het wel belangrijk dat men durft te vragen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp '6 dagen voor nod ovulatietest' in het Zwanger worden forum