Ovulatietest nu wel positief?

8 antwoorden en 24467915x bekeken

BolletjeI 06-03 om 09:32

Hallo allemaal,
Mijn vriend en ik zitten in ronde 1 voor ons eerste kindje  Bewust dan toch, in december stopte ik al met de pil.
Tijdens mijn cyclus probeerde ik vanaf dag 13 ovulatietesten. Deze waren telkens negatief. Daar hebben we ons niet te erg op vastgepind.
Rond dag 20 stopte ik met testen, omdat ik in de overtuiging was dat het nu toch al te laat was, en dat ik de eisprong gemist had (dus: zou voor dag 13 geweest zijn).
Gisteren testte ik uit nieuwsgierigheid nog eens, ik verwachtte nu de lichtste streep tot nu toe. Vreemd genoeg werd het de donkerste (dag 25, foto onder).
Vandaag testte ik opnieuw. De streep was zelfs nog duidelijker. 
Mijn cyclus duurt 29 tot 30 dagen (maar wel regelmatig op die ene dag na).
Hoe kan dit? Kan ik nu nog een eisprong hebben? 
Groetjes

reageer

Beagle 06-03 om 12:31

Die ziet er positief uit ja! 
Het kan zijn dat je nog aan het ontpoppen bent en daardoor onregelmatige cyclus.
Een ovulatie test reageert ook op hcg. Dus je kan evt zwangerschap testje proberen om dat te bevestigen.

Ik denk zelf dat je een late ovulatie hebt  vandaag maar even gezellig maken

BolletjeI 06-03 om 20:36

Hey! Bedankt voor je reactie!
Tot nu toe nog steeds positief. Ook een raar soort afscheiding. Ik vind het moeilijk om te weten of het om het befaamde cervixslijm gaat of niet...
We zullen zien!

Moedertjuh 06-03 om 14:05

Wel even doortesten, als ze aflopen is het idd een late eisprong. Blijven ze positief dan kan je namelijk ook zwanger zijn. Even stel dat je eisprong idd voor de ovutesten was dan zou de ovutest nu kunnen reageren op Hcg. De kans is klein maar zeker niet ondenkbaar. Dus als je doortest en ze worden lichter is het zeker je LH piek. 

BolletjeI 06-03 om 20:37

Hey! Bedankt voor je reactie.
Zo ver had ik zelfs nog niet gedacht. Spannend zeg ;-)

Peetje1983 07-03 om 07:40

Hoi hoi, ik heb een vraagje , ben ik oktober gestopt met de pil en elke keer een nette cyclus gehad tot 2 maanden geleden,  ineens 6 weken niks en daarna naar 2 weken weer ongesteld, nu heb ik voor de 1e keer in al die maanden me eisprong vorrige week woensdag gevonden, de rest was positief van de ovulatie, wanneer kan je dan het beste sex hebben? Hoor zoveel verschillende verhalen , wij hadden met toeval de zondag en dinsdag sex gehad,  en toen ik woensdag de test positief had natuurlijk ook nog, na woensdag niet meer

Anoniem (Gast) 07-03 om 08:08

Prima!

BolletjeI 07-03 om 08:59

Update: mijn testen nemen af. Dus: een héél late eisprong. Wow, hier had ik nooit aan gedacht. Gelukkig "onverwachts" toch een testje gedaan dus.
De praktische kant van het verhaal: wil het in theorie zeggen dat mijn cyclus een stuk langer zal duren (en ik dus pas veel later dan mijn NOD van 9/03 zal menstrueren?) 

Beagle 07-03 om 09:05

Ja dan zou je je nod  over 14dagen hebben  afhankelijk van je lutale fase. Als die bijv 12 dagen is dan heb je over 12 dagen je nod. Spannend!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest nu wel positief?' in het Zwanger worden forum