Ovulatie na maanden van stilte?

0 antwoorden en 20808511x bekeken

Linke1701 20-01 om 16:11

Hallo allemaal, 
Ik ben nieuw hier en heb besloten om deel te nemen aan dit forum omdat ik met mijn handen in het haar zit :-( 
Ik ga even mijn verhaal vertellen (ik probeer het zo kort en duidelijk mogelijk te houden :-)): 
- november 2019 kreeg ik tijdens de jaarlijkse controle bij de gynaecologe te horen dat ik een cyste had op mijn linker eierstok. Ik ben toen moeten starten met de minipil Cerazette. 
- 20 december 2019 moest ik terug op controle en was de cyste helemaal verdwenen, gelukkig! Ik was toen ook al reeds een week terug gestopt met de minipil en nam nu dus niets in. Ik had tijdens deze controle ook licht bloedverlies en de gynaecologe zei me dat mijn menstruatie er dus waarschijnlijk zat aan te komen. Als deze begon, moest ik bloed gaan laten trekken om mijn cyclus beter te kunnen bepalen. 
- 13 januari 2020 was ik nog steeds niet ongesteld geworden. Ik nam terug contact op met de gynaecologe en ze zei me dat ik 17 januari 2020 (op mijn verjaardag) bloed moest gaan laten trekken want dat er dan iets niet in orde zou zijn met mijn hormonen volgens haar. Ik ben dus vrijdagmiddag 17/01 bloed gaan laten trekken. 
Die avond was ik aan het vrijen met mijn vriend en ik kreeg plots helse pijn in mijn onderbuik aan de rechterkant. Een heel hevige steek, ik schreeuwde het uit van de pijn en de tranen liepen over mijn wangen. 
Het was een pijn die na enkele minuten over was. Zaterdag en zondag door de dag heb ik wel nog een doffe ‘pijn’ gevoel daar rechts beneden waar de pijn vrijdag zo aanwezig was. Ik heb dus het hele weekend nog een soort van trekkerig gevoel gehad daar. Ook als ik moest hoesten of te snel ging zitten, kreeg ik er steken. 
Zondagavond was ik compleet overstuur. Ik heb uren gehuild zonder reden, was duizelig, misselijk, zag niet meer tegoei, was heel onrustig / zenuwachtig, heb amper kunnen slapen, enzovoort. 
- vandaag maandag 20/01 heb ik gebeld naar de gynaecologe voor de bloedresultaten. Alles was perfect in orde, tot iedereens verbazing. Ze vertelde mij dat mijn hormonen vrijdag middag heel erg hoog lagen en er toen dus een eisprong zat aan te komen! 
Ik ben meteen naar de gynaecologe apotheker gegaan en heb een ovulatietest gekocht. Deze was negatief. 
Ik voel nog steeds een dof gevoel in mijn buik en heb ook last van lage rugpijn. 
Zou ik dan vrijdag toch mijn eisprong gekregen hebben (of in elk geval dit weekend)? 
Wat denken jullie hierover? 
Ik stel me zoveel vragen en maak me nog steeds zoveel zorgen. We willen graag voor een kindje gaan nadat ik in 2018 een vroege miskraam heb gekregen. 
Alle bedenkingen/ervaringen zijn welkom! 
Heel veel liefs

reageer