Zwanger of niet?

15 antwoorden en 20806445x bekeken

Eli 22-01 om 10:50

Hey,
Ik ben 9 DPO en ik hab last van misselijkheid (in vlagen), diarree, hoofdpijn en moe (ik val snel en overal in slaap).
Ik herken deze symptomen niet bij de zwangerschap van mijn zoontje en ik mag pas volgende week testen toch ben ik nieuwsgierig of er iemand dit herkend.

Ik hou ook mijn temperatuur bij, ik heb deze ook toegevoegd aan mijn vraag.
We hebben wel geklust op de dag van mijn ovulatie, wat ik pas achteraf ondervonden heb.
Bedankt voor de reacties!

reageer

Orchidea 22-01 om 14:11

Zou kunnen, je temp is vergeleken met voor je ovulatie wel mooi hoog, maar ik zie vandaag dat hij wat meer naar beneden gaat als hij 0.1 of 0.2 naar beneden gaat is het niet erg, maar anders denk ik niet dat je zwanger bent. Een test moet het toch gaan uitwijzen, en soms houd ons lichaam ons nou eenmaal voor de gek. Verder, temp ik zelf niet, want mijn temp bleef soms op de dag zelf nog hoog, en ik werd daarna toch nog ongesteld. succes met wachten. op 12 dpo kun je ook alvast wel een testje doen hoor, als je zwanger bent is die al echt wel positief ! ;-)

Eli 22-01 om 14:54

Ja ons lichaam kan ons enorm voor de gek houden, al genoeg willen ondervinden . Ik heb ook mijn temp kaart van december maar daar baseer ik mij niet op want toen was ik ziek en dat verklaart de hoge temperatuur. Maar zoals je ziet er is een plotse daling op het einde en de dag erna was ik ongesteld. Dus die verhoogde temp wil niet zoveel zeggen helaas. Maar als deze tot volgende week aanhoud (ik zou normaal pas rond 30/01 ongesteld moeten worden) dan zal ik wel eens testen. Maar het is dat wachten en die onzekerheid dat toch best wel lang is.

Anoniem (Gast) 22-01 om 14:35

Klinkt als die griep die hier in huis heerst. Alleen dan milder. Waar ik last van heb. Mama kan niet ziek zijn. 

Eli 22-01 om 14:55

Ik ben gevaccineerd (in november) tegen de griep dus dat zou mij raar lijken

Orchidea 22-01 om 16:03

Het heerst wel enorm hoor, en een griepprik is goed, alleen wilt niet zeggen dat je ook garantie krijgt dat je geen griep krijgt. Hou je temp even in de gate, en een vroege test kan altijd zoals ik al zei, als hij positief is, is dat fijn, maar als hij negatief is hoeft dat nog niet altijd zo te zijn ;-) blijft toch afwachten, ik testte bij mijn 2e zwangerschap pas met 3 dagen over tijd positief, en daarvoor negatief, zelfs met een vroege test.

Eli 22-01 om 16:24

Eerste keer dat ik de vaccinatie kreeg, hadk dan een wezk derna de griep. Dus is inderdaad niet verzekerd dar je ze niet krijgt natuurlijk. 
Nu mijn temp is altijd rond de 37, gisteren 37,2 en vandaag 37,1. Ik hou er de moed in, ookal is het niet geplant het is meer dan welkom .
Als ik op 12dpo wil testen moet dat dan met een vroege test of is de gewoone clearblue ook goed? 

Orchidea 22-01 om 16:28

Ik raad je wel aan om een vroege test te doen, een normale "zou" kunnen, als je wat sneller hcg aanmaakt, maar dat weet je niet, clear blue werkt in de meeste gevallen pas vanaf 25 hcg. Dus ik zou een vroege kiezen, bijv kruidvat 2 voor 5, action early, etc.. als die positief is zou je evt een clear blue kunnen proberen als je die graag wilt doen, met evt de weken ;-)

Eli 24-01 om 07:30

Update:
Ik had diarree door iets verkeerd te hebben gegeten, waarschijnlijk komt de buikpijn daar ook van, alhoewel dat ik met nog altijd af en toe misselijk voel maar dan meestal in de voormiddag, in de namiddag ben ik energiek maar moe tergelijk. Temperatuur was vandaag 37,4 dus nog altijd hoog, zelf hooger dan de dzgen ervoor. 
Ik heb early test gekocht bij kruidvat en ik ga morgen testen.
Laten we hopen. ????

Orchidea 24-01 om 08:52

Spannend! Succes morgen

Eli 25-01 om 06:30

Vandaag getest, lichte possitieve zwangerschap test in de handen. 
Mijn zoontje is nu 11 maanden, is dat niet te vroeg voor een tweede? Hoe gaat hij reageren tegen de bevalling zou hij 1 jaar en 7 maand zijn ongeveer.

Anoniem (Gast) 25-01 om 08:06

DeZe is niet licht positief hoor maar duidelijk positief! Gefeliciteerd!!!

Waarom zou het te vroeg zijn? Hij is nu 11 maand plus 8 is 19 maand. Kan prima! Gezellig juist. 

Hoe hij gaat reageren ligt aan hem en aan jullie. Hoe gaan jullie er mee om. Er zijn tegenwoordig hele leuke boekjes om hem voor te lezen. Zo gaat hij het wat meer begrijpen. Betrek hem in alles. Tijdens en na de zwangerschap. En zorg voor tijd alleen met hem na de bevalling

Eli 25-01 om 08:22

Bedankt .

Hij is ter wereld gekomen via een spoedkeizersnede en ik moest normaal 1 jaar wachten alvorens terug zwanger te zijn. Maar dit was echt een (on)geluk.
Wij gaan hem sowieso bij elke echo meenemen, en hem zoveel mogelijk bij alles betrekken. Hij heeft al 'ervaring' met baby's en andere kinderen want hij gaat naar de creche en is in november 2019 grote neef geworden.


telkens als ik hem ook een video toon van en baby begint hij te lachen en te schreeuwen van plezier . We hebben er een goed vertrouwen in dat alles goed komt maar hij is nog zo klein en hij schopt ewa te graag als ik hem wil verversen of verzorgen.

Orchidea 25-01 om 09:16

Wauw, duidelijk positief hoor voor 11 dpo. Gefeliciteerd

Anne 25-01 om 09:51

Gefeliciteerd! 
Mijn kindjes schelen 22 maanden. Mijn ervaring is dat ze er weinig van mee krijgen, hooguit de laatste maand dat ze een beetje snapte dat er een baby in zat. Mijn dochter is nooit mee geweest naar een echo of dergelijke, 1 keer controle en toen krijste ze zo hard (mijn mama is van mij en iedereen blijft daar vanaf idee) dat ze het hartje niet konden luisteren haha. Sindsdien mocht ze van mij niet meer mee haha, voor mij beter en voor haar ook. Maar na geboorte is het wel heel druk maar qua leeftijdsverschil pakte mijn dochter het zo op(wel wat driftbuien in het begin).Ze weet niet beter en is superlief en zorgzaam naar haar broertje alsof hij er altijd geweest is

Eli 25-01 om 12:12

dankjewel !

We gaan zien wat hij doet bij de eerste controle, hij is meestal heel rustig, bij de pediater ook laat hij hem flink doen en als ik hem afgeef aan iemand anders is er ook nooit een probleem geweest. We zullen zien wat het word. Nu is hij inderdaad nog veel te klein om te snappen dat er een baby groeit in mijn buik en dat hij grote broer word, maar vanaf deze zomer gaan we het hem wel proberen uitleggen met een boekje (wat hij nu al interessant vindt). We gaan hem wel bij alles zo goed mogelijk betrekken, ik vindt dat zelf zeer belangrijk.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger of niet?' in het Zwanger worden forum