Wanneer testen na prille miskraam?

11 antwoorden en 20684411x bekeken

Selby 03-02 om 21:15

Hoi (aanstaande) mama's.

Sorry voor het zoveelste topic hierover, maar op Google kom ik zo veel tegenstrijdige verhalen tegen.

Ik had vrijdag mijn NOD. Overtijd. Zondagochtend een licht positieve zwangerschapstest in mijn handen, helemaal blij. Zondagmiddag toch een bloeding. Maar anders dan een normale menstruatie. Geen krampen of buikpijn, alleen helderrood bloed. Dat gegoogle'd en ik kreeg weer hoop. Het hoefde niet meteen een miskraam te betekenen, als het maar bij een klein beetje bleef.

Inmiddels maandagavond en ik heb hele tampons en maandverbanden vol. De verloskundige gebeld, zij denkt aan een hele prille miskraam. Ik moest over een paar dagen maar een nieuwe zwangerschapstest doen. Maar, op Google staat dat dat zwangerschapshormoon HCG nog heel lang in je lichaam blijft als je positief getest hebt. Ik heb nog steeds zere borsten. 

Wanneer moet ik nou testen dan want als ik weer een positieve test te zien krijg houd ik hoop maar dan is de teleurstelling over 4 weken weer zo groot (bij een nieuwe menstruatie). Heeft iemand tips of herkenning?

reageer

Puck 04-02 om 19:00

Tja, wanneer je opnieuw moet testen weet ik niet. Het was volgens mij maar een licht sreepje, dus ik denk dat je al opnieuw kunt testen. Als hij weg is of lichter, weet je dat je hcg daalt. Is hij opeens wel donkerder, dan is er blijkbaar toch iets gaande. Dat laatste geeft dan ook geen garantie op succes, maar dan is het wel de moeite om na een paar dagen weer te testen en contact te houden met de vk over een vervolgecho. Als je nog twijfel hebt, dan zou ik toch gewoon nog een test doen, want je bent zo te lezen nog onzeker. Ik denk dat als het zondag inderdaad je ms was, je nu echt negatief gaat testen.

sweet 04-02 om 19:03

Ik heb in november een miskraam gehad met 5 weken zwangerschap. 1 dag na het begin van de bloeding was mijn test al negatief. Dus ik denk dat je al kan testen. 

♡ Ilona ♡ 04-02 om 19:48

Met zo een licht streepje is die snel weer negatief

Anoniem (Gast) 04-02 om 20:46

Uhm niet? 

Op naar je volgende nod. Je streepje was zo licht, terwijl je al over tijd was. Mijn eigen ervaring is dat het hcg direct flink afneemt na het verliezen van de hele zwangerschap. 

Heb 2 curretages gehad en 1 spontane miskramen. Bij de curretages ging het rap naar beneden en bij de spontane miskraam al voor de miskraam begon. 

Selby 04-02 om 21:38

Ja precies. Ik denk dat ik idd helemaal niet meer ga testen. Ik drink verder toch bijna geen alcohol en andere dingen die je in de zwangerschap beter niet zou kunnen gebruiken. Als het wèl toch nog zo mocht zijn merk ik het vanzelf bij me volgende nod. Bedankt voor jullie reacties.

Mimi 05-02 om 12:20

Ik zou wel even testen, al is het maar om even te zien dat het hcg echt uit je lichaam is. Dan hoef je volgende maand niet te twijfelen bij een positieve test of het nog een restje hcg is.

Moedertjuh 05-02 om 20:12

Ik had in nov 2017 een vmk, nod was ook vrijdags. Licht positieve test 2 dagen daarvoor. Maar s'maandags helderrood bloedverlies. Mijn testen lieten ruim een week een streepje zien. Ik zou wel testen hoor zodat je zeker weet dat het Hcg uit je lichaam is....en bij mij duurde het ruim 4 weken voordat ik weer een eisprong had. Wel gelijk weer raak. 

Selby 06-02 om 09:23

Oh gelijk weer raak? Daar hoop ik ook op. Heb manlief al gewaarschuwd hihi. 

Ik heb nog niet getest. Ik heb ook nog maar 2 ovulatietesten over en twijfel om nieuwe te halen. In principe is een eisprong altijd in het midden van je cyclus toch? Dus als je altijd 27-28 dagen bent kan je toch die week van je eisprong om de dag vrijen?

Klein vraagje daarover. Als je bijvoorbeeld op je vrijdag je eisprong zou hebben, kan je dan het beste ma wo vr vrijen, of beter dinsdag donderdag zaterdag?

Groetjes Selby

sweet 06-02 om 09:29

Ik had 2 weken na de miskraam weer een eisprong en ook gelijk raak. Voor mijn dochter had ik ook een miskraam, toen was de eisprong ongeveer 3 weken na de miskraam en ook gelijk raak. 

Wat betreft met de positieve test, wij deden het alle dagen steeds achter elkaar, dus wat de beste dagen dan zijn weet ik niet precies  Ik hoop dat het snel raak is ! 

Mimi 06-02 om 10:51

Wil hij nu wel om de dag dan? Dan stijgen de kansen sowieso enorm!

Selby 06-02 om 11:14

Ja Mimi, ik moest alleen eerst even hysterisch gaan zitten janken. Nu is ‘ie ineens superfanatiek. Ik probeer er maar niet bij stil te staan wat hiervòòr dan t probleem was.

Net toch maar even een testje gedaan. Heel raar maar precies als vorige keer, alleen een piepklein streepje als je de test helemaal kantelt en er dus schuin onder kijkt. Ik denk nu dat het gewoon het gewone streepje is die dus verkleurt na het indrogen, het lijntje die wel of niet reageert op de urine. Nu twijfel ik meteen of ‘ie vorige keer wel positief was. Zucht verwarrend allemaal. Stomme goedkope Kruidvat test. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer testen na prille miskraam?' in het Zwanger worden forum