Ovulatietest als zwangerschapstest

3 antwoorden en 20366021x bekeken

Dromertje 07-03 om 21:53

Hallo,

Ik ben momenteel een kleine week overtijd (denk ik). Ik had nog een ovulatietest liggen en heb deze vandaag gedaan en hierop stond een duidelijke streep maar niet zo duidelijk als de controlestreep. Ik weet dat een ovulatietest kan tekenen voor hcg maar mijn vraag is is dit altijd zo dat een ovulatietest feller en sneller tekent dan een zwangerschapstest? Ik heb ondertussen een zwangerschapstest maar bang voor de teleurstelling en wil weten wat ik kan verwachten. 

Dankjewel! 

reageer

Flo 07-03 om 22:48

Een week overtijd , testen!
Wij kunnen echt geen antwoord geven op de ovulatietest. Laat je het nog even weten?

Moedertjuh 08-03 om 19:39

Een ovulatietest loopt net als een zwangerschapstest op bij opbouwend Hcg. Maar dat is afhankelijk wanneer je test. Als je echt een week overtijd bent dan zal een ovulatietest alsook een zwangerschapstest moeten knallen. Bij mij was het streepje echt donkerder dan donker oo de ovulatietest een paar dagen na nod. Maar op 9 dpo nog een licht streepje. Had beide in huis, testte gewoon met een zwangerschapstest maar voor de gein ook met ovu testen. Deze liepen beide op vanaf 8 dpo. Ovu test iets sneller. Maar om het zeker te weten doe altijd een zwangerschapstest. 

Flower1990 08-03 om 22:34

Een ovulatie test reageert zeker op hcg. Maar is niet zo betrauwbaar als een zwangerschaptest. Uitendelijk als je het echt zeker wilt weten of je zwanger bent zul je dat wel doen een zwangerschaptest.
Ik snap dat het spannend kan zijn maar zelf had ik ook alleen nog ovulatietesten over en ook met de ovulatiest gedaan en elke dag 2 streepjes dus daarna zwangerschaptest en ja zwanger.
Dus het kan zeker! Maar je weet het pas zeker met een zwangerschaptest. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest als zwangerschapstest' in het Zwanger worden forum