Hoe kan het dat de testen lichter worden?

1 antwoord en 20185000x bekeken

NadiaU 10-03 om 09:47

delete

reageer

Orchidea 10-03 om 10:24

Hoe weet je dat je nu ongeveer je ei sprong hebt? 

Tempratuur je? Heb je voorheen ook ovulatie testen gebruikt? Of loop je bij een gyn?

Apps zijn niet betrouwbaar. Echt niet. Het is een voorspelling van een cyclus, als jou lutale fase korter is, of langer klopt het dus al niet. Heb je een regelmatige cyclus? Zoja, dan kan je "inderdaad" tussen haakjes wel uitgaan van een eisprong op dag 14. Maar ik heb een cyclus die bijv. zo veranderlijk is als het weer, de ene keer is hij 26, dan 33. Ik kan er niets op aan.

Je ei sprong KAN dus al geweest zijn, maar dat hoeft niet. Ook kan het zo zijn dat je niet de "typische" knaller krijgt, maar dat je test wel donker is, sommige meiden krijgen nou eenmaal nooit een test zoals in de beschrijving staat (test lijn even, of donkerder dan controle lijn) terwijl hun eisprong wel is geweest. Ligt er ook aan hoeveel LH jij in je lichaam hebt. Als ik je mag adviseren, zou ik een extra gevoelige ovulatie test gebruiken. 

Verder zou ik ook even doortesten.. de kruidvat testen zijn niet de beste, als je zo nu en dan weleens leest. Ze blijven bijv. ook positief, terwijl er geen sprake is van een ovulatie, of zwangerschap, dan kunnen ovulatie testen ook donker blijven. 

Succes, en hopelijk heb je snel je antwoord. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe kan het dat de testen lichter worden? ' in het Zwanger worden forum