Ovulatietest gebruiken of niet?

4 antwoorden en 19621584x bekeken

SarahVG92 24-05 om 17:35

Dag iedereen
Sinds begin maart ben ik gestopt met anticonceptie omdat ik een kinderwens heb.
Sinds mei hebben we voor de eerste keer onveilig seks gehad. Mijn cyclus is nog niet helemaal regelmatig denk ik. Vorige maand had ik een cyclus van 24 dagen en daar voor kon ik het niet echt uitrekenen want het was de eerste na jarenlang pil te slikken.
Ik lees heel veel op het internet over ovulatie testen en hoe je het zelf kunt zien wanneer je vruchtbaar bent. Momenteel heb ik nog geen ovulatie testen gedaan. Raden jullie mij dit toch aan? 
 6 mei was mijn eerste dag van mij laatste menstruatie en ik heb op 16 mei voor de eerste keer onveilig seks gehad. Als ik die bereken  dan is dit sowieso een van mij vruchtbare dagen in een cyclus van 24 dagen en 28 dagen. Dus ik wacht vol ongeduldigheid af of ik mijn regels zal krijgen binnenkort.
Hebben jullie al ervaring dat je vanaf de eerste keer zwanger kunt zijn? We hebben wel niet meer dan 1 keer elke week gevreeën.
Zelf hou ik mijn cyclus bij via de app Flo.
Ik kan er niet echt met iemand over praten, dus ik hoop dat ik via dit forum er wat meer te weten over kan komen.

Veel liefs Sarah 

reageer

Line (Gast) 24-05 om 17:41

Je kan altijd komen meepraten in de NOD groepjes. 
Ik ben zelf ook aan de eerste ronde bezig ik ben trouwens niet de enige die net begonnen is, dus kom er gerust bij! Ook wij hebben maar 1 keer per week het gezellig gemaakt dus ben ook in spanning af aan het wachten mijn laatste menstruatie begon op 5 mei dus we lopen ongeveer gelijk
Ik gebruik overigens wel ovulatie testen. Net omdat wij niet zo vaak intiem zijn, dan missen we zeker de juiste dag niet! 

SarahVG92 24-05 om 17:45

Dag Line 
Als ik nu niet zwanger zou zijn ga ik denk ik ovulatie testen halen. Raad je me een bepaald merk aan? Hoe kan ik me aansluiten bij zo een nod  groepje?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest gebruiken of niet?' in het Zwanger worden forum