Ovulatietesten en tempraturen

3 antwoorden en 19323994x bekeken

mama 15-06 om 18:49

Hoi allemaal,

Wie kan er even met mij meekijken. Kom er even niet meer uit.
Ik dacht altijd (mss is dit ook wel gewoon zo) dat ik een lf heb van 14 dagen.
Maar ik begin hier sinds weekend aan te twijfelen.
Ik had zaterdag avond een negatieve ovulatietset athans hij was wel donkerder dan normaal maar nog niet positief (2-besure). 
Zondag ochtend (6.15)de bekende vaste smiley ook de 2-besure test was even donker. Dus me eisprong zit eraan te komen. Echter zondagmiddag eipijn wat aanhield tot de nacht en vanochtend was mijn temp met 0.1 gestegen. Ik heb altijd gedacht dat ik een eisprong had gehad als mijn temp 36.7, daarna stijgt de temp dagelijks 0.1 graden tot de 36.9 a 37.00. Nu kreeg ik net t idee heb ik w een lf van 14? Of is deze mss korter en is mijn eisprong steeds iets later geweest dan ik heb gedacht. Ik heb een foto toegevoegd zou er iemand met mij willen kijken of ik het goed heb... Als ik uitga van een ovulatie als ik een temp verhong heb van 36.7 dan was de eisprong in nog geen 12 a 14 uur na de postieve ovulatietest ( terwijl ze schrijven dat na een positieve ovulatietestje een eisprong kan verwachten tussen de 24a48 uur). Als ik dan me tempkaart bekijk en de tempraturen heb ik mss mijn eisprong te vroeg genoteerd en is mij lf geen 14 maar 11a 12...
Help iemand die even mee kan kijken ;-)

liefs

reageer

mama 16-06 om 09:55

niemand die even met me mee kan kijkrn :-(

Puck 16-06 om 12:22

Tja, het is allemaal geen exacte wetenschap. Ik hd altijd precies 10dagen tussen mijn positieve ovulatietest en mijn menstruatie. Mijn laatste ovulatie duidelijk eipijn gehad rond 19:00, terwijl mijn positieve ovulatietest van die ochtend was. Mijn temp gaat altijd 3 dagen na een positieve ovu-test pas omhoog. Zowel mijn ovu-testen als mijn temp houden zich dus niet ‘aan de regeltjes’. Zo lang je rond de ovulatie regelmatig vrijt zit je altijd goed qua timing.

Line 16-06 om 13:33

Ik heb deze maand ook geprobeerd om ovulatietesten en temperatuur te combineren maar bij mij slaat het ook op niks
3 dagen achtereen een positieve ovulatie test terwijl ik op de eerste positieve dag al een temperatuur dip had. Dat zou betekenen dat ik mijn eisprong had een paar uur voor mijn eerste positieve ovulatie test
Ik heb er mij bij neer gelegd dat ik er niet wijzer uit ga worden en hoop gewoon dat het prijs is  wat de LF betreft. Deze wisselt bij mij wel eens denk ik. Tussen de 10 en 14 dagen heb ik de indruk. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietesten en tempraturen' in het Zwanger worden forum