Verwarring

9 antwoorden en 17142065x bekeken

Sofie (Gast) 13-11 om 18:18

Hey iedereen
Ik ben een mama van 3 dochtertjes en ik ben even compleet in de war! Mijn man en ik zijn helemaal niet bezig met zwanger worden, toch kreeg ik het gevoel da ik het wel was. Enkele dagen voor mijn NOD had ik dan ook een kruidvat test gehad , licht positief. Er zijn er nog zo enkele gevolgd en gisterenavond nog een clearblue met zwanger 1-2. Gisteren ook bloedtest laten doen en daarstraks te horen gekregen dat mijn hcg nog te laag was om een zw al te bevestigen dus maandag opnieuw laten prikken.
Verwarring dus. Net nog een Kruidvat gedaan (‘s avonds dus) en hier was niets op te zien.
Als iemand hier een verklaring voor heeft dan mogen jullie dit hier altijd even posten ????

Groetjes! 

reageer

lore 15-11 om 13:48

Hallo,
Hoe ver na je NOD ben je nu? De zwangerschapstesten uit de winkel reageren op het hcg in urine (maar enkel positief of negatief) en de bloedtesten detecteren het hcg in bloed (en geven een waarde). Maar als in je bloed (voorlopig) een te lage concentratie is gevonden, is het normaal dat de concentratie in urine ook nog te laag is om te detecteren; maar dat gevoeligere tests het wel al oppikt.
De concentratie hcg verdubbelt elke 48-72 uur dus als je na die tijd opnieuw een test afneemt zou je een beter beeld kunnen krijgen. Een bloedtest geeft sowieso het beste beeld, dus ik zou nog even geduld proberen te hebben tot maandag. 
In het bloed meten ze effectief een waarde, dus de waarde van maandag vergelijken met de waarde van vorige keer en ze kunnen je meer vertellen. Een (meer dan) verdubbeling wil meestal zeggen dat de cellen zich goed innestelen, een lager verschil kan wijzen op een naderend miskraam en dan zal er over enkele dagen waarschijnlijk opnieuw bloed afgenomen worden om dit te controleren.
Succes met wachten...

Susanna 15-11 om 13:51

@lore bloedtest meet ook de waardes onder de 10 dus te laag voor een urine test. Dus als de urine test positief aangeeft dus boven de 10 zou je verwachtten dat een bloedtest ook positief aangeeft. Misschien een vroege miskraam?

lore 15-11 om 13:56

Wij komen op het labo vaker waardes tegen tussen 5 en 25 die we rapporteren als “onzeker - test hernemen over een aantal dagen”. Vanaf 25 rapporteren we positief, onder 5 is negatief.
Deze onzekere waardes kunnen na die paar dagen 2 richtingen uit, inderdaad niet gestegen of zelfs gedaald voor een vroege miskraam, of gewoon mooi verdubbeld en dus effectief een zwangerschap.

Ik ging er van uit dat in dit geval zo een onzekere waarde gemeten is, vermits ze maandag terug moet voor een nieuwe test. Is echt niet zo uitzonderlijk  maar brengt begrijpelijk wel veel verwarring mee. En dat verschillende urinetesten in dit geval iets anders aangeven lijkt me ook niet zo bizar, maar wel verwarrend. 

Susanna 15-11 om 14:08

@lore dus tussen de 10 en 25 is ook nog onzeker?maar is inderdaad wel zichtbaar met een urine test

lore 15-11 om 14:23

Ja, elke bloedtest bij ons tussen 5 en 25 wordt gevraagd om te hernemen, om zeker te zijn dat de innesteling goed gebeurt. Veel miskramen gebeuren immers op exact dit moment van de zwangerschap, maar dit is dus meestal nog voordat de meeste vrouwen zelfs maar weten dat ze zwanger zijn, omdat ze zich echt rond de nod situeren en er meestal niet onmiddellijk zo snel getest wordt (met een bloedtest).
En meestal loopt die waarde mooi op hoor, maar voor de zekerheid wordt dit gewoon opgevolgd voor je iemand intens gelukkig maakt met een bevestiging van de zwangerschap
Van urinetesten weet ik niet zo veel, die concentraties zijn mij onbekend, ik vermoed dat dat gewoon een licht streepje geeft dan? En dan zie ik op dit forum dat de test ook vaak hernomen wordt om te kijken of het streepje donkerder wordt, dus komt op hetzelfde neer.

Susanna 15-11 om 15:24

@lore early testen zijn vanaf 10 hcg en de gewone vanaf 25 hcg

Flo 15-11 om 19:09

Weet je al meer Sofie ?

Most15 16-11 om 08:36

Ws heeft er een bevruchting en innesteling plaats gevonden (vandaar je positieve CB en Kruidvat) maar is dat korte tijd later helaas fout gelopen, omdat de Kruidvat test nu ook negatief aangeeft 
Ik denk dat je een (verlate) menstruatie gaat krijgen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Verwarring' in het Zwanger worden forum