Direct klachten na ovulatie?

8 antwoorden en 15916169x bekeken

Maggie 31-01 om 13:45

Hoi! Ik ben Maggie, 27 jaar. Mijn vriend en ik zitten in de tweede ronde om zwanger te worden. Ik weet niet exact wanneer ik mijn eisprong heb omdat ik niet altijd een regelmatige cyclus heb, maar volgens mijn app was deze afgelopen donderdag (dag 16 in mijn cyclus). Mijn vriend en ik hebben afgelopen zondag, dinsdag en donderdag geklust. Nu heb ik vanaf woensdag al klachten:
- zeurende druk op mijn onderbuik
- af en toe steken in mijn onderbuik, tepels en vagina
- af en toe hoofdpijn
- obstipatie
- opgeblazen gevoel
- vermoeid (maar dat is zo'n vage klacht...)
Nu heb ik wel vaker een opgeblazen gevoel tijdens mijn cyclus, maar steken in mijn tepels etc. dat heb ik nog nooit ervaren. 
Het wordt ook erger als ik naar de wc moet voor een nr. 2. Druk zetten is ook wat pijnlijker omdat de steken dan wat erger worden. Ik heb dit normaal nooit als ik naar de wc moet.

De vorige maand had ik op de dag van mijn ovulatie (ook dag 16) hele waterige afscheiding. Dat heb ik deze maand niet gehad. Ook zit er nauwelijks afscheiding in mijn onderbroek, maar veeg ik het wel af aan het wc-papier. Het lijkt alsof het er alleen uitkomt als ik naar de wc ga, terwijl dat de vorige keer niet zo was. Ik moet op 12 februari weer ongesteld worden. 

Zouden dit nu al klachten van een hele prille zwangerschap kunnen zijn of denken jullie dat dit resterende ovulatiepijn is? Ik heb nu zeker al 4 dagen last en dat heb ik normaal niet tijdens de ovulatie. Of misschien zit het allemaal tussen mijn oren en ben ik me nu pas bewust van mijn klachten. Zo spannend! Was het maar alvast 12 februari. 

Groetjes!

reageer

A. 31-01 om 16:15

Hoi Maggie! 
Ik denk niet dat je zo vroeg symptomen kan hebben van een zwangerschap, want als je ovulatie voorbije donderdag was, is je innesteling nog niet geweest en kan je dus nog niet zwanger zijn (maar wel één van de komende dagen worden natuurlijk). 
Ik heb sinds ik gestopt ben met de pil ook heel wat symptomen rond mijn ovulatie, wist ook niet dat dat een dingetje was en dacht dat het tussen mijn 2 oren zat. Maar blijkbaar ben ik dus niet alleen! 
Hopelijk heb je deze maand alsnog raak!
Groetjes
A.

Cella (Gast) 31-01 om 16:16

Hoi! Wat spannend! Je kunt van alles voelen alleen is het lastig waardoor het komt. Kan ook ontpillen zijn! 

Ik heb nu ook mijn ei en mijn afscheiding is best veel en plakkerig. Zit wel in mijn string inderdaad. Waterig ben ik de dagen daarvoor meestal, weet je zeker dat nu je ei is?

Maggie 31-01 om 16:25

Ja, het leek mij ook onwaarschijnlijk, maar ik lees toch allerlei verhalen van vrouwen die toch al een innesteling hadden na 3 dagen. Is natuurlijk uitzonderlijk, dus kleine kans. Al is het net zo uitzonderlijk dat ik 4 dagen ovulatiepijn zou hebben. 
Wat betreft de pil, die slik ik al jaren niet meer, dus ontpillen kan het bij mij niet zijn. 
Ik weet zeker dat rond donderdag mijn eisprong was. Kan natuurlijk altijd een dag eerder of later zijn. Weet iemand of je ook na je eisprong nog ovulatiepijn kan hebben? 

A. 31-01 om 16:34

Ik denk dat ik vrijdag mijn eisprong had (niet zeker van!) en had gisteren en vandaag ook klachten. Maar wel nog maar 2 maanden geleden gestopt met de pil, dus dat kan het ook zijn natuurlijk... 

Maggie 31-01 om 16:37

Wat voor klachten had jij?

A. 31-01 om 16:42

Wel aantal dingen die gelijkend zijn aan die van jou, nl. vermoeidheid, steken in onderbuik en vagina (niet in tepels) en in onderbuik ook wat korte zeurende pijnen. Heb daarnaast ook last van lichte misselijkheid (vb minder zin om te eten dan anders, en das heel zeldzaam haha) en wat duizeligheid (dat ik voel dat ik beter even ga zitten). Weet niet of het iets is hoor, ik ben me ook gewoon veel bewuster van mn lichaam en elke klacht sinds we zwanger proberen worden. Maar die steken in mijn vagina vind ik wel opvallend, dat is toch iets nieuws dat ik vroeger nooit zo had? 

Anoniem (Gast) 31-01 om 17:51

Dan ben ik benieuwd wat er bij jou uitkomt! We kunnen toch niets anders doen dan wachten, maar was het maar alvast 12 februari, dan wist ik meer. 
Kun je überhaupt iets voelen tussen bevruchting en innesteling?

Maggie 03-02 om 22:49

Vandaag heb ik een flinke slijmprop verloren. Heeft iemand hier ook ervaring mee in het allerprille begin van de zwangerschap? Bovenstaande klachten gelden nog steeds bij mij. Nog één week...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Direct klachten na ovulatie? ' in het Zwanger worden forum