Ovulatietest wanneer LH piek

1450 antwoorden en 9514577x bekeken

Fm 07-12 om 22:17

Nou dat van ons is ook de wereld in haha! We hebben het nu aan iedereen verteld  We moeten ook gewoon positief zijn en we hebben de termijn echo gehad en de vk heeft ons gezegd dat de kans heeeel groot is dat deze zwangerschap gewoon goed gaat dus ik moet niet zo stressen 

We hadden anders ook pas als ik 14 weken was weer een echo gehad dus zolang stil houden ging sowieso ook al niet. Maar we hebben over 2 weken nu weer een gewone echo omdat de 13 weken echo op dezelfde dag gepland was als de echo bij de vk. Zo toevallig weer. Dus ik heb gebeld of die gewone echo dan eerder kan anders duurt het zolang. Dus 21 december weer even een check en dan 2 januarie de 13 weken echo pas ivm de feestdagen. 

Nee dat doen ze niet standaard bij de nipt. Ik moest dat echt aangeven en akkoord geven want dat doen ze dan niet zomaar. Mag ook niet zonder toestemming dan denk ik. Wij vonden het best wel lastig maar we dachten we doen maar gewoon alles. Dan krijg ik ook even een hele keuring en als er iets niet goed blijkt te zijn zien we dan wel weer wat voor beslissing we maken. Vind de verhalen die ik erover hoor ook erg verschillend! 

Ja duurt dan ook lang hoor. 3 weken vind ik ook te lang. Maar voor je het weet is het alweer 13 december  En dat snap ik helemaal. Is soms gewoon lastig om het hartje te vinden en dan raak je gelijk voor niks in paniek. Lastig! Ik ben nu 2 dagen bijna niet misselijk en merk ook gelijk alweer dat ik me zorgen maak dan. Het is wat hahaha 

reageer

buddha~ 08-12 om 08:11

Ja heel fijn Meis! Nu kun je het lekker delen en over praten, zo fijn
Voelt het ook wel goed om te delen? 

Ohja slim om die afspraken dan om te draaien. Anders zit er idd wel een hele lange tijd tussen. 

Oh nou ik heb het zelf niet aangegeven maar dan zal de vk dit wel hebben gedaan! Ik weet niet eens wat ze checken bij de nevenbevindingen … zal is even inlezen. 

Nou vanochtend kon ik het niet meer laten! Toch weer geluisterd… en kon t eerst niet vinden dus kreeg het warm en toen ging ik staan en ineens hoorde ik het  daarna nog even op m’n gemak en heb ik het zelfs kunnen opnemen voor m’n vriend. Dus ik ben nu weer gerustgesteld tot dinsdag haha 

Ja misschien dat je hCG sneller stabiliseert bij je en dat je je weer beter gaat voelen? 
Ik ben gisteren de hele dag niet misselijk geweest! Jeeej

Fm 08-12 om 18:54

Ja zoveel leuke reacties  Echt fijn dat je er nu met iedereen ook over kan praten!

Het voelt heel goed alleen vandaag had ik wel weer een dag zonder kwaaltjes en dacht ik heel even oh nee hadden we niet beter nog een paar weekjes kunnen wachten. Maar ik moet vertrouwen op de vk haar woorden en mijn lichaam. En mocht het toch nog fout gaan waar we niet vanuit gaan mag ook iedereen dat weten denk ik nu. Ga gewoon lekker genieten nu en ook van de dagen zonder misselijkheid 

Ja nog vele andere chromosoomafwijkingen. Ook checken ze mijn dna en kunnen ze bijvoorbeeld ook kanker ontdekken. Vind het maar niks en spannend! 

Oh wat fijn dat je het hartje weer hebt gehoord  Ben je weer gerustgesteld  Ik ga misschien ook wel zo'n doppler aanschaffen haha! Ben ook veel te nieuwschierig. Kan ook pas vanaf 14 weken toch ongeveer?

 

buddha~ 09-12 om 07:10

Ja fijn is dat toch wel hè!
Ach pff dat is Idd zo lastig! En wss komt de misselijk toch wel weer terug … of je heb toch echt geluk en het neemt al af bij je.
En als het fout gaat ja dan kun je er weinig aan doen.. hier ook continue die battle in m’n hoofd hoor haha ben bij als ik de kleine eenmaal voel.. dat haalt een hoop stress weg. Begin ik alleen weer te balen dat de placenta voor ligt  maar ja we gaan het zien 

Nou ik heb het gisteren even ingelezen en idd er wordt naar een hoop gekeken! Dat wist ik echt niet dus nou die heb ik dan al gehad zonder daar druk over te zijn haha! 
Als ze het ontdekken zijn ze er wel snel bij moet je maar denken! … 

Ja staat op de doos idd vanaf 14 weken maar ik denk dat we de eerste keer hebben geluisterd met 12 weken en dat was goed te doen. 
Alleen wij hebben zo’n angel sound en dat is wat minder wendbaar zeg maar. 
Ik zou alleen een Doppler zonder meeting van de hartslag doen… anders ga je je daar straks weer druk over maken .. Hahah althans daar dacht ik dan weer aan. 

Fm 09-12 om 12:03

Nou hier een hele slechte nacht... Hele nacht een misselijk gevoel en dat werd alleen maar erger dus veel wakker gelegen. Vanmorgen moest ik ook weer overgeven dus ja hoor je had gelijk dat het weer terug komt  Zo ranzig maar ik ben wel weer gerustgesteld haha!

Ja zo denk ik ook. We zullen zien. Ik ga maandag gelijk te bloedprikken en hopelijk duurt de uitslag niet al te lang. Het is idd beter om het niet te weten dan heb je daar ook niet over lopen stressen haha. Nou ja afwachten toch wel weer spannend!  

Ik zal even kijken op internet wat het beste is  Maandag hebben we het hartje ook gehoord zo leuk!  Maar ik weet van mezelf dat ik gek word als ik het niet snap en het hartje niet vind dus vraag me af of ik het niet beter kan laten ivm met de onrust maar het lijkt me ook wel weer fijn zo'n ding thuis te hebben! 



buddha~ 10-12 om 09:01

Oh vervelend Meis! de kwaaltjes komen en gaan bij hè?! Ook bijzonder! 
Maar voor de geruststelling enorm fijn haha! 

Je kunt het beter maar snel achter de rug hebben! Bij hebben ze er 10 werkdagen over gedaan! Maar ik tussendoor de 13 weken echo en zij gaf aan dat wat ze testen bij de nipt ook naar voor zou komen bij de 13 weken echo op de nevenbevindingen na dan maar dat wist ik toen nog niet. Maar alles zag er perfect uit dus ook daarin was ik niet zo bang voor de nipt 

Ja daar zat ik ook mee in m’n hoofd! Ik heb het de eerste keren wel elke keer gedaan op de dag voordat ik een afspraak had bij de vk of 13 weken echo. Mocht ik het dan toch niet kunnen vinden dan hoefde ik niet zo lang in de stress te zitten. Maar goed tot mijn verbazing elke keer toch gevonden  

Het is ook alleen handig voor de begin weken hoor, als je die kleine straks voelt ja heb je het weinig nodig… dan kunnen ze nog wel is volgens mij van die slaap dagen hebben dat ze rustig zijn waardoor je weer ongerust bent hahaha maar dat is toch anders! 
Ik kon m’n dochter dan soms ook wakker tikken zo van halllooooo ben je er nog?? En dan kreeg ik een schop je zo van laat me met rust hahaha 

Fm 10-12 om 22:36

Ja de kwaaltjes komen en gaan en vooral de misselijkheid. Maar gistermiddag had ik zo'n enorme hoofdpijn. Vond het al vreemd. En vandaag keelpijn verkouden en ja hoor vanavond positief getest op corona. Hoop niet dat dit heel erg is tijdens de zwangerschap  Heb ik weer hoor.

Klopt het duurt 10 werkdagen ongeveer. Nou ja maar veel afleiding zoeken en niet teveel over nadenken. Moet even kijken wanneer ik deze week ga bloedprikken nu ik ook ziek ben. 
Wel vreemd trouwens want mijn vk gaf juist aan dat ze weer andere dingen vinden dan bij de 13 weken echo. Want ik vroeg nog als je de 13 weken echo doet of die nipt dan wel echt nodig is. 
Hartafwijkingen zie je ook niet bij de nipt zei ze. Naja maakt ook niet uit.

Oh ja dat zeker  Kan niet wachten om de kleine straks te voelen! Bij hoeveel weken is dat ongeveer? Maar dat is natuurlijk ook verschillend bij iedereen. Oh hahaha ja dat snap ik dan raak je ook gelijk weer in de stress terwijl de kleine denkt laat me met rust ik chill m even 

Vond het ook zo grappig om te zien op de echo hoe de kleine al beweegt en op en neer stuitert maar dat je daar dan nog niks van voelt. 

buddha~ 11-12 om 09:08

Nee hoor Meis wat wel erg kan zijn is koorts dus dat moet je in de gaten houden! 
Maar vervelend dat je ziek bent, het is ook weer de tijd van het jaar om ziek te worden. Hier ook telelens wakker met een dichte neus etc maar lost dan toch weer op enzo. 
Zwanger zijn en ziekjes zijn is extra zwaar voor jou. Beterschap Meis en laat je maar extra verwennen door je man! 

Ja klopt op de echo kunnen ze meer dingen zien! Maar goed zo is voor beide wel wat te zeggen natuurlijk  

Ik denk dat ik m’n dochter bewust voelde bij 18-20 weken. Ik heb soms het idee dat ik nu al een klein propje voel.. maar dan denk ik weer aan dat de placenta voor ligt dus dat die kans eigenlijk weer klein is. Naar mate ik verder kom in de zwangerschap begin ik serieus steeds meer te balen van het feit dat de placenta voor ligt! Dit is mijn laatste zwangerschap en het idee dat ik dit kleintje amper zal voelen breekt m’n hart… krijg er gewoon tranen van in m’n ogen haha. 
De meeste verhalen zijn positief hoor qua placenta aan de voorzijde en zelf de vk gaf aan dat het hooguit 2/3 weken later voelbaar zou zijn maar je leest bij sommige vrouwen dat ze de hele zwangerschap niets hebben gevoeld. Dus die angst komt nu wel opzetten 

Ja raar is dat hè!! maar wacht maar af hoor straks gaat het wel tekeer voor je in je buik Hahah. 
Ook grappig als ze de hik krijgen, gaat je buik ook op en neer als ze wat groter zijn

Fm 12-12 om 15:08

Dankje  Nee gelukkig heb ik geen koorts. Alleen hoofdpijn keelpijn en heel erg verkouden en moe maar dat was ik al steeds.  
Kan me ook wel zorgen gaan maken maar je voorkomt het toch niet inderdaad.

Oh ik snap je hoor...   Maar probeer je niet teveel zorgen te maken en ga er maar vanuit dat je de kleine straks echt wel gaat voelen alleen dan iets later misschien. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk geen zorgen maken. Hoop voor je dat het meevalt en dat je deze laatste zwangerschap nog wel extra ervan kan genieten! Voel je je verder ook nog steeds goed? 

Oh echt met de hik? wat grappig haha  Ben heel benieuwd straks. Lijkt me ook zo vreemd als je je buik dan ziet bewegen maar ook heel mooi 

Vind het ook zo vreemd ik ben vandaag dus 11 weken omdat ik nu de uitgerekende datum aanhou maar omdat ik ovulatietesten heb gebruikt weet ik eigenlijk wel zeker dat het niet helemaal klopt. Of nou ja ik ben steeds wat dagen vooruit gezet. Hou jij de uitgerekende datum dan aan of gewoon de dag dat je weet dat je de eisprong hebt gehad? Mijn zwangerschapsapp klopt dan nu ook niet echt meer  

buddha~ 13-12 om 06:58

Nou mocht je wat meer geruststelling willen hebben kan je al tijd je vk bellen hè! 
Ik heb toen ik 6 weken zwanger was buikgriep gehad was echt doodziek haha maar uiteindelijk zolang je geen koorts heb is er niets aan de hand werd mij verteld. 

Ik probeer me ook geen zorgen te maken. Heb af en toe al het idee dat ik de kleine voel… maar we wachten rustig af! Af en toe zit het een beetje hoog (jeeej hormonen)

Ik voel me nog steeds goed! Heel af en toe misselijk maar dat is echt minimaal. Energie niveau is ook echt stukken beter al wil ik in het weekend nog wel middag dutjes doen! Ik merk wel dat ik langzaamaan wat meer last van m’n rug krijg maar goed die verwacht ik ook wel. En ik had heel erg last van m’n darmen maar ik ontbijt nu elke ochtend met havermout en dat helpt enorm!
Wel heb ik savond wat last van pijnlijke benen dus dat is wel weer vervelend… even kijken hoe we dat weer kunnen gaan minderen haha 


Ja dat is altijd lastig! Ik zou je uitgerekende datum dan maar aanhouden hoor! Die is uiteindelijk ook leidend voor je verlof en dergelijke. Ik loop nu precies gelijk met de uitgerekende datum en ovulatie testen. En dat had ik bij m’n dochter ook 
Heb je meerdere metingen gehad? Ik had meerdere datums van 3-4-5 juni qua meeting maar uiteindelijk  vaker 4 juni 

En je bent nu twee dagen vooruit gezet? Misschien had je wat meer speling aangehouden bij de ovutesten? 

KimMm 13-12 om 08:51

Hallo meiden,

Gisteren random getest rond 17.00 al veel gedronken en geplast en ik schrok me rot want er kwam een streep. Moet morgen ongesteld worden dus de test was 2 dagen voor nod. Nu heb ik net weer getest en zie je haast niks... ik ben zo bang of komt dit omdat me hcg nog teveel schommelt. 

Hier een foto van de test van Gisteravond

Fm 13-12 om 21:32

Hoe is je echo gegaan vandaag?  

Nee het valt opzich mee op wat erge hoofdpijn na maar heb geen koorts dus het zal wel meevallen! 

Fijn dat het goed gaat met je! Oeh ja rugpijn ik denk dat ik daar straks ook flink last van ga krijgen aangezien ik altijd al rugpijn heb. Het is inderdaad vaak even erachter komen wat het beste voor je werkt. Net als met de misselijkheid. 

Ja ik hou 3 juli nu maar aan. Het is een paar dagen verschil dus ook niet zo erg en misschien klopt het inderdaad wel ivm een eerdere eisprong. 

Kim heb je nog een test gedaan vandaag? Ik zie op de foto wel een roze streepje 

buddha~ 14-12 om 06:58

De echo is was weer super! Kleine was weer druk bezig en lekker aan het drinken enzo. De vk heeft kunnen zien wat het wordt dus die brief ligt hier nu te branden in huis Hahah ik heb er gewoon over gedroomd  breng deze straks maar gelijk weg kan ik iig niet spieken 

Nou fijn dat je niet te beroerd ben. 

Ja ik hoor nu elke keer al zoveel knakken in m’n rug  waar ik normaal geen last van heb. En ik zit ook de hele dag op m’n werk dus moet even wat verzinnen om toch wat meer beweging te hebben. 
Hoe gaat het met je misselijkheid!?

3 juli! Mooie datum  
Ik heb m’n zwangerschaps verlof al uitgewerkt haha  eind april begin mei met verlof! Probeer zo lang mogelijk door te gaan natuurlijk maar opzich wel een heel fijn idee om de zomer maanden lekker thuis te zijn! 


Kim ik vind m opzich best duidelijk! Ik denk dat als je nog vroeg bent de testen snel kunnen schommelen. Heb je verder nog getest? 

Fm 15-12 om 14:24

Wat super goed!   Lekker van genieten! 
Oh willen jullie het geslacht nu wel weten?  Of krijg je dat altijd in een briefje mee naar huis. Als ik het niet wilde weten hadden ze mij die niet mee moeten geven ben ik veel te nieuwschierig voor hahaha 

Nou van de corona ben ik niet echt heel beroerd. Hoofdpijn en verkouden alleen nog maar ben nu wel weer vanaf eregisteren avond misselijk van de zwangerschap! Dus weer wat slechte dagen. 

Nee van stilzitten word de rugpijn ook niet beter idd! Lastig..

Ja lekker he! In de zomermaanden lekker thuis  Mijn leidinggevende begon gisteren ook al over mijn verlof toen ik haar belde om te zeggen hoe het ging met de corona. Ik zei daar hebben we het nog wel even over aangezien ik dus van plan ben om helemaal te stoppen en al veel eerder. Vind het ook wel weer eng om te zeggen. Maar dat wil ik dus niet over de telefoon bespreken.

Wanneer heb je nu weer een afspraak? 

buddha~ 16-12 om 06:16

 We hebben er uiteindelijk voor gekozen om het wel te weten. Anders wordt alles beige en onze dochter moeten we toch ook wel voorbereiden. 
Nee we hebben briefje omdat ik cupcakes laat maken met een roze of blauwe binnen kant. En dan vanavond na t eten komen m’n ouder, zus, schoonvader langs en dan weten we het! Ben zo benieuwd. 
En dat briefje heb ik de dag erna direct weg gebracht want anders had ik gekeken! Haha 

Ohh weer even lastig dat je weer zo misselijk bent! Komt echt in vlagen bij je op hè.

Oh ja je baan opzeggen zijn lastige dingen om te doen maar moeten wel gebeuren… verstand op 0 en gaan. Uiteindelijk gaat het om jullie toekomst en gezin!
Wanneer wil je gaan stoppen? 

Fm 16-12 om 12:00

Oh ik dacht al   Ja dat is ook zo! Wat leuk zeg en zo spannend haha! Ik ben benieuwd   

Wij willen dat ook gaan doen met familie en goede vrienden en dan een taart of zo'n knaller

Ja die misselijkheid is wat hoor. Vind alles best maar hoop toch volgende week met de kerstdagen niet haha  Heb ook helemaal geen zin in eten en alles smaakt vies.

Klopt even het goede moment zoeken. Maar goed het is onze toekomst inderdaad. Ik denk in maart ongeveer al. Aangezien het werk ook zwaar is en straks met een buikje en zwaar tillen ga ik het risico niet nemen als ik toch van plan ben om te stoppen. 

buddha~ 17-12 om 06:32

Ik had echt een meisje gedacht maar… We krijgen een baby boy!!!  De vk had het ook zo leuk op het briefje gezet die lijsten we in! 
Dit is zo anders dan met onze dochter! En voor een meisje had ik in m’n hoofd alles al klaar, dus nu alles weer opnieuw.

Ja het is wel leuk hoor om er zo achter te komen, bij m’n dochter wisten m’n vriend en ik het al en hebben we het met een klein feestje zelf verteld. Dus deze X net even wat anders. 

Pff ja met de kerst dagen komt het niet zo lekker uit!  Hopelijk heb je dan even je goede dagen! Haha 

Maart al nou lekker doen hoor Meis! Sws geen risico lopen en het is best fijn om dan wat rustiger aan te doen. Ik ga april/mei met verlof maar kijk er stiekem al naar uit! 

Hebben jullie al spulletjes gekocht? 

Fm 17-12 om 15:48

Oh wauw een kleine bink! Gefeliciteerd   Ja leuk om het zo bekend te maken!  

Ja ik wou je nog vragen of je een voorgevoel had  Ik denk hier ook een jongen maar aan de andere kant denk ik ook wel weer dat mijn vriend alleen meisje(s) gaat krijgen haha! Maar goed wij moeten nog even geduld hebben! Woensdag gelukkig weer even een echo 

Oh lekker!  Voor je het weet is het straks april/mei de weken vliegen nu opzich wel weer om! Nou ja bij mij niet altijd door die misselijkheid maar goed het gaat sneller als in het begin van de zwangerschap. Ik moet nog even kijken hoor het is een maand opzegtermijn dus zou ik het eind januarie/begin februarie al aan moet geven dus even kijken hoe en wat.


 

buddha~ 18-12 om 10:04

Ja dank je wel! Moest even schakelen maar vind het wel heel leuk dat het nu een jongen is omdat dat toch zo anders is dan bij onze dochter. 
Haha ja was echt overtuigd van een meisje! Hahah ik dacht ook nou mn vriend krijgt alleen maar meisjes! Hij zal het druk krijgen met ze! Maar nu toch een jongen en denk dat dat qua gevoel toch wel anders is voor hem! 

Oh jullie hebben woensdag weer een echo! Zo fijn! 
Wij hebben pas 9 januari weer een afspraak staan. 

Ja dan gaat het al serieus opschieten dat je actie moet gaan ondernemen.. aan de andere kant misschien wel fijn dan heb je het straks gezegd en ben je daar ook weer vanaf! Je kunt het maar gehad hebben. 

Hier ondertussen weer ziek, verkouden en hoofdpijn. Gelukkig geen koorts maar mn ogen branden uit mn hoofd. 
Slapen lukt me helaas ook niet en daar baal ik wel een beetje van. 
Hopelijk snel weer opgeknapt 

Fm 19-12 om 17:05

Oh dat begrijp ik hoor! Als je de hele tijd echt hebt gedacht dat het een meisje is haha 
Maar echt zo leuk een kleine jongen! 

Ik heb geen voorkeur als het maar gezond is maar ik heb altijd wel gezegd zou het wel leuk vinden om een jongen en een meisje te mogen krijgen haha! Maar goed dat hebben we niet voor het zeggen gelukkig. Ik ben al helemaal gelukkig dat het ons weer gegund is  

Ja woensdag weer een echo heb er heel veel zin in! De vorige keer zag je ook al echt een ini mini mensje maar nu helemaal  Word ook wel weer wat zenuwachtig maar ben nog steeds misselijk dus goed teken al word ik er soms een beetje gek van nu  

Ja ik ga het ook optijd aangeven hoor ik denk in januarie gelijk al. Zo kunnen ze er rekening mee  houden op het werk want er is al zoveel personeel tekort en dan hebben ze de tijd om vervanging te zoeken voor mij als ik in maart ongeveer stop. 

Oh jeetje! Jullie hebben het steeds ook goed te pakken! Hoe voel je je nu? Ik ben weer beter gelukkig soms nog wat lichte hoofdpijn. Mijn vriend heeft gelukkig geen corona gekregen door mij. Nu die zwangerschapsmisselijkheid nog weg.

Hopelijk ben je snel weer opgeknapt! 


Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest wanneer LH piek' in het Zwanger worden forum