Ovulatietesten positief?

5 antwoorden en 8785265x bekeken

Nikkie (Gast) 25-07 om 08:51

Hoihoi,
Ik ben deze maand gestart met het doen van ovulatietesten om inzicht te krijgen in mijn ovulatie. Afgelopen weekend was het dan zover. Mijn cyclus is regelmatig en duurt 30 dagen. Vrijdag 8 juli ben ik voor het laatst ongesteld geworden. Daarnaast wezen de gebruikelijke lichte symptomen erop dat mijn ovulatie eraan kwam en ben ik gaan testen. Alvorens ik gestart ben met testen heb ik op internet de ovulatietesten van andere vrouwen bekeken. Op deze testen kleurde de teststreep felrood tijdens de LH piek. Dit heb ik dus niet. Gister was mijn LH "piek" volgens de testen het hoogst. Echter was deze "piek" al snel verdwenen. Ik vraag me af of dit normaal is en ik vraag me anderzijds ook af, of ik wel geovuleerd heb.. 
Ik voel me ontzettend onzeker hierover. Zou iemand mij hierop antwoord kunnen geven?


reageer

Nijntje 25-07 om 09:03

Ik zou zeggen 24/7 16.30 want daarna worden ze weer lichter. Niet bij iedereen is de test streep even donker 

Becky 25-07 om 09:25

Die van mij waren ongeveer hetzelfde. De controlestreep is ook niet altijd hetzelfde. Ik denk dat in de bijsluiter zelfs staat dat je eigenlijk de testen onderling niet mag vergelijken, maar dat je met de controlestreep moet vergelijken. Je piek lijkt me wel duidelijk. 

Nikkie (Gast) 25-07 om 10:01

@Nijntje
Fijn om je berichtje te lezen. Geeft wat geruststelling. Ik dacht al dat ik te weinig LH hormoon zou aanmaken en geen eisprong zou kunnen krijgen.. maar dat is heel negatief gedacht.

@becky89
Ohja, bij jou zijn ze inderdaad wat meer duidelijk! 
Maar het kan niet zo zijn dat ik gewoon mijn ovulatie gemist heb nu? 

Becky 25-07 om 13:15

Je ei springt 24 tot 48 uur na de piek. Je bent er nog op tijd bij. Gewoon het vanavond gezellig maken. 

Nikkie (Gast) 25-07 om 13:46

@Bekkie89
Dankjewel voor je berichtje! Dat gaan we zeker doen. We hebben het gisteravond al heel gezellig gehad, dus dat zou dan ook al "raak" kunnen zijn. Ben benieuwd!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietesten positief? ' in het Zwanger worden forum