Ovulatietesten of op de gok?

11 antwoorden en 42886114x bekeken

Chelle 24-05 om 11:29

Hoi!

Ik vraag me af: toen jullie besloten om zwanger te worden, kochten jullie ovulatietesten of klusten jullie op de gok? Het valt me op dat er veel over ovulatietesten wordt gepraat. Als het goed is heb ik in juni een eisprong (ben net gestopt met de pil) maar weet absoluut niet of ik een regelmatige cyclus ga krijgen. Ben bang van niet, omdat het voor het slikken van de pil zeer onregelmatig was. Ovulatietest is dan natuurlijk een uikomst, maar wordt het 'klussen' dan ook geen moetje, vraag ik me af... 
Moeilijk haha 

reageer

Anoniem (Gast) 24-05 om 14:51

Wij hebben het op de 'gok' gedaan en het was al snel raak. (Wat natuurlijk niet vanzelfsprekend is)
wij hadden vooraf besloten om het zo te doen en als het na een half jaar nog niet gelukt was om ovulatie testen te gebruiken, ook met de reden voor het gevoel het een moetje zou worden.
Bij ons was het gelukkig niet nodig, anders zou het absoluut een uitkomst zijn!
Heel veel klus plezier en hopelijk hebben jullie gauw baby nieuws

kruimel 24-05 om 16:41

Hier wel geprobeerd maar bij mij schijnen ovu testjes niet te werken, ook pas na 10mnd na stoppen begonnen.. testjes waren Knal positief terwijl er geen ei te bespeuren was (weet ik door echo's omdat ik in de mmm zat) en zodra er wel een ei zat, was er geen streepje te zien..

ik zou als ik jou was vooralsnog gewoon lekker vrijen wanneer je zin hebt en sowiezo maar eerst eens je eerste cyclus afwachten. Ovu testen zijn een duur grapje, je moet wel eerst enigsinds inzicht hebben voor je daar aan begint.

stressen en 'moet' seks is nog lang niet aan de orde voor jullie, geniet nog maar lekker van de spanning enzo nu zolang het kan.. ga pas over een half jaartje ofzo verder zoeken naar opties, ik weet uit ervanging; het scheelt je een hoop ellende!

succes er mee en hopelijk ben je snel zwanger

xxKruimel

Chelle 25-05 om 12:35

Bedankt voor de reacties! Ik heb besloten om 6 rondes gewoon te klussen. Dan pas koop ik de ovulatietesten!

En wat is mmm?

kruimel 25-05 om 12:41

Goed bezig Chelle. Hopelijk in de eerste 6 rondes meteen raak.

MMM staat voor Medische Malle Molen. Als je zwanger probeert te raken met hulp van het ziekenhuis.. ik kan uit mezelf niet zwanger raken maar inmiddels ruim 9 weken zwanger na fantastische hulp van de gynaecologen!

xx

Chelle 25-05 om 12:46

Fijn dat het is gelukt!! Mag ik vragen waardoor je niet zwanger kon raken (uit jezelf)?

kruimel 25-05 om 12:58

Ik heb PCOS. Dat is een hormoon afwijking waardoor ik geen eigen cyclus heb veel te veel nog niet ontwikkelde eicellen in mijn eierstokken.
Xx

Chelle 25-05 om 13:43

Ooh, dat is minder! Helemaal super dat het dan is gelukt 

Amy 25-05 om 16:10

Ik ben begonnen zonder testen. Ik heb wel 1 cyclus mijn temperatuur bijgehouden om te kijken hoe mijn cyclus ongeveer liep. Dat was mijn tweede cyclus na stoppen pil en eerste cyclus dat wij het gingen proberen. Toevallig was het in een keer raak.
Ik wilde niet met testen beginnen omdat ik bang was dat het dan zo'n moetertje werd met klussen. Maar ik besef me wel dat ik erg bevoorrecht ben geweest met deze gang van zaken en er dus niet goed uitspraken over kan doen.

Chelle 28-05 om 22:31

Over het temperaturen heb ik ook veel over gelezen op dit forum. Is dat heel betrouwbaar? Ik hou het voorlopig maar op de gok. Denk dat mijn vriend anders gek wordt. Hij vindt dat ik er (te) veel mee bezig ben. Tsjah...

Evelien (Gast) 29-05 om 20:01

Als er een reden is voor je onregelmatige cyclus, zoals ook bij mij het geval, dan heb je niks aan ovulatie testen. Bij mij werden ze een dag voor bloedverlies positief, echte menstruaties had ik niet. Dus wacht maar even met kopen!

Tamtam (Tamara) 29-05 om 23:00

Ik zou er persoonlijk ook even mee wachten, het maakt je er toch meer mee bezig, en het maakt het minder spontaan. Ik ben er pas in de 6e ronde mee begonnen, en heb het daarna ook niet elke ronde gedaan. Soms had ik er gewoon ff geen zin in. Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietesten of op de gok?' in het Zwanger worden forum