Overtijd maar negatieve test

4 antwoorden en 42679351x bekeken

K (Gast) 03-07 om 11:14

Hallo,

Allereerst wil ik vermelden dat ik wel van plan ben mijn huisarts hier eens over aan de tand te voelen en ik geen uitsluitsel van dit forum/het internet in zijn algemeenheid verwacht. Maar ik ben wel heel erg benieuwd naar ervaringen.

Ik ben inmiddels een week overtijd. Nu heb ik gisteren een test gedaan (ClearBlue) en die was negatief. Nu heb ik al gelezen dat het best zo kan zijn dat ik te vroeg getest heb. Daarnaast vraag ik me af of het uitmaakt of het geen ochtendurine was (in de bijsluiter staat dat het niet uitmaakt, maar toch. Ik drink ook veel water overdag). 

Verder ben ik een beetje raar bezig geweest met de pil. Na 10 jaar aan de pil te zijn geweest ben ik daar begin januari mee gestopt. Tot mijn verbazing werd ik wel gewoon meteen weer met regelmaat ongesteld (netjes om de 3 weken ). In mei heb ik wel weer een maand de pil geslikt maar ben na die maand weer gestopt. 
Nu lees ik ook veel over ontpillen etc. maar vind het zo raar dat mijn lichaam na 10 jaar pil wel weer direct op orde was en dat dat nu na 1 maandje niet zo zou zijn...

reageer

kruimel 03-07 om 12:40

Hoi!

Ik vind 'ontpillen' altijd een heel breed begrip. De ene is pas na een halfjaar of wat regelmatig en de ander heeft er geen last, ondanks dat deze 2 misschien exact dezelfde pil hebben gebruikt. En 9 van de 10 keer heeft een onregelmatige cyclus niet eens met ontpillen te maken..
Je lijf kan wel ff van slag zijn van die ene maand pil slikken lijkt me. Dan krijg je ineens weer zo'n stoot hormonen binnen dat het ff duurt voor je je eigen hormoonpeil weer op orde hebt.

Dat je test nu negatief is kan 3 dingen betekenen
1; je bent niet zwanger
2; je cyclus is deze maand langer dan gewoonlijk, want ondanks een nette regelmatige cyclus is het niet vreemd dat ie een keer langer duurt. Dan ben je dus te vroeg met testen.
3; je hebt nog te weinig hcg in je urine. Er staat in de bijsluiter dat de urine niets uitmaakt, maar ochtend urine is weldegelijk geconsentreerder dan urine in de loop van de dag (zeker als je veel drinkt!)..

Dussss, je kan niets anders doen dan nog ff afwachten.. ik weet of je zwanger wil raken of om een andere reden met de pil bent gestopt, maar ik raad je aan voortaan kruitvat testjes (2v5euro) te kopen. Clearblue is best duur, en die 2v5 testjes zijn heel gevoelig en betrouwbaar

Succes xkruimel

K (Gast) 03-07 om 13:02

Dankjewel voor je reactie Kruimel.

Ik ben niet heel actief bezig om zwanger te raken. Wel met die reden met de pil gestopt, maar meer met de gedachte; als het komt, dan komt het. Vanaf nu sta ik er voor open.
Ik ben net 26, dus heb niet echt haast verder.

Ik woon net samen met mijn vriend en ja eh heb wel een vrij actief seksleven. Vrijwel elke dag. Dus dat in combinatie met het feit dat ik nog nooit eerder overtijd ben geweest, deed me toch meteen denken; zou het? Zo snel al?

Ik vrees inderdaad dat er niets anders op zit dan nog even wachten. Maar deze onzekerheid is wel killing zeg. En hoewel ik niet heel bewust bezig ben met zwanger raken, was ik gisteren toch een beetje teleurgesteld...

Ik ga sowieso die kruitvat testjes halen!

Nina K 04-07 om 12:37

Ik heb vandaag wat bloedverlies en buikkramp. Wel is het naar mijn idee ander bloed dan wat ik normaal heb als ik ongesteld ben. Helderrood (vrij licht) en erg waterig. Ook is het niet echt veel. Merk het alleen als ik naar de wc ga, maar inlegkruisje vangt vrijwel niets op.
Nu kan het natuurlijk komen door ontpillen, dus zegt nog steeds niets. Kijk het nog wel even aan. Wilde sowieso wel even langs de huisarts als het hierbij blijft.

minion83 04-07 om 17:17

Hallo,
Ik ben met diezelfde opmerkingen naar de dokter gegaan, een weekje overtijd, dan een klein beetje bloedverlies. Huisarts heeft mijn bloed geprikt. Dokter dacht dat het kwam omdat mijn endrofine te hoog stond. SSavonds te horen gekregen dat we zwanger waren. Wel twee weekjes moet plat liggen omwille van het bloedverlies.
In de eerste fase van een zwangerschap zijn alle slijmbeursen wat zwakker en kan je dus bloedingkrijgen van betrekking te hebben of te niezen. Zo had ik in het begin met regelmaat een bloedneus. Ook ik had een negatieve zwangerschapstest. 
Mss toch eens je bloed laten prikken

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Overtijd maar negatieve test' in het Zwanger worden forum