hoe omgaan met anderen die zwanger zijn als het bij jou maar niet lukt

4 antwoorden en 42507006x bekeken

hanne 26-07 om 13:41

Hoi allen,

Ik en mijn man zijn nu net iets meer als 5 jaar aan het proberen voor zwanger te worden. Het heeft heel lang geduurd omdat het nooit een goed moment leek, maar we wouden zeker de moet niet opgeven omdat het zo moeilijk was ben ik nooit terug begonnen met de pil.
We zijn nu een dik jaar geleden begonnen met onderzoeken waaruit blijkt dat het probleem bij mij ligt. Ik heb een vorm van suikerziekte waardoor ik teveel mannelijke hormonen heb en ik weinig tot geen eitjes aanmaak.
Nu ben ik hier voor in behandeling en we zouden nu zonder problemen moeten zwanger worden (zegge ze). Tot nu toe is dit ook nog steeds zonder succes.

Nu is een vriend van mij zwanger en bij hem liep het ook niet zo vlot dus ik ben voor hem heel blij maar hij blijft hier over doordrammen en onze 2 gevallen vergelijken terwijl deze toch wel zeer verschillend zijn. Zij is vorig jaar in juli gestopt met de pil, in september hebben ze testen ondergaan (omdat hij vond dat het lang duurde, maar 2 maand stelt toch niks voor of wel?) in oktober hadden ze hun uitslag en in december waren ze zwanger. Zij verwachten hun kindje in september. Ik raak hier bijna dagelijks mee geconfronteerd en het word voor mij soms wel wat veel.

Mijn broer heeft laten dat zij nu ook gaan proberen en mijn nicht (meer vriendin dan nicht) is zwanger van heer 2de kindje. Mijn buren zijn zwanger en mijn schoonzus is net bevallen.

Hoe ga ik hier mee om, wat doe ik, geef ik de moed op, elke maand ben ik zo teleurgesteld en ik ben bijna altijd droevig. Ik denk dat ik er ondertussen zo mee bezig ben dat heel mijn leven draait rond zwanger worden, werk regelen rond dokter bezoeken en winkels met babyspullen vermijden. denken hoe ik mijn huis zou inrichten als het zo ver zou zijn, ...

Hebben jullie raad voor mij?

groeten
Hanne

reageer

Muus86 27-07 om 10:28

Hallo Hanne,

Wat rot voor jullie dat het zo moeilijk verloopt. Zelf ben in 'maar' een half jaar bezig geweest om zwanger te worden. In mijn omgeving zijn echter veel stellen die ivf nodig hebben gehad. Zo ook mijn beste vriendin. Zij was na 6 jaar zwanger van haar eerste en nu 1, 5 jaar bezig voor haar 2e. Zij vindt het net als jij erg lastig als andere mensen zwanger raken.. ik ben een beetje verbaasd over de reactie van je omgeving. Ik vind het ook altijd ongelooflijk dat mensen zo snel naar het medische traject stappen. Wellicht kun je hier met ze over praten, jullie situatie is niet met elkaar te vergelijken.
Zelf ben ik nu in het prille begin van mijn zwangerschap en houd ik rekening met de gevoelens van mijn vriendin. Het is belangrijk dat je je de ruimte neemt om even te verwerken als er 'weer iemand zwanger' is. Je mag dit best wel even rot vinden! Ik hoop voor jou en je partner dat jullie snel mogen gaan genieten van een gezonde zwangerschap!

hanne 01-08 om 11:36

Bedankt voor je steun!
Ik moet erbij zeggen dat wat er deze week gebeurd is het voor mij nog moeilijker maakt. Ik ben op zo een manier geraakt dat ik niet weet of ik de relatie met mijn schoonzus ooit nog zie goedkomen.
Mijn schoonzus heeft deze week via facebook aan iedereen laten weten dat ze zwanger is. Ik stuur haar een berichtje met proficiat en wel jammer dat je het niet persoonlijk hebt gezegd al was het maar via een berichtje. 
Haar antwoord: ik dacht dat je het al wist omdat ons mama, onze papa en mijn zus (even geen namen noemen) het al wisten! Dit raakte mij nog zoveel meer dan ik al 3 dagen aan het wenen ben en dat er maar geen einde aan lijkt te komen.
Ik ben zo geraakt door heel de familie van mijn man dat ik het echt niet zie zitten om daar nog veel over de vloer te komen. Ik vraag me af hoe respectloos en tactloos een persoon kan zijn.

Ben ik nu zo fout en neem ik dit nu te persoonlijk? Of was zij echt wel fout?

Ingrid 04-08 om 10:30

Lieve Hanne,
Het gaat er hier niet over wie fout of goed zit! Jij voelt je gekwetst en dat doet heel erg pijn!
Ik hoop dat je veel steun hebt bij je partner en dat hij je begrijpt. Weet je dat naast de hele medische molen je de hulp in kunt roepen van een (energetische) kinderwens coach? Ik begeleid nu meer dan 10 jaar ouders met onvervulde kinderwens. Het is niet zo dat ze allemaal ineens zwanger zijn, dat zal te mooi voorspiegelen zijn, maar ik ervaar veel positiviteit. Je krijgt tips en ik maak contact met het Zielskindje. Niet zweverig geloof mij . kijk maar eens op mijn site.
of stuur mij persoonlijk een mailtje.

Ik wens jullie heel veel suc6 Ingrid Jetten

Bibi (Gast) 19-09 om 18:43

Effe een vraagje, zou het kunnen lukken met een draag moeder? Ik weet niet hoe het werkt precies. Ik zou het zo doen denk ik voor een ander!
Gr.B

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoe omgaan met anderen die zwanger zijn als het bij jou maar niet lukt' in het Zwanger worden forum