opzien tegen borstvoeding

20 antwoorden en 37202496x bekeken

Babydraakje84 (Gast) 16-03 om 13:57

hoi allemaal

ik zie ontzettend op tegen het geven van borstvoeding.
heb voor mezelf besloten dat ik het wel ga proberen maar voel me er gewoon niet prettig bij.

stel ik zou na een paar dagen toch besluiten dat het niks voor mij is , hoe snel kan ik dan overgaan op de fles??
heb dit verhaal ook al aangegeven bij de intake van de kraamzorg.

reageer

kruimel 16-03 om 14:02

Waarom ga je bv geven als je er zo tegen op ziet? Er is niets mis met kunstvoeding!! Voel je niet gedwongen door wat anderen zeggen, dat het zo veel beter is, dat je een slechte moeder bent als je flesvoeding geeft etc. etc. etc....

Ik kan je nu wel vast vertellen dat het hoogstwaarschijnlijk niet gaat lukken, bv heeft na mijn mening ook een hoop met gevoel te maken. Als je er niet 100% achter staat lukt het vaak niet. 
(Althans, dit is mijn ervaring uit mijn omgeving, is verder nergens anders op gebaseerd)

Ik hb zelf bv gegeven maar ben zelf groot gebracht met de fles. Niks mis mee!!!!

Doe wat voor jóú goed voelt, niet wat anderen vinden wat goed is.

Probeer het als je wil, lukt het niet kun je per direct met de fles beginnen wanneer JIJ wil. Blijf bij je gevoel, ook als verpleegkundige/verloskundige/kraamhulp er op blijft aandringen.

* 16-03 om 14:05

Mag ik vragen waarom je opziet tegen de borstvoeding..

Zelf heb ik borstvoeding gegeven aan mijn middelste zoon en ik heb het zelf als heel prettig ervaren..
Het geeft een hele goede binding met je kind en het is ook nog is goed voor de genezingen je bent zo van je zwangerschapskilos af..

Helaas kon ik bij mijn jongste zoon geen borstvoeding geven omdat het door stress die ik vanuit omgeving opliep..
De borstvoeding niet goed opgang kwam .. Dat vind ik nog steeds heel jammer...maar je vroeg naar het overstappen van borst naar fles dat kan zeer snel hoor.. Binnen 1 dag kan je alweer aan de flesvoeding zitten met de kleine.. Alleen jij zal dan last hebben Miss van stuwing.. Dat houd in dat de borsten melk produceren maar er wordt niet meer aan gedronken...
Daar heb ik bij mijn eerste ervaring mee gehad.. Ik kon toen geen bv geven dat werd gelijk de fles...
Toen hebben ze mijn borsten in theedoeken gebonden, hele oude traditie...van uit grootmoeders tijd
In elk geval dat duurde ongeveer een weekje de pijn...

Maar dit is mijn ervaring mijn verhaal
Wellicht helpt t je een beetje
Dikke knuffel en geniet van het kleine wonder wat in aantocht is

Ju of wel mavanmi

Sas 16-03 om 14:22

Hoi!Bij mn eerste stond ik 1000 procent achter bv en nu bij mn tweede lukt het me niet meer. 
Ik ga fv geven bij mn tweede.
Misschien helpt het om een borstvoedingscursus te doen dan kun je voor jezelf goed bepalen of je het echt niet ziet zitten.
Maar laat je inderdaad niet opdringen door anderen het belangrijkste is wat bij jullie past.
Ik vond bv geven op zich heel bijzonder en ik zou ook zeggen je kunt het altijd proberen en als je gevoel dan nog steeds zo is stop je gelijk ga je lekker verder met flesvoeding. Succes met de keuze!!

Babydraakje84 (Gast) 16-03 om 14:39

voor de zwangerschapkilo's hoef ik het niet te doen ( ben nu 39+6 en maar 7 kilo aangekomen )

ik ben zelf ook groot gebracht met de fles en daar is inderdaad niks mis mee.
maar omdat toch iedereen zegt dat het zo goed is dacht ik van ach het valt te proberen.
ik weet toevallig dat mijn moeder zowel bij mij als mijn broertje geen borstvoeding kon geven en qua zwangerschap lijk ik dan ook precies op haar.

ik ga het toch gewoon proberen omdat ik denk dat ik ook bang ben voor het onbekende (1e kindje)
wie weet gaat het wel hartstikke goed , maar toch fijn om te weten dat als dit niet zo mocht zijn dat ik dan gewoon over kan op flesvoeding

super bedankt voor jullie antwoorden, heb het er al eens met mensen over gehad maar toch merk je dat ze je richting de bv proberen te praten. ( en ik heb niet altijd zin in die discussie)

* 16-03 om 15:31

En zo is het maar net hoor meid vooral je eigen ding doen en waar jij en straks de kleine jullie goed bij voelen...
Veel succes straks met de bevalling

Milou 16-03 om 15:46

gewoon lekker flesvoeding geven dan

Miss Butterfly (Gast) 20-03 om 16:07

Ik heb exact dezelfde gevoelens. Ik wil het proberen vanwege de voordelen maar de eerste keer was echt geen succes (zeer trage en zwakke drinker die dus ook niet groeide). Met veel hulp van  de deskundige heb ik toen een drie maand kunnen volhouden daarna wilde de baby niet meer. Fijn was het echt niet. En nu opnieuw de keuze. Mijn gevoel zegt nee. Maar de voordelen zijn zo groot... ik heb me voorgenomen dat ik wil proberen maar niet opnieuw drie maanden als de geschiedenis zich herhaalt.
Ik krijg dan van collega's de opmerking dat ik niet gemotiveerd genoeg was/ben, dat ik het fout deed... door die druk alleen al dreig ik opnieuw af te haken. Fijn dat hier toch mensen zijn met begrip!

DeeDee012 20-03 om 16:45

Wat vervelend om te horen hoe mensen je een kant op proberen te drukken!! Doe wat goed voelt!! Zodra je maar een beetje stress voelt door het geven van bv gewoon overstappen. Zelf stond ik bij de eerste 100% achter bv en hierdoor heb ik langer dan ik achteraf had moeten doen doorgegaan met bv en kolven.

Bij nummer 2, nu ruim 3 weken, heb ik mezelf voorgenomen te proberen voor bv te gaan en de eerste 3 weken waren niet zo makkelijk. Het kostte wat energie. Nu gaat het goed en ben ik blij dat ik heb doorgezet. Maar ik weet wel dat als dit nog een week stress zou geven ik ook overgestapt zou zijn. Want je wilt genieten van je kleintje en je niet gestrest voelen.

Succes met je keuze!

Kitty 06-04 om 12:39

Je moet vooral je gevoel volgen, heb zelf ruim 2 jaar borstvoeding gegeven, maar heb er ook voor de volle 100% voor ingezet.
Als je gevoel al zegt dat je er tegen opziet, kan ik alleen maar zeggen: NIET DOEN!
ER is geen goed of kwaad, tussen fles en borst! Jouw gevoel, jouw baby, jouw leven!
Niets doen tegen je zin, want de kans is dan al aanwezig dat het niet gaat lukken.
Uiteraard ben ik een voorstander van Borstvoeding, maar ik ben geen maffia ;-)

Chelsea 06-04 om 21:58

Klinkt zo bekend dit. Ik wil het ook gaan doen vanwege de voordelen maar me borsten en vooral me tepels zijn nu zo geïrriteerd dat ik er niet aan moet denken dat er een baby aan gaat liggen sabbelen. En of je dan ook ff met je tepel langs z'n wang wil wrijven zodat hij ernaar gaat happen. Ik zie er ook tegenop. Maar wil het wel proberen.

kuki88 07-04 om 00:28

Ik wil heel graag borstvoeding geven.  Vanwege de voordelen voor baby en ook voor de band. Maar ik was eerst ook erg bang ervoor..

Aangezien je toch veel verhalen hoor over pijnlijk,  moeilijk aanleggen,  stres vol. Ect. 

Maar nu heb borstvoeding cursus gedaa. En zoveel geleerd. Dat ik er een stuk meer vertrouwen erin heb. Maar wil het niet lukken of kost het te veek stres.. stap ik gewoon  over.. gewoon je gevoel en instinct volgen ; ) en zo'n cursus is echt een aanrader!

Kitty 07-04 om 08:38

Komt gied dames, volg altijd je gevoel, als je niet probeert weet je het niet, en als het dan alsnog niks voor je is, zijn er gelukkig alternatieven

kruimel 07-04 om 10:14

Chelsea; als je tepels erg zeer doen kun je tepelhoedjes gebruiken.
Niet alle lactatiekundige staan erachter maar ik kon niet voeden zonder (door vlakke tepels)
Heb dan ook ruim 6 maanden - zonder pijn - met tepelhoedjes gevoed..!
Ik zorg dat ik de goede maat weer bij de hand heb al kleintje in augustus komt.

Miss Butterfly (Gast) 04-07 om 16:17

Wederom helaas geen succes hier. ik ga t ongeveer een maand gedaan hebben maar ben nu aan t afbouwen. Ik had weinig productie en ben er achter dat een kant niet meewil. Dat was vorige keer net zo maar k stond er toen niet bij stil. Ik heb een paar jaar geleden een operatie aan de borst gehad en t is die borst die enorm achterop hinkt en waar hj vaak nauwelijks drinkt. Je kan met één borst voeden maar ik heb er weinig productie ook. Ik heb dus veel aangelegd met hulp van deskundigen, veel gekolfd om op te drijven, geskind... maar ik werd er doodnerveus vn en ik was totaal niks anders aan het doen de hele dag. Ik heb alleen ook nog een dochter en ik kan haar niet blijven opzij schuiven want dat moest ik echt wel doen op deze manier. Elke keer bij de voeding voelde ik me ongelukkiger omdat ik het zag mislopen. Hij krijgt . ook melk bij omdat ik niet genoeg heb en hij zeer traag drinkt. Ik weet dat ze dat afraden maar als hij te veel afviel en zijn huid begon af te bladeren dan kan je moeilijk anders. Hij heeft in ieder geval de eerste maand gehad (en ik heb er voor geknokt!) De colostrum is ook binnen. Ik ga nu kiezen voor mijn gezin, zorgen dat ik kan knuffelen met mijn jongen want het kolftoestel stal altijd zijn mamatijd en mijn mentale gezondheid want ik ga hier aan kapot. Nog altijd: elke keer opnieuw valse hoop voor een paar minuten en elke keer weer teleurstelling. Ze hebben (goedaardige gelukkig) gezwellen verwijders van zeven cm op vier en 3 cm op 2 in mijn borst: dat is groot. Ik ben dus echt aa

Miss Butterfly (Gast) 04-07 om 16:20

aan het denken dat het ergens toch invloed heeft. Ik zie het niet meer zitten zo. Ik wil mijn dochter ook zien en knuffelen en mijn zoon ook. Had ik er voor blijven vechten dan had het misschien goed gekomen maar de prijs is te hoog voor mij. Ik voel me er niet goed bij maar het is kiezen tussen de pest en de cholera. Ik heb begeleiding gekregen, heb zeer veel gedaan er voor maar het blijft niet houdbaar. Moest hij mijn eerste kind zijn dan zou ik nog proberen denk ik. Maar dat is hij niet. Ik heb de kolf opzij gezet en geknuffeld en gespeeld en gezongen met hem. Zo leuk! Ik heb hem echt gemist terwijl hij bij mij was en hij mij ook vrees ik. aan jullie wel allemaal veel geluk! Ik duim heel hard want bv blijft de gezondste keuze en ik gun het iedereen echt oprecht. Ik hou t alleen niet meer.

kuki88 04-07 om 17:00

Nou je heb het duidelijk geprobeerd miss butterfly!  en eerste melk hebbie er in! super mooi meegenomen!  Maar wat niet gaat.. gaat niet! Nu tijd om je energie ergens anders in te stoppen. 

Hier wel positieve ervaring Gelukkig met borstvoeding. baby drinkt super,  groeit als kool! zat binnen 5 dagen terug op zijn geboorte gewicht!  Aan leggen doet helemaal geen zeer! En ik heb voldoende melk. 

Hierbij vind ik het wel intensief vooral in begin.. maar nu 2 weken later is meer op vraag en aanbod. daarbij ook gaan afkolven zodat ik in de nacht zo ook wat meer slaap kan. 

Maar ben erg blij dat zo goed ga .

Sas 04-07 om 21:41

Top Miss Butterfly..liefde daar gaat het om 

Daarom geef ik dus nu ook (en nog veel andere gezondheidsredenen voor mezelf) flesvoeding  en kan er voor mn beide kids zijn

Sas 04-07 om 21:42

En ziet het niet als een mislukking..je hebt het een maand gedaan en dat is top!!!!!

miss Butterfly (Gast) 09-07 om 22:51

dank je wel voor de lieve woorden. Hier in Belgie beschouwen veel mensen het alleen wel als falen. We gaan bv naar nl moeten komen voor melk want hier mag voeding voor zo kleintjes niet zomaar verkocht worden (omneo is dieetvoeding en dat mag niet ah nee wie wil er nu flesjes stimuleren). Resultaat : Enkel bij apotheek aan 22 euro per doos. In nl 13 euro. Soms lijkt het niet eerlijk. Gelukkig doet het consultatiebureau niet moeilijk ze weten van de operatie en dat ik echt geknokt heb. Mijn nicht kiest gewoon voor flesjes. Ze doet haar gedacht gewoon. Ik wilde een beetje meer zijn als zij soms. T zijn de hormonen nog denk ik... Mijn mama heeft zelf ook nooit bv willen geven en zij was een supergoede mama! Zou ik er met haar over kunnen praten dan zou t ook schelen denk ik. Ze is er alleen niet meer. Ben wat emotioneel sorry. Eerste dag totaal geen bv nu. Sucks :-(

Je kunt reageren op dit onderwerp 'opzien tegen borstvoeding' in het Babyforum