Borstvoeding geven tijdens zwangerschap

20 antwoorden en 36215639x bekeken

Dok 15-07 om 14:17

Hoi hoi,

Ik ben momenteel bijna 5 weken zwanger van ons 3e kindje (geheel onverwachts, ben nog steeds in shock! ).
Mijn jongste is net 1 jaar geworden en ik geef hem nog borstvoeding. (gemiddeld 4 x per dag. 's ochtends, lunch, voor de nacht en rond 3 uur of af en toe 's nachts een paar slokken)

Wat is jullie ervaring met borstvoeding geven tijdens de zwangerschap? Ik ben bang dat ik door alle hormonen en veranderingen zal moeten/gaan stoppen met borstvoeding geven. Wij genieten er nu nog zo van en mijn jongste heeft er ook nog echt veel behoefte aan. Hij weet al vaak hoe laat het is. Als hij de kans krijgt trekt ie gerust mijn shirt naar beneden  wat ik dan weer niet toe sta, want dat vind ik verschrikkelijk  .. Hoe dan ook: ik zie hem dan genieten en echt bijkomen. Ontspannen. Letterlijk bij tank momentjes.

Ik ben op zoek naar ervaringsverhalen hiermee zodat ik me evt. vast kan voorbereiden op een mogelijk afbouwproces de komende maanden ...

reageer

Amy 15-07 om 21:03

Ik ben gestop met borstvoeding geven toen ik zwanger werd. Ik heb 1.5 jaar borstvoeding gegeven. Ik denk dat het of van smaak veranderde of veel minder werd want zoonlief wilde niet meer drinken. Hij kreeg op dat moment ook alleen maar s ochtends nog. Hierdoor ging het afbouwen dus ook probleemloos.

Vivian 16-07 om 07:42

Hoe lang geef je normaal bv?

Dok 16-07 om 14:45

Hoe bedoel je Vivian? "Hoe lang geef je normaal bv?"

Hoe lang ik het van plan was? Of hoelang de sessies duren? Ik was iig van plan om tot ongeveer 2 jaar de ochtend en avond momentjes te kunnen blijven doen. Overdag wilde ik het komende half jaar verder afbouwen. Trainen om ook met valpartijen of troostmomentjes op andere manieren te voldoen dan aan de borst.

Amy: daar ben ik ook een beetje 'bang' voor. Dat het zo gaat veranderen enzo. En mijn zoontje daarom gaat weigeren. Aan de andere kant: als het zo is, is het zo. Niks aan te doen natuurlijk. Maar zou het wel zonde vinden..

Amy 16-07 om 19:39

Ik snap dat gevoel, Dok. Ik zat ookal een tijdje er tegen aan te hikken wanneer is het tijd om te stoppen. Het was nog maar 1 voeding maar het blijft een genietmomentje.
Maar mijn zoontje at vanaf 1 jaar al volledig met de pot mee. Dus de noodzaak was wel weg. Hij kreeg en krijgt thee met melk. Daar is hij zo dol op. Het lijkt wel op borstvoeding.
Ik merk wel dat ik nu door de zwangerschap erg gevoelige tepels heb dus ik denk dat het wel beter is dat hij niet meer wilde drinken.

Vivian hoelang borstvoeding dat ligt aan jezelf. Volgens de laatste voedingsrichtlijnen mag je met ongeveer een jaar beginnen met koemelk geven. Dus op die manier krijgen ze dan naast hun broodje fruit en avondeten de voedingsmiddelen binnen. Daarom wilde ik tot dat moment iig borstvoeding blijven geven zodat ik geen kunstvoeding hoefde te geven.
Stel je geeft flesvoeding wordt er ook vaak in die periode overgegaan op gewone melk.
Maar het is echt een persoonlijke keuze hoelang je doorgaat met borstvoeding geven.

Vivian 17-07 om 08:23

Lijkt mij echt super bijzonder om te doen! Gelukkig dat het ook goed gaat bij jullie, je leest ook veel andere verhalen!

hartje 20-07 om 19:52

Hoi Dok, 

Ik zou gewoon blijven geven tot je kleine niet meer wilt. Ik ken meer moeders die hun kind van 1/2 voeding en zelf zwanger waren van de volgende. Daarna ging de baby natuurlijk voor en de oudere broer kreeg nog maar heel weinig toen. Ik heb mijn oudste dochter tot 15 maanden gegeven, ze is nu 3,5 en ik heb nu een kleintje van 3 maanden. Zelf was ik gestopt omdat ik ze echt groot vond worden en langzaamaan werd het drinken minder. Eerst smorgens en savonds. Die week daarop alleen savonds en daarna om de dag en toen was het klaar. Na 2 maanden zag ik soms nog wat melk als ik onder de douche stond en toen probeerde ik nog een keer of ze het nog wilde maar ze hapte niet eens meer, dus wat het voorgoed klaar. Wil het nu weer ongeveer zo lang volhouden, gewoon omdat het gezond is en vooral heel fijn! Doe waar je je goed bij voelt..

Vivian 21-07 om 09:59

Tot welke leeftijd heb jij het dan gegeven?

Dok 23-07 om 08:21

Ik merk nu dat de tepels wat gevoeliger zijn bij t aanhappen. Met kolven is de productie minder dan normaal maar als hij live drinkt gaat t nog prima.

Ik zie wel hoe lang t gaat.. Mijn (nu nog) jongste is echt nog niet toe aan volledig stoppen. Zou t zo zonde vinden!

Amy 23-07 om 19:15

Ik zou ook doorgaan zolang het gaat. Zolang je zoontje nog lekker blijft drinken dan is er blijkbaar genoeg. Misschien ben je over een paar maanden aan het tandemvoeden.
Heel af en toe wil mijn zoontje ook nog wat drinken. Dat zeg ik wel dat het op is en dan is het goed. Maar ik ben benieuwd wat hij doet als zijn zusje geboren is. Of hij dan alsnog denkt jaa! De melkfabriek is weer open!

Dok 23-07 om 21:45

Hihi... Melkfabriek is weer open

Vivian 24-07 om 08:51

Hoe oud zijn de kleintjes dan?

L. (Gast) 06-09 om 08:59

Ik geef ook borstvoeding en wil juist weer zwanger worden. Mn dochter is nu 7 maanden. Ik hoop haar borstvoeding te kunnen blijven geven tot de nieuwe baby geboren wordt, al is het maar 1x per dag. En daarna sta ik er ook voor open om beiden borstvoeding te geven. 
Maar ik word dus maar niet ongesteld... laat staan opnieuw zwanger... 

Ben benieuwd naar je bevindingen, Dok! Hoe de combinatie zwangerschap en borstvoeding gaat verlopen!

Dok 08-09 om 11:20

Mijn jongste is nu 14 maanden oud. Hij krijgt nog gemiddeld 3 a 4 x per dag (ontbijt, lunch, voor de nacht en gemiddeld 3 a 4 x per week nog 1 x snachts) een borstvoeding.

Ik merk dat mijn tepels echt gevoeliger zijn dan anders. Maar verder loopt de productie nog niet terug. We zijn nu 12 weken zwanger. Ik merk nog geen verschil aan mijn jongste qua smaak ofzo

L. (gast) ik was na 10 maanden pas weer ongesteld en kwam er met 12 maanden achter dat ik (weer) zwanger was, door de anticonceptie (condoom) heen! We hebben geen idee wat er is gebeurd; daar we altijd alles checken. Of het nog heel was enzo. Blijkbaar is een mini gaatje al genoeg geweest....  Ik hoop voor je dat je (relatief) snel dan weer mag gaan menstrueren! Verder zal ik je aanraden om niet te stoppen met borstvoeding zodat je hoopt dat het sneller op gang komt. Dat is helemaal niet gezegd namelijk en zou zonde zijn van de bijzondere periode met je huidige kindje. Het komt wel!

Vivian 09-09 om 08:01

Ging je dat echt nakijken na de sex joh?

Dok 09-09 om 08:11

Uuuh ja. Zo raar vind ik dat niet hoor. Het moet er toch een x vanaf. en als je dat doet kan je toch meteen zien of die kapot was?

Of zijn er mannen die met hun ogen dicht de condoom weggooien en schoonmaken??

Vivian 09-09 om 14:18

Wij hebben het niet vaak met condoom gedaan, maar als we dat deden gooide hij hem in een zakje en dan weg. Ging hem niet schoonmaken volgens mij.

hartje 10-09 om 09:37

Maar je ziet het wel als die druppelt of lekt of zo. Tenminste wij doen het ook zo en letten daar wel op

Dok 10-09 om 15:22

Neeee. Niet condoom schoonmaken zichzelf! Whahahahah.. Checken of hij lekt en/of er nog 'vulling' in zit bedoelde ik, voordat ie in de prullenbak beland..

Vivian 11-09 om 15:08

Hihi, zo bedoel je het!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borstvoeding geven tijdens zwangerschap' in het Babyforum