Om de 2 uur

33 antwoorden en 43461953x bekeken

mariska 05-05 om 15:22

Heb je misschien dat hij goed doorslaapt na douchen? Dan kun je t beste savonds douchen met hem en dan slaapt hij lang door. Dus geen voeding

reageer

madelene 09-11 om 09:55

Mijn meisje mijn jongste kwam ook om de 2 uur was vermoeiend maar ik heb toch volgehouden ik heb haar tot 7 maanden bv gegeven . Toen ze 4 maande werd kwam ze steeds later ik gaf op verzoek niet vaste tijden gewoon als zei aangaf dat ze wilde en ja dat was ook om de 2 uur
Tot ze 4 maanden werd toen eindelijk kwam ze steeds later.
Je voelt je misschien een zombie had ik ook maar het is het waard allemaal voor de gezondheid van je kleine.
Groetjes madelene

Janedoe (Gast) 19-01 om 14:19

Hallo, mijn mannetje komt ook gemiddeld om de 2 uur en is nu 3 maanden. Ik heb me er bij neergelegd en dat helpt heel erg veel. Ook laat uk hem 2 x uit dezelfde borst drinken zodat hij de vettere, vullende melk ook krijgt zodat hij af en toe iets meer slaapt en dun de nacht komt hij ook bog maar daar heb ik niet veel last van want hij ligt bij me dus trek hem dan gewoon naar me toe en kan nagenoeg door slapen. Verschoon hem dan niet zodat hij ook weer verder slaapt. Ervaar hier door geen gebroken nachten en daar door fitter overdag. 

Je kindje groeit goed en als je er goed overnadenkt is het geven van minder om de paar uur beter... Jij gooit zelf ook je maag niet bom en bom vol om de 4 uur!!! Heb drie jongens en nu lukt het me juist om het vol te houden door naar mijn kind te luisteren ipv naar het cb en goed bedoelde adviezen van de mensen om me heen en heb een heerlijk tevreden mannetje hier door!!!! Hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt of misschien anderen.

Anoniem (Gast) 31-08 om 23:35

mijn zoon is 2 maanden en komt ook om de 2 a 3 uur. Kom uit op 8 tot 10 voedingen per dag aan bv. Het cb vond dit veel en adviseerde wat water bij te geven om de tijdsduur te rekken naar de  4 uur. Dit heb ik niet gedaan, elk kind is anders en als hij honger heeft dan geef ik hem bv en dat is nu  tussen de 2 en 3 uur. Ja, dat is intensief maar ik heb het er nog voor over. Hij groeit goed. Snachts ligt hij naast me, dus dan drinkt hij makkelijker uit mijn borst waarna we beiden weer in slaap vallen. In zijn eigen bedje ging ook niet, was de hele nacht met hem bezig en had daarom juist geen slaap. Hij slaapt nu naast my en ik vind t fijn, daarnaast eindelijk wat slaap! Je hoeft niet alles volgens de hokjes van het cb te doen. Zodra je je gevoel volgt en mineer de regels dan voelt t al beter....

Anoniem (Gast) 06-03 om 23:28

Sylvie (Gast) 16-06 om 16:24

Mijn baby is 19 weken, 4 1/2 maand en drinkt nog steeds om de 2 uur. De eerste kernslaap slaapt hij 4 uur. En dan terug om de 2 uur. Binnen 2 weken moet ik terug gaan werken en ik zie het echt niet zitten. Volgens kind en gezin moet ik echt gaan afbouwen.  Is niet normaal zei de dokter. Dus vandaag start ik dan maar. Ik denk dat ik niet genoeg melk heb en dat hij daarom om de 2 uur vraagt.  Heel vermoeiend

madelene 23-06 om 08:26

Dat wil niet perse zeggen dat je kindje niet genoeg heeft  sommige kindjes hebben in het begin dat ze juist heel veel komen om te drinken 
Doordat ze de melk gaan aanmaken. 
Het kindje komt exspres zovaak om de twee uur
Om de melk op gang te laten komen
Is bij mij ook bij alle drie mijn kinderen zo gegaan. 
Dat hoort erbij. 
Een verloskundige was daar ook bezorgd om
Nou nergens voor nodig 
Instinctief komt je kleintje vaak om de melk aan te maken tot na een tijd je borsten het van zelf gaan doen. 
Bv werkt zo hoe vaker een baby komt in het begin
Hoe meer melk er word aangemaakt. 
Dan is het natuurlijk zonde om te stoppen. 
het verbaasd mij soms hoe weinig kennis artsen of kraamverzorgenden hebben over bv .
Misschien wel vermoeiend voor jou zelf
Maar het is iets moois wat je je kindje meegeeft. 
Die gezonde basis neemt niemand hem of haar meer af.

Anoniem 2 (Gast) 31-10 om 10:35

Als je je kindje om de twee uur blijft voeden dan rekt het maagje niet op.
Je kindje drinkt dan iedere keer maar een beetje en blijft vragen om de twee uur. Je zou kunnen kolven en kijken hoeveel jullie kleintje binnen krijgt. Ik zou proberen om iedere dag een kwartiertje te rekken door eventueel een speentje te geven.

Martine (Gast) 21-11 om 02:49

Hoe komt het toch dat men kolven vergelijkt met een voeding die n baby drinkt? Dat is niét dezelfde hoeveelheid en op die manier meten is totaal onbetrouwbaar... Ook de gedachte dat je niet genoeg melk zou hebben is vrijwel altijd niet waar en KV erbij geven niet nodig. Als je baby tevreden is na n voeding, voldoende plasluiers heeft en lekker groeit, dan gaat t met de BV gewoon goed. Mijn zoon komt 's nachts overigens ook om de 2 uur en ja, ik voel me ook een zombie....

Sofiasofia (Gast) 07-09 om 09:05

Hallo..


Mijn zoon van.bijna 5 maanden sliep heerlijk door tot we terug kwamen van vakantie niet meer.
Hij wordt  op.de 2 a3 uur wakker maar drinkt niet veel en ook heeft hij geen zuigbehoefte want een speentje vind hij maar niks .

Maar wij zij nu wel egt moe van die 
Korte nachten  waar kan hij aan liggen  ... radeloos  op het moment 
 .

Ps ook melk wilt hij niet   ....egt met.moeite 

Anoniem (Gast) 04-01 om 21:53

Me dochtertje van 4mnd komt om 2uur voir de fles en om 5uur dan de fles en slaapt goed door tot volgende ochtend 5uur heb geprobeerd om 11uur avonds nog de fles te geven maar s xo diep in slaap lukt niet

Emily (Gast) 06-02 om 06:14

Onze jongen was niet al te groot en dik bij de geboorte (47,5 CM en 2,850 kg) 
Eerste weken vroeg hij zoals normaal overdag en 's nachts om de 3u voeding. 
Plots begon dit overdag om de 2u en dit blijft zo ( bijna 3 maand ). 's nachts zijn het er al eens 4 u geweest maar sinds kort terug 3u en deze nacht opnieuw 2u. Dit is allemaal heel vermoeiend en binnen 3 weken moet ik gaan werken. 
Ik ga ervan uit dat onze zoon gewoon vaker melk nodig heeft en af en toe een groeispurt. Het ergste is de reacties van de mensen.... Overdag heb je zelf in de hand, rusten om 's avonds iets waard te zijn of huishouden doen en 's avonds te moe zijn.... 
Toch probeer ik om zo lang mogelijk vol te houden en bv te blijven geven zolang ik kan (zelfs als ik binnenkort moet gaan werken). Het is een superflinke, lieve rustige baby. Daaraan trek ik mij op. 
Blij te lezen dat ik niet de enige ben ????

Anne (Gast) 08-11 om 03:09

Dames, zo fijn te lezen dat veel oudere babies ook nog om de twee uur komen, net als de mijne. Omdat ik dat zo fijn vind, ook ons verhaal:
Onze zoon van 16 weken komt overdag elke 2u voor voeding, nu al bijna 11 weken lang. Hij is 90% vd tijd tevreden na een voeding maar clustert al weken tussen 17-20u. Dan valt hij in een diepe slaap om vervolgens rond 02u en 05u weer gevoed te worden.
Diverse dingen geprobeerd, van bijvoeden tot extra wakker maken rond 22u, maar geen effecten op een betere nachtrust of meer tijd tussen voedingen overdag.
Omdat ik niet heel makkelijk b.v. geef is s nachts 'even aanleggen' geen optie. Wij moeten echt even rechtop zitten, tepelhoedje erbij, etc etc. Dus kost ook even tijd en aandacht. 
Ik ben erg moe en het is nauwelijks te combineren met werken. Ik word er geregeld ook erg onzeker van over mijn productie. Maar hij groeit prima, is vrolijk en gezond. Het consultatiebureau reageerde erg ongevoelig en wil meer bijvoeding (na elke voeding), maar dat is het begin vh einde voor de  b.v., want dan raken vraag en aanbod van elkaar verwijderd. Ik vond dat het consultatiebureau daarin heel snel en gemakkelijk de b.v. aan de kant schuift.. heb dat advies dan ook niet opgevolgd.
Gewoon maar even doorbijten nu en hopen op nieuwe ritmes de komende weken. 

Sofie 08-11 om 06:09

Hoi Anne, zulke adviezen heb ik ook met mijn zoontje gekregen. Heb er niet naar geluisterd en nu met 9,5 mnd krijgt hij nog steeds bv. Ik verbaasde me ook over hun ‘voorkeur’ voor kunstvoeding. 

De tijden die jij beschrijft lijken mij eigenlijk wel netjes. Dus tussen 20 uur en 2 uur slaapt je baby? Dat is echt keurig op die leeftijd. Ik heb nu nog steeds voedingen om 19 uur, 23 uur, 3 uur, 7 uur, 11 uur en 15 uur. Voor flessen baby’s zou dat veel zijn.

Een tijdje geleden was het bij ons ook elke 2 uur. Ik ben toen een paar dagen flinke flessen gekolfde melk gaan geven en toen kwam hij in een ander ritme met meer tijd er tussen. Toen weer terug gegaan naar zelf voeden en toen bleef hij in dat ritme. 

Mijn ervaring is dat bv baby’s gewoon veel meer voedingen hebben. Ik snap wel dat het je opbreekt in de nacht. Misschien zelf ook vroeg naar bed gaan om een beetje bij te slapen. 

Veel succes! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Om de 2 uur' in het Babyforum