beterweters

36 antwoorden en 45240296x bekeken

anoniem (Gast) 16-03 om 09:51

Als ik op andere forums reageer dat ik al vroeg mama wil worden krijg ik allemaal negatieve reacties zoals ; je bent nog maar 19 hoe ga je dat financieel doen en wie zegt dat jou en je vriends relatie stand houd.
Kan hij jullie dan wel onderhouden. Je weet niet eens hoe duur een huisje en baby is.Blablabla...Ik weet zeker dat ik het kan!
En mijn vriend verdiend genoeg om dan de huur te betalen en ons te onderhouden. Bovendien worden wij dan sowieso gesteund door mijn schoonvader. Dus ik snap niet waarom op andere sites mijn idee O word afgekraakt! Ze noemen min egoïstisch etc.
Maar ik ben nog niet eens zwanger, ik denk er alleen aan om het te doen.
En weet zeker dat mijn vriend en ik prima voor het kindje zouden kunnen zorgen.
We krijgen dan genoeg steun van zijn familie en onze vrienden.

reageer

* 16-03 om 11:34

@Anoniem,

Ja voor ik me aansloot bij dit forum heb ik eerst is even gekeken hoe het er aan toe  ging.
Langzaam aan begon ik met reageren, en warempel ik kreeg hele positieve reacties terug en dat is nu ongeveer 1 jaar geleden en ik ben nu heel actief op dit forum..
Dus leuk dat je er bij bent en ik zou zeggen sluit je aan bij Brabbels het leukste forum hihihi 

Liefs Ju  of terwijl mamavanmi

Eefje (Gast) 16-03 om 09:58

Hoi Anoniem, hier niet hoor. Van tijd tot tijd misschien wat ongevraagd advies maar hier laten we elkaar in ons waarde !

Welkom !

Mirjam 16-03 om 11:00

Mensen reageren vanuit hun eigen denkkader, dus hun reactie zegt eigenlijk meer iets over hunzelf dan over jou. Waarschijnlijk waren ze er zelf nog niet aan toe op die leeftijd. Gelukkig kan niemand voor jou bepalen wanneer je er klaar voor bent behalve je partner en jij.
Ben je soms op zoek naar andere vrouwen die jong moeder willen worden? Misschien kun je daar een nieuw onderwerp over maken zodat er gelijkgestemden kunnen reageren.

onswondertje (Gast) 21-03 om 09:40

Hallo. Ik heb nou precies hetzelfde ik ben 19 over 3 maanden 20 ik en mijn vriend wonen nu paar naanden samen zijn familie hebben we nijs gezecht ze zijn al boos dat hij al 22 is en al sameb woond? Mijn familie daar krijg ik altijd veel steun van ik kreeg van dit forum een geweldig bericht. Als jij er zeker van ben en je hebt alles op een rijtje en het voelt goed. Dan moet je het gewoon doen

manuela93 26-03 om 07:55

Ik krijg op een ander forum dat het erg onvolwasse is als ik nu al een kindje wil en erg egoïstisch ben als ik dat doe. Ze zeggen dat ik mijn kindje dan niet alles kan bieden.
Dus ik heb tegen ze gezegt : moet ik dan rijk zijn en in een villa wonen om mijn kindje alles te kunnen bieden? Nee.
Het kindje heefg nog altijd het meeste liefde nodigen ik krijg sowieso genoeg steun van mijn schoonouders en mijn vriend en ik redden ons prima!
Al die bemoeienissen en beterweters bah.. :$
Xx

manuela93 26-03 om 11:36

Dankjewel!
Jij begrijpt mij tenminste!
Ben het helemaal met je eens!
Xx

Sarah 26-03 om 11:38

Dat is mooi!! En lekker op dit forum blijven hihi

Xxx

manuela93 26-03 om 11:48

Doe ik ook zeker!
In dit forum steunen we elkaar tenminste!
Xx

Mandy 26-03 om 16:29

Ik persoonlijk was met 19 jaar nog van ze lang zal ze leven niet klaar voor een kindje, maar dat is mijn verhaal. Als ik bijv. mijn schoonzusje van 20 zie, die dolgraag mama wilt worden, dan zie ik ook dat ze er echt klaar voor is en er helemaal voor wilt gaan. Wie ben ik dan om dat te veroordelen? Jij voelt het beste wat je aankan en wat niet toch?
Hoop voor jullie dat jullie dromen snel uit mogen komen! 
Moest er nog bijkomen dat je op een forum goedkeuring moet krijgen voordat je aan kinderen mag beginnen! hahahaha (p.s. ben nu zelf 31)

Sarah 26-03 om 16:37

Haha ja! Ik ben er al een paar jaar klaar voor!! Maar
Als het ongepland is of je zit nog in de groei van je leven met uitgaan elk weekend etc wat vrij normaal is op je 19e dan snap ik dat je er niet klaar voor bent maar iedereen is zo anders de ene is echt 19 of 20 de ander is al veel verder op die leeftijd! En ik heb dan al veeel ervaring doordat ik al jaren met pasgeborenen, baby's, dreumes,peuters en verder werk dus weet waar ik over praat!! Maar sommige mensen denken dat ik t met mijn 20 jaar (bijna 21) niet weet waar ik het over heb heel vervelend! Maarja bij jou is alles goed gekomen dus? Nu 31 jaar dus alles komt op ze pootjes terecht zou ik maar zeggen!

Mijn droom is al uitgekomen heb de liefste, beste en mooiste vriend die ik me kan wensen en ben ook nog een zwanger eindelijk!!!

Hihi groetjes

SuzanneW 26-03 om 16:44

Ik snap je helemaal toen wij 20 waren gingen we samen wonen. Ik moet zeggen de plannen voor kinderen en alles lag al klaar, maar ik wou graag trouwen voordat we een kindje kregen. Mijn man die was op dat moment nog niet helemaal klaar voor kinderen hahaha (ze doen er iets langer over   ) Maar hij wou me wel trouwen met mij en we zijn verlooft toen we 21 jaar waren, flink sparen. Mensen zeiden dan ook tegen ons van "Geniet nog van je jeugd" "Leer nog andere mensen kennen".. Zo raar..
We zijn getrouwd toen we 22 waren en na een jaar 'klussen' waren we ook eindelijk zwanger, manlief wou ook erg graag naar het trouwen.
We hebben een zoontje, Olivier, van 2 jaar en zijn inmiddels aan het klussen voor nummer 2 hahaha. Ik ben btw nu 26 jaar.

Heb jij dan ook dat vooral familie degene waren die zulke dingen zeiden? Ik had soms net het gevoel of ze dan niet genoeg vertrouwen in ons hadden.

Sarah 26-03 om 16:51

Hee wat een mooi verhaal zeg!!!! Jullie hebben t wel goed gedaan huisje, trouwen etc!! Erg he van de mensen die zeggen ' geniet van je jeugd ik wou dat ik nog 20 was' en dat soort dingen nou pff wordt er niet goed van! Bij mij is t idd veel familie maar dat is nu helemaal omgeslagen gelukkig en wij wonen nog wel thuis, wat leuk dat jullie weer zwanger willen worden zeg! Mannen zijn er altijd iets later mee haha maar als ze het dan eenmaal willen dan ben je ook zo zwanger haha.

Groetjes

manuela93 26-03 om 16:53

Ik ben 19 en ga niet uit ofzo.
Dus ik zou dat ook niet gaan missen.
En de meeste oudere mensen zeggen inderdaad dat je nog van je jeugd moet genieten etc.
Maar ik probeer me er niks van aan te trekken!
X

SuzanneW 26-03 om 17:08

Ik hoop dat de tweede ook straks raak is hihihi

Gelukkig is veel familie bij ons ook omgeslagen!

Ja het is gelukkig goed gegaan, ik was altijd erg slordig met de pil, gelukkig gaat het achteraf ook niet vanzulf bij ons  11 maanden is niet kort. Daarom zijn we nu ook al wat eerder begonnen, ik denk dat we nu ook wel weer een jaar bezig zijn!

En wat je zegt over jong zijn. Ik heb geen bezwaar tegn op latere leeftijd moeder zijn, je moet ook een partner tegen komen natuurlijk of al de wens hebben. Maar het brengt wel risico's mee.. Bijvoorbeeld mijn moeder was 38 toen ze in de overgang kwam, nou laat moeder worden is voor mij dus misschien niet eens een optie.. Ik vind dat als je jong kinderen  krijgt dat je dan ook nog redelijk jong bent als ze bijvoorbeeld, 20, 30 of 40 jaar zijn. Als mijn zoon 40 is, ben ik 64, dan ben ik nog niet eens met pensioen, wat kan ik dan nog veel voor hem betekenen, hoop ik!!

Sarah 26-03 om 17:15

Ja jong moeder heeft uiteindelijk en vooral als het gepland is zoveel voordelen!! Wat je trouwens zegt haha over dat zwanger worden bij mijn nicht duurde de eerste 2 jaar maar de 2e 4 weken haha dus hou er wel rekening mee dat het ineens raak kan zijn. Bij mij duurde t 4 maanden maar dat was helaas een miskraam en na de curreatage duurde het 2
Maandjes voordat ik weer zwanger was!! Maar 38 in de overgang is wel erg vroeg hoor! Maarja dan kan je idd maar beter jong kinderen krijgen.

Ik vind ook dat iedereen zelf moet bepalen op welke leeftijd ze een kindje willen maar de beterweters hoefen niet te oordelen over 'jonge moeders' en jong? 20 is geen tiener meer je krijgt geen vergoedingen of kortingen je moet alles zelf betalen ik krijg geen gratis zwangerschapsgym dus voor de nederlandse wet ben je hartstikke volwassen! We kunnen trouwens ook op deze leeftijd al en huis kopen en daar hoor je dan niemand over nou dat is net zo een grote stap als een baby!

Groetjes

SuzanneW 26-03 om 17:19

Nou idd ik had het niet beter kunnen zeggen.

Ik heb niet tegen moeders op latere leeftijd, het is ze gegund, maar als ik eerder had kunnen beginnen had ik dat gedaan!

Studeren kun je jouw hele leven nog en de wereld zien kun je ook delen met jouw kinderen.

Sarah 26-03 om 18:39

Ja ik heb gelukkig wel al m'n studie en rijbewijs en mijn vriend heeft een vast contract! Dat is al heerlijk hihi.

Maar het leven is te kort om zoveel over dingen na te denken! Genieten is het allerbeste!

manuela93 26-03 om 18:48

Nou meiden, wish me luck!
Ik ga zojuist vanavond beginnen met "klussen!
Hihi vet spannend!

Xx

SuzanneW 26-03 om 19:16

hihi veel plezier en laat hem zijn beste troepen sturen haha

Je kunt reageren op dit onderwerp 'beterweters' in het Babyforum