wil jij jong zwanger worden?

170 antwoorden en 45283470x bekeken

Laura (Gast) 06-05 om 13:25

Hallo ik heb net hetzelfde gevoel als jij ik ben net 18 geworden en mijn vriend en ik willen ook graag een kinderwens zijn alleen bang voor de reactie

reageer

justme 06-05 om 13:33

enige wat ik kan zeggen is dat als de relatie goed is en het kan. waarom niet..
wij zijn 23 en krijgen ons eerste kindje en krijgen al commentaar dat we te jong zijn en het te snel is
maar er zijn maar 2 mensen die weten of je er klaar voor bent en dat zijn jullie..
daarbij neem je geen kinderen voor andere mensen maar om iets toe te voegen aan jullie relatie
het mooiste wat er is vind ik.

Dus ja misschien is het erg jong, maar dat heeft zo ook zijn voordelen.
zolang jullie er overeens zijn dat jullie een kleine willen en het kunnen onderhouden 
(hou wel rekening dat je veel spullen moet kopen, maar kan net zo duur als je zelf wil)
zou ik geen reden zien om te moeten wachten.

nikita (Gast) 06-06 om 11:02

Ik ben 12 en ben een week geleden zwanger geraakt wat moet ik doen ik heb het aan mijn moedr vertelt en ze zri dat als ik mijn huuswerk en alles hoog mag haleik het kind mag houde en steun krijg.de eerste dag kreeg ze een schok.maar paar dagen erna kalmeerde ze dn zei ze ik vindt het zielig het weg te late hale en ik het mag houde mijn vriendje is dertien en we hebben niet eens een keer gezoend langer dan 8 seconden

justme (Gast) 27-11 om 15:14

Hey,

Ja ik ben zelf ook 19 en mijn vriend is 26.
Wij hebben een eigen huisje met tuin en eigenlijk genoeg plaats voor een kleine.
Maar mijn vriend ziet het nog niet echt zitten, ook vinden veel mensen dat ik te jong ben hoewel ik bijna 20 word.
Een goede bekende waar wij veel komen zijn nu net ook zwanger geworden..
Ik ben super blij voor ze maar ben natuurlijk ook superjaloers omdat ik dat ook graag had gehad.
Ik begrijp je helemaal en ik vind dat als jij je er klaar voor voeld en jij je kind in alles kunt ondersteunen waarom niet toch?

groetjes mijx

Dodo (Gast) 28-11 om 23:13

Hoi,

Ik ben zelf 22 en mijn vriend 27. Ik heb altijd al vroeg kinderen willen hebben. Maar mijn moeder begon al te klagen dat ik eerst wat van me leven moet maken en dan pas aan kinderen moet beginnen. Ze zei wel als je zwanger bent vertel je het mij dan eerst? 

Nu ben ik er dus van de week achter gekomen dat ik zwanger ben! Helemaal blij natuurlijk, maar bang voor de reacties die ik van de familie ga krijgen. Heb best een kritische familie dus ben heel benieuwd hoe ze gaan reageren.

Heb al tegen me vriend gezegt zijn ze er niet blij mee dan hebben ze pech, maar toch bang voor wat er komen gaat..

Iemand misschien tips om het te vertellen?

Liefs

de poezie destroyer (Gast) 04-03 om 10:24

hallo ik was laatst alleen thuis ik was aant rukken 13 jaar trouwens en toen kwam in eens me oma binnen ze trok der kleren uit en ging er boven op zitten nu is ze zwanger wat moet ik doen

Mijnsgatje 1 (Gast) 17-05 om 02:58

Hoi meide .. ik heb een vraag ik ben 17 jaar en werk heel veel heb een vriend van 24 jaar ik wil heel graag een kindje onze inkomsten zijn goed we hebben een eigen huisje maar ik weet egt niet hoe ik dit zal moeten uitlegen aan mijn ouders ik wil al heel wat jaren een kleintje iedere keer als ik jonge moeders met hun kindjes zie lope word ik eigenlijk een beetje jaloers . Ik heb het nu 1 x geprobeer ben zelf 9 weken zwanger  geweest maar helaas kreeg ik een miskraam graag zou ik wat motivatie wille op doen om me verhaal hier kwijt tekunne  wat moet ik nu doen weet het alle maal nii meer wil het zo graag maar het lukt niet ben bij verschillende doktoren geweest die zeide alle maal dat ik de juiste piriode moest vinden tot nu toe is het nog niet gelukt weet me geen raad meer fijn zijn als ik een  beetje hulp kreeg groetjes mijnsgatje1

Bambi (Gast) 02-01 om 17:32

hee girls, 
Geen idee van welke datum dit forum is maar ik lees heel veel verschillende forums van jonge moeders. Ik ben zelf 18 en mijn vriend 21 (bijna 22) we zijn nu al n poos samen en ik heb heel vaak kriebels in me buik als ik aan ons eigen kindje denk, ik wil heel graag een kindje van ons. Ik ben alleen zo bang voor de reactie van mijn vader, mijn moeder was 20 toen ze mij kreeg, ik wordt dit jaar 19 maar ik heb al een paar maanden het gevoel dat ik het aan kan samen met mijn vriend. 

Jullie mening; doe ik hier goed aan? Moet ik dit eerst met mijn ouders bespreken ja of nee? 

Lieve groetjes 

Miranda (Gast) 05-04 om 20:20

Hee allemaal,
Ik ben 21 jaar en mijn vriend is 26 jaar. We wonen al drie jaar samen, en zijn in totaal 5 jaar heel gelukkig samen. We willen heel graag een kindje samen, maar de timing is niet echt perfect.. Ik zit in het tweede jaar van mijn studie en moet hierna nog twee jaar om het af te maken (hiervoor heb ik al wel een andere opleiding gedaan dus ik heb al een mbo-diploma, maar doe nu een hbo-opleiding).
De laatste tijd heb ik echt zóveel kriebels, ik kan gewoon haast niet wachten om in verwachting te raken. Mijn vriend zou het ook heel graag willen, maar vindt het wel verstandiger als ik eerst mijn opleiding afmaak. Dat wil ik natuurlijk ook, maar de drang wordt echt steeds erger... Ik probeer steeds oplossingen te bedenken om toch te kunnen beginnen aan een kindje, maar ik kom er steeds niet uit. Hebben jullie tips/ervaringen?
We hebben trouwens een eigen koopwoning met twee slaapkamers, maar de extra slaapkamer hebben we ingericht als inloopkast. Deze kunnen we wel herindelen om het te combineren met de babykamer, maar ik twijfel toch of het dan groot genoeg is. Ik was bij mijn ouders altijd heel veel ruimte gewend en had een hele grote eigen slaapkamer, maar dit is natuurlijk niet per se nodig. Hoeveel slaapkamers hebben jullie en hoe hebben jullie het allemaal ingedeeld?
Steeds als ik er dus over nadenk kom ik op de volgende vragen uit: Hebben we genoeg ruimte? Moeten we niet redelijk snel daarna verhuizen, en kan dat wel aangezien ik geen inkomen heb? Hoe moet ik verder met mijn studie? Zou ik na mijn studie wel snel een baan kunnen vinden als ik al moeder ben?
Als jullie ervaringen hiermee hebben of jullie hebben tips voor mij, dan hoor ik dat graag! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Liefs

Lucy (Gast) 17-05 om 15:45

Goede middag allemaal,
Ik ben lucy (16) en heb een vriend (18).
Wij zijn nu 13 maanden samen en  hebben een kinderwens dat is vroeg maar weten al wel dat we er klaar voor zijn als papa en mama.
We staan er financieel goed genoeg voor en ik heb genoeg plek bij mijn vader in huis want ik woon daar ook.
Tuurlijk is het ouderschap niet altijd even rooskleurig en heeft iedereen zijn eigen mening over onze keuzen .
We hebben genoeg geld om een kinderdagverblijf te betalen dus dat moet helemaal goed komen met 3 tante's en 2 ooms 2 opa's en 1 oma en een hele lieve papa en mama .
Herkennen jullie mijn gevoel?
En wat is jullie mening?
Ik hoor het graag. Gr lucy

Orchidea 20-05 om 20:53

Aan alle dames die een kinderwens hebben en nog jong zijn... het kan! Maar zorg eerst dat je een hele stabiele relatie hebt, en beide zowel jij als de vader van het kindje een vast inkomen en natuurlijk jullie eigen plek. Kindje krijgen is heel leuk, en dat vond ik ook toen ik 16 jaar was maar wat ben ik blij dat ik gewacht heb tot ik alles in orde had! 

Tooby 20-05 om 21:09

Ach het is nooit een garantie, toen ik 18 was, was ik verloofd en woonde ik samen, dacht stabiel genoeg te zijn, maar toch niet.

Nu weet verloofd, wonen nog niet samen en leven straks voorlopig op 1 uitkering. Je hebt niet alles nodig voor een stabiel thuis voor kinderen.

Tooby 20-05 om 21:10

Ik heb al een grote kinderwens sinds mijn 16e, maar ben heeeeeeel blij dat ik toch gewacht heb. Nu ben ik 25.

Orchidea 22-05 om 09:14

Uiteraard Tooby, niets geeft garantie maar toch net iets meer garantie dan als je thuis bij je ouders woont, een relatie hebt van 2 maanden en dan een kindje wilt krijgen, én nog erg jong bent.
Maar goed, ieder zijn ding. Uiteindelijk blijft het ook ieder zijn eigen keuze. 

Tooby 22-05 om 12:01

Nee dat zeker, maar BEIDE een inkomen is niet nodig haha. Maar samenwonen vind ik wel een pre, of directe plannen vóórdat het kind er komt. Financieel goed zitten is wel belangrijk maar zoals ik al zei hoeft dat niet per se met 2 inkomens.
Als wij moeten wachten op 2 inkomens dan zijn we over 5 jaar een keer zover ivm omstandigheden, dat vind ik te laat voor ons haha.

Anoniem (Gast) 12-06 om 14:04

Ben jij of ken jij een moeder van een of meer peuters? Dan hebben we jou nodig! Wij zijn studenten van de Wageningen Universiteit en doen onderzoek naar tussendoortjes voor peuters. Zou je deze enquête willen invullen? Het kost maar ongeveer 5 minuutjes en het zou ons heel erg helpen!!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbokhIFY2BRZYQIV4lct1gOfC7B79_DE_gkAfGxXWYX2eAqg/formResponse

t..... (Gast) 23-02 om 22:54

hoi 
ik ben T.......
ik wil graag zwanger worden op jongen leeftijd ik ben nu 20 jaar oud maar voor mij maakt het iets lastiger om dat ik een handicap heb heft iemand tips hoe ik dit meschien kan aan pakken 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wil jij jong zwanger worden? ' in het Babyforum