Baby huilt veel, hoe weet ik wat hij wil?

35 antwoorden en 27178961x bekeken

kirstnn 28-08 om 09:48

Als hij met dit schema goed aan komt dan zeker zo laten! Kinderarts is idd ook een goede, en anders zou je nog contact op kunnen nemen met een osteopaat die gespecialiseerd is in baby's. Soms na 1 of 2 behandelingen al een heel ander kind omdat er dan iets vast zit door de bevalling oid.

Het overdag niet slapen is zoo herkenbaar, mijn zoontje heeft alleen in de kraamweek veel geslapen overdag daarna dramatisch dus ik weet hoe je je voelt! Heel fijn dat je mama ook even komt helpen zodat je tenminste even iets van rust kan pakken. 

reageer

Merel 28-08 om 13:58

Vervelend voor je man lieverd! Is het geen idee als het kleintje een nachtje bij je ouders is zodat jullie even een nacht kunnen slapen?

Ezkimo 29-08 om 14:50

Heb vandaag, met hulp van een lactatiedeskundige, onze kleine man voor het eerst opnieuw aangelegd voor borstvoeding. Hij heeft aan elke borst mooi 20 minuten gedronken! Wat ben ik trots op mijn kleine held. Hij slaapt nu ook al 3 uurtjes aan 1 stuk! Z-a-l-i-g! 

Ik mag hem nu 1 keer per dag aanleggen en hem live laten drinken. Volgende week wordt dat twee keer en als dat goed gaat, krijgt hij daarna al de helft borstvoeding en de helft gekolfde melk. Als zijn curve dan stijgt, dan stappen we volledig op borstvoeding over. Ik kijk er zo naar uit, dat scheelt toch weer in tijd en dat voelt voor mij gewoon ook veel beter! 

Vandaag is hij ook nog eens gekeurd door de kinderarts. Hij kreeg een mooie 10/10! Ze heeft hem wel doorverwezen naar osteopathie en we hebben ook een uitnodiging gekregen voor ontspanningslessen voor mama en baby. Dit zou goed helpen bij baby’s die veel huilen. Ben eens benieuwd! 

Merel 29-08 om 14:54

Heel fijn nieuws voor jullie Ez! Wat heb je het super goed gedaan en vanaf nu gaat het dus steeds een beetje makkelijker. Geniet lekker samen van de bv!!

proud_mommy 29-08 om 14:57

Heel goed nieuws meid. Super leik dat het lukt. Geweldig. Succes ermee en geniet ervan.

Anoniem (Gast) 29-08 om 20:12

Wauw!!! Super mama! Ga zo door meid. Niet opgegeven als het een keertje niet lukt. 

Fijn om dit te lezen.

Maria (Gast) 29-08 om 20:34

Ik ben geraakt door wat je schrijft, het komt me herkenbaar voor van mijn zoontje een jaar geleden, hoewel hij (achter af gezien) niet eens zo heel veel huilde. 
Wat mij veel heeft geholpen, en waar ik daarvoor nooit bij stil gestaan had, is dat alles in het leven van een pasgeboren baby op zijn kop staat. Waar hij voorheen altijd warm en veilig in je buik zat, dichtbij je, gedempte geluiden, altijd dezelfde temperatuur, continu eten/drinken is nu opeens alles anders. Eten, drinken, geluiden, geuren, etc etc. Hij mist misschien deels de geborgenheid en warmte, het horen van jouw vertrouwde harstlag. Neem hem bij je, of ga een ronde lopen met de kinderwagen. Dat hielp enorm bij ons, we hebben heel wat gewandeld in die tijd. 
Ik was bang dat ik maanden met een kind in mijn armen op de bank zou zitten, maar na een week of 7-8 werd het echt al heel anders! 

Wat slapen betreft: kan je man nadat je rond een uur of 7 in de avond gekolfd heeft niet alles afwassen en klaar zetten. Dan kolf jij alleen en duik je daarna je bed in. Telefoon uit, oordoppen in en slapen. Je hebt je rust echt hard nodig! 

Heel veel succes, zo te lezen zit je op de goede weg. Je kunt het!!

Ezkimo 30-08 om 21:42

Dank je wel allemaal! We hebben nog een hele weg te gaan maar onze jongen heeft veel minder huilbuien als hij aan de borst drinkt. Is een veel rustiger kindje nu en slaapt ook beter na een borstvoedingssessie.

Anoniem (Gast) 31-08 om 08:36

Aan de borst moet hij veel harder werken, dus meer voorzien in zuigbehoefte. Hij wordt er veel vermoeider van. Is lekker dichtbij mama en veilig. 

Meis volg je hart, leg hem lekker aan, laat hem eventueel wat vaker wegen mocht je dat nodig achten. Jullie kunnen dit!

Anoniem (Gast) 05-09 om 07:11

Hoe gaat het?

proud_mommy 05-09 om 07:21

Inderdaad ben ook wel benieuwd.

Ezkimo 05-09 om 09:07

Het gaat de goede kant uit! Hij krijgt nu de helft borstvoeding en de helft flessenvoeding van gekolfde mamamelk! Hij is veel rustiger en slaapt beter wat betekend dat ik ook beter slaap en dus beter omkan met zijn huiluurtje ‘s avonds. Ik voel me zelfzekerder en dat doet ook enorm veel. Lactatiekundige gaf aan dat hij waarschijnlijk zoveel weende door zuigbehoefte maar met een tutje of pinkje niet content was. 

proud_mommy 05-09 om 11:14

Gelukkig dat hij het goed doet. Je bent dan minder moe maar ook gerust dat het weet wat het is.

Ezkimo 06-09 om 10:46

Nog eens een update! Vanaf volgende week zitten we volledig op borstvoeding! Wat een mooi moment. Deze week was het nog de helft bv en de helft afgekolfde melk in een flesje. 
Onze kleine held heeft nog altijd zijn schreeuwmomentje na zijn voeding van 19:30u maar dat is het voorlopig. Volgens de LK is dit normaal en moeten we er gewoon zijn voor hem. Hij slaapt voor de rest zo’n 3 à 4u na een voeding en is een content ventje geworden. 
Ondertussen weet ik nu ook beter waarom hij schreeuwt aangezien hij nu niet ‘doelloos’ lijkt te wenen en er meer een patroon in zit. Heb ook wel wat gehad aan de Dunstan babytaal, bedankt voor die tip. Als hij zijn schreeuwuurtje heeft, werkt een tutje en geborgenheid het beste hier. 

proud_mommy 06-09 om 11:12

Aaah gelukkig. Super fijn. Mijn kleine had dat met groeispurtjes. Hij wilde dan hele tijd in mijn armen, en in de nacht naast mij slapen.  Dus met groeispurtjes sliepen we samen op de matras op de grond (hij zijne en ik mijne). 

Anoniem (Gast) 08-09 om 07:52

Hey
Ik ben met mijn kleintje 2 maal naar een osteopaat gegaan omdat zijn nekje wat vast zat (in de baarmoeder lag hij dwars) de osteopaat heeft dit bijzonder goed helemaal opgelost in 2 sessies. Het kan dat iets niet goed zit en dat hij pijn heeft. Een osteopaat is zeker het proberen waard! Zij bekijken het hele lichaam en welzijn van de baby

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby huilt veel, hoe weet ik wat hij wil?' in het Babyforum