hoofd heen en weer schudden

42 antwoorden en 43717950x bekeken

anoniem 2018 (Gast) 07-02 om 15:10

Hier ook een hoodschudder van bijna 6 maanden . Het lijkt wel steeds eger te worden en ook zijn schoudertjes en boven lichaam schudden vaak helemaal mee. Hij wil zo graag in slaap komen en soms lukt het hem niet dan is die wel een half uur hevig aan het schudden . Ik vind het maar een akelig gezicht en word al duizelig bij drie x heen en weer schudden .. 

reageer

anoniem22 07-02 om 16:01

Hier is het minder geworden soms maar even 3-4 keer dus heb er uiteindelijk niks aangedaan 

Hartje 07-02 om 19:13

Half uur lijkt best lang? Heeft ie geen oorontsteking ofzo? 
Toch kun je er niet super veel mee denk ik, m'n zoontje is nu zo eigenwijs dat ie op z'n buik wil slapen maar ik mag em niet onderstoppen want dan gaat hij staan. Ligt dus boven de dekens, klem tegen de bovenkant, als hij zich verroerd stoot ie z'n hoofd, maar ja, als hij dat nu zo wil.. Hij slaapt er niet korter van gelukkig! 

Suzanne (Gast) 17-03 om 01:17

Mijn baby van 3 maanden doet dit ook voor het slapen gaan. Ze schuurt dan echt over het bedje heen en weer. Ik dacht eerst dat ze misschien jeuk heeft aan haar hoofd. Ze heeft ook echt een heel stuk haar op haar achterhoofd en aan de zijkanten kaal geschuurd met het heen en weer draaien met haar hoofd. 

anoniem22 17-03 om 05:07

Hier inmiddels ook een buikslapen Hy is nu 8 maanden en gestopt met het hoofdschudden 

floydi 01-04 om 06:54

Mijn meisje doet het ook nu 12 weken. Ze doet het nu 2 weken en slaapt niet meer door omdat ze haar hoofd tegen de zijkant aan beukt zoals anoniem ook beschrijft en dan huilen natuurlijk. Ze ligt nu nog in de wieg misschien naar haar ledikant verhuizen? Ben alleen bang dat ze in al die ruimte het hele bed doorgaat 

Hartje 01-04 om 07:37

Er bestaan van die zachte zijkanten die je aan de zijkant kunt vast maken zodat ze daar tegen bonkt. Idd heb je kans dat ze zo beweeglijk wel 't ledikant doorgaat, zou je toch eens moeten proberen om het zeker te weten want ze blijven je verbazen

anoniem22 01-04 om 09:20

Mij werd toen aangeraden van die piepschuim achtige beschermers die ook om de verwarmingsbuizen gaan dit kan dus alleen bij een ledikant want die heeft al die ronde spalen of hoe je dat noemt hihi maar moet zeggen Myn kleine heeft het wel weer snel afgeleerd Hy had opgeven moment door dat het zeer deed nu 8 maanden schud Hy zelfden nog alleen wanneer Hy echt heel erg moe is door bijv een keer een dutje over geslagen te hebben. Verder ligt Hy sowieso het hele bedje door niet door hoofdschudden maar rollen gewoon bewegelijk succes! Komt vanzelf goed 

floydi 01-04 om 11:14

Bedankt dames vannacht maar eens proberen in haar eigen kamer in het grote bedje idd anoniem hier ook erg bewegelijk op haar rug gaat ze heel de box door. Hopelijk is t gewoon een fase en leert ze het snel weer af

Gast (Gast) 24-07 om 19:34

Hallo dames mijn dochter van 15 maanden schudt zo hard dat je het gebonk echt vanuit haar slaapkamer hoort. Ben het inmiddels wel gewend maar wat ze er nu nieuw bij doet is keihard met haar arm tegen haar been aan slaan. Herkent iemand dit? 

Mariem (Gast) 14-11 om 23:32

Hallo , mijn zoontje doe het ook ! Ik had er echt schrik van , dat het id erg ging zijn schuden met zijn hoofd voor te slapen gaan ! Ik ben blij dat ik niet alleen ben want sommige mensen zeggen dat komt ook voor bij kinderen die tanden gaan krijgen ‘? Klopt dat wel? Mijn zoontje is 2manden en twee weken? 

Hartje 15-11 om 06:11

Ze vinden 't gewoon fijn m'n oudste heeft al de tanden al nou je hoort em beneden bonken hihi. Tis zijn manier gewoon, prima.
Hij begint er wel lekker vroeg mee maar geeft niks hoor. 

floydi 15-11 om 14:43

Onze dochter deed het ook. Nu 10 maanden en al stuk minder zeker nu ze op der buikje slaapt is het ook lastig. Komt goed is soort van in slaap wiegen voor die kleintjes

Mar (Gast) 31-05 om 21:34

Ik ben 53 en doe het al mijn hele leven. Ook mn moeder en mn zus. Alleen bij hen is het na puberteit gestopt. Ik stopte toen ik ging samenwonen even maar toen ik het weer oppakte en man er inmiddels aan gewend is, kan ik niet zonder.
Het is om jezelf rustig te maken. Maar erg lastig met logeerpartijtejs en schoolreisjes...daar waar je eigenlijk niet wil, dan mag ik als enige een hele nacht wakker.
Hoop dat het bij jullie kinderen vanzelf stopt. 

Loes (Gast) 13-07 om 11:01

Hallo allemaal,
Ik wil langs deze weg graag een gouden tip met jullie delen!
Mijn mannetje sliep niet, gaf hele flessen terug en schreeuwde alles aan elkaar van de buikkrampjes.
Ik kwam het volgende tegen en was meteen enthousiast! De klachten verdwenen als sneeuw voor de zon en ik kan het helemaal zelf!
Dit wil ik dus graag met iedereen delen die tegen hetzelfde aanloopt:
https://bijmandy.nl/help-je-baby/

Romelia (Gast) 14-07 om 14:57

Hallo allemaal,
Baby's doen dit omdat het een herhalende beweging is hoe ze door het geboortekanaal zijn gegaan. dan schudden/ bewegen ze heen en weer door het geboorte kanaal om eruit te komen. Of wanneer ze vast hebben gezeten in het geboortekanaal. 
Baby's slaan deze ervaringen in hun lijf op (cel geheugen) en kunnen het je niet vertellen dus herhalen deze bewegingen met hun lijf. Zo vertellen ze het. Vaak gebeurt het bij kindjes die vast hebben gezeten in het geboorte kanaal en met spoedkeizersnede zijn geboren. Kinderen die als sterrenkijker zijn geboren, kinderen die met vacuumpomp geholpen zijn of kinderen waarbij de uitdrijving lang duurde. de ervaring van deze fase is voor het kindje overweldigend geweest en idd als ze moe zijn of ze gaan liggen herhalen ze dit. aai eens over het bolletje, benoem dat je het begrijpt en het waarschijnlijk pittig is geweest en idd leg kussens weg zodat ze ervaren dat het nu zacht en fijn is om hen heen. Ik heb heir veel ervaring mee. Het si een natuurlijke manier van ons lijf om te delen hoe iets is geweest voor ons en vooral bij overweldigende ervaring laten baby's het zo zien. het is niet ernstig maar wel een onbewuste manier van de baby om met jou te delen hoe het is geweest en vaak de behoefte aan duidelijkheid van jou. lieve groetjes Romelia

Hartje 14-07 om 15:25

Ben je mal joh. Ze vinden het gewoon een fijne ervaring. Hier doen ze t alledrie,  de 1 45 min in geboorte kanaal , de ander 1 min en de volgende in stuit dus hoofdje ook maar 1 min. 
Onzin dus.

RomeliaHetGoudenHart 18-08 om 18:44

Hoi hartje

Ik begrijp jouw reactie. Het is nog een vrij onbekende wetenschap waar ik het over heb en komt vaak nog wat zweverig en onwaarschijnlijk over omdat we niet hebben geleerd om zo naar  gedrag te kijken in onze maatschappij. Maar het is volkomen natuurlijk gedrag wat baby's maar  ook kinderen laten zien. Een baby die met zijn hoofd schud is op die manier bewegend met zijn of haar hoofdje de geboorte kanaal uitgekomen.  Naast de weeën beweegt de baby ook om eruit te komen. Kinderen die met hulp  eruit zijn gekomen laten dat wat vaker zien en baby's die de uitdrijving pittig hebben ervaren ook. Daarnaast onthoud een baby ( ook een mens) bewegingen en houdingen van het lichaam due ze eerder hebben ervaren.  Deze bewegingen laten ze dan later nog weleens zien. Het kan geen kwaad, wel is het goed dat je als ouder je afvraagt hoe de uitdrijving is gegaan. Want baby's en kinderen vertellen met hun gedrag hun verhaal in plaatst van met woorden. Is het pittig geweest voor de baby dan zal hij dat echt meer laten zíen. Als hij of zij heeft pijn gehad, of het is heel overweldigend geweest dat gevoel dan wil hij of zij kwijt hier duidelijkheid over. Dat willen  kinderen  en  mensem ook bij overweldigende situaties en dat  willen baby's net zo. Die behoefte begint al bij nul, in de buik.

Lieve groetjes Romelia 

Susanna 18-08 om 18:50

Mijn dochter was een sterrenkijker en is met 42 weken met een spoed keizersnede ter wereld gekomen maar ik kan me niet herinneren dat ze het ooit heeft gedaan maar ze is dus niet door het geboorte kanaal gekomen 

RomeliaHetGoudenHart 18-08 om 18:57

Hoi ananasje,

Als sterrenkijker nornaal geboren worden is heel pijnlijk voor  de baby. Dus ze us niet door het geboortekanaal gegaan daar hebben we het hier over namelijk.  
Dus daarvoor is de keizersnede goed geweest voor  haar! Druk gedrag kan  meerdere redenen hebben. Een Adhd diagnose heeft ook een reden vanuit de start. Weet je die dan geeft het je meer inzicht en handvatten om je dochter te helpen met haar drukke gedrag. En jou dus ook!
Lieve groetjes Romelia 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoofd heen en weer schudden ' in het Babyforum