Zwangerschap en roken

79 antwoorden en 39133936x bekeken

Tamara 07-09 om 13:16

Rood ik rook niet eens whahaha maar ik weet dat het nu allemaal erger word gemaakt dan het is

reageer

miszmars 07-09 om 14:02

Ikzelf heb op verloskunde gewerkt en regeltafel bij bevallingen geweest. Zo ook bij een bevalling van n baby'tje waarvan de moeder rookte. Het kind was verslaafd en roken en had echt afkickverschijnselen; grote ogen, trillen. Het baby'tje moest dan ook opgenomen worden en moeder moest in gesprek met maatschappelijk werk. Dit is een extreem geval, maar misschien als je hier n filmpje van op zoekt schrik je zo dat je niet eens meer durft te roken! Ik ben overigens nu n kleine 5 weken gestopt met roken, omdat ik zwanger wil worden

Daan (Gast) 08-09 om 11:41

Ik heb astma doordat mijn moeder rookte

LJ 08-09 om 11:50

Dames. .. hoe slecht ook... ik rook ook,heb wel 3 gezonde kids.. . Vind het moeilijk om te stoppen... minderen is beter ivm stress want dat is sws niet goed voor de baby.   .. en of je hier nou tips krijgt of negatieve berichten. .. het is en blijft jouw keus.. . Iedereen heeft sws n oordeel over roken en bijv tatoeages.. .. in zo'n wereld leven wij helaas hahaha. .

Anoniem (Gast) 08-09 om 14:31

Lj je kinderen.zijn nog jong.
We spreken binnen tien of vijftien jaar nog n keer. Er is nog niets gezegd.

Het moest je vierde maar is zijn waar iets aan scheelt.

Ik vind het zo eigenwijs dat rokers zich waar dan ook en hoe dan ook blijven verdedigen. Blijven komen met smoesjes en goedpraatteksten. Dit is echt schrijnend!

Anoniem (Gast) 08-09 om 14:44

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2392
 
Wees blij dat dit maar een kort artikel is.

Y (Gast) 08-09 om 14:49

Precies! En het hoeft niet per se zo te zijn dat je kindje gezondheidsproblemen gaat krijgen.. Ik zie er namelijk veel zich verdedigen met "die en die rookten ook maar de kinderen zijn gezond!" of"mijn ouders rookten ook maar ik ben gezond.. " Wat een slap excuse, niemand zegt dat je kind per se ongezond gaat zijn.. Maar je VERGROOT de kans op gezondheidsproblemen aanzienlijk!! En het lijkt mij dat je als goede moeder je kind een zo  gezond mogelijke start wilt mee geven! Waarom een risico nemen? Waarom zou je je kind voor het geboren is al laten boeten voor JOUW gerook?!Oneerlijk voor je kind het al mee te laten roken..

jessie95 08-09 om 15:03

Ik denk dat ik het nu wel snap dat er iets mis kan gaan maar dat heb ik al meteen gezegd haha maar toch bedankt allemaal x

corina 08-09 om 15:11

Hey meid!
Ik ben nu zwanger van de 4e en heb alle zwangerschappen gerookt!
ik ben wel geminderd maar kon ook niet stoppen!!
mijn gynaecoloog zei op een gegeven moment... je kan beter nu ook niet stoppen... het gaat je teveel stres opleveren en dat brengt je kindje alleen maar meer in gevaar!
ik heb gezonde kinderen.. helaas wel 1 miskraam gehad maar dat had niet te maken met het roken!
ik moedig je niet aan om te blijven roken...
als het lukt dan zou dat top zijn...
het heeft niets met je als moeder zijnde te maken hoor!
Laat je niet gek maken door dat soort mensen...
ik probeer nu ook te stoppen maar het ia gewoon moeilijk!

sterkte en zet hem op!

LJ 08-09 om 16:18

Okeeee. ... we hoeven natuurlijk niet meteen zo lelijk te gaan doen toch??? Er werd alleen gevraagd om tips... en ieder lichaam is anders en het valt niet goed te praten... maar jullie doen nu net of rokers junks zijn.... Maar goed, gezellig dit... ik ga naar een andere forum... iedereen veel geluk met de zwangerschap!!!

jessie95 08-09 om 16:23

Haha succes met je zwangerschap verder xx

y (Gast) 08-09 om 16:57

Oh nee hoor lj, ik noem rokers geen junks. Een junk is een verslaafde die nix belangrijker vind dan z'n spul. En op het moment dat je roken belangrijker vind dan je kind..tja, als de schoen past. Heb nixx tegen rokers, eigen lichaam, eigen keus.. Maar op het moment dat je een onschuldig en puur leven in je draagt Is het niet meer alleen je eigen lichaam maar ook dat van je kind. Wanneer je dan door blijft roken beslis je voor je kind dat hij/zij maar ook al die stoffen binnenkrijgt. Dat is super egoïstisch!

Liesseling 08-09 om 17:17

Moet zeggen dat na 17 jaar roken,  ik gestopt ben omdat ik zwanger ben. Heb meer moeite met het feit dat ik geen rauw vlees mag dan dat ik geen peuk kan opsteken.  En ik rookte echt minimaal een pakje per dag.

*jaNelle* 08-09 om 17:17

Ik was ook een roker maar ook tijdig gestopt zodanig ik niet meer rookte als ik zwanger was. Weet je wat helpt? Elke keer als je rook uitblaast (maar dan echt elke keer) moet je jou inbeelden dat je boven de wieg van je kleintje hangt en de rook recht in zijn/haar gezichtje uitblaast. Het klinkt cru maar geloof me, je zal goed nadenken over elke trek en elke keer je rook uitblaast. 
Want eigenlijk doe je nu een beetje hetzelfde behalve dat je kleintje nog lekker binnenin zit. 

Probeer dat eens te doen. Een vriendin van me heeft nog 1 dag gerookt toen ze elke keer ze uitblaast dat beeld ( van haar kindje in de wieg en een rookpluim recht in dat gezichtje) voor haar zag. Maar je moet het wel volhouden hier elke keer aan te denken. 

De ene heeft het moeilijker om te stoppen. Ik heb altijd gerookt maar geen enkel probleem gehad om te stoppen vanaf we aan kinderen begonnen. 

Veel succes!

Liesseling 08-09 om 17:17

Maja, prioriteiten.....

*jaNelle* 08-09 om 17:20

Liesseling, idem hierzo! Ik mis een medium steak, een broodje americain prepare.. Veel meer dan een sigaret!

jessie95 08-09 om 19:06

Fijn dat jullie allemaal sterk zijn!

inge87 (Gast) 08-09 om 19:53

Ik ben ook gelijk gestopt toen Ik erachter kwam hoor. En ik vind t raar genoeg  niet eens moeilijk!! Maar dat komt misschien omdat ik vorig jaar een fimpjd van een echo?zag waar je de baby zag bij roken. Arme kind kon er niet tegen! Was toen nog niet zwanger maar wist toen dat ik bij zwangerschap ook zou stoppen! En nu t zover is, heb ik er geeneens moeite mee hihi, ben stiekem trots hoor had het moeilijker verwacht, maar precies, ik vind mn kindje belangrijker en zie steeds dat beeld voor me van die echo film.. En wat oom een beetjuh helpt is de misselijkheid, mn zus stond laatst op balkon te roken en ik werd al misselijk toen die geur na binnen kwam, bah! Ff kijken of ik dat filmke kam vinden misschien helpt t

inge87 (Gast) 08-09 om 20:02

Deel van t filmpje dat ik zag, arme kind!! Je ziet duidelijk dat t slecht voor em is en zijn echte foto s van een moeder die rookte op t moment

Liesseling 08-09 om 22:06

Janne vergeet de rosbief en carpaccio niet

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap en roken' in het Zwangerschapsforum