Eerste zwangerschap erg onzeker

123 antwoorden en 33965933x bekeken

lovelife 26-02 om 10:46

Hallo allemaal!
Op 15 februari was mijn test positief. Ik had echt zoiets van huh.. de test zal wel niet werken, maar de dag daarna weer positief. Ik was helemaal gelukkig! Het besef kwam pas wat later... wauw er groeit een kindje in mijn buik!
Echter maak ik me sindsdien ook erg ongerust. Ik heb geen last van misselijkheid of spugen. Ben alleen snel moe en heb behoorlijke last van mijn rug. Van onderrug tot onder aan m'n linker schouderblad. 
Mijn eerste afspraak bij de verloskundige staat pas gepland op 14 maart. Pff wat duurt wachten lang! Ik heb haar al gemaild of dit een buitenbaarmoederlijke  zwangerschap kon zijn omdat ik ook last had van m'n zij. Zij zei me toen dat ik dan heftige pijn tussen m'n schouderbladen  moet voelen en bloedingen er bij moet hebben. Gelukkig heb ik geen bloedingen (en hopelijk blijft dat ook zo). Verder heb ik ook last van menstruatie achtig klachten in mijn buik maar ze zei dat dit juist een goed teken is omdat je baarmoeder dan groeit.
Hebben er meer van jullie last van deze problemen? En dan voornamelijk de pijn in rug tot aan je schouderblad? Dit gaat ons eerste kindje zijn en merk dat ik er continu mee bezig ben, het maakt me zo onzeker.
Ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

Groetjes van mij.

reageer

Anoniem (Gast) 26-02 om 13:29

Gefeliciteerd met je zwangerschap. dat onzekere gevoel ken ik, bleef bij tot ik de kleine voelde bewegen.  Dan had ik steeds bevestiging dat het goed ging daarbinnen. Buikpijn had ik ook in het begin.  Dat ging later over. Pijn in mijn rug had ik ook maar ik heb een holle rug dus bij mij is het meer een houding probleem waar ik op moet letten. Wat grappig dat jij 14 maart naar de verloskundige moet. Ik moet dan met mijn ukkie naar het consultatiebureau voor de afspraak van 4 maanden. Geniet er lekker van want de tijd gaat heel snel. Voor je het weet heb je de kleine in je armen en dan gaat de tijd helemaal snel.

lovelife 26-02 om 13:53

Bedankt voor je lieve reactie. Het zal inderdaad ook wel een onzekerheid zijn... wat misschien wel blijft tot na de echo. Zou gewoon graag de bevestiging hebben dat t goed is en dan is 14 maart echt nog heel ver weg. Wat fijn dat jouw ukkies er al is... veel succes ook op de 14e ????

Flowermee 26-02 om 16:16

Ik herken de onzekerheid zo erg. Ik had ook op 15 feb mijn eerste positieve test in mijn had. Helaas moet ik wachten tot 22 maart voor mijn eerste echo... pfff wat duurt dat lang haha. 
Zelf heb ik alleen last in mijn onderrug en krampjes in mijn buik. Elk dingetje dat ik voel zorgt ervoor dat ik mij ga afvragen of het wel goed is.
Helaas ben ik er ook continu mee bezich en kan er dus nog niet lekker van genieten. Ik hoop dat ik op 22 maart wat rust krijg

Flowermee 26-02 om 16:17

Zo erg dat ik woorden verkeerd ga schrijven hahah

Flowermee 26-02 om 16:22

Nog niet echt een misselijkheids gevoel. Af en toe een vlaagje. 
Heel raar maar ik heb nu zoiets laat die misselijkheid maar even komen, dan weet ik dat het HCG aan het stijgen is. 

lovelife 26-02 om 16:24

Hihi we denken een beetje hetzelfde. Wel fijn dat er meer mensen zijn die zo onzeker zijn als ik. Ik las net dat je 24 bent.. ik ben 26. Hoop zo dat alles goed gaat. En als t goed is mogen we ongeveer in dezelfde periode van onze uk gaan genieten!! :-)

Flowermee 26-02 om 16:26

Ja scheelt weer dat er gelukkig nogmeer zijn met dezelfde onzekerheid haha. Ja ik ben van mijn laatste dagen als 24 jarige aan het genieten haha. 
Gelukkig is onze leeftijd in onze voordeel dan weer.. positief blijven denken ookal is dat vrij lastig  

lovelife 26-02 om 16:29

Ja precies is soms lastig..maar zo lang er geen bloed te zien is of heftige pijnen zal het wel goed zijn denk ik. Op naar de eerste echo!! :-)

Flowermee 26-02 om 16:32

Ja zo denk ik ook! 
Zie ik nou dat jouw uitgerekende datum tot nu toe ook 25 okt is? Als mijn berekeningen kloppen ben ik ook op 25 okt uitgerekend!

lovelife 26-02 om 16:33

Ja rond die tijd zal het ergens zijn... maar zal van de verloskundige wel horen wat haar berekening is! Heb jij het al verteld aan mensen in je omgeving? :-)

Flowermee 26-02 om 16:43

Nee nog aan niemand (op mijn partner na) verteld. Wij willen wachten tot na de eerste echo! 
Heb jij het wel al verteld? 

lovelife 26-02 om 16:47

Nee nog aan niemand...alleen mijn vriend en ik weten het. Willen het komende week misschien vertellen aan onze ouders. Omdat ik zoiets heb van mocht t mis gaan.. dan vertel ik dat sowieso ook aan ze. Aan de rest willen we het sowieso pas vertellen na de eerste echo. Vind t best lastig zo'n groot geheim niet te delen hihi. Je wil je blijdschap zo graag delen met andere  (ik tenminste hihi)

Flowermee 26-02 om 16:54

Jaaa heel lastig!! Wij willen het het liefst van de daken schreeuwen.. maar omdat we het graag op een leuke manier willen vertellen met de eerste echo foto's hebben we besloten nog even te wachten. Hopen dat we dat volhouden! 
Spannend hoor dat jullie het komende week al gaan vertellen. Gaan jullie het op een speciale manier doen of gewoon vertellen (wat ook al speciaal is haha) 

lovelife 26-02 om 17:00

Ik heb een schildersdoek gekocht in vorm van een hart. De ene kant blauw en andere kant roze gemaakt. En dan vanalles er op geknutseld in vorm van baby spulletjes. En dan nog n sleutelhanger er op gemaakt met i love opa en i love oma. Vind t zelf heel leuk gelukt.  Heb via prenatal ook al n echo fotolijstje besteld. Die wil ik ze dan geven na de eerste echo :-). Jaaaa heel spannend. We zijn nog niet helemaal zeker wanneer we t precies vertellen maar denk wel dat t voor 14 maart zal zijn hihi. Ben alleen zo bang nu ik dit al heb gemaakt het nog mis gaat..zit je dan met je knutselwerk. Maargoed toch maar proberen vast te houden aan positieve gedachten!

Flowermee 26-02 om 17:09

Aah wat een super leuke manier zeg! Ik denk ook bij alles van zal.ik dat wel doen, straks gaat het mis en dan kan ik het niet gebruiken enz. 
Maarja de kans is veeel groter dat het goed gaat! 

lovelife 26-02 om 17:28

Daar gaan we maar gewoon vanuit he!! :-)

Marike 26-02 om 22:19

Hoi hoi. Ik had de 17e een positieve test. 2 dagen na jullie dus... Ook voor mij de eerste keer. Ik moet zeggen dat ik redelijk kalm ben. Ik vertrouw er gewoon op dat het goed komt. En anders moest het niet zo zijn.
Ik heb 21 maart de eerste echo.. Ook nog lang wachten dus!
Mijn ouders en zussen en schoonmoeder weten het al. Ik kon daar echt niet mee wachten haha.
Merken jullie ook dat je temperatuur heel hoog is? Ik had het zelf niet eens door maar m'n man zei dat ik zo warm aanvoel. Ik las al wel dat het er ook bij hoort. Geen idee hoe lang het blijft.. ik herken ook heel erg dat ik elk sypmtoompje ga Googlen!!
Ik ben zelf ook met vlagen misselijk en hoop aan de ene kant dat dit zo blijft en aan de andere kant wil je juist alle symptomen hebben zodat je je 'echt" zwanger voelt zeg maar
Oeja ik ben 30 btw.
Leuk dat onze uitgerekende data zo dicht bij elkaar liggen. Ik kom op ongeveer de 27e oktober nu..
Slaap lekker alvast!

Marike 26-02 om 22:22

Wat ben je trouwens onwijs crea bea bezig geweest lovelife! Leuk hoor.
ik had de foto die ik hier als pf gebruik bewerkt met je wordt weer opa/oma erop. Was ook al crea voor mijn doen haha. Mijn ouders wonen ver dus dat was helaas telefonisch.

Flowerpower (Gast) 26-02 om 22:54

Wat leuk dames, ik had deze maand al het gevoel na de 4 de poging dat het wel raak kon zijn. En toen werd ik afgelopen woensdag 1 dag voor mijn nod ongesteld, het was niet gelijk hevig net als normaal gesproken en het bleef maar steeds een beetje komen. Dus toen dacht ik zaterdag ochtend laat me een test doen met de test van Kruidvat 2v5 en ik kreeg een superlicht streepje dat alleen bij daglicht goed te zien is... Morgen ochtend test ik opnieuw. Hadden jullie ook bloedingen. Ik weet nu niet zeker of ik zwanger ben....

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste zwangerschap erg onzeker' in het Zwangerschapsforum