11 weken en voel niks meer

22 antwoorden en 27343875x bekeken

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 14:59

Dag allemaal,
Ik heb ongeveer een halve week geen last meer van pijnlijke borsten, geen misselijkheid en geen steken in mijn buik.
Ik voel me wel nog vermoeid en kan nog altijd niet tegen bepaalde geuren of eten.

Is dit normaal? Ik heb volgende week donderdag een echo, maar ben zo zenuwachtig het heeft lang geduurd voor ik terug zwanger werd na mijn miskraam (6 weken).
Ik heb al 2 echo's gehad, eentje op 6,5 weken en eentje op 8 weken.
Het hartje klopte en het was in orde, maar ik begin nu te stressen of dit normaal is. Pleaseeee feedback van jullie gevraagd.

reageer

Hato 04-08 om 15:11

Hey overgevoelig, het kan iets betekenen maar het kan ook niks betekenen, kan je de gynaecoloog niet bellen met je ongerustheid en vragen om een extra echo ? Ik denk niet dat hij/zij zal weigeren..

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 15:58

Het is nog maar een paar dagen voor ik mijn echo krijg, ik vrees dat ik tot dan gewoon in spanning zal moeten blijven.

Hato 04-08 om 16:07

Als je je zorgen maakt zou ik toch even bellen en vragen of je wat vroeger mag  

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 16:16

Maar is de kans echt groot dat er iets mis is na een kloppend hartje al gehoord te hebben? Ik heb ook geen bloeding en geen krampen?

Hato 04-08 om 16:54

Ik denk dat er altijd wel 50/50 kans is. Ik wil je niet ongerust ofzo maken. Maar het kan 2 kanten op. Ik heb wel gelezen dat er na een mooi kloppend hart toch een hartstilstand voorkomt. Zelf heb ik wel meegemaakt dat ik symptomen had en dat die symptomen van de een op de andere dag waren verdwenen en ik een miskraam kreeg. Niet dat jij ook zoiets gaat meemaken maar je vraagt advies en of iemand zoiets heeft meegemaakt. Ik kan jou als beste advies geven : als je je echt ongerust maakt bel de gynaecoloog en vraag om eerder dan donderdag te komen omdat je ongerust bent doordat een aantal symptomen zijn verdwenen. En uitgaande aan gelezen verhalen hier op het forum denk ik niet dat een gynaecoloog kan weigeren maar er juist moet zijn om jou gerust te stellen. Vandaar dat ik in elke reactie schrijf dat je het beste even kan bellen en je ongerustheid met de gyn meedeelt 

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 17:21

Op hoeveel weken had je een miskraam? En wanneer stopte het vruchtje met groeien?

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 18:45

Up

SSS. 04-08 om 18:49

Gewoon even bellen als je ongerust bent!

Hier helaas met termijnecho erachter gekomen dat het een miskraam was. Daarvoor 2x goede echo met kloppend hartje gehad. Geen bloedverlies of krampen gehad mijn lichaam heeft het niet zelf opgelost helaas. Wil je uiteraard niet bang maken!! Maar voor je eigen geruststelling kan bellen echt geen kwaad. Tot donderdag wachten zou ik niet doen. Brengt alleen maar stress met zich mee ook. 

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 18:54

Bedankt voor de feedback, maar had meer positieve verhalen verwacht. Ja bellen kan nu sowieso niet, het is namelijk weekend.
Ik zal maandag contact opnemen.

SSS. 04-08 om 18:56

Sorry! Kan het niet mooier maken dan dat het is geweest. Ik heb helaas de slechte ervaring. Kan je niet 24/7 bellen?? Hier kan ik altijd terecht met vragen of telefoontjes. Hoop uiteraard het allerbeste voor je! En dat bij jou de kwaaltjes gewoon afnemen omdat je het tweede trimester in gaat. :-) 

Overgevoelig (Gast) 04-08 om 19:08

Neen hier in België heb je wel een dokter van wacht maar dat is voor spoedgevallen.
Bedankt, kan idd ook zijn omdat ik de 2de fase nader. Ik zit namelijk al in de 12de week, we zullen wel zien.

SSS. 04-08 om 19:09

Oh dan is dat anders ja... mocht je echt twijfelen gewoon bekken! En anders bel je maandag voor de zekerheid. Misschien dat je dan al eerder mag kijken

Beagle 04-08 om 19:28

Bij mij vertelde ze na de echo van 8 weken met kloppend hartje dat je nog maar paar procent kans hebt dat hartje stopt. Maar helaas gebeurt het dus wel.
Als je 12w bent kan ook zijn dat je klachten langzaamaan minder worden?
Ook al hou je wel klachten kan het hartje ook al gestopt zijn zonder dat je lichaam het merkt zoals sharr helaas meegemaakt heeft.
Ik zou ook gewoon bellen, en anders zeg je desnoods dat je bloedverlies hebt en dan mag je sowieso komen hele weekend stress is ook niet goed

Bloemetje 04-08 om 21:29

Ik had ook zo rond de 11 weken minder klachten! Ook aangegeven met de termijnecho toen en toen zei de VK dat het heel goed kon dat ik minder last kreeg van gevoelige borsten e.d

Happy girl (Gast) 05-08 om 05:30

Natuurlijk kan niemand je hier garanderen dat het goed gaat maar hoe verder je bent én je hebt een kloppend hartje gezien, hoe kleiner de kans wordt dat het mis gaat. Ik ben zelf ook 11 weken nu en heb ook minder kwaaltjes. Probeer me zelf niet gek te maken want geloof me, het kan op ieder punt in je zs mis gaan. Ik heb vrienden bij wie het op 18weken mis ging en op 24 weken dus probeer ik er zo rustig mogelijk te blijven. Geen krampen en geen bloedverlies is toch een goed teken dus stel jezelf wat gerust! Het gaat vaker goed dan mis. 

Lily90 05-08 om 07:49

Ik had hetzelfde en bij mij was het gewoon goed (om ook even een positief verhaal te geven ). Ik had van in het begin slechts weinig klachten, alleen vermoeidheid en pijnlijke borsten. Rond 10-11 weken was dit plots verdwenen. Bij de 12 weken echo bleek alles perfect in orde en heb nu een vrolijke dochter van bijna 11 weken  maar ik begrijp je ongerustheid, dat had ik ook! Veel succes, ik duim voor een goede afloop! 

Overgevoelig (Gast) 05-08 om 12:57

Bedankt allemaal voor de reacties!
De ochtendmisselijkheid is vandaag teruggekomen, dus ik denk dat ik heb zitten stressen voor niks.

Ukke 05-08 om 19:49

Ik was tussen week 6 en 9/10 enorm misselijk daarna was het eigenlijk wel over verder had ik ook geen symptomen. Op hier en daar eens een vlaagje misselijkheid.
Toch ben ik inmiddels al 33 weken zwanger van een tweeling. 

Overgevoelig (Gast) 09-08 om 21:22

Hallo allemaal!
Ik heb uiteindelijk gewacht voor mijn echo, en alles zag er prima uit.
De gynaecoloog zei dat het normaal is dat de spanning in de borsten afneemt na 10 weken.
Nog veel succes iedereen!

Je kunt reageren op dit onderwerp '11 weken en voel niks meer' in het Zwangerschapsforum