Beroerd gevoel

23 antwoorden en 45542009x bekeken

Talya 17-12 om 08:58

Hii dames
Ik weet ff niet meer wat ik kan doen. 
Ben momenteel 6wkn 4dgn zwanger. Sinds afgelopen dinsdagavond ben ik onwijs misselijk en voel ik me onwijs beroerd. Ik weet dat deze kwaaltjes er gewoon bij horen en dat ik niet zo moet zeuren, maar ik voel me gewoon niet goed. Ik heb geprobeerd gemberpillen te slikken, dit lukt niet hier werd ik alleen maar misselijker van. Citroen gegeten, werkt ook niet, 's ochtends rustig een cracker gegeten in bed en rustig opgestaan, helpt ook niet. Ik vermijd vettig eten, eet vooral milde dingen zoals yoghurt en soep. Ondertussen ben ik nog steeds misselijk en voel ik me beroerd. Het ergste vind ik nog dat ik onwijs misselijk word tijdens  het overgieten van mn urine in de moeders voor moeders kannen!! Ik wil zo graag meedoen, maar door de misselijkheid lukt dit niet de hele dag. Ik ben trouwens sinds 2wkn gestopt met roken, mijn echtgenoot zei dat ik buiten de zwangerschapshormonen om ook hierdoor extra goed ruik en dat de misselikheid wel daardoor zal komen, mja kan moeilijk met een knijper op mn neus rondlopen. 
Hebben jullie nog tips?

Liefs Talya

reageer

melis1606 17-12 om 10:12

Hejhej.

dat is idd erg vervelend! Moet je ook overgeven?
Ik heb hier ook heel veel last van gehad misselijkheid en overgeven en ik heb er tablestjes voor gekregen! Geen gevaar voor de baby en een verschil van dag en nacht voel me veel beter! Dus als ik jou was en het belemert je echt in je doen en laten gewoon de verloskundige bellen het verhaal uitleggen en zeggen dat je er graag iets tegen wil hebben!
Laat even weten wat je doet!
Liefs

Mandy 17-12 om 12:11

Ik heb me ook weeeeeken lang slecht gevoeld. Kon niet gaan werken, moest van alles overgeven. Heb van de huisarts zetpillen gekregen die geen kwaad kunnen voor het vruchtje en sindsdien voel ik me stukken beter. Werk ook weer 4/6 uurtjes per dag. Echt een verademing! 
Er is gelukkig iets aan te doen!

RJ 17-12 om 12:51

Hoi Talya, Tip die ik van moeders voor moeders heb gekregen is om de urine over te gieten onder de afzuigkap. Heb het zelf nog niet geprobeerd, nog niet misselijk geweest al vind ik het ook vreselijk ruiken. Misschien het proberen waard. Liefs RJ

mama3 17-12 om 20:46

wat ook helpt is de flessen van moeders voor moeders voor ongeveer een uurtje buiten zetten zonder doppen. Dan verdwijnt blijkbaar de vieze geur een heel stuk. Dat was de tip die ik gekregen heb van moeders voor moeders.

Talya 17-12 om 22:08

Dames bedankt voor jullie reacties. 
Melis ik heb de HA gesproken, zij heeft mij zetpillen voorgeschreven. Voor het slapengaan en bij het opstaan, Mandy dit zijn waarschijnlijk dezelfde die jij hebt gehad, maximaal 10 dgn en dan moet ik ermee stoppen. Ze zei dat het wel over zou gaan. Het belemmert mij indd in mn doen en laten. Hielp het bij jou ook gelijk? Ik ben benieuwd (:
RJ en mama3 bedankt voor de tips, ik ga het gelijk proberen hihi. 
Liefs Talya

melis1606 17-12 om 22:43

Mooizo dat je er wat voor hebt gekregen!! Ik heb pilletjes en geen zetpil ma ik heb er savonds een gehad en voelde me de volgende dag al een stuk beter! Was hem gister avond vergeten en ging vandaag weer minder dus denk wel dat ze direct helpen! Ik hoop bij jou ook! Kan je wat meer genieten van het zwanger zijn!
Liefs

Sandy (Gast) 20-12 om 20:25

Hey Talya,
toen ik jou verhaal las had ik zo met je te doen..
Ik weet sinds vorige week dat ik 6 weken zwanger ben en lieve god wat heb ik me al belabberd gevoeld, van 's morgens tot 's avonds en zelfs 's nachts.
Ook al alle trucjes geprobeerd gedroogd gember fruit verschrikkelijk, thee v gember, in bed beschuit eten voor het opstaan enz.. nu naar de apotheker geweest en zij heeft me die gemberpilletjes meegegeven ik hoop zo dat dit zal helpen!
Moet pas 15 januari voor de 1ste keer naar de gyneacoloog dus..
Hopelijk voel jij je ondertussen al veel beter met de voorgeschreven pilletjes en kan je volop genieten van je zwangerschap!
groetjes

Talya 22-12 om 20:36

Hey damess

Ik voelde me de eerste dag na gebruik van de zetpil al een stuk beter. Minder beroerd en misselijk. 
Echt genieten van de zwangerschap wilt nog niet lukken, af en toe overgeven en een beroerd gevoel, maar wel veel minder dan vorige week sandy helpen die gemberpillen een beetje? En melis1606 hoe lang mag jij die pillen blijven slikken?

Mandy 22-12 om 21:42

Zijn inderdaad dezelfde die ik gehad heb, wat een geweldige uitvinding! Ik kon weer eventjes iets. Ze zeggen dat je je in het tweede trimester beter gaat voelen, heb er helaas nog geen ervaring mee , nu 14 weken en voel me nog steeds belabberd.
Heb je al een echo gehad Talya?

Talya 22-12 om 22:33

Hey Mandy, mijn nicht had et 1ste trimester nergens last van, maar pas 2de trimester, misschien is het bij iedereen weer anders. Nee ik heb nog geen echo gehad. Deze heb ik pas 9 januari Met hoeveel wkn had jij je eerste echo? Liefs

mandy (Gast) 23-12 om 21:07

Ik had mijn eerste echo met 7 weken, heb morgen inmiddels de vijfde!

Sandy (Gast) 23-12 om 17:24

hey hey,
Ik heb de gemberpilletjes genomen en deze helpen een beetje maar niet om te zeggen wauw ik voel me geweldig vandaag!
De ene dag voel ik me zo belabberd en de andere valt het gelukkig wel mee..
Ik kan pas 15 januari naar de gyn voor mijn 1ste echo das pas op 9 bijna 10 weken is dat niet lang wachten  mja ze zei dat het geen kwaad kon.
Jammer dat we het nog niet kunnen delen met anderen tijdens de feestdagen dat was mooi geweest..maar nu ben ik nog te onzeker, jullie?
groetjes en hopelijk kunnen jullie genieten vd kerstdagen!

Talya 23-12 om 21:53

ik vind het zo vervelend dat ik zo lang moet wachten, in mijn omgeving heeft iedereen met uiterlijk 7/8 wkn de eerste echo gehad, net zoals bij jou Mandy, vind het maar vreemd dat wij pas in week 10 een echo hebben. Mja zoals ook tegen Sandy is verteld, is mij hetzelfde verteld hihi even afwachten, geduld hebben, het kan geen kwaad. 

@Sandy: ik heb ook zo mn onzekerheidsmomenten. We wilden ook heel graag 'wij en de baby' schrijven op de kerstkaarten. Toch maar niet gedaan, al weet naaste familie en mn werk wel dat we in verwachting zijn (werk nl in een kleine groep en neem de kannen van mvm mee naar mn werk). 

Ik heb trouwens niet meer zo hele erge last van misselijkheid. Beroerd voel ik me nog wel af en toe, en overgeven heb ik sinds dinsdag 2keer gehad. Ik heb nu wel sinds vrijdag de hele dag zo een zure smaak in mn mond. Zodra ik iets ga eten verdwijnt deze smaak, maarna het eten komt het weer tevoorschijn. Echt onwijs vies. Het is geen maagzuur, maar ik heb tog een Rennie ingenomen, misschien dat de zure smaak zou verdwijnen. Is dit herkenbaar voor jullie? Heb nu iig geen last meer van een zure vieze smaak in mn mond (inmiddels 2u geleden dat ik rennie heb ingenomen)


Liefs

mandy (Gast) 23-12 om 22:01

Bij de eerste had ik ook pas met 10 weken de eerste echo. nu had ik het geluk dat de verloskundige een echo apparaat heeft aangeschaft, anders had ik deze keer ook pas met 10 weken een echo gehad. heb met 8 weken de tweede echo gehad ivm bloedverlies, gelukkig alles goed.

Je wilt het natuurlijk van de daken schreeuwen! snap het helemaal!

melis1606 23-12 om 22:01

Hej talya!

Ik had ook pas mijn echo bij tien weken! Hier in de praktijd deden ze het altijd rond die tijd! Kwerd er ook echt gek van duurt zo lang voor je gevoel!!
Ik dacht in t begin ma zo zolang ik kwaaltjes heb zal t wel.goed zijn! En dat was gelukkig ook zo!

En die zure smaak herken ik hoor! Heb t nog wel eens en weet bij god nog steeds niet wat het is!

Maar goed ik ben al bijna 15 weekjes en morgen weer naar de verloskundige! Blijft spannend!

Liefs

Talya 23-12 om 22:11

Ohhh ja Mandy ik zou het zo graag van de daken willen schreeuuwen hihihi heel lastig om me in te houden en te moeten wachtenn. Ik had trouwens gister en vanmorgen roze bloedverlies bij het afvegen na een toiletbezoekje en een klein beetje in mn ondergoed, las op het Internet dat ik me geen zorgen hoefde te maken, maar denk dat ik morgen tog nog ff de vk bel. Mandy had jij veel bloedverlies? Ze zeggen dat je pas de vk moet bellen als je je zorgen maakt, nou maak ik me zorgen maar moet ook eerlijk toegeven dat ik best een dramaQueen kan zijn.. 

Gek he Melis1606 dat het zo verschilt. Hihihi jij begrijpt nu zeker wel hoe ik me voel, zo ongeduldig. 15 weekjes, dan kan je bijna het geslacht zien tog? Het blijft indd spannend

liefs

mandy (Gast) 23-12 om 22:37

Gewoon de vk bellen, daar zijn ze voor! (niet op dit tijdstip natuurlijk). Ik had maar minimaal bloedverlies, maar ben ook een drama-queen :-) bleek achteraf gescheurde bloedvaatjes van de baarmoeder te zijn omdat hij te hard groeide. Kan heel onschuldig zijn, maar als je het niet vertrouwd gewoon bellen!

melis1606 23-12 om 22:38

Talya dramaqueen of niet als je je zorgen maakt gewoon bellen! Niks erger dan onzekerheid en ze kunnen je vaak heel goed gerust stellen! Ik zou in jou geval ook bellen!

Ik heb 1 februarie de 20weken echo en dan weten we idd wat het wordt haha kan niet wachten! Kan ik ook eindelijk lekker gaan shoppen enso!

Hou ons op de hoogte he meid!

melis1606 23-12 om 22:40

Trouwens je had ook nog gevraagt naar de pilletjes! Ik heb voor 15 dagen gekregen en moet dan kijken hoe het gaat zonder! Dus ik kan lekker de kersy door en dan kijken hoe t gaat!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Beroerd gevoel' in het Zwangerschapsforum