Eerste zwangerschap vraagjes.

66 antwoorden en 43687901x bekeken

maris29 15-12 om 16:35

Hoi SandraHGV, gefeliciteerd met je zwangerschap. Het is inderdaad rekenen na de eerste dag van je ongesteldheid. Want 2 weken naar je menstruatie volgt de eisprong. Je krijgt namelijk altijd 2 weken zwangerschap kado. Voorbeeld. Ik ben nu ruim 10 weken zwanger, mijn laatste menstruatie periode begon 1 oktober, ik ben bevrucht op 15 oktober. Dus als je dit uitrekend heb ik 2 weken kado gekregen. 

Mijn gyn zei tegen mij, een glaasje wijn op zijn tijd kan geen kwaad maar  dan ook maar echt een glaasje op zijn tijd. Roken kan inderdaad schade opleveren aan  het ongeboren vrucht.

Zwangerschaps kwaaltjes kunnen zijn, pijnlijke borsten, misselijkheid, enz.

Groetjes

reageer

SandraHGV 15-12 om 17:43

Hey bedankt voor je reactie! is inmiddels al meer dan 1000x bekeken dus werd wel tijd haha.

ik zal morgen eens contact opnemen met mijn huisarts, afwachten wat hij zal zeggen.

trotsemama 15-12 om 18:15

Hallo Sandra,

Gefeliciteerd met je zwangerschap!
Hier alle ervaring omtrent het roken. Ik ben een roker en het lukte mij niet om tijdens de zwangerschappen niet te roken.
Ik ben toen wel een flink stuk gaan minderen en inderdaad niet meer in huis roken. Dat scheelt al heel veel.
Als je rookt bestaat de kans dat je kindje te vroeg geboren word, klein is of te licht. Ik heb twee kern gezonde kinderen en ze waren niet te vroeg, te licht of klein. 
Ze hebben een perfecte start gehad.
Natuurlijk is het beter om te stoppen met roken maar veel stress is ook niet goed.

Klopt inderdaad dat je vanaf je menstruatie kan gaan tellen. Je weet pas bij de eerste echo precies hoever je bent. Je kan je nu aanmelden bij de verloskundige en die zal vragen wanneer je laatste menstruatie was en dan verteld zij je hoever je ongeveer bent.

De pijnlijke borsten is alleen maar goed. Je kan ook nog last krijgen van je onderbuik, onderrug ,vermoeidheid of misselijkheid. Is allemaal niet erg. Alleen maar goed betekend dat je lichaam hard aan het werk is omtrent alle hormonen.

Hopelijk heb ik je vragen een beetje kunnen beantwoorden.

SandraHGV 15-12 om 21:47

ok bedankt voor de reactie!

hoe groot is de kans op een miskraam? dit is voor ons de eerste keer dus vandaar deze vragen.

AM 15-12 om 22:32

Hoi Sandra,

Gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik ben gestopt voordat ik met zwanger worden bezig ging omdat ik die stress ook niet wou tijdens een zwangerschap nog te stoppen..maar vooral voor de risico's die het met zich mee brengt.

Op rokentijdenszwangerschap.nl krijg je antwoord op al je vragen.
Ik weet hoe moeilijk het is om te stoppen, maar het is de moeite waard!
Voorspoedige zwangerschap gewenst.

Jet88 15-12 om 23:05

Vroege zwangerschappen.. daarvan krijgt 1 op de 10 een mk. Dit is vaak al in week 5... daarom hebben veel vrouwen het niet in de gaten.. Omdat het ong gelijk met ongesteldheid valt.
Als het hartje eenmaal klopt, is de kans al kleiner. Ik heb zelf 3 vroege mk gehad van 6, 7 en 8 weken, voor deze zwangerschap... en nu 11wk zwanger van ons eerste wonder... De vk zei mij dat het niets zegt.. Maar omdat onze spruit het nu al zo goed doet.. is de kans nog maar 4% dat het nu misgaat..Helaas kun je echt helemaal niets doen aan een mk. Het gebeurt of niet....

Ook roken beïnvloedt dit niet. Ik ben ook een roker.. Ik doe mijn best om te minderen, maar stress is slechter. Desalniettemin; rook zo weinig mogelijk en uiteindelijk niet meer.

Succes

Dreamer 16-12 om 10:09

Hoi Sandra,

Zowel roken als drinken tijdens de zwangerschap is schadelijk voor je kindje!
Er is niet bekend hoeveel je moet roken/drinken om het schadelijk te maken maar 1 glaasje of sigaretje kan al genoeg zijn!
Luister niet naar verhalen waar het wel goed ging, wil jij het risico lopen dat het bij jou niet goed gaat (miskraam, vroeg geboorte, kind met afwijking, long problemen) door niks minder dan (sorry) je eigen schuld, je eigen verslaving?
Ik ben van mening dat jij je verantwoordelijkheid moet nemen voor je kindje en gewoon met roken moet stoppen! (en NEE, één glaasje mag ook niet!)

AM 16-12 om 11:14

Hoi dames,

Heel veel mensen denken dat minderen met roken ook minder stress geeft, ik kan je verzekeren dat is echt niet zo want je lichaam is alsnog aan het afkicken van die minder sigaretten die je rookt en daar heb je ook stress van misschien wel meer dan te stoppen, want je leeft psychisch weer naar de volgende sigaret.
Ik kreeg pas rust toen ik echt stopte met roken, ja de eerste dagen niet, maar je moet een goed alternatief zoeken..en het voelt zoveel beter ook voor jezelf!
Ik kon het idee dat ik door mijn verslaving schade aan zou brengen gewoon niet.
Ik zag m'n baby al hoesten in m'n buik en al die vieze nicotine  bij zo'n schone baby, dat was mijn motivatie om te stoppen, maar ook alle andere risico's die dreamer omschrijft.
Ik krijg nu een grote baby, loopt drie weken voor op schema, en daar ben ik heel trots op, het is een teken dat je goed voor je baby zorgt zei de vk, dan ben ik zo trots
ik schrijf het niet om jullie een schuldgevoel te geven ofzo hoor en dat ik het zo goed die ofzo, gewoon om mijn eigen ervaringen weer te geven. Misschien helpt het om alsnog te stoppen

SandraHGV 18-12 om 12:07

Bedankt voor de reacties! ik heb veel om over na te denken.

Wij hebben de Verloskundige praktijk Petit (Hoogeveen) gebeld en 21 januari hebben wij onze eerste echo.

Ik begin nu al meer te eten, heb pijnlijke borsten, krijg wat last van mijn onderrug en ben ook wat meer moe nu.

Mijn vriend heeft ivm onze rook verslaving en moeite met het stoppen hiervan 2 Ego-C smokers gekocht. Ik weet dat dit ook niet goed is maar het is in ieder geval een begin. Ook heeft hij er 1 voor hem zelf gekocht zodat we er samen aan kunnen werken. En heb een boekje van hem gekregen(Voor het eerst Zwanger), hier zullen ook wel tips in staan en verwachtingen van de eerste tot de laatste maanden.

Ik heb alleen nog een vraagje.. 21 Januari ben ik a 10/11 weken zwanger. Wij wouden het eigenlijk op mijn vaders verjaardag gaan vertellen (aan onze ouders alleen eerst dan) die is op 10 Januari jarig. Alleen willen wij wel iets hebben te laten zien en ik heb ooit eens begrepen dat je wel een echo kunt laten maken voor je zelf voor de tijd van de eerst echo afspraak.(op eigen kosten volgens mij)

waarschijnlijk zie je niets of bijna niets maar gaat om het idee.

Iemand enig idee of dit zo is en of dit een naam heeft?

bedankt.

AM 18-12 om 13:49

Hoi Sandra,

Wat superlief van je vriend, dat hij je er zo in steunt!!
Je kan vaak wel een pretecho laten maken, maar volgens mijn pas later in zwangerschap.
Maar rond 6 weken zie je wel iets hoor, wij zagen toen het hartje kloppen(kreeg met 6weken een echo omdat ik hiervoor een miskraam heb gehad). Misschien dat ze een pretecho willen maken..
Succes!!

AM 18-12 om 13:51

Ps op m'n profiel staat een foto echo toen ik 6weken was dus dan zie je wel iets

SandraHGV 18-12 om 13:59

thx! ik zal ze anders wel even bellen.

een pretecho heet dat dus.

SandraHGV 18-12 om 14:32

10 Januari(in de ochtend) gaan wij een pretecho laten maken in Zwolle.

Ik ben dan 9 weken zwanger en valt dan al wel wat te zien en te horen zei ze aan de telefoon.

AM 18-12 om 15:19

wat leuk!!Veel plezier alvast..

SandraHGV 18-12 om 15:39

dankje! :-)

linda (Gast) 18-12 om 21:05

roken is ten alle tijden slecht voor je baby jij geeft je baby heel veel kans op kanker als hij volwassenen is wat voor moeder ben je ijgenliik als je de sigaret belangrijker vindt dan de gezondheid van je ijgen kindje! ik was een ketting roker dus ik weet wat het is om verslaafd te zijn aan roken maar ik ben toch gestopt toen ik wist dat ik zwanger was direct gestopt ik kob niet leven met het idee mijn kindje te laten stikken in de buik en vatbaar te maken voor kanker

linda (Gast) 18-12 om 21:09

ik was een tijd lang depresief en heb alleen maar in mijn slaapkamer gezeten ik hat moeite ermee zal ik niet ontkennen maar de gedachten dat ik mijn kindje vies vruchtwater zou laten drinken en zoveel procent kans gaf op kanker en dat hij of zij het benoud zou krijgen in de buik dat liet mij toch van de sigaret afteblijven. en ik vind dat als je zo volwassen bent om aan kinderen te beginnen wees dan ook zo volwassen genoeg om aan de gezondheid van zo onschuldig kindje te denken

myrte (Gast) 18-12 om 21:12

helemaal mee eens linda ik wil ook even reageren hier op ik vind hart maar eerlijk gezegd dat je moeder zijn niet waard bent als je je kindje zo laat leiden door die vieze giftige sigaret

maris29 18-12 om 21:17

Hallo Linda,  
Dan moet ik vooral hiel naïef zeggen wat ben jij toch een goede moeder. 

Iedereen doet de opvoeding op zijn of haar manier. Niemand is een slechte moeder, omdat ze roken. Dan ben ik volgens jou zeker een slechte moeder omdat ik tot 5 december de pil heb doorgeslikt en alcohol heb gedronken en zware medicatie heb gehad. Geloof me dit had bij ook anders gekund als ik dit eerder wist. Een tip geef ik iedereen mee die negatief doet of iemand onderuit haar haalt. LAAT IEMAND IN ZIJN OF HAAR EIGEN WAARDE

linda (Gast) 18-12 om 21:34

ik wilden hier nog aan toevoegen dat schade van de sigaret niet altijd op te merken is bij de geboorte maar vaak pas warneer het kind een jaar of 20 of 30 is hij heeft dan dankzij ze moeder die het roken niet kon laten een zwakte gevormd voor kanker alle soorten kanker want jij hebt zijn lichaampje wat nog in wording was geschaad door iedere keer de giftege stoffen van je sigaret bij hem te laten komen door gewoon lekker Door te hebben gerookt in je zwangerschap en inplaats van als wat een echte moeder hoort te doen aan haar kindje denken en het beste voor hem te willen inplaats daarvan medelijden hebben met je zelf kijk mij nou eens hoe moeilijk ik het heb met mijn sigaret laten staan sorry hoor maar hoe moeilijk denk jij dat jou kindje het hier mee heeft?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste zwangerschap vraagjes.' in het Zwangerschapsforum