17 en zwanger.

29 antwoorden en 39897954x bekeken

xirene 05-06 om 14:55

Hallo;
Door mijn zus ben ik op brabbels gekomen. Ik ben 17 jaar en ik heb vandaag te horen gekregen dat ik zwanger ben. Oeps, ojee. Wat nu?
Mijn vriend is 27. We hebben een stabiele relatie. Hij zit in de maatschap en heeft een huisje. We denken nu allebei na over wat we willen? Weg laten halen of ons veratwoording op ons nemen. Ik weet het zelf echt niet. Ik doe een opleiding niveau 3 verzorgende IG straks. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen/ advies willen geven. Jullie zullen wel denken 'och ze is 17' ja dat denk ik zelf ook. Er wordt waarschijnlijk gezegd ; je bent straks je jeugd kwijt. Nou dat kan niet. Want dat ben ik al kwijt. Mijn leeftijd is 17 maar ik ben door mijn verleden al stukken verder...
Maar als nog blijft dit moeilijk.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Liefs,

reageer

Siskaa 05-06 om 17:33

Xirene

Wat je moet doen of gepast advies geven, dat kan niemand. Alleen jij en je vriend weten hoe jullie hier tegenover staan. Zijn jullie klaar voor een kindje? Zou je ermee kunnen leven dat je het liet weghalen? Dat zijn vragen waar jullie een antwoord op moeten vinden. Praat met elkaar  en trek je niks aan van denigrerende reacties van anderen op je leeftijd.. Jouw leven, jouw keuzes! Veel succes

Nannie ❤ 05-06 om 17:46

Hallo,

Je kunt hierbij professionele hulp krijgen. Neem anders eens een kijkje op fb stichting all together.

* 05-06 om 18:12

Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap 
Ik hoop dat jullie een wijs besluit gaan nemen 
Een kindje weghalen is t zwaarste wat er is het heeft een hele grote impact op een vrouw uiteraard is t jullie beslissing maar ik hoop eerlijk gezegd dat jullie je kindje houden....

Heel veel succes met t nemen van jullie beslissing

Wil je t met ons delen wat jullie beslissing is..

Ook als je wil kletsen dan is er een groep januari of februari moeders maar wellicht eerst maar de beslissing succes

xirene 06-06 om 08:12

Lieve Mavanmi,Nan en Siskaa.
Bedankt voor jullie lieve reacties.
Gisteravond hebben wij het tegen mijn ouders gezegd. Ze hadden al zo vermoeden want ik slikte slecht de pil en natuurlijk misselijkheid enz. Ze waren niet boos en ook niet teleurgesteld. Terwel ik dat toch echt had verwacht. En wat ben ik blij zeg. We hebben lang gepraat. zoals zij zeggen ' je was er zelf bij meid, je bent zelf verantwoordelijk.'  dus ik neem die verantwoordelijkheid en hou het kindje. En ik zal het met alle liefde opvoeden. Maar mijn opleiding is wel belangerijk en die ga ik gewoon afmaken! Alleen nu het volgende punt. Mijn schoonmoeder reageerde veeel heftiger. Die zegt gewoon weghalen want dat kunnen we er nu niet bij hebben. BAM! Die is hard zeg. Gelukkig heb ik lieve ouders die zeggen ; het is jou lichaam irene. Er groeit een kleinje in JOU buik! Zij kunnen jou niet dwingen. Nu hoop ik dat mijn vriend de ballen heeft en dat mag die bewijzen dat hij voor mij en het kind gaat. Ik vind het erg spannend. Maar dat is zijn keuze. Het is natuurlijk super moeilijk voor hem. Hij zit in de maatschap en moet ook om de rest denken. Je eigen familie zegt nee. En je schoonfamilie zegt ja. Ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen sta. Maar ik zal hem steunen zo ver ik kan. En ik hoop dat hij een goede beslissing maakt. Dat we samen ons kind een stabiele situatie kunnen geven. En het kind gelukkig mag worden en met liefde mag worden opgevoed! Ik zal er voor gaan! 

Nannie ❤ 06-06 om 09:20

Wat fijn dat je ouders zo reageerde! Je vriend is 27 dus wat zijn leeftijd betreft zie ik daar totaal geen blokkade. Je hebt het over maatschap, wat bedoel je daarmee? 

Ik hoop ook voor jou dat je vriend je zal steunen en zijn verantwoordelijkheid neemt voor dit wondertje. Een kind alleen opvoeden is niet gemakkelijk kan ik je uit eigen ervaring vertellen, maar met steun van je ouders gaat t jou lukken meis! 

Zijn ouders zullen in loop van tijd een zwak krijgen voor het kindje wanneer zij de echo's gaan zien, en geloof me, ze gaan van het kind houden!  Alles komt goed, zolang jij hier achter staat en dit van binnenuit uitstraalt!

* 06-06 om 10:04

@Irene,

Ooh wat fijn zeg de reactie van je ouders en fijn dat je beslist hebt dat je het kindje gaat houden pfff een pak van mijn hart..
Die ouders van je partner kunnen je niet dwingen dat van die maatschap snap ik ook niet helemaal?
Maar goed ik denk dat dat ondergeschikt is in deze..
Tuurlijk je opleiding af maken is heel belangrijk, snap dat het straks wel dat het wellicht wat zwaarder gaat worden..
Probeer duidelijke afspraken te maken met je docent en uiteraard betrek je ouders erbij daar waar je hulp nodig hebt.

In elk geval Wouw en ik ben echt blij dat je je kindje houdt en dat je verantwoordelijkheid er voor neemt 

xirene 06-06 om 10:52

Hee ireentje. Je homie en goeie vriendinnetje hier. Weet dat ik altijd al trots op je ben geweest en ondanks dat wij maar af entoe contact hebben ik er altijd voor je bent. Wij thuis staan altijd voor je klaar. Samen komen we hier echt wel uit. Wat er ook gebeurt. Je weet dat je dit nooit alleen hoeft te doen want wij weten dat onze God altijd voor jouw en je kleine poppetje zal zorgen. Kus de piek

xirene 06-06 om 11:30

Goedemiddag lieve mensen!
Nog een update hier.
Mijn vriend heeft er tot nu toe voor gekozen om niet meer met mij verder te gaan. Hij wil geen vader worden op dit moment. Hij wil hebben dat ik het 'kruimeltje' weg laat halen. En dat ga ik niet doen. Dat betekend dat onze wegen scheiden. Ik heb hem gezegd dat hij de tijd moet nemen om het te verwerken. Hij moet niet te snel een keuze maken. Dat is te overhaast. Als nog doet het mij pijn dat hij nu al zo denkt. En dat ik straks een alleen staande moeder ben. Even uitleg over 'De maatschap'  de maatschap is een bedrijf waarin meerdere mensen baas zijn. Mijn vriend is een boer. En hij heeft nog 2 broeren daar mee zit hij in de maatschap. De 3 bedrijven zijn dus van hun alle drie. 

Ik hoop dat alles goed komt,
Bedankt voor jullie steun!

Liefs,

* 06-06 om 11:42

@Irene,

Ik weet wel wat een maatschap is maar daar heb je dus verschillende dingen in zoals advocaten en notarissen..
Wat een nare situatie en ik denk dat hij erg beinvloed is door zijn ouders.
Ik hoop echt dat hij daarin nog gaat veranderen..
sterkte meis...
fijn dat je echt niet het kindje weg laat halen..

Betty 06-06 om 13:09

Hè xirene, wat een wijs besluit voor een 17 jarige! Hartstikke goed van je dat je het kindje houd, want ik geloof ook dat weg laten halen wel heel ingrijpend is. Een kindje krijgen natuurlijk ook, maar daar krijg je ook zoveel voor terug.
Jammer dat je vriend je laat zitten, ik vind het kinderachtig van een 27 jarige.. Als je het kunt doen, dan kun je ook verantwoordelijkheid nemen vind ik, als boer moet hij toch weten hoe het werkt, maar goed ik ken hem natuurlijk niet. Hopelijk word je boer toch nog verstandig als hij aan het idee gewend is, maar anders verdien je beter en een echte vent! Xxx en een voorspoedige zwangerschap gewenst, ik ben in ieder geval trots op je en gelukkig heb je zo te lezen schatten van ouders!

Nannie ❤ 06-06 om 14:24

Nou meid, je kindje wordt ook gelukkig zonder vader hoor, maar hoop wel dat er een persoon in je leven is of komt die de rol van papa zal gaan vervullen. Belangrijkste is,dat het kindje welkom is en zich geborgen voelt bij mama. Ik vind je nu al een top mama zoals je overkomt, echt! 

Ik ben zelf 7 jaar alleenstaande mama geweest en heb een schat van een dochter, volgende mnd wordt zij alweer 8 jaar.

Verder werk ik zelf als vrijwilliger bij stichting all togerher, waar jonge ouders 24/7 terecht kunnen. Wij zijn nog in volle gang dit te realiseren, maar we kunnen er zeker voor je zijn.

* 06-06 om 14:32

Mooi initiatief Nan en wat mooi dat je dat allemaal doet die stichting super hoop dat er genoeg fondsen geworven gaan 
worden zijn jullie ook van plan om huisvesting ed te gaan regelen?

* 06-06 om 16:38

Heel leuk Nan 

dewi 06-06 om 21:29

De reactie van de schoonmoeder, jeetje wat kinderachtig van haar. Dat ze als vrouw ook durft om voor je te bepalen. Ze had beter haar zoon moeten inlichten hoe hij een condoom gebruikt. Genoeg over haar. Ik wens je veel sterkte en hou je taai.

linn 07-06 om 01:06

Lieve xirene,

Jeetje wat een vervelende situatie(schoonfamilie en vriend) en tegelijk mooi (zwangerschap).
Je zwangerschap; gefeliciteerd!
Dat je vriend je laat zitten, wat vervelend.

Fijn dat jou ouders er voor je zijn en wel positief reageerde!
Probeer op school iets te regelen zodat je je opleiding af kunt maken, dit is tegenwoordig zo belangrijk!

Ik wens je een fijne zwangerschap toe en heel veel sterkte de komende tijd als je vriend echt uit elkaar wilt blijven..

Liefs

xirene 07-06 om 21:08

Goedeavond dames..

Gisteren heb ik enorm last van mijn buik gehad.. De tranen bij iedere kramp in me buik.
Vanacht niet geslapen omdat ik zo veel pijn had. Vandaag precies weer het zelfde. Asprine hielp niet. En 2 ook niet. Vanochtend toen ik op de wc zat stroomde het bloed uit me.. En wat had ik een pijn. Nu ben ik blijkbaar ongesteld... Om de uur zit ik op de wc om me te verschonen. Dit heb ik nog nooit gehad.
Morgen ga ik na de dokter om weer een test te doen. 
Ik heb vandaag heerlijk met mijn vriend gewandeld en een goed gesprek gehad. 
Als ik nog steeds zwanger ben, laat hij mij niet zitten. Maar gaan we er SAMEN voor. Wat is dat fijn. Liever had hij het niet gewilt dat ik zwanger zou zijn. Maar om mij alleen met een kind achter te laten zitten, dat zou hij niet over zijn hart kunnen verkrijgen.Het zal zeker niet makkelijk worden. Uiteindelijk zal alles goed komen. 
Ik hoop dat ik nog zwanger ben . dat zal vast raar klinken maar in me hoofd ben ik al zo veel verder. Je gaat natuurlijk een beeld schetsen... Je gedachten zijn constant daar. Ergens zou het ook fijn zijn om niet zwanger te zijn. Dan kan ik rustig mijn opleiding afmaken enz. Het is zo moeilijk af en toe...
Als ik nog zwanger ben is het kind bij ons (familie) heeeeel erg welkom. Mijn (pleeg) ouders zeggen al. Dan zijn wij weer opa en oma. Dat klinkt er goed. Wat hij/zij wordt met open armen ontvangen en zal dan van af de eerste seconden heell veeell liefde ontvangen. Maar eerst morgen afwachten.... Ik hoop dat ik kan slapen...

* 07-06 om 21:42

@irene,

Zoals ik t lees ben ik bang dat je een miskraam hebt gehad..
Heel erg om dit te lezen.. 
Ik hoop uiteraard dat je nog zwanger bent..
Laat je t ons weten....
Fijn dat je vriend er in elk geval is om je te steunen...

Nannie ❤ 07-06 om 21:49

Hey meis, je zult wel erg geschrokken zijn. Ik hoop met je mee al klinkt het niet best... Wel super fijn dat je nu weet dat je vriend er voor je zal zijn ongeacht wat zijn ouders ervan vinden.

Laat je even weten wat de uitslag is geweest morgen?

* 07-06 om 21:53

Nan jij ook succes morgen....dan weet je toch of je weer zwanger bent 

Je kunt reageren op dit onderwerp '17 en zwanger.' in het Zwangerschapsforum