Schoonmoeder

31 antwoorden en 45987253x bekeken

Anoniem (Gast) 13-06 om 15:53

Hallo ik heb een gekke vraag

Ik heb een hele gemene schoonmoeder en heel bemoeizuchtig nou maakt het voor mij niet veel uit ik negeer het zoveel ik kan en doe zoveel mogelijk mijn eigen ding.. Maar als nou over een paar maanden ons kindje komt weet ik zeker dat ze daar zich ook met alles gaat bemoeien en alles van me wilt over nemen , als dit gebeurd ontplof ik ..
Als ik wat zei over een kindje krijgen zei ze ook je bent zelf nog een baby , en schoonmaken kan ik ook niet vind ze dus ik weet nu al dat ik commentaar ga krijgen over hoe ik ons kindje ga opvoeden. Mijn man komt wel voor me op hoor en zegt er ook altijd wat van maar zij verandert er gewoon niks aan ze wil een soort jongere versie van zichzelf van mij maken maar dat ben ik niet en dat zal ik ook nooit worden.
Heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing van wat ik het beste kan doen voordat de baby er is ?

Groetjesss !

reageer

Esther 13-06 om 15:59

Hi Anoniem,

Als je zelf kinderen krijgt gebeurt er opeens iets heel geks. Dat magische iets waardoor ouders nog altijd wat te zeggen hadden over jouw leven verdwijnt voor jezelf. Jouw (schoonouders) merken dat misschien niet direct maar dat gebeurt heel snel.


Het kindje is van jou, jij bepaalt hoe het gebeurt en niemand anders. Als je iets vraagt of zegt over je kindje als ouder is dat ook eigenlijk geen vraag maar een mededeling dat het zo gaat gebeuren of ander het nu leuk vinden of niet.

Ik zou me er niet zo druk over maken. Schoonouders hebben echt heel weinig te zeggen als het kindje eenmaal is geboren !

Anoniem (Gast) 18-06 om 18:30

Ja ik zou zeggen, steek er een stokje voor nu het nog kan. Mijn schoonmoeder nam mijn man direct na mijn bevalling mee naar haar huis onder het mom van dat ze geen vervoer had om thuis te komen.. Terwijl het ziekenhuis letterlijk op 15 min loopa van haar woning is. Daar aangekomen zei ze tegenover mijn man dat ze liever wil dat hij blijft slapen omdat hij zo moe eruitzag van de bevalling. Mijn man belde me op om te melden dat hij zou blijven en vroeg mij of ik meteen wilde bellen alsof ik wakker was.. Toen ik de eerste poging telefoneren had gedaan, nam zijn moeder heen brutaal zijn telefoon op en zei tegen me dat ze hem niet wakker ging maken.. Nou om een lang verhaal kort te maken, ik heb er niks mee gedaan, de bemoeienis in mijn huwelijk interesseerde mee niet, maar toen de bemoeienis bij mijn kind begon, ging bij mij mijn moederinstinct signaleren.. Helaas is die instinct en beschermingsgevoel huwelijk gekost zo groot dat je niet nadenkt over hoe reageert als iemand te ver gaat wat je kindje betreft. Het heeft bijna mijn . Uiteindelijk koos mijn man voor zijn gezin en hebben we mijn schoonmoeder bijna 1,5 jaar niet gezien..

Dit allemaal had voorkomen kunnen worden als ik eerder mijn grenzen had laten zien

anoniem (Gast) 18-06 om 19:21

hoi, allemaal, over schoonmoeders gesproken, is het allemaal bijzaak, laat haar gewoon zien dat ze het niet waard is om je huwelijk in het spel te zetten, ze willen altijd beter weten, ook wat kindjes betreft, ik heb twee zoontjes , en krijg er in novermber een zoontje erbij, al had ik suppppergraag een meisje gehad, toen ze te horen kreeg dat ik een jongetje kreeg zei ze heel brutaal dat ik moest stoppen met kindjes maken,dat ik geen kans maak op een meisje, al is ze wel vergeten dat het door de sperma van haar ZOON is dat ik alleen maar jongetjes krijg. ik moest stoppen van haar omdat ik met mijn kindjes de leven van haar zoon ruiineeer....
wat schoonmoeders betreft, zal je voor eeuwig bezig blijve, maak er gewoon het beste van met je man, dat is de beste..    veeeel success...

miriam 20-06 om 08:21

ik ben onverwacht zwanger geraakt van mijn partner en hebben we toen maar snel een huisje gekocht. ze heeft zich toen met de hele verbouwing bemoeid en toen de kleine er was zou zij wel even vertellen hoe ik het moest doen (ik heb een keizersnede gehad en na de keizersnede ijzer te kort waardoor mijn energie pijl erg laag was dus 2 zakken bloed er in) eenmaal thuis gekomen kon en mocht ik niets dus vanaf het begin was ik erg afhankelijk van mijn partner. mijn schoonmoeder vond dat hij maar te veel deed want een man hoort geen luiers te verschonen en stof te zuigen. mijn moeder moest me maar helpen. gelukkig deed en doet mijn partner dat uit alle liefde voor mij en zijn kind. zo ook maanden later flink veel bemoeizucht bij mijn schoonmoeder... ik heb me mateloos geirriteerd en het ook tegen mijn partner gezecht die heeft aan zijn moeder laten merken dat wij het op onze manier doen en niet op haar ouderwetse manier.
nu zwanger van de 2e en ze laat ons deze keer ook in de zwangerschap met rust. ik vertel wel gewoon alles over de bezoeken aan de verloskundige en gyn.
ik zou iig nu zelf een gesprek met mijn schoonmoeder aangaan en mijn partner er bij zodat hij mij kan steunen. want asl je nu je grens niet aan geeft hou je daar nog wel een behoorlijk tijdje last van.

Dani 20-06 om 14:08

Jee meiden wat een drama's jullie schoonmoeders....
Mag ik in mijn handen klappen met mijn (ex) schoonmoeder die mij als dochter beschouwd en heel blij voor mij is dat ik nu zwanger ben van een andere man.
Die mij heel graag ziet en alles wil weten over deze zwangerschap. Mijn schoonvader trouwens ook!

Idd het gesprek aangaan met je man en eventueel samen met je schoonmoeder.
Op tijd erbij ijn voordat het jullie relatie gaat beheersen en het te laat is!!

Groetjes Dani

Anoniem (Gast) 20-06 om 15:57

Het lastige met mijn schoonmoeder is dat ze alleen Frans en Arabisch praat , en mijn Frans is nog niet zo goed dat ik met haar een gesprek aan kan gaan dus dat moet mijn man allemaal doen.. Ze had ook tegen mijn man gezegd koop maar geen babyspullen dat doe ik wel , ik heb toen wel gelijk duidelijk gemaakt dat daar geen sprake van is ! Verder maken we haar nu langzaam duidelijk dat ik zelf wel bepaal welke kleren ik aan doe , hoe ik schoonmaak en hoe ik kook.. Tot 1,5 week geleden heb ik het allemaal nog weggelachen en negeerde ik het tot dat ze mijn trouwdag verpest heeft door te gaan krijsen dat met mijn strapless trouwjurk ik net zo goed naakt kon gaan lopen en dat ze niet genoeg aandacht kreeg.. Daarbij was ze 45 min te laat dus ons hele schema liep in de soep.. Dit weekend moet ik weer naar dr toe want dan trouwen we officieel voor de wet in Parijs (daar woont ze) dan denk je wees blij ze woont ver weg maarja als je op bezoek gaat is het gelijk voor een heel weekend en dat ongeveer 1 keer per maand en dan komt ze ook nog wel is bij ons op bezoek ( dan weet je nooit hoelang ze blijft kan 2 dagen zijn , kan ook 2 weken zijn ).. Ze wilde ook dat we een foto sturen van de jurk die ik in Parijs aan doe , om te kijken of ze het ermee eens is.. Nou dat heb ik natuurlijk niet gedaan , dus mijn man heeft uitgelegd hoe die eruit ziet natuurlijk ging ze weer krijsen omdat me armen bloot zijn.. Maar ik ga toch echt geen andere jurk kopen , het gaat erom dat ik blij ben met mijn jurk ! Ik heb besloten niet meer naar Parijs te gaan na dit weekend misschien dat het dan eigenlijk door dringt bij dr dat ik het niet leuk vind hoe ze doet. Gelukkig ben ik pas 16 weken zwanger al zou ik natuurlijk me kindje al willen vast houden , maar ik heb nog wel aardig wat weken om tot haar door te dringen !

Groetjesss

Anoniem (Gast) 22-06 om 09:38

Schoonmoeders met alleen maar zoons die dus geen meiden gewend zijn, zijn nog het vervelendst!
Behalve een slechte schoonmoeder, is ze ook nog een slechte oma! Als ik met mijn man en dochter op bezoek ga en mijn dochter van 4 weet van te voren dat het niet oma is van mama's kant nou dan kan ik de hele weg gezeur en gepiep aanhoren! Ze houd totaal geen rekening met kinderen, er valt daar helemaal niks te beleven, zelfs even naar de speeltuin gaan is voor haar een ontzettende moeite.
Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat ze ook nog eens een slechte oma blijkt te zijn, nu ziet mijn man met zijn eigen ogen dat het niet aan mij ligt als ik over haar klaag. Mannen willen vaak de gebreken van hun eigen moeder niet inzien, maar zodra het om hun eigen vlees en bloed gaat, gaat ook bij hen vaderinstinct signaleren...

Dani 22-06 om 11:04

Hoi laatste anoniem,

Dat verhaal van jou is wel heel herkenbaar...
Mijn schoonzus is ook getrouwd met een man uit een gezin met 3 jongens, die moeder...vreselijk mens echt waar!!!!
Doet zo lelijk tegen schoonzus en haar kids tellen niet mee, walgelijk gewoon als je zo bent als moeder, bah!!

Hier trouwens meegemaakt dat mijn oma ons ook achter stelde, heeft ze nu pech want ze ziet ons al vele jaren niet meer. Moet je maar normaal doen en niemand voortrekken/achterstellen.
Goh, wat kunnen mensen toch vreselijk moeilijk doen......

Florencea 28-06 om 12:13

Hey Anoniem,
Wat de meiden hier zeggen; als ik jou was zou ik inderdaad nu al laten zien dat ze niet over je heen kan lopen! Het is niet alleen haar zoon, maar ook jou man, en zoals jij bent heeft jou man je goedgekeurd. Mijn schoonmoeder is gelukkig een schat, en ik kan me grenzen bij haar goed aangeven, maar mijn schoonvader is echt een vervelende man. Gelukkig zet mijn vriend hem op zijn plaats als hij dat nodig vindt en kan ik flink van me afbijten..

Tineke 09-10 om 06:59

Ooh bangerikje toch, er zijn inderdaad grenzen aan die verwennerij vind ik.
Het is jouw kind en dat zou die schoonmoeder moeten accepteren!

Jammer dat de relatie met je partner stuk is en dat hij zich zo achter zijn moeder schaart, pfff. Heb geen ervaring hiermee, maar kan geloven dat dit verre van aangenaam is!

ik kan je enkel heel vele goeie moed nog wensen en hopelijk krijg je hier wat tips van mensen die iets soortgelijks meemaken.

Liefs!

Aradia 09-10 om 08:18

Jeetje wat een verhaal zeg. Wat vreselijk zo'n schoonmoeder. Ik heb er ook geen ervaring mee, ben nu zwanger van ons eerste kindje, en daarbij is mijn schoonmoeder een schat van een vrouw.. (ookal heeft ze alleen zoons  ) 
Wat misschien nog het ergst van alles is is dat je (ex?)partner zo standvastig achter zijn moeder staat.... vreselijk zeg, dat hij zn partner en moeder van zijn kind niet steunt....
Ik wens je veel sterkte en wijsheid in deze situatie.

Anoniem (Gast) 11-10 om 10:36

Gelukkig ben ik niet de enige ! Mijne heeft weer wat nieuws bedacht nu , ze vraagt namelijk bij iedereen elke maand om geld (ook bij mijn man, ze heeft hem een keer een spaarpot gegeven en gezegd hier kan je er elke dag 50 euro in doen en aan het eind van de maand aan mij geven) en op het moment hebben wij het geld hard zelf nodig (verhuizen kinderkamer en al de andere babyspullen) dus mijn man zegt we hebben geen geld op het moment dus ik kan je ook niks geven , dan wilt ze dus alle rekening komen bekijken en kijken hoeveel we uitgeven ! Maargoed ze heeft dus geen geld , maar nu heeft ze wel een vakantie huis gezien wat ze wilt kopen (waar ze dus ook geen geld voor heeft) nou heeft ze tegen mijn man gezegd verkoop jij je motor maar dan kan je die 10000 euro aan mij geven , en kan ik dat huis kopen.. Nou ik ontplofte bijna , hij heeft hartstikke hard voor dat ding gewerkt en dan zou hij het moeten verkopen omdat zijn moeder , die dr hele leven al te lui is om te werken , een vakantiehuis wilt kopen ! Natuurlijk heeft hij nee gezegd , maar het feit dat ze zoiets zegt maakt mij zo kwaad ! Poeh ! Dat lucht weer even op ! Tot de volgende keer dat ze weer vervelend is !

Groetjes !!

* 13-10 om 10:05

@Bangerikje,
Wat een verhaal is er helemaal niemand die jou kan helpen?...
Heb je wel aanifte gedaan?.
Zelf zou ik geen co-ouderschap aangaan mits er een 
goede begeleiding zou zijn.

Wat een rare vrouw die schoonmoeder van jou
het lijkt wel of zij alles wil bepalen en bepaald.
Misschien had je destijds beter bij je ouders kunnen 
blijven maar ja je houdt van iemand...

Maar op deze manier lijkt het je wel 
heel moeilijk te worden gemaakt.
Zijn er ook instanties waar je terecht 
zou kunnen. Lijkt me dat jij jezelf nu 
ook heel erg rot voelt.
En niet te vergeten je zoontje die 
toch getuige is geweest van een aantal
tavrelen waar je je kind liever niet aan blootstelt.

Lieve groet Ju  en hou je taai hopelijk komt er een goede oplossing

stefanie.b. 19-11 om 06:01

hallo allemaal ik schrik er even van dat er zoveel mensen dit meemaken ik dacht dat ik vroeger de enige was ( ik ben er zelfs twee kindjes door kwijt geraakt door mijn exschoonmoeder door slagen en verwondingen puur uit jaloezie ze zij dat ik haar kind afnam pfff echt frustrerend gelukkig zie ik haar nooit meer .want mijn leven stond even stil .nu mag ik op dit gebied zeker niet meer klagen op het gebied van jaloezie en een geluk maar er is altijd wel iets aan een schoonmoeder denk ik .Wat je daar tegen kunt doen niet veel denk ik enkel uw man kan reageren tot ze haar ogen open doen en het zelf beseffen maar in de meeste gevallen lukt dat niet dus enkel zoveel mogelijk meiden en je eigen leven leiden !!

veel goeie moed alvast
liefs stefanie

Ster 19-11 om 19:05

hallo dame's,
ik was al blij met mijn schoonmoeder maar nu weet ik zeker dat ik een engel heb als schoonmoeder. we zijn het echt niet altijd met elkaar eens maar ik kan alles met haar bespreken. 

ik wens jullie alle kracht en liefde toe die jullie nodig hebben in deze strijd.

liefs Nynke

Mommy-Of-Nyana 19-11 om 21:24

Wooow Dames, wat een verhalen lees ik hier...
verdorie want een ***** van schoonmoeders!!
ben ik even blij met die van mij.. die zegt of doe niks enkel ROKEN wat ik niet kan verdragen maar swat als ik dit lees mag ik echt mijn handjes bij elkaar slaan..
nou dames heel veel succes allemaal en schrijf maar gerust van jullie af als het even niet mee zit met die schoonmoeders van jullie!!

@Bangerikje 
het moet niet simpel zijn nu voor jou meis van de ene op de andere dag buiten gezet... en dat allemaal door zo een **** schoonmoeder!! kan er echt niet bij mij in!
nu meis heel veel sterkte en ik hoop uit de grond van mn hart dat je het volledige hoederecht krijgt over je zoontje! want hij verdient inderdaag een stabiele opvoeding! en geen waar alles zomaar in de schoot wordt geworpen of waar hij bij slechte dingen in contact komt zoals alcohol/drugs!
houd ons op de hoogte en schrijf gerust van je af he! kan je maar deugt aan hebben om het even kwijt te zijn!!

Veel liefs daphne

Sandra 20-11 om 11:51

@ Anoniem en Bangerikje.
Wat een ontzettend nare verhalen... vreselijk als je met zulke mensen te maken hebt  Dat zijn geen schoonmoeders, maar schoonLoeders!

Ik zelf heb een ontzettend lieve schoonmoeder die, ondanks dat ze zelf 2 jongens heeft, dol is op haar schoondochters en kleinkinderen. Mijn dochter heeft een andere vader en ze wordt al van begin af aan gelijk behandeld als haar 2 kleinkinderen van mijn zwanger en schoonzus. Dus het vooroordeel dat vrouwen met alleen zoons slechte schoonmoeders en oma's zijn klopt dus absoluut niet in mijn geval.

Ik vind het heel erg wat jullie moeten doorstaan en wil jullie allebei ontzettend veel sterkte toe wensen.

Ik ben benieuwd hoe het nu met jullie gaat.

Liefs, Sandra

mandy (Gast) 27-11 om 15:50

Helaas heb ik ook zo'n schoonmoeder...
Toen ik pas zwanger was en we het vertelde wist ze al voor 100% zeker dat het een jongetje was... Pech voor haar maar we hebben een mooie dochter.. Maar dat koste haar al Zoveel moeite om het te accepteren dat het een meisje was, en mij heel veel pijn waarom zij niet blij was met een kleindochter.. Zo zijn er nog meerdere dingen gebeurd (Ik kan wel een boek erover schrijven) En nu onze dochter bijna 1 is heb ik niks anders gehoord dan hoe ZIJ het vroeger wel niet deed.. Ze luisterd totaal niet naar wat wij als ouders voor Ons kind willen (want vroeger deed ze het ook zo) En als wij haar erop aanspreken doet ze alsof ze schijnheilig is..
Mijn schoonmoeder laat me duidelijk weten dat,  haar Wil is haar Wet,, over wil brengen naar ons kind..
En jammer maar helaas voor haar, maar wij hebben er genoeg van en ze krijg haar kleinkind ook even niet te zien..

doorzetterke (Gast) 13-04 om 22:19

Hey bangerikje, ik zit nu exact in dezelfde situatie als jou. Ook alcohol en drugs en die schoonmoeder is echt een gemene vrouw.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schoonmoeder' in het Zwangerschapsforum