advies gevraagd-22 weken en nog steeds voel ik de baby niet

26 antwoorden en 45789820x bekeken

Anoniem (Gast) 26-07 om 17:35

Dames, ik heb een vraag. Ik ben inmiddels ruim 22 weken en ik voel heel af en toe een heel klein beetje (heel zachtjes) de baby. Maar zeker niet iedere dag en/of overduidelijk. Het zijn zo een kleine tikjes dat ik me afvraag of het uberhaupt wel de baby is. Ik kan ook vlot  helemaal niets voelen voor 3 dagen! Ik heb 2 weken geleden de scan gehad en het zag er allemaal goed uit, wat ook een geruststelling was. Nu had ik een dag voor de scan mijn baby voor het eerst gevoeld (heel duidelijk overigens) maar dat gevoel (dat overduidelijke bewegen) heb ik sindsdien niet meer gevoeld. Kunnen jullie mij adviseren of dit een beetje "raar" is? Ondanks dat mijn placenta aan de voorkant ligt vind ik het toch vreemd. De meeste vrouwen voelen hun baby overduidelijk iedere dag vanaf 22 weken, ik dus echt niet. Wat vinden jullie?

reageer

* 26-07 om 19:55

Hallo Anoniem,

Ja herken baar dan weer wel en dan even niet.. Als jij je echt heel veel zorgen maakt moet je gewoon bellen.. En aangeven wat je hier op de site verteld..
Misschien kan je langskomen voor een echo of even naar het hartje luisteren.. 
Ik ben 22 weken en 5 dagen en ik voel het af en toe maar ik voel het niet overdreven vaak.
Maar ik kan je niet zeggen of het niet of wel goed is.. Jou placenta ligt aan de voorkant en dat moet je dus zien als een stootkussen.. Leert hij of zij alvast oefenen met afweren enzo hihihi.. 

Sterkte.. maak je niet te druk.. Vertrouw je het niet dan gewoon even contact opnemen okay..

Liefs Ju

Ps laat je even weten hoe het verder met je gaat.. Weet je al wat je krijgt.. Wij een jongen de 3de...

Tineke 26-07 om 21:53

Hoi,

Ik voelde mijn baby'tje pas voor de eerste keer bij 23 weken en ook niet de hele dag door hoor. De weken die daarop volgden werden de bewegingen veel duidelijker.

Ik ben nu 28 weken en de gynae zei me dat ik nu ongeveer 10 kleine bewegingetjes per dag moet voelen van de baby. Dan is alles ook.

Ik zou nog niet panikeren hoor. Zeker ook als je placenta voor ligt en de echo was goed.

Veel liefs!

Tineke 26-07 om 21:54

* ok

Rinske (Gast) 31-07 om 07:35

Hoi!
Ik heb dat ook en maakte me ook druk... gister de 20 weken echo gehad. Mijn placenta ligt achterin dus werd me al eerder verteld dat ik snel en veel mijn kindje zou voelen... niet dus. Gister vertelde ze me dat mijn kindje helemaal onderin zit en dus weinig te stoten heeft. Misschien is dat bij jou ook het geval? ik snap in idd je gevoel, maar we moeten geduldig zijn! gister lag ik daar naar hem te kijken terwijl ie aan het schoppen en bewegen was (terwijl ik het niet voel) en heb toen besloten om wat meer te gaan genieten ipl van zoveel zorgen te hebben...Komt allemaal wel (waarschijnlijk tot het irritante toe
Groetjes,
Rinske

* 31-07 om 08:46

Het komt vanzelf Rinske, het is zeker verwarrend wanneer je leest dat sommige vrouwen het al met 8 weken voelen en de andere weer met 16 weken  en dan een ander weer met 20 weken. Joh als jij gisteren een echo hebt gehad en het zag er verder goed uit idd het wordt nu tijd dat je gaat genieten toch... nog +/- 20weken te gaan.. 
Liefs Ju

karen hertveldt 01-08 om 11:15

Hey aan allen!
Ben eigenlijk wel opgelucht na het lezen van deze reacties...
Heb een echo gehad op 21 weken en alles is in orde met ons kereltje ... maar iets voelen van beweging doe ik absoluut niet!Heel soms es wat kriebeltjes in de buik of plopjes (maar lijken eerder overactieve darmen!) :-)
Misschien ook best  beginnen met  minder zorgen maken en minder allerlei artikels te lezen ...

natas (Gast) 01-06 om 07:46

Eey ik ben nou 24weken en echo en dokters zeggen dat ook alles goed gaat met ons kerel maar ik voel het ook afentoe bewegen en ben best wel lang en heb ook nog niet een hele groote buik ofzo

kimjoy 01-08 om 11:34

maar de kriebels en plopje is je beeb joh!
Het lijkt idd op je darmen!

* 01-08 om 15:58

@ Karen Hertveld,
Ja dat lijkt net alsof er wat knapt in je buik dat had ik ook met 21 weken durfde toen niks te zeggen omdat ik het niet zeker wist maar nu weet ik wel beter... 
@Kim heeft gelijk hoor...

Liefs Ju

karen hertveldt 02-08 om 09:30

sinds de reacties hier te lezen, ben ik er veel meer gaan op letten en ....... YESSSSSS!
ons kereltje is beweeglijker dan ik dacht!! OEF, pak van mijn hart!
regelmatig plopjes en kriebeltjes (me happy!!!!) voelbaar!
greetz en bedankt voor de hulp! x

kimjoy 02-08 om 10:10

Hi Karen,
Wat fijn voor je!

Nog even en dan zul het ook aan de buitenkant voelen en wellicht zien!

Liefs Kim

* 02-08 om 11:17

@Karen,
Ja ik dacht al dat kan niet anders dan dat jullie beebje ook best in de weer is..

Lekker genieten nu he.. No more stressssssssssssssssssss..

Liefs Ju

onaatje (Gast) 05-04 om 21:50

Dag mama's  
ik ben nu ook 22 weken zwanger en ik voel het ook nog niet elke dag en de echo van 2weken geleden was perfect. mijn vk zei ook dat het bewegen van baby tot baby afhang en van lichaam tot lichaam. 

In verwachting van eerste dochtertje ????

anoniem (Gast) 27-05 om 10:43

Hoi, 
Ik had een vraagje, ik ben nu ruim 23 weken zwanger maar voel nog helemaal niks. 
Wel heb ik een zwaar onderbuik gevoel en wat last van kwaaltjes, maar nog geen teken van de kleine. 
Is dit normaal? 
ik kan mijn buik ook gewoon indrukken en inhouden zonder dat er een hard is en 's avonds als ik in bed lig voel ik mijn baarmoeder ook niet.

MissMyrna 09-08 om 12:00

Mijn verloskundige zei dat je de baby pas vanaf 24 weken zou moéten kunnen voelen. Als je daarvoor nog niks voelt is er dus niets aan de hand...

VIRGINIE (Gast) 15-02 om 14:44

IK BEN NU 19 WEKEN EN VOEL OOK NIETS DUS NO PANIC KOMT GOED

Wendy89 10-07 om 00:52

Ik 21 weken en 3 dagen voel ik niks....

Anoniem (Gast) 07-08 om 21:42

HI ik ben Tasha ik ben nu ongeveer 22 weken zwanger ik voel dat kindje wel maar de doktoren kunnen het niet zien

Karin 01-10 om 18:20

Van de dames die hierboven hebben aangegeven het kindje nog niet te voelen, voelen jullie ze nu inmiddels wel? Ik ben nou 21 weken en voel af en toe klein beetje. Ik heb donderdag een echo gehad en alles in orde en hij gaf aan dat ik ruim zit in mijn vruchtwater en zegt hij heel simpel: schoppen in een groot zwembad geeft ook niet veel actie hé... schoot in de lach en dacht haha oeps ja klopt.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'advies gevraagd-22 weken en nog steeds voel ik de baby niet' in het Zwangerschapsforum