zwanger na gastric bypass wie ook?

37 antwoorden en 44279084x bekeken

jua 28-08 om 18:25

hoi allemaalik heb toch wel een probleempje en ben benieuwd wie dit nog meer heeft of had.


vandaag 28-8 ben ik precies 18 weken zwanger van een dochtertje.
vorrig jaar 29nov heb ik een gastric bypass gehad, ik ben nu na 40 kilo lichter bijna op goed gewicht.


nu ben ik aan het begin van de zwangerschap best nog wat afgevallen (7 kilo)vooral door het overgeven.
omdat ik na de 3e maand nog steeds misselijk en me niet goed voelde heb ik zetpillen gehad die het zouden verminderen (geen resultaat)
gelukkig is het nu wel iets minder en het overgeven gelukkig ook. 
toch vind ik het nog wel wat eng omdat ik nu weer een kilo ben afgevallen en nog helemaal niks ben aangekomen.
mijn buik veranderd wel heel erg van vorm ik snap er dus helemaal niets van en ben echt als de dood voor de 20weken echo dat er iets mis is.


heeft een van jullie hier misschien ervaring mee of het zelfde gehad met pas laat aankomen en nog steeds afvallen?


bedankt voor het lezen.
xx

reageer

Lynn 30-08 om 19:44

Hallo...

Ik heb er zelf geen ervaring mee! Wel heb ik een vriendin die ook een operatie is ondergaan en een maagverkleining heeft gehad. Weet niet of het ook zo heet wat jij hebt. Maar zei is ook alleen maar afgevallen! Echt helemaal niks bijgekomen! Ze is inmiddels bevallen van een gezonde dochter.
Als je het niet vertrouwd even goed overleggen! En zorgen dat je weer gerust bent zodat je met een goed gevoel van je zwangerschap kunt genieten!

Liefs lynn

Ramama (Gast) 04-08 om 10:12

Hoi hoi,

Ik ben afgelopen vrijdag erachter gekomen dat ik zwanger ben. 9 maanden na de operatie van een gastric bypass.

Deed de test puur omdat ik mezelf wou gerust stellen dat ik gewoon te laat was maar voor het 2e streepje was de test al positief. Nu is het 3e kindje absoluut welkom, echter maak ik me ook zorgen. Ik val nog steeds af. Inmiddels al 44 kg afgevallen.

Weet niet wat de risico's zijn voor de baby en waar ik op moet letten. Heb het NOK (welke het traject van de GBP begeleid) gevraagd en ik moeste gewoon de huidige vitamine + calcichew blijven gebruiken.

Hoe is jouw zwangerschap verlopen, waar ben je tegen aangelopen, hoe ben je begeleid?

Ben erg nieuwsgierig naar andermans ervaring.

Groetjes Ramama

Zij raden mij aan om via de gynocoloog de zwangerschap te laten begeleiden en extra bloedtesten te doen.

Tercuman 30-09 om 23:42

Hallo, heb gbp gehad in februari 2013. Ben nu 20 wken zwanger. Tot 14 weken was ik een kilo afgevallen, nu ben ik 2,5 kg angekomen sinds begin zwangerschap. Maak me ook zirgen dat ik weinig aankom, vooral dat kindje niet voldoende gevoed wordt (kindje weegt ong 250 gram, terwijl bij vorige zwangerschap op 20 weken kindje wel 500 gran woog). Maar gyn zegt dat alles ok is. Ook maak ik mij zorgennom winig vruchtwater te hebben, want ik lees dat bij weinig aankomen dit ook kan voorkomen. Het is nu volgende controle afwachten, over 4tal weken...
groetjes,
elife
wel zeker goed vitaminen innemen, want opname van vitaminen bij gbp patiënten is soms maar 1%.

Veel

Karoline (Gast) 05-10 om 15:42

Hoihoi,

ik ben een jaar terug geopereerd, en wij zouden nu ook graag een kindje willen krijgen,
hoe verloopt jullie zwangerschap nu?? ben erg benieuwd naar ervaringsverhalen!!

suus 05-11 om 23:23

Ik heb in 2010 een gbp gekregen. Ben daarmee 63 kilo afgevallen en was al ruim 2 jaar op een stabiel gewicht. Ondertussen ben ik 27 weken zwanger en 9.5 kilo bijgekomen..... Zwangerschsp verloopt verder goed, geen negatieve dingen mbt de gbp

ann (Gast) 15-12 om 16:24

ik heb mijn gbp 8 jaar terug gehad, en nu ondertussen 16 weken zwanger, met een laagliggende placenta, dus ik moet volledig platte rust houden, maar dit is een complicatie totaal niet met gbp te maken, enige is dat mijn ijzerwaarden soms laag staan, ik was drie kilo bijgekomen, maar door een weekje ziekenhuis, ben ik deze dus ook kwijt, waar ik verwonderd van was had gevoel dat ik weet niet hoeveel zou zijn bijgekomen in ziekenhuis, maar voor de rest zelden of nooit misselijk geweest

Lorenzo En Ellen 09-01 om 21:48

Ik heb in 2008 een gastric bypass gehad ben daarbij meer dan 60 kilo afgevallen , ben nu zwanger van men tweede kindje en ben nu 20 weken en ben al 8 kg bijgekomen

anoniem 11-01 om 14:15

Ik ben inmiddels 2,5 jaar na de GBP en ik ben nu 9 weken zwanger.
Ik was stabiel op gewicht voor de zwangerschap, maar doordat ik zo moeite had met eten door de misselijkheid viel ik eerst iets af. Ik ben echt mijn uiterste best gaan doen met eten en ben nu weer op mijn eigen gewicht.
Ik ben benieuwd of ik vanaf nu echt ga groeien.

Ik heb na de operatie wel problemen gekregen met mijn bloedsuikerwaardes, deze zijn makkelijk te laag. Dit is een complicatie van de GBP die gelukkig niet vaak voor komt. Met behulp van medicijnen en dieetaanpassing kan ik dit nu redelijk stabiel houden. Maar om deze reden word mijn zwangerschap en bevalling wel door een gynaecoloog in het ziekenhuis begeleid.

Linda (Gast) 17-01 om 13:04

Hoi, 
Ik ga me aanmelden bij het Nok voor de intake voor een GBP. Het heeft lang geduurd dat ik er aan toe wilde geven dat dit moest gebeuren aangezien mijn vriend en ik heel graag een kindje willen. Alleen ik kies er toch voor om eerst wat aan de 142kg te gaan doen, want het kan nooit gezond zijn om daar een kindje in te laten groeien.

Zijn er mensen die beide ervaringen hebben (zwanger voor en na de gbp)? Ik ben heel bang dat het zwanger worden moeilijker word na de operatie.

anoniem 17-01 om 15:49

Ik ben voor de GBP nooit zwanger geweest. Maar ik heb er wel naar gevraagd bij de screening voor de GBP.
Mijn chirurg zei dat zwanger worden gemiddeld gezien moeizamer gaat bij vrouwen met overgewicht. Als dat overgewicht kwijt zijn is zwanger worden vaker makkelijker!!!
Uiteraard zijn er uitzonderingen, sommige vrouwen worden nu eenmaal makkelijk zwanger ongeacht welk gewicht ze hebben en sommigen worden moeizaam of nooit zwanger ongeacht welk gewicht ze hebben.

Wat mijn huisarts zei toen ik met haar over een GBP praatte was het volgende: Als een obese vrouw moeite heeft met zwanger worden is één van de eerste adviezen van de gynaecoloog: val eerst maar eens flink af!

Toen ze dat zei heb ik ook gekozen om eerst een GBP te doen.
Houd er wel rekening mee dat het niet verstandig is om zwanger te worden vlak na de operatie. Bij mijn ziekenhuis raden ze aan minimaal anderhalf jaar te wachten omdat je in die periode nog volop afvalt.
In die tijd is het verstandig om goede anticonceptie te gebruiken en de pil word niet altijd meer goed opgenomen....ik ken echt legio verhalen van vrouwen die na de GBP zwanger zijn geworden met de pil ondanks dat daar verschillende verhalen van rond gaan zou ik het risico niet nemen. Ik heb zelf de nuvaring gebruikt.

liekie. (Gast) 18-01 om 22:54

Hallo allemaal, augustus 2013 een gbp gekregen ben 65 kilo afgevallen nu zwanger van mn tweede kindje, de eerste kreeg ik in 2009 toen woog ik 136 kilo en een gezond zoontje gekregen, nu 5 weken zwanger van mn tweede kindje. Ben heel benieuwd hoe het nu gaat, bij de eerste zwangerschap 2 kilo aangekomen.

Greetje (Gast) 15-05 om 14:53

uhm, die vraagtekens achter tevreden moeten uitroeptekens zijn hahaha

Greetje (Gast) 15-05 om 14:58

Het geldt voor alle vraagtekens.

anoniem 15-05 om 15:21

Apart Greetje....ik heb andere ervaringen dan jou.

Zo moest ik ook over naar vitamines voor zwangeren maar gewoon de normale dosis, geen dubbele. (krijg je dan niet alsnog teveel vitamine A binnen vraag ik me af)

En bij mij gaven ze aan dat je normaal gesproken gewoon bij de verloskundige onder controle kan.
Ik moet zelf wel in het ziekenhuis bevallen vanwege problemen met mijn bloedsuikerwaardes, maar een lotgenote die 10 weken later zwanger is geworden gaan gewoon naar de verloskundige.
Wij hebben nog nooit gehoord van dat verhaal dat de placenta vast kan zitten. Ik snap ook niet waarom dat anders zou zijn dan bij andere vrouwen aangezien wij niet geopereerd zijn aan de baarmoeder?

Verder ben ik al bijna 12 kilo aangekomen, maar ik moet dan ook heel vaak iets eten om te voorkomen dat mijn bloedsuikerwaarde te laag komen. Daarnaast deed ik fysiek zwaar werk maar daar moest ik vrijwel meteen mee stoppen toen ik zwanger was, dus ik ben van veel bewegen naar weinig bewegen gegaan.

Karo 23-05 om 17:02

hoihoi,..

eerder al gereageerd als gast(karoline), maar ondertussen 5 weken zwanger en nu dus ook lid van dit forum.
ik kan erg weinig vinden van ervaringen van anderen tijdens hun zwangerschap, dus vandaar dat ik ook een fb site hiervoor heb aangemaakt;
mochten jullie interesse hebben, stuur me een pb' tje met naam, dan voeg ik je toe op fb en daarna aan de geheime groep.
Zelf zal je de groep niet kunnen vinden, aangezien die op geheim staat en anderen zullen dus ook niet zien dat je er lid van bent (mochten ze nog niet mogen weten dat je zwanger bent )

groetjes,

karo

Hellie 01-08 om 00:26

Mijn gbp dateert van september 2008 en heb 4 hersteloperaties gehad nav darmherniaties. Veel complicaties dus, en na een laatste operatie,waar littekenweefsel werd losgemaakt, begon ik weer aan te komen (hoewel het stoppen met roken daar ook ongetwijfeld voor iets tussen zit).

Ben nu voor het eerst zwanger. Was eerst 4 kg aangekomen op 20 weken, maar deze ben ik weer kwijt omdat ik met een longontsteking kamp. Met de baby is echter alles perfect in orde, ze zit perfect op lengte en gewicht, dus daar maak ik me absoluut geen zorgen op. Ze neemt wat ze nodig heeft, waardoor mama wel weer even om een ijzerinfuus moet, maar goed, dat nemen we er graag bij

Van zodra de baby niet meer aankomt, zou ik me wel zorgen maken, maar zo lang dat niet gebeurt, geniet ik volop van mn ronddraaiende, stampende kleine meid en de kilo's die er weer afgaan

anoniem 01-08 om 11:33

Gefeliciteerd met je zwangerschap, Hellie.
Pfff, jij heb ook een hoop complicaties gehad zeg
Ik hoop dat je longontsteking snel over is.


Ik ben intussen (5,5 week te vroeg) bevallen van onze dochter Ayleen.
Tijdens de bevalling heb ik mijn bloedsuikerwaardes gelukkig goed onder controle kunnen houden.
En Ayleen doet het supergoed ondanks haar vroege geboorte. Na 11 dagen ziekenhuis mocht ze al naar huis, dus deze mama is superblij en trots 

Hellie 11-08 om 14:12

Gefeliciteerd Mandy! Zal toch even schrikken geweest zijn toen het begon. Maar gelukkig stellen moeder en dochter het goed  hoe bevalt het moederschap?

De longontsteking is voorbij  heb nog een ijzerinfuus gehad (ferinject) waar ik hevig allergisch op reageerde (was weer maar eens een medisch vraagteken). Vroeger met Venofer nooit problemen gehad. Maar ach, dit was ook na een uurtje of twee volledig voorbij en nu kunnen we eindelijk genieten van de zwangerschap. Niet meer werken, niet meer ziek, terug wat energie  het zal snel genoeg november zijn

Bianca (Gast) 25-09 om 21:26

Hoi allemaal ik ben ook geholpen en hebbmijn gbp gehad op 09-09-2014 en pas achtergekomen dat ik 5 weken zwanger ben wat zijn jullie ervaringen en war kan ik het beste opletten

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger na gastric bypass wie ook?' in het Zwangerschapsforum