Wat vinden jullie van

42 antwoorden en 38952641x bekeken

sunshine (Gast) 13-10 om 23:21

Vind het dus niet een mooie meisjesnaam als ik de definities zo lees,maar ja, is niet mijn kind haha verschil moet er zijn en als jullie het een mooie naam vinden zou ik me door niks laten tegenhouden! Gewoon doen hoor! 

reageer

Linda 13-10 om 23:44

Goede aanvulling, Sunshine! Idd goed idee om een naam altijd even te googlen!

ii (Gast) 14-10 om 09:24

Daarom schreef ik al: naam is ondeugend

Ikwordmama (Gast) 14-10 om 16:11

Bedankt voor de eerlijke reacties allemaal. Heel fijn. Ja inderdaad de betekenis is niet echt top. Dat is eigenlijk ook de reden dat we nog steeds twijfelen. Zelf heb ik een ouderwetse naam waar je heel makkelijk op kan rijmen. Ben daar nooit mee gepest, wel mee geplaagd. Op rekel kan je geloof ik niet heel makkelijk rijmen en kinderen zullen de betekenis op jonge leeftijd niet weten. Dit zou dus pesten kunnen voorkomen. Maar toch willen we de kleine wel een naam geven waarmee je niet voor aap loopt. Bij een mannelijke vos of hond binden we dat dus ook niet erg. Er heten hoop meisjes puck (kabouter) en veel andere kinderen ook een woord als naam (Vos Raaf) dus dan zal ze niet de enige zijn. 
Apekop is natuurlijk niet echt een leuke benaming. En akelige en brutale jongen ook niet. Voorlopig staat rekel nog steeds op een. Maar ze word wel op de vier gevolg door de namen die ik eerder al noemde. Wij denken er nog even over na. In ieder geval al heel erg bedankt. Als er nieuws is laat ik het weer weten

irishsummer (Gast) 14-10 om 16:47

@Anne-Marie

wat vind je van Sem & Lauren ?

Ik vond Sem ook een leuke naam maar wij hebben veel sem's in onze omgeving. 

Mijn zoon heet Noah en dochter  Lauren Sophie (Lauren)
Ben nu 15 weken zwanger van de derde :-)

lianne (Gast) 14-10 om 17:00

Nou ik ken wel wat rijmwoorden op rekel hoor, hekel, pekel, stekel, klepel, krekel in ieder geval genoeg pestvariatie. En pesten gebeurt niet alleen op de basischool maar zelfs op de middelbare school zitten er popi jopi jongens en meiden die heel gemeen kunnen zijn. Ik vind het dan vooral ook zielug voor het kind. Vind het echt geen naam
 Ja Vos klinkt nog leuk en stoer. Ken een meisje dat bloem heet, zelfs dat klinkt lief.  maar rekel? En dan ook nog voor een meisje? Nee. Kan me ook niet voorstellen dat een meisje blij zou zijn met die naam. Zielig gewoon. Maar ik hou op met mijn geprekel, jullie moeten er mee leven, ik niet. 

Mellanie (Gast) 14-10 om 17:02

Ik vind Rekel niet mooi. Ik vind het te hard klinken. Rachel vind ik wel een hele mooie naam (uitgesproken als Raagol)

lizette (Gast) 14-10 om 18:18

Ik snap op zich wel dat het je aantrekt, het is 'anders dan anders'. Maar het probleem met 'anders dan anders' namen is vaak wel dat ze pestgevoelig zijn. Het zijn namen die opvallen, zeker als een kind er nog nooit van gehoord heeft. Dan is het in de ogen van een kind al gauw een 'rare naam' met alle gevolgen van dien. En bedenk ook dat je dochter haar hele leven met die naam loopt hé...Vind je het over 20 jaar nog steeds leuk? 
Maar ik wou ook ff zeggen; laat je niet teveel gelegen liggen aan de meningen van anderen. Bij elke naam zullen er mensen zijn die het niet mooi vinden. Smaken verschillen nu eenmaal, en dat is maar goed ook. Als jij Rekel te gek vind moet je dat gewoon doen!

ii (Gast) 14-10 om 22:09

De betekenis is dan niet top,maar dat is die van Mason (metselaar) en Dean (decaan/deken) ook niet bepaald. Een beroep als voornaam spreekt mij minder aan dan iets ondeugends. Maar goed, iedereen zijn smaak en mening natuurlijk.

ii (Gast) 14-10 om 22:16

Dat van de betekenis van Dean schrijft ik natuurlijk niet om Irma te pesten, die per ongeluk op dit draadje haar vraag stelde. Dus voel je niet gekwetst Irma. Het gaat mij om de vraag in hoeverre rekening te houden met de betekenis van een naam.

Irma 1987 15-10 om 07:19

Nee hoor dat was niet de bedoeling kan niet terug draaien internet doet gaar

Emme (Gast) 15-10 om 16:33

Ik vind rekel een hele stoere naam en als jullie hem leuk vinden gewoon doen! Mijn dochter heet Feike, veel mensen vinden dat een jongensnaam maar we hebben er toch veel leuke reacties opgehad. Volg gewoon je hart. 
De andere namen uit je lijstje vind ik ook leuk. Mijn andere dochter heet Marie!

Ikwordmama (Gast) 20-10 om 19:23

Hallo allemaal,
Een dag na een mijn laatste post -15 oktober 2015- is onze dochter geboren. 
Ze heet R.ekel J.osephine M.arie
Rekel is vijf weken te vroeg geboren, maar het gaat heel goed met haar.
We zijn blij dat we deze naam hebben gekozen, het past perfect bij haar. 
Man en ik zijn helemaal in de wolken met haar. 

Heel erg bedankt voor jullie advies. We hebben nog wel even getwijfeld, maar jullie hebben erg goed geholpen. Ik dacht ik laat maar even weten dat Rekel geboren is, ik weet niet of dat ook de bedoeling is. 

Groetjes en nogmaals bedankt,
Ikwordmama

Linda 20-10 om 19:53

Mooi nieuws hoor! Gefeliciteerd met Rekel!

Nannie ❤ 20-10 om 20:01

Gefeliciteerd!! Veel geluk samen.

ii (Gast) 20-10 om 20:09

Gefeliciteerd!

Leuk dat je nog even komt vertellen dat zij inderdaad Rekel heet. Josephine Marie vind ik ook mooi.

Veel geluk!

Anoniem (Gast) 20-10 om 20:14

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! Leuk dat jullie even laten weten dat het toch Rekel is geworden!
Ik vind het een hele gave/stoere naam!

Emily (Gast) 20-10 om 20:19

Gefeliciteerd!

Hummel (Gast) 20-10 om 20:20

Gefeliciteerd met Rekeltje 

Sunny (Gast) 20-10 om 21:02

Idd leuk dat je het ff meldt! Goed dat je je eigen gevoel hebt gevolgd! Gefeliciteerd!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat vinden jullie van ' in het Zwangerschapsforum