Ave

39 antwoorden en 38559000x bekeken

Chantal (Gast) 17-11 om 22:12

Weet iemand hoe je Ave uitspreekt? Spreek je dat uit als Eef?

reageer

sh (Gast) 17-11 om 22:20

Kan allebei. Je kan het uitspreken als Avee naar het numer Ave Maria.. Maar ook op zn engels als Eef. Ligt eraan hoe je het zelf wilt. Ken bijv. Samantha's die je ook op zn NL kan uitspreken maar ook weer een paar die het als Sementha uitpspreken. Zo zijn er heeell veel namen die je anders kan uitspreken op basis van welke taal je maar wilt. Hangt van je eigen voorkeur af.

Emily (Gast) 18-11 om 06:43

Als ik die naam zie denk ik Aavuh. Maar Aavee of Eef kan ook denk ik.

Chantal (Gast) 18-11 om 09:08

oke dank jullie wel. Ik twijfel tussen Ave en Evi...

ii (Gast) 18-11 om 10:39

Ik zou geen Ave doen. Dat is in alle westerse talen, dus ook Engels, bekend van Ave Maria, of Ave Caesar". De betekenis is "Hallo". Uitspraak is trouwens Avee (ook in alle westerse talen).

Chantsl (Gast) 18-11 om 15:00

De uitspraak Avee vind ik niet leuk.Eef wel maar dan niet zo geschreven.
Vind Ave wel leuk....wat denken jullie dan van Eve?  Of zal dat dan uitgedprokeen worden als het beginnen van evening in het Engels..

masha (Gast) 18-11 om 15:07

Ave kan net zo goed uitgesproken worden als Eef hoor. Mijn neefje heet Avery. Spreek je uit als Eeverie. En zn bijnaam is Ave (Eef) of Avy (Eefie). Ja je zal vast wel de eerste x op school moeten vertellen hoe je het uitspreekt maar als ze eenmaal weten hoe dan zie ik het probleem niet. Er zijn wel meer namen die de eerste keer uitspraak-uitleg nodig hebben haha. Ik vind het wel leuk om Eef als Ave te schrijven. Een x wat anders

Hummel (Gast) 18-11 om 15:22

En ik denk dat mensen raar opkijken als je bij een naam als Ave. En dan ook nog eens niet de uitspraak Avee aanhouden?

Net alsof je niet weet hoe het hoort.

rich (Gast) 18-11 om 15:26

Bij namen staat toch nergens geschreven hoe het "hoort" haha. Naarmijn mening hoort het zoals de mama het uitspreekt ongeacht schrijfwijze. Ik vind ave als eef superleuk en uniek!

Hummel (Gast) 18-11 om 16:55

En toch waarschuw ik ervoor dat het op andere mensen een rare indruk maakt. Wat de vragensteller met dit advies doet, moet ze zelf weten.

bridget (Gast) 18-11 om 17:07

Er zujn al zoveel Evi's. Ik vind Ave ook leuker geschreven. Wat maakt het uit wat een ander ervan zegt? Zolang jij weet hoe je het uitspreek is t goed tog? Leuk verzonnen trouwens

P (Gast) 18-11 om 22:09

Vind het helemaal niets. Doe dan gewoon Eef of Ava.

madelene 18-11 om 22:16

Het is totaal mijn smaak niet de naam eef
Maar als je dan toch wilt kiezen
Zou ik voor Eefje gaan . klinkt minder hard dan Eef . en wat vrouwrlijker Ave zou ik niet doen. Maar moet je natuurlijk helemaal zelf weten .

madelene 18-11 om 22:18

Ik vind de naam Eef ook meer een afkorting voor de naam Evert . dus al gauw mannelijk
Daarom zou ik zeggen Eefje .
Voor een dochter.

ii (Gast) 19-11 om 06:50

Of Aaf.

ii (Gast) 19-11 om 09:24

En deze website omschrijft het als Iers of Gaelic (=Keltisch, dus Iers of Schots) of misschien uit het Latijn:

http://www.heiligen.net/namen/O/OONA~ABUNA.php

Sorry hoor, dat ik dacht dat het Brits was

ii (Gast) 19-11 om 09:31

Sorry, bovenstaande reactie hoorde onder "Oona" thuis

bridge (Gast) 19-11 om 13:00

Ik vind Ave ook leuk. Hou niet van namen die ik al vakerrr heb gehoord en de schrijfwijze Eef kennen er al. Ave vind ik leuker geschreven. Lekker modern en nieuw ook. En als je jong is kan je haar toch zoiezo Ave'je (Eefje) als koosnaampje. Heel veel kids krijgen namelijk "je achter hun naam als ze nog jong zijn. Klinkt als ze jong zijn idd lief en later als ze oud is klinkt is Ave weer lekker mysterieus. Prachtige naam hoor.

Hummel (Gast) 19-11 om 13:10

Aan Ave kun je toch niet zien dat de ouders het willen laten uitspreken als Eef? De meeste mensen zullen Avee zeggen.

Ik lees hierboven wel dat Masha een neefje heeft die Avery heet (betekenis = vogelkooi), maar daaraan kun je zien dat het een Engels woord is. Bij Ave zie je dat niet.

masha (Gast) 19-11 om 14:14

Nou zoals ik al zei zijn er meerdere namen waarbij je de eerste keer FF moet zeggen hoe je het uitspreekt, en daarbij denk ik dan aan school later. Maar doorgaans hoef je dat ook maar 1x te zeggen en dan weten ze het wel hoor.. En bij persoonlijk voorstellen geef je een hand en zeg je aangenaam, ik ben Ave. Ik zie daar geen probleem in. Bedankt voor het opzoeken van mijn neefjes naam, wist de betekenis niet. Maar waar ik het ook opzoek zie ik nog het vaakst staan dat het "Heerser vd Elfen" betekent. Ook wel "wise".. Zie nergens vogelkooi staan hoor. En heb meerdere Engelse en Nederlandse sites opgezocht

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ave' in het Zwangerschapsforum