Wat vinden jullie van namen als Keesje/Guusje/Dirkje

48 antwoorden en 25789371x bekeken

Mathilde (Gast) 03-12 om 22:00

Ik ben zwanger van een meisjestweeling. Heb zelf een zwak voor namen als Keesje, Guusje en Dirkje (maar ook Teuntje, Neeltje, Kaatje, Jeltje). Wat vinden jullie van dit soort namen? 

reageer

Rose (Gast) 03-12 om 22:11

Jaaaa heel leuk! Tijsje is en blijft mijn favoriet

Vera 03-12 om 22:20

Hmmm...nee....Ik heb er niet zoveel mee. Beetje stoffig. Maar misschien Is het ook wel wat regio-gebonden, het zijn ook van oudsher niet echt Limburgs namen, dus ik ben er ook niet zo aan gewend.
Doe vooral wat jij zelf nooit vindt, succes!

Anoniem (Gast) 03-12 om 22:34

Leuk een meisjes tweeling!!
Ik vind dit soort namen verschrikkelijk sorry. Maar als jij het mooi vind, dan is het toch prima. Succes!

floydi 04-12 om 00:03

Denigrerend als een vrouw een verklein naam heeft. Guusje wordt niet snel serieus genomen vrees ik maar dat was voor mij persoonlijk belangrijk. Ze zijn maar zo kort een klein baby’tje en de rest van hun leven volwasse vrouw. 
Succes met je keuze en gefeliciteerd met de tweeling op komst

Bibi 04-12 om 00:35

Helemaal eens met Floydi.

Anouk (Gast) 04-12 om 06:26

Ik vind de namen die jij noemt niet zo, alleen Guusje nog wel oké.
Daantje, Eefje, Maartje en Noortje vind ik bijvoorbeeld leuker.
Zou er zelf niet voor kiezen.

Maranne 04-12 om 06:52

Ik vind alle namen die jij noemt heel mooi. Wij willen zelf ook voor zo’n type naam gaan. 

Hartje 04-12 om 07:57

Nee niet leuk, idd voor een baby schattig maar als je 16 bent je als neeltje moeten voorstellen? Er zijn genoeg ouderwetse namen die geen verklein namen zijn toch? Zou daar zelf voor gaan. 

Maranne 04-12 om 08:15

Ik heb nooit de associatie met denigrerend of schattig gehad bij namen als Neeltje. Ik vind het mooie nostalgische namen die niet alleen leuk zijn voor baby’s of jonge meisjes. Ik zou mezelf absoluut niet schamen als ik een naam had eindigend op -je. Ik denk dat het persoonlijk is, afhankelijk van je referentiekader, hoe je zo’n naam interpreteert en welke gevoelens het bij je oproept.. 

In ieder geval vind ik dat iedere ouder zich niet moet laten leiden door de mening van anderen! Ik vind zelf namen als Cheyenne en Jayden afschuwelijk, maar er is ook een grote groep mensen die dat leuk vindt. Iedereen zijn ding... 

Hartje 04-12 om 09:34

Sja ook niet iedereen vraagt z'n mening op een forum hé. 

Madelene 04-12 om 11:01

Floortje vind ik persoonlijk dan wel leuk en guusje gaat nog 
Maar het zijn niet mijn smaak meisjesnamen. ik vind wel namen leuk als Roos Floortje bregje vind ik dan weer wel iets hebben vind ik wel leuk maar keesje en daantje en teun of teuntje vind ik zelf helemaal niet leuk sorry. En dirkje al helemaal niet . Ik heb een zwak voor bloemen namen Roos Fleur jasmijn en jssmijn heet ons derde dochtertje en jara vind ik ook heel leuk zo heet ons oudste dochtertje. 
Veel succes met je keuze floortje en bregje is wel leuk

Mathilde (Gast) 04-12 om 12:12

Bedankt voor alle reacties. Ik vraag dit bewust op een forum, omdat ik benieuwd ben naar associaties. Het is niet dat ik me er volledig door laat leiden. Maar wanneer iedereen het kinderachtig vindt, dan heb ik zelf stof tot nadenken Ik zie dat de meningen aardig verdeeld zijn. Ga het er nog eens met vriend of hebben. We hebben zo'n soort naam voor een van de twee meiden in gedachten. Ons andere dochtertje gaat Pien heten, daar zijn we al uit. Voor dochtertje 2 staat bij vriend nu Doortje op 1.

Nelleke 04-12 om 12:36

Als 1 van de 2 een 'verkleinnaam' heeft vind ik het zeker niet mooi. 
Pien en Fleur 
Pien en Floor 
Pien en Eef 

Zou echt nooit voor Doortje kiezen.....

Jane (Gast) 04-12 om 14:00

Gefeliciteerd, wat bijzonder!
Bij mij ligt het een beetje aan de naam zelf gek genoeg. Ik vind Guusje leuk, maar Dirkje echt absoluut niet. 
Pien en Doortje kan prima! Vind het juist wel leuk om ze allebei een heel andere klank te geven, je hoeft niet per se twee korte namen te kiezn vind ik.

Rose (Gast) 04-12 om 17:00

Haha, floydi, als je Guusje heet word je echt niet niet-serieus genomen hoor

Anoniem (Gast) 04-12 om 20:43

Pien en Guusje

Anoniem (Gast) 04-12 om 21:20

Ik vind het niet denigrerend hoor. En wel lekker nostalgisch heerlijk Nederlands ook. Als jullie het mooi vinden gewoon doen. 
Pien en Sjoukje

Anoniem (Gast) 04-12 om 21:22

Ik ken ook wel een neeltje van in de 30 nooit minder serieus genomen dan een ander. Lekker doen.

Anoniem (Gast) 05-12 om 07:22

Ik heb een hoop -je namen in ons gezin. Eefje, Guusje, Geertje, Teuntje. Als kind vonden we onze namen prima, tot dat we groter werden...ik vond mijn naam vreselijk, en de rest ook. Wat hebben we het er vaak over gehad om onze namen te laten veranderen. Ik ben toch niet klein meer, ik ben een volwassen vrouw! Mij noemen mensen nu Eva, 2 anderen hebben hun namen ook veranderd, alleen Guusje heet nog hetzelfde,  al noemt iedereen haar Guus. 
Denk alsjeblieft goed na over welke naam je je kind geeft. Wat het ook mag zijn, je kiest het met liefde maar onze ouders hebben best wat te verduren gehad. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat vinden jullie van namen als Keesje/Guusje/Dirkje' in het Zwangerschapsforum