mazelen

20 antwoorden en 44451923x bekeken

Anoniem (Gast) 01-08 om 20:14

Gaan jullie nog extra naar de huisarts om jullie kindje te vaccineren voor de mazelen?

reageer

Eva (Gast) 01-08 om 20:23

Nee, al die bangmakerij. Bah, ik wordt daar zo moe van. Mazelen is net zo onschuldig als een verkoudheid. Dat kan ook leiden tot hersenvliesontsteking.

Sterker nog, onze kinderen zijn helemaal niet ingeent met de BMR prik. Die krijgen ze pas als ze 12 zijn. Tot die tijd blijven ze er maar lekker vanaf met hun gemodificeerde kip prik

*zo, dat is er uit*

Eva (Gast) 01-08 om 20:24

Ps, dat is niet omdat we godsdienstig zijn maar omdat we het beste voor onze kinderen voor hebben

Dromertje87 01-08 om 21:47

Maar door zulke denk wijze breng je wel andere in gevaar. 
Want een zwangere die als kind wel is ingeënt kan als nog op latere leeftijd te weinig antistof krijgen met gevolg kans op miskraam/vroeggeboorte of geboorte afwijkingen.
En ook jonge kinderen kunnen zo ziek zijn dat ze er aan kunnen overlijden..

Ik vind het egoïstisch er zijn miljoenen kinderen over de wereld die geen enting kunnen krijgen die dood en dood ziek zijn en zelfs overlijden en hier in Nederland zijn er mensen die uiterste zorg gewoon afslaan..

En sorry maar het weigeren van verzorging in wat voor graad dan ook vind ik kindermishandeling!

Eva (Gast) 02-08 om 08:00

Ondervoede kinderen uit derdewereldlanden ja. Precies die kinderen waarvoor een verkoudheid ook gevaarlijk is. Want dat is het. De mazelen zijn voor gezonden kinderen in Nederland absoluut ongevaarlijk.
Weet je wat pas kinderminshandeling is. Je kind inspuiten met een vaccin waarvan de bijwerkingen onbekend zijn en de werking hooguit dubieus. Want dat doe je. Er is in Nederland nog nooit iets zo slecht getest als de vaccins die we onze kinderen geven. Waarom ? Omdat toch niemand meer vragen stelt, ze blaffen als een klein schoothondje het RIVM na. Artsen die kritisch zijn worden monddood gemaakt met rechtzaken.

De mazelen zijn al 100 jaar geen probleem meer maar je moet toch ergens geld aan verdienen. Dus ga je er maar een probleem van maken. Is het je al opgevallen dat in alle 'mazelen reportages' die je nu op tv ziet het angstvallig stil is over de ernst van de ziekete. Dat heeft een reden.

Eva (Gast) 02-08 om 09:11

Trouwens, je legt het nu bij anderen neer dat een zwangere beschermd moet worden tegen de mazelen.

Ironisch genoeg zou dat niet nodig zijn geweest als de zwangere helemaal niet was ingeent. Dan had ze de mazelen waarschijnlijk op jonge leeftijd gehad en was ze voor de rest van haar leven beschermd geweest + haar baby had dan een betere berscherming tegen de mazelen. Want zo werkt dat.

Bovendien staat je helemaal niets in de weg om zelf een mazelen vaccinatie te halen op het moment dat je over kinderen gaat denken. Zeker als je de vrees hebt dat je niet helemaal beschermd bent

Anoniem (Gast) 01-08 om 21:54

Helemaal mee eens Dromertje87!!!!!

Anoniem (Gast) 01-08 om 22:04

Maar kan elk kindje daar nu voor ingeënt worden dan?

Anoniem (Gast) 01-08 om 22:17

Neem anders contact op met je huisarts. Die weet het allemaal wel en anders de apotheek. Bij mijn weten zijn ze daar al jong tegen ingeënd maar weet natuurlijk niet hoe oud jouw kindje is

hartje 01-08 om 22:31

Ook sterven er kinderen door een inenting. Ik ga mijn dochter ook niet eerder in laten enten, ze krijgen die prik niet voor niet als ze wat ouder zijn.

Het is een keus van een moeder en daar horen anderen af te blijven. Tuurlijk is het erg als je kind de mazelen krijgt maar meestal is het niet erg schadelijk voor het kind.

Anoniem (Gast) 01-08 om 22:36

Bedankt
Mijn kindje is 7 maanden.
Zag het vandaag ff snel voorbij komen op het nieuws vandaar

kaatje 02-08 om 09:36

Lees dit allemaal eens goed door en weeg dan alle voors en tegens nog eens af.

http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2013/juli/Vaccinaties-FAQ.html

Anoniem (Gast) 02-08 om 09:39

Dankje kaatje ga het doorlezen

hartje 02-08 om 11:46

@Kaatje ik heb het stukje gelezen. Ik las bijna aan het einde: "   In het geval van de ziekte die nu heerst, mazelen, geldt dat baby's de eerste zes maanden nog natuurlijke bescherming tegen het virus hebben. Die krijgen ze mee van hun moeder. Als ze 14 maanden zijn, worden ze ingeënt, en beschermt het vaccin ze. Maar kinderen tussen de zes en veertien maanden kunnen de ziekte dus wel oplopen. En juist bij zulke jonge kinderen is de kans op complicaties het grootst." 


Nu vroeg ik me af, in de buik krijgen ze de bescherming mee van mama, maar zouden ze daarna de bescherming ook nog kunnen krijgen via de borstvoeding of zou dat daar helemaal los van staan!?


Niet alleen de vraag aan Kaatje, alle antwoorden zijn welkom!      

Anoniem (Gast) 02-08 om 12:34

Ben ik ook wel benieuwd naar ja

kaatje 02-08 om 12:47

Ik zou echt het antwoord niet weten op die vraag. Dit is een goede vraag voor een huisarts of een ander gespecialiseerd iemand.
Wel is het zo dat familie van bij woonachtig in de Bible-Belt met een kindje tussen 6 en 14 maanden een vervroegde oproep hebben gekregen om dat kindje te laten inenten.

hartje 02-08 om 12:55

Zou die inenting dan aangepast zijn want ze krijgen de prik niet voor niets rond 14 maanden toch?


Ik vind het allemaal maar erg moeilijk, vooral voor degene die voor deze keuze staan!

kaatje 02-08 om 13:01

Een goede vraag voor het consultatiebureau?!?

hartje 02-08 om 13:10

Ja, als ik het niet vergeet vraag ik het de volgende keer,...

Ben benieuwd.

Ronald (Gast) 27-01 om 18:02

'Spam gevonden', kwam er op mijn scherm nadat ik een nogal uitgebreid commentaar over het onderwerp vaccinaties wilde verzenden. Zal het heel kort houden nu: lees er gewoon het werk van dokteres Suzanne Humphries op na (zij heeft de laatste zes jaar gewijd aan het onderzoeken van deze materie en haar verhaal is heel leerrijk voor iedere verantwoordelijke ouder). Even kijken of dit berichtje ook nog als 'spam' zal worden beschouwd :-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'mazelen' in het Zwangerschapsforum