Dragen en/of kinderwagen

21 antwoorden en 42727719x bekeken

Bloem 24-06 om 20:48

Hoi dames,
Wij zijn zwanger van ons eerste kindje en willen het kindje zoveel mogelijk gaan dragen. Een ergobaby willen we gaan aanschaffen. Maar nu het dilemma, of we ook een kinderwagen erbij nemen en dan, welke?
Hoe doen jullie dit?
Benieuwd naar de reacties! :-)

reageer

kruimel 25-06 om 09:19

Ik ben ook zwanger van de eerste dus heb geen ervaring maar kan me niet voorstellen dat het fijn is om geen kinderwagen te hebben..
Als je een keertje gaat shoppen voor jezelf, een dagje weg met familie etc. en je hebt continu je baby op je lijf, lijkt me niet echt praktisch.. zeker niet als babylief een maand of 5/6 is. Lijkt me best zwaar om de hele dag te dragen ondanks dat die ergo dingen er voor gemaakt zijn!
Je moet het zelf weten natuulijk maar wij nemen het allebei, zowel kinderwagen als draagzak/doek.

Xkruimel

charde 25-06 om 15:23

Als pedagogisch medewerkster zou ik je adviseren om je kind NIET te gaan dragen... Het is ten eerste en belangrijkste ontzettend slecht voor je eigen gezondheid/lichaam, welke hulpmiddelen je ook gebruikt, je lichaam gaat uiteindelijk gebukt onder het gewicht... Ten tweede, je verwent je kind enorm door hem steeds te dragen wat ertoe zal leiden dat hij of zij steeds gedragen wil worden en jij straks al kind dragend staat te koken, wassen strijken enz enz.. Je kunt nu roepen, dat gebeurd mij niet, maar ik heb er teveel ervaring mee... Geloof me, het gebeurd! 

Daarnaast, mocht je je kind naar een opvang brengen, naar opa en oma of naar anderen, verwacht je kind dat van hen ook.. Wij hebben 'draagkindjes' in de groep gehad en met 7 baby's kunnen wij die ene drager echt niet de hele tijd tillen, dat mogen we niet en willen we ook níet... Gevolg... Een baby die vrijwel continue huilde omdat hij gewend is om gedragen te worden... Dat wil je toch ook je kind niet aandoen...

Wat is er mis met een maxi cosi of een kinderwagen?? Het is makkelijker en beter voor je eigen lichaam en het brengt je kind meer rust dan dat hij steeds alle prikkels van buitenaf meekrijgt van alles wat hij ziet (al dragend ziet hij veel meer en moet hij dus op jonge leeftijd al meer verwerken... En vergis je niet, dat begint vanaf dag 1!)... 

Ik zou je op het hart drukken en adviseren om je kind niet alleen maar te dragen!!

Bloem 26-06 om 09:01

Bedankt voor je betoog ;-)
Ik ben zelf ook PM'er en de vraag stelde ik op moeder niveau-ervaring. Ik weet zelf ook wel dat je niet de hele dag moet dragen. Het is dus alleen maar als we gaan wandelen, boodschappen doen oid. In het begin ligt de kleine tegen je borst aan en bescherm je hem/haar ook tegen de prikkels. Ik denk dat de prikkels meer zijn als hij/zij in een wagen ligt en zo openlijk door iedereen mag worden bekoekeloerd lol

Een maxi cosi schaffen we uiteraard aan voor de auto ritten als we weg gaan en op visite gaan, dan nemen we een kleed oid mee waar de baby kan liggen.

Je ziet, het is wel wat genuanceerder dan dat jij denkt

kruimel 26-06 om 10:39

Als we op visite gaan nemen we juist de kinderwagen mee want dan kan baby slapen in de reiswieg. ik denk dat ie juist op een kleed door iedereen 'bekoekeloerd' (leuk woord hihi) word en teveel prikkels krijgt (dan valt ie natuurlijk nooit in slaap) + dat het niet echt veilig is als ie moet slapen ivm rollen enzo.

ik denk dat je er spijt van krijgt als je geen kinderwagen neemt, maar ach!
Als je het eerst zo probeerd kun je alsnog ergens een goedkope kinderwagen scoren mocht je toch anders willen 

xKruimel

Beertje 26-06 om 16:21

Op moeder niveau raad ik toch ook een kinderwagen aan. Desnoods eerst een goedkope tweedehands om te kijken of jullie er gebruik van gaan maken. Ik kan mij niet voorstellen dat ik geen kinderwagen zou hebben. Als je wilt gaan dragen zou ik zeker kiezen voor een geweven doek. Daar mee kun  je het je kindje ook op je rug dragen en het is veel prettiger voor je eigen lichaam.

Er word een Maxi-Cosi aangeraden maar ook daarin mag een kindje niet al te lang liggen. Geloof dat het 1/1,5 uur mag. Dan moet je kindje er toch echt even uit om zich te kunnen strekken.

Kiekje (Gast) 26-06 om 16:35

Ik zou voor iets van kinderwagen kiezen, ik had zeker 3 verschillende draagdoeken ed aangeschaft voor de geboorte van ons eerste en toen door keizersnede en complicaties aan de rug achteraf kon ik mijn zoon helemaal niet dragen die eerste maanden, mijn rug en litteken buik werd veel te veel belast. dus dan zijn we nog snel een Quinny buggy gaan kopen, maar waar je ook een maxi cosi op kan klikken. Heel gemakkelijk en wendbaar, licht, zeker voor een peuter, kan er naast stappen als wat groter, etc etc; nu gebruik ik hem soms nog als mijn kleuter (van 15kg) supermoe is en ik sav vlug boodschap moet doen, dus geen overbodige aankoop, was geloof ik 199€ maar 3,5j later gaat hij nog mee en nu kan hij terug dienen voor onze nieuwe baby die in augustus wordt geboren.  Dus aanschaffen zou ik zeggen, hoeft zo geen dure zware kinderwagen met alles erop en eraan te zijn. PS Ik zou nooit mijn kindje alleen laten ook niet gewoon voor een blokje om, maar ja das echt mijn persoonlijke ik :-) .

Bloem 26-06 om 21:22

Dank voor jullie reacties! We gaan inderdaad eerst voor de ergobaby en mochten we een wagen missen dan is dat is inderdaad zo gekocht. Wij krijgen een januari kindje en dat maakt ook dat we gaan voor de warmte van ons. 
En ik ga als pm'er toch echt wel anders om met de kinderen (bso 4-7 jaar) dan dat ik met mijn eigen kind zou doen hoor, lijkt me logisch. Op het werk heb je te maken met regels, protocollen en visies. Maar goed, dat is een hele andere discussie waar ik hier niet voor kom. ;-)


En btw, ik zou mijn kleine ook nooit alleen laten voor het blokje om met de hond. Dat is zo NIET pedagogisch verantwoord en ja daar sta ik WEL achter.

charde 26-06 om 22:12

ik ben wel nieuwsgierig naar wat jij (even richting bienebloem) "pedagogisch" onverantwoord vindt aan je kind 5 minuten alleen laten om de straat op en af te lopen terwijl hij slaapt… even voor jullie allebei (bienebloem en kiekje), dan douchen jullie dus ook niet als je kind slaapt, gaan jullie niet naar het toilet als je kind slaapt….dat jullie er zo van onder de indruk zijn, verbaast mij, vandaar dat ik toch nog even reageer…. 


's nachts liggen ze minimaal 8 uur alleen op hun kamer zonder dat er iemand gaat kijken, dus ik vraag me echt af wat er onverantwoord is om de hond uit te laten als je kind ligt te slapen (ik heb het uiteraard niet over een boswandeling van een uur, gewoon een rondje om het pleintje voor ons huis…) 
ik snap even niet hoe het opvoedkundig (want dat betekend pedagogisch...) onverantwoord is om je kind slapend alleen te laten… je voed hem niet op in zijn slaap… daarnaast, ja hij kan wakker worden.. en ojee… dan ben ik er niet.. nou ja.. als hij 's nachts wakker wordt ben ik er ook niet meteen, dan wordt er zeker een minuut of 5 tot 10 gewacht want vaak valt hij in die tijd gewoon weer in slaap… 

Misschien ben ik gewoon wat makkelijker wat dat soort dingen betreft.. ik zie het probleem niet… het huis brandt echt niet af in dat blokje om..

Ik schrik wel van de "heftige" en schrik reactie's op mijn uitspraak… ik zie er echt geen kwaad in.. denk dat als jullie kijken naar mijn uitleg, jullie zelf ook wel beseffen dat jullie straks jullie kids ook (soms voor nog wel langer dan 5 minuten) alleen laten… maar ik snap best dat je als nieuwbakken moeders zonder ervaring met eigen kids er zo tegenaan kijkt… volgend jaar is dat heel anders, je leven veranderd en je opvattingen die je nu hebt ook… het is een ideaal beeld, maar helaas…. hoe mooi het ook klinkt en hoe graag je het ook zou willen… straks komt de realitycheck en besef je "verrek! Ik laat inderdaad mijn kind ook alleen in bed terwijl ik lekker sta te douchen" en dan is die gekke onverantwoorde charde opeens zo gek niet meer… 

kruimel 27-06 om 09:24

Ik ben het wel een beetje met Charde eens..
Tuurlijk ben je niet continu bij je kindje in de buurt als het slaapt dus ff je hond laten plassen op het veld voor (of bij ons achter,) het huis, is hetzelfde als wanneer je onder de douche staat en baby ligt op bed.

Maar toch houd je er wel zo veel mogelijk rekening mee.. dan plast de hond maar een keer een uurtje later of vroeger en er is ook een pappa in huis dus zo vaak zal het niet voorkomen.
Maar wat ik wil zeggen; als het een keer voorkomt ben je niet ineens een slechte, onverantwoorde moeder
Een slapend kind wakker maken, aankleden, in kinderwagen of draagzak stoppen, 2 minuutjes met de hond weg en weer terug naar bed is veel meer belastend (voor baby en jouzelf) dan ff snel naar buiten piepen als babylief slaapt.

Xkruimel

Bloem 29-06 om 20:49

Ik heb geen hond dus ;-) als ik die wel zou hebben zou ik zorgen dat ik tijdens de wakkere tijden het ommetje zou doen :-)

Hier nog een interessant artikel over dragen.
www.kiind.nl/articles/425/Delogicavanhetdragen.html

kruimel 29-06 om 20:56

Als je het al zo zeker weet dat je je kind continu wil gaan dragen, waarom open je dan dit topic als ik vragen mag?

kruimel 29-06 om 21:02

Allemaal leuk en aardig dat dragen beter is door van nature aanwezige reflexen bla bla bla maar het is alleen haalbaar voor vrouwen wie 1 kindje hebben, niet werken, niet hoeven schoon te maken de hele dag met een baby op hun buik/heup/rug door het huis kunnen hobbelen..
Ja.. jagers en verzamelaars deden het ook, nou petje af, maar waarom zouden je het jezelf anno 2014 zo moeilijk maken?

Bloem 29-06 om 21:32

Ik ga binnen ook niet dragen, waar lees je dat nou weer? Lol. Ik ben nog steeds aan het overwegen, maar mij voorkeur heeft wel het dragen. En ik wilde het artikel alleen maar delen voor andere geïnteresseerde, maar voor jou teveel blablablabla dus, ook goed

charde 29-06 om 21:48

Kruimel, ik herken je gevoel! 

Bienebloem, je wil geen advies, je wil anderen, maar vooral jezelf, ervan overtuigend dat wat je gaat doen goed is.. Dat hoef je niet te doen hoor, als JIJ vind dat je er goed aan doet, dan moet je dat doen.. jij bent de moeder, het is jou kind.. 

Je moet alleen geen topic openen om jezelf te overtuigen, je moet zelf al overtuigd zijn… daar zijn wij niet voor… wij zijn er om je op de nadelen te wijzen, om je ook met beide benen op de grond te zetten, om je ook de andere kant van het verhaal te laten inzien… 

en je zet er wel "LOL" en lachende gezichtjes achter, maar je irritatie klinkt door je tekst heen…

denk dat we hier wel klaar zijn….

kruimel 29-06 om 22:00

Bienebloem ik heb het hele artikel gelezen hoor! En ja ik vind het teveel bla bla bla, het is allemaal iets te zweverig voor me maar bedankt voor het delen.
En ik bedoel het niet verkeerd hoor, maar t is net wat Charde zegt; je probeert jezelf meer te overtuigen dan dat je echt naar advies van anderen luistert.

Ik heb je al verteld dat ook ik graag een draagdoek wil straks, heerlijk je kindje lekker bij je hebben! Maar ik vind het denk ik juist lekker voor binnenshuis, als ie huilt bijvoorbeeld en ik krijg m anders niet rustig.

Daarnaast denk ik niet dat het heel prettig is om je kindje buiten te dragen in de winter. Kindje in jas in draagdoek, zelf een jas aan. Op de parkeerplaats van de supermarkt je kindje vanuit de maxi-cosi in die draagdoek/zak frummelen.

Maar als je vind dat kinderwagens teveel prikkels geven, zou je ook geen box moeten nemen.. komt op hetzelfde neer, mobiel erboven, speelgoed erin, indrukken.uit de huiskamer zelf.. En heb je geen box, ja dan zal je m binnenshuis ook moeten dragen.. daarom begon ik over binnen.

Doe vooral waar je je goed bij voelt hoor.ik veroordeel niemand!

Bloem 29-06 om 22:06

Precies, helemaal mee eens. Dit is niet het forum voor mij. Bedankt voor jullie meningen, helder!

kruimel 29-06 om 22:12

Meid we proberen je niet weg te jagen hoor!
Jammer dat je dat wel zo voelt, is niet mijn bedoeling.

Ik zal niet meer reageren, je kent mijn mening en ik de jouwe. Heel veel succes met je zwangerschap en geluk met je kindje straks in januari

Xkruimel

Bloem 29-06 om 22:18

Jij ook! Ik voel me niet weggejaagd hoor maar ik ben eruit wat ik wil en hoe ik het wil. Heeft geen zin om elkaar daarvan te overtuigen, ieder zijn eigen manier.
Fijne zwangerschap!

kruimel 29-06 om 22:27

Gelukkig maar

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dragen en/of kinderwagen ' in het Zwangerschapsforum