Hoelang zwanger

31 antwoorden en 40359491x bekeken

Zara (Gast) 03-04 om 22:37

Hallo,

Wie kan mij helpen om te rekenen hoeveel welen ik zwanger zou zijn?
Weet de eerste dag van mijn menstruatie gewoon niet meer.
Mijn eerste positieve test was 25 februari.

Wat denk jij? 

Alvast bedankt!!!!

reageer

Zara (Gast) 03-04 om 22:51

niemand kan mij helpen een korte reactie?????

Monkey 03-04 om 23:37

Moeilijk te zeggen..
Ik denk dat je het maar precies zal weten als je bij de dokter bent langsgeweest om bloed te trekken. Dan weet je hoeveel weken je ongeveer bent. Eerste echo zal uitwijzen hoeveel weken je precies bent.

Misschien eens een clearblue test doen die het aantal weken ook aangeeft?
Dan weet je toch een beetje meer.

Zara (Gast) 04-04 om 07:50

bedankt voor je reactie.

Volgens mijn laatste  menstruatie (ongeveer) zou ik 9 à 10 weken moeten zijn. De echo geeft aan 6 weken. We is gezegd dat ik moet denken aan een miskraam omdat het vruchtje te klein is. Maar als ik zelf ga rekenen dan heb ik 5 weken geleden pas positief getest !!! Ik mocht na 2 weken ook al een echo doen. 
ee klopt gewoon niets niet voor mijn gevoel. Ik kan dan toch nooit 9 weken zijn maar max 6?

Siskaa 04-04 om 08:42

Er wordt altijd gerekend vanaf je laatste menstruatie. Dat betekent dus ook dat je altijd 2 weken extra zwanger bent (terwijl je het eigenlijk niet bent, nl. De eerste twee weken na je ms en voor de bevruchting). Nu kan het natuurlijk altijd dat je vruchtje later innestelt, maar een verschil van 3 weken lijkt me wel heel sterk.. Ik wens je in alle geval veel succes!

Madelene 04-04 om 11:19

Als je clearbleu digitale koopt met zwangerschaps indicator dan staat er hoe lang je zwanger bent 
heb ik ook gekocht bij mijn 2 zwangerschap en er stond heel duidelijk zwanger 2 weken .
groetjes madelene

Zara (Gast) 04-04 om 15:48

maar als het meer is al 2 weken staat dat niet op se test volgens mij.  

Maar als ik 5 weken geleden positief getest heb en er 2 weken bij op tel is dat toch 7 weken ? Dan zou het een verschil van 1 week zijn! Echo zegt 6 weken.

Pfff wat een onzekerheid zeg.

Poesh 04-04 om 15:59

Normaal test je rond 4 weken zwangerschap positief. 
Dus 5 weken en daarbij 4 weken  is 9 weken. Maar innesteling kan nog een verschil geven. Dat je nu bv 8 weken zou zijn ipv 9.

Poesh 04-04 om 16:00

Als de echo 6 weken zegt zou ik me op het slechtste voorbereiden, ik weet hoe het voelt geloof me
Uiteindelijk is de echo het laatste woord, wanneer mag je terug?

Zara (Gast) 04-04 om 16:04

bedankt voor het meedenken.

Dan is het misschien echt niet mogelijk dat ik maar 6 weken zwanger ben. Moest  ook denken aan een miskraam zei de gynaecoloog. Donderdag is mijn echo weer. Maar elke keer als ik naar het toilet ga ben ik bang dat ik bloed verlies. 

Ik dacht als ik 25/02 positief hebb getest    Dat het misschien toch kon dat ok minder ver was. Februari had ook maar 28 dagen dus 5 weken geleden getest pas.

Madelene 04-04 om 16:05

Ja hoor Zara hij geeft gewoon de weken aan dat je zwanger bent ook heb je met venster die aangeeft waneer de conseptie heeft plaatsgevonden. 
die had ik hij gaf de weken aan 2 weken zwanger
en waneer de conseptie plaatsvond dat was wel grappig.
maar uiteraard geeft hij gewoon het aantal weken aan
Dat je zwanger bent of je nou 2 of 3 of meer weken zwanger bent . Hij geeft het aan.
groetjes madelene

Monkey 04-04 om 16:06

Zoals poesh zegt, je zwangerschap begint aan je laatste menstruatie.
De eerste 4 weken tellen eigenlijk niet echt als een zwangerschap.
Dus in feite ben je 9 weken ongeveer.
Ben ook wel benieuwd wanneer je terug mag, normaal zal je heel vlug terug gaan om te controleren hoe het met het vruchtje gaat.

Succes in ieder geval!

Poesh 04-04 om 16:13

Zara, ik wil je niet alle moed afnemen.. Maar ik heb 3 weken geleden pisitief getest en ben nu 7 weken. Ik heb een echo op 5 weken gehad (door herhaalde miskramen ) dn die meting gaf effectief 5 weken... 
Als de echo 6 weken zei, en je hebt 5 weken ervoor positief getest zou je al getest hebben voor je eisprong, wat dus helemaal niet kan.
Je gyn sprak ooi van een miskraam, ik zou daar rekening meehouden, hoe moeilijk ook.
Ik hoop voor jou dat de gyn zich mis gemeten heeft, in een prille zwangerschap kan dat nog wel eens gebeuren. Maar hoe rekening met de andere kant ook.. 
Dikke knuffel!

Zara (Gast) 04-04 om 16:14

moet donderdag om 15 uur terug voor de echo.

Stel dat ik wel een late innesteling heb gehad misschien?

Denk rond 25 januari laatste menstruatie en 25/2 eerste positieve test.

Ben gewoon zo verdrietig hierdoor maar probeer positief te blijven, als het niet goed is moet het zo wezen. De gynagoog zei wees erop voor bereid maar heb nog een kleine kans... Hartje klopte wel en vruchtje was iets gegroeid dan 2 weken daarvoor.

Poesh 04-04 om 16:44

Zara, mijn eerste miskraam was ook zo raar gestart.. ik had wel bloedverlies gehad. Even de korte uitleg :
Rond 6 weken bloedverlies, ik mocht direct voor een echo langs. Veel bloed in de baarmoeder maar niks te zien, gyn vreesde voor buitenbaarmoederlijke dus moest ik 4dagzn later terug voor een laatste controle, ook moest ii me op het slechtste voorbereiden. 
4 dagen in spanning gezeten, zonder bloedverlies, toen ik dan ging zagen we een klein vruchtje, mooi op schema met beginnende hartslag. Ik was zo gelukkig. 3 weken later moest ik terug. Een paar dagen voor die echo begon ik ineens heel hevig tz bloedden, zo hevig dat ik mijn mama gebeld heb voor me naar spoed te voeren, en ja effectief miskraam, paar dagen na de vorige echo was het vruchtje gestopt met groeien..
De 3 volgende miskramen heb ik nooit een hartslag gezien, begon al vrij vroeg te bloedden en op paar dagen wisten we eat het terug een miskraam werd. Allemaal tss week 5 en week 6...

Ik snap je angst heel goed, ook al is mijn eerste miskraam bijna 2 jaar geleden, kan me nog heel goee voorstellen hoe je je nu moet voelen.
Daarom dat ik eerlijk ben,de feiten meegeef die ik ken. Met hoop van op een forum ben je niks als het donderdag fout blijkt te zijn.
Bereid je voor op het slechtste, dan kan het enkel beter worden is de beste raad die mijn gyn mij toen gegeven heeft. En tot op vandaag ga ik met die gedachte binnen bij de gyn voor een echo...

Poesh 04-04 om 16:46

Wat je nu te wachten staat hangt enorm van donderdag af.
Hopelijk voor jou is alles goed. Anders zijn er verschillende opties, curretage, medicatie of nog even natuurlijk afwachten..

Anoniem (Gast) 04-04 om 17:05

Jeetje meid wat erg wat jij hebt meegemaakt zeg. Bedankt voor het delen.

Wat ik bij mij zo raar vind is dat het vruchtje toch is gegroeid toen ik voor de tweede echo kwam en er een hartje klopte. Alleen is 6 weken te kort gewoon. Maar bij de eerste echo zeiden ze al op 16/3 dat ik mischien een late innesteling heb gehad. Als ik 5 weken geleden me eerste positieve test had en daar 2 weken bij tel dan ben ik toch 7 weken zwanger? Vond dat ik ook al zo snel een echo kreeg na 2 weken bellen dat ik zwanger was.

Siskaa 04-04 om 17:48

Als je positief test ben je normaal al 4 weken ver, is 5+4 en dat is dus normaal 9 weken.. Tenzij je idd een late innesteling hebt gehad, maar zoals Poesh al zei is dat in jouw geval niet echt mogelijk.. Hoe moeilijk ook meid (ook ik weet wat je doormaakt nu), bereid je maar voor op een miskraam, zoals je gyn zei.. Er is een verschil van 3 weken.. Dat is gewoon te groot volges mij.. Ik hoop voor jou natuurlijk dat alles alsnog in orde komt, ik duim..

Zara (Gast) 04-04 om 22:43

jeetje wat gaat er nu allemaal veel in me om.... Ik hoop dat het stiekem allemaal goed is.... Ik voel me ook echt zwanger en heb de tekens!!! En het hartje klopte donderdag..... Wat een rot gevoel en moet nog wachten tot donderdag.....

Misschien kan ik wel 7 weken zwanger zijn hoop ik....

Madelene 04-04 om 22:54

Hoi zara ik zou me maar even niet zo druk maken daar schiet je niks mee op . En mocht je zwanger zijn dan is deze zenuwen natuurlijk ook niet goed voor de kleine. 
ga gewoon op je intuïtie af voelt het echt heel erg aan als een zwangerschap en je voelt de tekens zoals je zelf al aangeeft durf dan ook een beetje te vertrouwen
Op je intuïtie je eigen verstand .
veel succes wel verder met alles .
kom op vertrouw wat meer op je eigen gevoel
Fijne avond
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoelang zwanger' in het Zwangerschapsforum