maand ramadan

25 antwoorden en 45956814x bekeken

aicha (Gast) 19-07 om 18:35

beste, ik heb toch een vraagje voor de zwangere moslimas onder ons, al zou ik graag ook willen dat de niet moslimas hun mening uiten over dit onderwerp ik zal het enorm waarderen, wie zal er vasten in de maand ramadan? al weet ik dat het verboden is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven om te vasten, omdat het de babytje in gevaar brengt . van zonsopgang tot zonsondergang is toch wel lang al weet ik dat de babytje ook eten nodig heeft,   ik zal alvast proberen maar als het niet gaat dan stop ik ermee , of ik zal 1 dagen om drie vier dagen vasten, wat vinden jullie?   groetjesss

reageer

kimjoy 19-07 om 18:38

Beste Aicha,

Ik wil niet oordelen maar je zegt zelf al dat het verboden is om te vasten. Ik zou dit dan ook zeker niet doen! 

Ik vind het persoonlijk ook onverantwoord om te vasten en daarmee toch een risico te lopen!

Ik hoop dat je er wat mee kan!
Liefs kim

aicha (Gast) 19-07 om 18:40

hoi kim, ja je hebt gelijk al weet ik dat ik het niet zal volhouden.   hartelijk bdankt voor je reactie..

kimjoy 19-07 om 18:44

ik begrijp dat je geloof heel belangrijk is maar denk dat het kindje da tin je buik zit een geschenk van god/allah is en daarom moet je goed voor jezelf zorgen!

aicha (Gast) 19-07 om 19:11

hoi kimjoy
gelijk heb je helemaal zelf kan ik dat niet zo mooi verwoorden     bedankt

kimjoy 19-07 om 19:14

Graag gedaan!
En suc6

Tineke 19-07 om 19:40

Hoi Aicha,

Ik zou toch niet vasten hoor meid. Je baby'tje heeft de volledige dag die voedingstoffen echt wel nodig en je lichaam heeft toch ook dat vocht nodig. Ik geloof dat het vruchtwater om de 2 uur ververst wordt. Dat is niet niks.

Zelf ben ik geen moslima, maar mijn vriend heeft wel enkele zwangere vrouwelijke collega's die jouw geloof delen. Zij doen alvast niet mee aan de ramadan. Zij zijn vrijgesteld ofzo. Niemand die hen scheef bekijkt, dus jou ook niet veronderstel ik. Ik zou kiezen voor het beste voor je kindje en voor 1 keer niet meedoen. er komen er nog genoeg.

veel succes nog!

* 19-07 om 19:51

Hoi Aicha,

Ik heb een vriendin die is ook moslima, die was 2 jaar geleden in de situatie van wel of niet mee doen aan de ramadan zij heeft er voor gekozen niet mee te doen zoals Tineke en Kim schrijven het is onverantwoord om te vasten..

Ik hoop dat je de juiste keuze maakt... Denk om je baby..

Gr Ju

Eefje (Gast) 19-07 om 19:52

Hoi dames, volgens mij ligt het toch iets anders.

Laat ik vorop stellen dat ik het geen goed plan vind om te gaan vasten, al was het maar uit zekerheid.


wat ik er van weet is dat het voor je kindje niet direct slecht is als je een dagje vast. De placenta onttrekt de voedingsstoffen voor je kindje sowieso van de moeder, of de moeder nu voldoende binnen krijgt of niet. Zolang je gezond bent en toch voldoende en goed eet weet ik helemaal niet zo zeker dat het dus slecht voor je is.

Natuurlijk moet je wel goed blijven drinken want uitdroging is wel gevaarlijk. Maar goed, ik weet niet wat het effect is van langer vasten. Misschien eens aan je huisarts vragen als je het echt wilt weten.

Iza 19-07 om 20:01

Het enige wat ik je kan vertellen is dat ik weet dat het slecht is om te lijnen tijdens je zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. En ramadan is toch vasten en indirect lijnen. Je lichaam gaat afvalstoffen aanmaken die bij je baby komen en die zijn schadelijk voor je baby. Ik zou persoonlijk zeker niet aan de ramadan meedoen, en het ook niet proberen. Het is slecht voor je kindje en voor jezelf op dit moment.

aicha (Gast) 19-07 om 20:07

hoi allemaal  
hartelijk bedankt voor jullie reacties, ik vind het supppertof dat jullie jullie meningen uiten, en ik heb er ook ondertussen achter gevraagd, en ja ik zal inderdaad niet vasten, ik moet aan miijn kindje denken en niet aan mij,

voor degenen die morgen beginnen vasten, wens ik ze alvast veel moed en geduld toe, want het zal zeker niet makkelijk worden,    groetjes

liena 19-07 om 20:18

salaam aleikum aicha
1. Als de vrouw niet beinvloed wordt door het vasten en het vasten niet te moeilijk voor haar is en ze niet vreest voor haar kind, dan is ze verplicht om te vasten en het is niet toegestaan voor haar om niet te vasten.

2. Als de vrouw vreest voor haarzelf of haar kind vanwege het vasten en het vasten te moeilijk voor haar is, dan is het toegestaan voor haar om niet te vasten maar ze moet de dagen die ze niet gevast heeft inhalen.


ik zal niet mee vasten in de maand ramadan, de dagen zijn lang en zit haast op het einde van mijn zwangerschap. daarbij komt ook nog eens dat ik borstvoeding wil geven en je toch zelf veel moet drinken om voldoende melk te kunnen produceren. in de ramadan is het toch ook zo dat het alles of niets is. dus als je gaat drinken dan is je vasten verbroken. ik ga in september naar irak op vakantie en ga daar zakaat betalen omdat ik mijn vasten niet heb kunnen doen in de maand ramadan zelf en ook omdat het zo hoort 1 keer per jaar. het vasten zal ik op een andere tijd insha'allah inhalen

misschien is deze link wel handig voor je
Reageren Quote

Olivia-Anna 20-07 om 00:05

Fijn dat dit zo uitgebreid aan bod komt.

Zelf ben ik ook geen Moslima maar wel heel gelovig.
Kan niet veel meer toevoegen wat informatie betreft Aicha. Alleen mijn mening.

Alleen weet ik dat Allah niks van ons zou vragen wat schadelijk is.
Onze kinderen zijn geschenken van hem, we moeten ze goed verzorgen, zo staat het weet ik ook in de Koran. (als in de Bijbel)
En dat vind ik een prachtig iets.
Ik vind dat je er goed aan doet gebruik te maken van het feit dat het voor jullie op dit moment niet verplicht is. Dat is toch Liefde niet?

Ga je niet schuldig voelen!
Dat zou Hij ook niet willen, maar je kunt je als je ongerust bent vast wel tot Hem wenden!! Hij zal je wel geruststellen!! En die tijd wat vaker mediteren..
Succes hoor!

aicha (Gast) 20-07 om 08:12

hey olivia anne 

amai zooo mooi verwoord,  en ja gelijk heb je helemaal we zien wel hé,   groetjes

tammi 20-07 om 11:00

hoi aicha,
ik heb me bekeerd tot de islam,ben zelf zwanger .
ik weet ook als je zwanger bent dat het niet goed is om te vasten,daarmee doe ik geen
ramadan.allah weet wat goed is en wat niet hij is alwetend en alhorend.
ik ga ook niet overdrijven in me geloof .een baby is een geschenk van allah.
selam alykum
groetjes tammi
doe je mee aan de vasten ik wens je een goeie ramadan

aicha (Gast) 20-07 om 11:30

hoi tammi machalah .. ja dat is waar
hoe ver ben je nu? 
 groetjes aicha

tammi 20-07 om 11:40

hoi aicha,
ik ben bijna 16 weken na een miskraam zoals allah het gewild heeft.
en jij ? 
GROETJES TAMMI

aicha (Gast) 20-07 om 12:17

hoi ik ben nu 20 weken, dat is mijn derde zwangerschap en het word een derde jongetje hih hamdulillah  x

tammi 22-07 om 13:12

hoi  aicha 
alles goed met jou, ik ben van belgie en jij 
vele groetjes tammi

tammi 20-07 om 16:24

hoi aicha,
proficiat met je zwangerschap en denk aan je baby en aan jezelf.
en nogmaals ALLAH weet waarom we geen ramadan doen.
alykum selam
groetjes tammi

Je kunt reageren op dit onderwerp 'maand ramadan' in het Zwangerschapsforum