Kleren/kleertjes

22 antwoorden en 45916921x bekeken

IvyB 17-08 om 18:59

Hoi Tineke, 

Helaas heb ik geen antwoord voor je. 
wij wassen wanneer het nodig is zeg maar. 
Maar moet erbij zeggen... Wij hebben nog geen kids  
Die wordt in maart verwacht  
Denk dat ik dit onderwerp dan ook tegen die tijd weer lees  

 IvyB

reageer

Dani 17-08 om 19:31

Hoi Tineke,

Hier wordt ook gewassen wanneer het nodig is en straks met de kleine wel 1 per dag ga ik vanuit.

Ik kan me zo voorstellen dat met 4 kids en 2 volwassenen je het niet redt met 2 wassen, ik iig zeker niet, zelfs niet met 2 volwassenen en een beeb hoor.

Anoniem (Gast) 18-08 om 08:45

Hoi Tineke,

idem hier. Al tracht ik te wassen aan nachttarief of in het weekend dus. Wij zijn voorlopig nog met 3, 2 volwassenen en 1 kindje van 2,5. Binnenkort dus met 4. En, ik heb wekelijks de volgende wassen: - 1x handdoeken (keuken en bad), - 1x lakens, - 1x gekleurd, - 1x donker en - 1x bleek.
Ik kan me niet voorstellen dat ik minder zou gaan wassen...

Tineke. (Gast) 18-08 om 12:02

Ik had al verwacht dat het nooit zou lukken is ook eigenlijk te veel kleren voor 2 wasjes. Misschien dan proberen 5 wasjes per week totaal, wasmiddel vind ik toch nog best duur ligt denk ik aan mijzelf. Bedankt voor jullie berichtjes.
En trouwens nu ik toch een bericht heb gestart hoe doen jullie het met boodschappen? Ik kan eigenlijk maar maximaal 100 per week uitgeven maar kom er altijd boven uit ik koop zo goed als alles bij de lidl maar toch het blijft duur. Hoe zouden jullie dit doen? Meer kan eigenlijk niet maar ik wil dat de kinderen geen honger hebben natuurlijk.
Groetjes, Tineke.

gerda 18-08 om 13:37

3 keer een was per week is erg weinig, hoor. Ik denk dat ik (met 2 kinderen en derde op komst) toch gemiddeld iedere dag een was draai.
Van mijn buurvrouw (4 zoons) heb ik wel eens gehoord dat zij 2 keer per dag een was draaide en zelf 4 keer op zaterdag (i.v.m. voetbal).

De tip die ik je kan geven is vooral textiel te kopen in dezelfde tinten. Zo heb ik bv. veel blauwe spullen en in roodtinten. Dan voorkom je dat er iets lang in de wasmand blijft liggen voordat het gewassen kan worden, omdat je niet meer wasgoed in die kleur hebt.

Je zegt dat je wasmiddel zo duur vindt. Het ligt er dan ook aan welk wasmiddel je koopt. Zelf gebruik ik meestal de kleine flessen wasmiddel van de Action. Je hebt er maar 37ml van nodig (dus 20 keer een was uit een fles) en een fles kost maar € 1,65.
Ik ben tevreden over de geur en de resultaten. Ik vind het bv. veel beter dan die kleine flessen van de Lidl. Die zijn duurder en mijn was is niet zo fris.

Voor de rest van de boodschappen zou ik zeggen: pluis de folders uit en vergelijk diverse prijzen bij diverse winkels. Lidl is lang niet met alle producten goedkoop. Een doosje thee bijvoorbeeld kost er  € 0,55, terwijl je bij de C1000 al een doosje thee hebt voor € 0,29. Verder heeft de C1000 en de AH regelmatig aanbiedingen met vlees (wat ik bij de Lidl soms best prijzig vindt). Op dinsdag schijnt je 3 broden voor € 2,- te hebben bij de AH.
Ook een aanrader vind ik het hebben van een volkstuin/moestuin. Sinds dit jaar hebben wij een volkstuin (wij hebben geen ruimte voor een moestuin in onze eigen tuin). De huur ervan kost € 37,50 per jaar en dat kan echt uit. Met andere tuinders wordt onderling veel geruild met zaden en plantjes, dus dat kost ook nagenoeg niets.
Groot voordeel van eingen groente is natuurlijk dat het onbespoten is, het is echt vers en heeft meer smaak.

Qua kleding vind ik de Wibra top, heeft mijn voorkeur boven bv. de Zeeman. De Zeeman is wel goedkoper, maar kwalitatief vind ik de kleding van de Wibra over het algemeen wel wat beter.
Zo heb ik voor mijn zoon van net 8 een spijkerbroek gekocht voor € 5,99. Dat was dan de goedkoopste, maar voor ca. € 10,- heb je hele leuke spijkerbroeken bij de Wibra en voor € 9,- een hoodie (die bij de H&M minstens € 15,- kosten). Daarnaast koop ik veel in de opruiming. Zo heb ik voor ons meisje wat op komst is al kleertjes bij de Wibra en Zeeman gekocht voor komend voorjaar en zomer. Jurkjes voor € 2,-, leggings voor € 1,- etc.....
Voor babykleding is de Zeeman trouwens ook erg goed te doen. Kwalitatief is het soms misschien iets minder dan de Wibra, ze dragen het zo kort dat je daar eigenlijk geen "last" van hebt.
En natuurlijk Marktplaats en Ebay.

Veel succes,
Gr. Gerda

Tineke. (Gast) 18-08 om 17:01

Gerda bedankt voor het lange bericht!
Action ben ik nog nooit geweest dus bedankt ga er zeker is naar toe! En aanbiedingen vergelijken is misschien ook wel slim ja. Heb een beetje op de c1000 site gekeken en inderdaad veel maar voor 1 euro. Binnekort maar even naar toe gaan ook.
Een moestuintje lijkt me ook wel heel erg handig ik heb geen tuin dus ook even kijken of ik iets kan regelen erg goede tip. We zijn wel op een huurhuis aan het wachten dan zou het in eigen tuin kunnen. Word tijd want een 3-kamer flatje is te klein voor zijn 6e Scheelt denk ik 10 per week als het echt groeit?
Kleren koop ik eigenlijk altijd 2e hands meestal op rommelmarkten. In arnhem (rijnhal) is zo beetje elke maand een grote rommelmarkt en slaag ik altijd. Laatst 4 bigshoppers vol met zelfs merkkleding en nieuwe kleertjes voor 66,- in totaal! Bij de wibra en zeeman koop ik bijna nooit iets vind het nog aardig duur als je het vergelijkt met wat je op de rommelmarkt ervoor kan kopen. Ik verkoop zelf ook zo 2/3x per jaar alle kleertjes weer voor nog iets lager dan wat ik ervoor heb betaald heb dan bijna alle kleren voor niks. Ook al zou dat later wel moeilijker worden de oudste is nu 6 en word al stuk moeilijker.
Groetjes, Tineke.

Tineke. (Gast) 19-08 om 14:34

gerdaglaasker je hebt gelijk  jammer genoeg kon ik na mijn laatste bevalling niet meer werken was een erg zware bevalling (tweeling) en is maar net goed gegaan. Mijn man is 1,5 jaar geleden ontslagen hij werkt nu 30 uur in een supermarkt en 18 uur in een callcenter met een minimumloon dus. Dus ja zuinig moeten we maar doen het is niet anders. De laatste tijd leven erg veel mensen van het minimum jammer genoeg. Goede baan vinden is vaak bijna niet mogelijk zelfs met goede opleiding.
Groetjes, Tineke.

gerda 19-08 om 13:58

@ anoniem: wat heeft werken er mee uit te staan?
Of je nu werkt of niet, kinderen kosten geld en het is niet verkeerd (zeker in de huidige tijden) verstandig met je geld om te gaan.
Als ik je (anonieme) antwoord lees, denk ik dat er sprake is van beetje een vooroordeel: "Oh, ze proberen zuinig aan te doen, dus ze zullen wel niet werken"
Wat ook geen uitzondering zou zijn met een werkloosheidspercentage van 6,5%, maar goed, dat is weer een ander verhaal.
Ik probeer alleen maar te zeggen dat zuinig met je geld omgaan, niets te maken hoeft hebben met wel of niet werken.

gerda 19-08 om 14:59

Jeetje, dan werkt je man 48h..... da's heftig!
En in je vorige bericht heb je het over de Rijnhal in Arnhem, dus daar wonen jullie dan in ieder geval in de buurt, dus de huizen zijn daar best prijzig. Wij wonen in het noorden, dus de huizen zijn hier wel wat goedkoper (denk ik).

Hoe dan ook: ik werk momenteel (bewust) ook niet, maar studeer. We doen zuinig aan, maar dat heeft niets met het feit dat ik momenteel niet werk uit te staan.
Tot ruim 3 jaar geleden hebben mijn partner en ik in ons familiebedrijf gewerkt. Ik zo'n 10 jaar lang (ook na de geboorte van mijn dochter en zoon) fulltime of nagenoeg fulltime. We hadden toen natuurlijk een heel goed maandinkomen, maar ook toen hebben we zuinig geleefd (en gespaard natuurlijk).
Ruim 3 jaar geleden is ons familiebedrijf dankzij de crisis failliet gegaan. Mijn partner had een ww- uitkering, maar ik als DGA niet. Wat waren we toen blij dat we nooit gekke dingen hadden gedaan!
Ik heb nagenoeg meteen een baan weer gekregen (bij ons oude bedrijf, na overname), mijn partner na 9 maanden weer. Dat is zo gebleven tot een jaar geleden. Ik ben overspannen geworden en de bedrijfsarts was heel duidelijk: ik zou overal kunnen werken, behalve bij dat bedrijf. VOor dat bedrijf was ik arbeidsongeschikt. Hij adviseerde me dit juist als kans te zien en het roer om te gooien.
Dat heb ik dus ook gedaan: ik doe nu de PABO en ben voor het eerst in al die jaren thuis bij mijn kinderen. Ik breng ze 's ochtends naar school en haal ze 's middags weer op. Over een jaar of 2 hoop ik weer aan het werk te kunnen.
Dankzij al die jaren veel te hebben gewerkt is het ook mogelijk dat ik momenteel studeer, al kunnen wij ons van het inkomen van mijn partner prima redden. Ons spaargeld - dat we dankzij al die jaren werken - hebben, hoeven we niet aan te komen.
En toch doen we zuinig aan, want je weet niet wat je te wachten staat. Afgezien van dat: onze zuinigheid heeft ons de afgelopen jaren door een moeilijke tijd heen geholpen en mij de kans gegeven opnieuw te gaan studeren.
En zo zie je maar dat het zuinig aan doen niets te maken hoeft te hebben met wel of niet werken, maar meer met het gebruiken van je gezond verstand.

Tineke. (Gast) 19-08 om 15:33

gerdaglaasker bedankt voor je lange bericht   Mijn man werkt 48 uur ja erg lang en voel me er ook vaak schuldig om maar anders kunnen we echt niet rondkomen. Huren in arnhem valt vind ik nog best mee we huren nu voor iets minder dan 400 maar wel maar 2 slaapkamers. In die flatjes kan je ook met 3 slaapkamers huren dan ben je niet meer dan 450 kwijt, maar we willen liever een huis dan ben je zo 600 per maand kwijt aan huur maarja wel weer wachttijd en veel mensen reageren juist op de goedkopere huizen die staan hier in deze wijk. We hebben nu wel gereageerd op een super leuk huisje in die wijk minder dan 600 en 4 slaapkamers dicht bij waar we nu wonen dat zou natuurlijk perfect zijn!
Jammer dat jullie bedrijf failliet is gegaan wel fijn dat jullie hebben kunnen sparen. En al helemaal fijn dat je weer met een opleiding bent begonnen! En zuinig zijn is natuurlijk wat je liever niet wil maar soms moet dat gewoon het is niet anders. Fijn dat jullie er zo goed mee omgaan. Ik vind het erg vaak nog moeilijk.
Groetjes, Tineke.

anoniem (Gast) 19-08 om 18:44

ik snap gewoon niet dat als je geen geld hebt dat je dan 4 kinderen neemt :S

Brabbels 19-08 om 20:18

Beste Anoniem,
Je mag hier mensen in hun waarde laten. Een opmerking als dit voegt niets toe aan de vraag van Tineke. Je bent welkom om gezellig mee te praten en je hoeft het echt niet overal mee eens te zijn maar nogmaals, dit is hier niet nodig.

Bij een nog een dergelijke post moet ik je helaas gaan weren van het forum

Brabbels

Aradia 19-08 om 18:55

anoniem ik denk gewoon dat jij geen inlevingsvermogen hebt, en wat zit je eigenlijk te zeuren, je kent haar situatie toch verder helemaal niet? Dan vind ik ook niet dat je moet oordelen!
 Ik denk dat je beter je mond kunt houden als je niks nuttigs voor haar te melden hebt..... jou berichten hebben geen toegevoegde waarde vind ik..... 
@ Tineke
Gelukkig heb je al wat goede tips gekregen  Ik hoop dat het huisje gaat lukken  Ik doe altijd wel koopjes jagen. In foldertjes en zo of in de winkel wat in de aanbieding is gewoon voor langere tijd inslaan... Dingen zoals wasmiddels ofzo vergaat toch niet dus dat kan makkelijk  Verder weet ik eigenlijk niet echt tips, hoop dat je eruit komt

Cin 19-08 om 20:15

Njaaaaaaa zeg Anoniem...Jij snapt niet dat je dan 4 kinderen neemt? kan toch ook zijn dat je kinderen neemt als nog gewoon goed loopt en in die tijd dat de kids er al zijn het fout gaat financieel...Noud an moet je het toch echt zien te redden hoor.,,je kan ze moeilijk terug stoppen..
Hier met 2 volwassenen en 2 kids was ik het meeste in het weekend..maar ik ontkom er echt niet aan door de weeks ook wasjes te draaien..helaas..
Maar idd op de koopjes afgaan...En de Action I love it hahahah..ze hebben zoveel leuke dingen of het nou accesoires zijn of ander dingen en voor helemaal niet duur..hoor er steeds meer mensen over..
Ik hoop dat je eruit komt! je hebt wat goede tips gehad...en toch die koopjes in de gaten houden..Geloof me wij redden het makkelijk en ik werk amper...maar ik vind het gewoon een sport om dingen goedkoop te kopen en op te knappen/pimpen en de veel dingetjes goedkoop te halen hoor;-)
Wat Gerda zegt ben ik het helemaal mee eens het heeft meer met gezond verstand te maken!!

gerda 19-08 om 21:31

@ Cin: Ik maak er ook een sport van de dingen goedkoop te kopen. Vind ik overigens ook een goed voorbeeld voor mijn kinderen .
@ Tineke: misschien hebben jullie recht op huursubsidie???

Tineke. (Gast) 20-08 om 16:20

Bedankt voor jullie leuke reacties weer     Het ging inderdaad veel beter 2 jaar geleden mochten we nog maar net huren hadden bijna te veel per jaar hoe snel dat dus kan veranderen. Gerda echt heel erg bedankt voor de tip van de action ben er vandaag met een vriendin naar toe geweest, heb zelf geen auto dus was makkelijker zo en gezelliger. Waren erg leuke aanbiedingen en echt goedkope dingentjes. Ook leuke kadootjes heb maar even voor de 2 oudste iets gekocht verdiende ze. En luiers doekjes en shampoo wat een oplossing heb meteen ingeslagen voor een paar maanden. Vaker naar toe gaan dus! Fijn dat ik toch hier heb gescheven heb er tijdje over nagedacht om een onderwerp te beginnen. Nogmaals allemaal bedankt voor de tips en berichten!
Groetjes, Tineke.

Dani 20-08 om 16:52

Action is idd een leuke winkel, waarom zou je zowiezo meer betalen wanneer het niet nodig is?

Hier op het moment is het ook heel erg krap, ik weet er alles van dat het ineens om kan slaan qua financiën helaas.
Maar we hebben te eten en alles wat we basis nodig hebben en waarom zou je iedere dag vlees eten?
Lidl heeft ook goede spullen en ik woon er gelukkig aan de overkant.

MP is de laatste maanden (zeker nu ik zwanger ben) mijn beste vriend, wat een mooie spullen voor heel weinig!

Succes Tineke, je hebt iid veel praktische en lieve tips gekregen.

Groetjes Dani

gerda 20-08 om 16:56

Fijn dat je er wat aan hebt!
Zelf kom ik denk ik iedere week wel een keer bij de Action. Voor shampoo, handzeep, tandenborstels, tandpasta, chloor, toiletreiniger, stofzuigerzakken, wasmiddel, strijkwater euh...... zo kan ik wel even doorgaan.
Als de kinderen een feestje hebben ga ik altijd eerst even langs de Action.  Mijn motto is: eerst naar de Action en als ze het daar niet hebben, dan naar een andere winkel

Tineke 20-08 om 17:08

Hoi naamgenoot!

Leuk te lezen dat je hier al zoveel goede tips hebt gekregen.

Action is hier ook een winkel die ik geregeld eens bezoek!
Soms liggen er echt wel hele leuke spulletjes.

Cin 20-08 om 17:31

Ik heb ook al zulke leuke accesoires voor woon en slaapkamer gehaald bij Action, echt super!
Lidl kom ik bijna altijd maar moet zeggen is er sterves druk en ik kom ook bij C 1000 voor dingen maar vind soms bepaalde producten vd Lidl nog lekkerder als het echt merk :-P
Mp geweldig ook al aantal jaar mijn vriend hele leuke dingen gekocht en opgepimpt..helemaal top :-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kleren/kleertjes ' in het Zwangerschapsforum