19 en kinderwens

41 antwoorden en 45871984x bekeken

brenda (Gast) 22-08 om 16:47

hallo, ik 19 jaar ik woon anderhalf jaar samen met mijn vriend (26) en we zijn nu vier jaar samen.
ik heb eigelijk al een hele tijd een kinderwens. en nu ik klaar ben met mijn studie word dit erger! ik werk fultime en mijn vriend ook. omdat mijn vriend wat ouder is en ik jong volwassen ben zijn mijn vrienden ook ouder en daar zijn er al een aantal aan kinderen begonnen. maar ik ben altijd de jongste!
en dus ben ik bang wat anderen zullen denken. er is een collega van mij zwanger en die is 18 ongelukje was het maar haar contract is dus niet verlengt en mijn baas vint het echt belachelijk dat ze het houd ezv en dat ze haar toekomst vergooit, maar zij is ook gestopt met school en alles. ik ben gewoon heel erg onzeker wat anderen zullen denken. ik vint zelf dat we onze zaken goed op orde hebben we hebben een goed inkomen en we zouden het op zijn inkomen makkelijk kunnen redden. mijn moeder is in maart overleden en ik heb verder ook niet echt iemand waar het er echt mee over heb. mijn vriend wil ook wel graag een kindje maar die vint het ook niet erg om nog een paar jaar te wachten maar ik ben gewoon jaloers als ik iemand anders zwanger zie, en ik heb zelfs al namen bedacht!
Â
wat is jullie mening hierover wat moet ik hiermee.,!?

reageer

* 22-08 om 18:36

@Brenda,
Wat Wendy van 21 jaar zegt ben ik het helemaal mee eens.. Ik vind als jullie er klaar voor zijn dan moeten jullie zelf de keuze maken en er voor gaan je niet laten misleiden door je omgeving.. En een baan kan je weer zoeken en je hoeft eerst nog niks te vertellen op je werk..
Nog gecondoleerd met het verlies van je moeder lijkt me heel moeilijk en zwaar maar op dit forum kan je je verhaal echt kwijt.

Sterkte met je beslissing..

Liefs Ju

Sanne (Gast) 22-08 om 17:29

Hoi Brenda,
Ik was 23 toen ik van de eerste zwanger was, bewust voor gekozen maar in een omgeving waar iedereen pas op zijn 40e zwanger werd was de eerste vraag; was het een ongelukje? Belachelijk. Ik heb een hbo studie afgemaakt en werkte fulltime en dan nog kunnen mensen zich niet inleven dat je graag een kindje wilt op een leeftijd waarop je ook nog eens het vruchtbaarst bent (het is helemaal niet natuurlijk om op je 40e pas aan kinderen te beginnen).

In ieder geval..  je moet doen waar jullie je goed bij voelen want jullie gaan dit kindje opvoeden. En als het een gedachte is die er non stop is en waar de drang en wens alleen maar groter worden zou ik zeggen, doen! Een kindje heeft niets meer nodig dan twee ouders die ontzettend veel van hem/haar houden en hem/haar alle aandacht geven die het nodig heeft. En een jonge vader en moeder of moeder zijn heeft echt z'n voordelen hoor, je bent nog heel flexibel, je kunt goed tegen onregelmatige nachten en je kunt alles meemaken van je kinderen en wie weet wel kleinkinderen.

Succes met je besluit en hopelijk tot snel op het zwangerschapsforum

Dani 23-08 om 08:04

Sanne: je doet nogal een uitspraak met de opmerking "het is helemaal niet natuurlijk om op je 40e aan kinderen te beginnen". Waar heb je dat vandaan dat dat niet natuurlijk is dan?
Ik neem aan dat een vrouwenlichaam zelf "weet" tot wanneer het een zwangerschap en kindje aankan.
Je schrijft verder dat een kindje niets meer nodig heeft dan twee ouders die ontzettend veel van hem/haar houden en alle aandacht geven die het nodig heeft.
Kunnen 40 jarigen dat niet dan?

Hoi Brenda, Het is al een aantal keer geschreven: dit is iets wat je samen met je partner moet beslissen, de omgeving heeft daar niets mee te maken. Als jullie het aankunnen en er samen voor willen gaan, er samen achter staan dan zie ik er geen probleem in hoor.
Mensen kunnen zoveel over je zeggen maar het is jouw/jullie leven en je leeft maar 1 keer.
Sterkte met het verlies van je moeder meid.

Lieve groetjes Dani

* 23-08 om 09:10

@Dani,
Fijn nog een medestander in het verhaal t.o.v. Sanne.. Ik vind het eigenlijk geen uitspraken maar goed ben gelukkig niet de enige..

Liefs Ju

Brabbels 23-08 om 14:04

Hoi Sanne, gelukkig maakt iedereen hier zelf uit waneer ze zwanger willen raken en of ze dat natuurlijk vinden. 
ik herken me overigens we in jouw verhaal maar roepen wat wel en niet natuurlijk is is helemaal nergens voor nodig.

wendy (Gast) 22-08 om 17:42

Hoi Brenda,
Als jullie er klaar voor zijn zal ik het gewoon lekker doen!
andere hebben toch altijd wel wat te zeggen ongeacht hoe oud je bent.
Zelf ben ik nu 19weken zwanger en 21 jaar wij hebben er ook bewust voor gekozen krijgen veel leuke reacties maar ook soms of het wel "de bedoeling"was..
Als jullie het kindje een stabiele leef omgeving en liefde kunnen geven en er klaar voor zijn wie houd jullie dan tegen toch!
succes met jullie keuze meid :-)
Groetjes Wendy

hartje (Gast) 22-08 om 20:38

Als ik jou was zou ik doen waar jij je het beste bij voelt! En en aan reacties van anderen moet je geen last van hebben,.. Ik ben namelijk 16 en bij mij was het natuurlijk wel een ongelukje maar ik hou het wel! En wat mensen daarvan vinden maakt me niet uit! Het is mijn kind en daar moet ik voor zorgen en niet hun,.. Doe waar jij je het beste bij voelt... Liefs

Cin (Gast) 22-08 om 21:22

Ik vind ook dat je dit samen moet beslissen hoor en niet naar je omgeving moet luisteren..Je hebt je studie afgemaakt,je bent al even samen,je wilt dit allebei,hebben allebei een baan...Ik vind dat als jullie eraan toe zijn je ervoor moet gaan!

je hebt vrienden al met kinderen,harstikke leuk en wat maakt het uit dat je de jongste bent? Ik was ook 23 bij de 1ste zwangerschap 24 bij de 2 e zwangerschap..Nu 29 en een 3 e opkomst..

@ Sanne dat vind ik nogal wat om dat zo te zeggen...er zijn er toch nog zat die op wat latere leeftijd aan kinderen beginnen of aan een volgende kindje..ik vind dat nou niet perse onnatuurlijk...nee hier ben ik het ook niet mee eens hoor..maar goed ieder zijn mening uiteraard..

Cin 22-08 om 21:48

hm sta hierboven als gast..??? It s me ;-)

* 22-08 om 21:54

@cin,

Fijn dat jij ook een andere mening bent toegedaan...

Liefs ju

brenda (Gast) 22-08 om 21:53

bedankt voor al jullie reacties hier kan ik wel wat mee.
ik heb nog pil voor 3 maand, die ga ik eerst gewoon opmaken en dan ben ik ook al bijna 20 en dan moet die ook nog uitwerken en dan proberen toch?  dan zit ik iniedergeval in de TIG.

* 22-08 om 23:02

@brenda,

Tuurlijk lekker afmaken die pil' en dan ontpillen..haast en spoed is zelden goed...

Laat je wat van je horen als t zover is..

Liefs ju

Monkey 24-08 om 19:18

Ontpillen is naar mijn mening een fabeltje.
Ik ben gestopt met de pil in mei 2012 en in juli 2012 was ik al 5 weken zwanger.
Mijn mama had me ook gezegd dat ik nog zou moeten ontpillen, de dokter zei dat niet waar is

Succes alleszins en hopelijk heb je snel goed nieuws!

Cin 22-08 om 22:32

Je hebt gelijk Brenda! Ja ze zeggen van wel ontpillen.maar bij meerdere die stoppen en proberen zijn ook gewoon al snel zwanger hoor...!
Iig veel Succes met alles!

Renateee 23-08 om 07:50

@Brenda
meid ik snap helemaal wat je bedoeld.
ik ben nu inmiddels 22 en mijn vriend 29.
iedereen zit altijd te zeuren over dat we nog zo jong zijn enzo maar ik ben het hier niet mee eens! wij zijn nu sinds Maart bezig voor een kindje . en als het zover is dan is het zover.
eerder hield het ons echt tegen dat als ik zwanger zou worden mijn contract niet doorgaat .. maar als ik er nu over nadenk heb ik zoiets van FUCK IT! Snapje! ik ga niet wachten tot het een keer uit komt op het werk want in deze tijd krijg je gewoon geen vast contract meer!
als dat je gewoon weet dat het goed zit ga er voor meid!

hoop dat je hier wat aan hebt !

Olivia-Anna 24-08 om 16:21

Hoi Brenda!!
Ik wordt altijd boos bij het horen van: "Een ongelukje en je toekomst vergooien.."
Een kind krijgen is dat nooit!!!

Ik ben zwanger van mij eerste en pas 23 geworden.
Mijn man had ook een kindje op zijn 19e en voor zichzelf vond hij het te vroeg,
nu (Hij is nu 45) leeft hij helemaal met me mee en geniet hij met volle teugen!

Die drang was er bij mij al Vanaf mijn 14e!!
Iedereen zei altijd "Dat gaat wel over, das omdat je zus net een baby heeft gehad.." Er werd altijd om gelachen en ik kon er echt door beledigd worden!
Ik moest vaak huilen als ik een kleintje zag.. En het ging niet over!!!

Wij zijn nu 5 jaar samen maar wonen nog maar 1 jaar samen en ben al bijna 6 maand ver! Ik KON niet wachten!

Dus ik begrijp je drang volkomen. Je moet voor jezelf een keuze maken, niet voor een ander!!
Als jij zeker bent dat je het aan kunt moet je daar lekker voor gaan!
Zorg er wel voor dat je op 1 lijn staat met je vriend en je voor jezelf iemand hebt waar je open, maar vertrouwelijk mee kunt praten!
Vreselijk van je moeder.

Succes!!!

B 24-08 om 23:47

Iedereen doet het wanneer ze het zelf willen... Jonge moeders of juist oudere moeders, wat is het verschil? Iedereen heeft bij de eerste nog geen ervaring! Levenservaring mss wel meer, maar daar redt je het niet mee...
Ik heb op mijn 19e een miskraam gehad nadat ik door de pil heen zwanger raakte.
Niet gepland, wel gewenst..... Mss had ik nu dan een tiener gehad. Getrouwd met mijn toenmalige vriend... Wie weet....

Inmiddels dus bijna 10 jaar verder en een andere relatie.... En nu pas gaan we voor een kindje.... Bewust omdat ik mijn positie binnen het bedrijf zeker wilde hebben, omdat we financieel het een en ander nog op een rit moesten krijgen... Maar belangrijkste is dat mijn vriend er klaar voor is. Hij is totaal niet in een kinderwereld opgegroeid, totaal geen interesse... Zuslief die kinderen ook maar niks vond, inmiddels wel 2 kids... Ik ben juist vanaf mijn 8e opgegroeid tussen de babies... Mijn broers en zussen Zijn minimaal 11 jaar ouder. De oudste is nu 20 en jongste net 6 van mijn nichtjes en neefjes... Totaal 17!

Dus ja je bent er klaar voor op het moment dat je dat voelt... En dat bepaal alleen jij!

Daisjj 31-08 om 10:59

hallo ,
als je een kindje wilt dan zou ik er gewoon voor gaan en mss zullen er wel onverwachte reacties komen maar uiteraard ook hele positieve reacties ! gewoon voor gaan zou ik zeggen !
ik ben nu ook 19 en mijn vriend 24 en we zijn al een eindje aan het proberen jammer genoeg moeten we nu starten met ivf icsi .
x

Ashley 29-09 om 20:36

Hey Brenda,
Ik zeg gwn doen! Als jij en je vriend samen op een lijn zitten moeten jullie gwn ervoor gaan. Ik ben zelf 26 en heb een vriend van 31. Mijn kinderwens was altijd heel sterk en nu sterker dan ooit. Ben bijna afgestudeerd, maar sta al wel voor de klas als juf. Ik was altijd bang om eerder kinderen te krijgen door wat andere mensen zullen gaan denken. Nu heb ik er veel spijt van, want uiteindelijk is het mijn leven. Inmiddels ben ik gestopt met de pil, dus hopelijk snel zwanger.
Jij moet doen wat jouw hart begeerd. Als jij en je vriend dit willen dan moet je ervoor gaan. Jouw leven en jouw beslissing
Nog gecondoleerd en heel veel sterkte
liefs, Ashley

Je kunt reageren op dit onderwerp '19 en kinderwens ' in het Zwangerschapsforum