Hoe verwarmen jullie de voeding?

23 antwoorden en 45799218x bekeken

eefje 02-10 om 10:36

Melk doen we met 1/3e gekookt water en 2/3e koud water als we haast hebben en als we tijd hebben koken we al het water en laten dat dan afkoelen.

Meestal maken we zelf de hapjes voor onze zoon in de stoomblender. Als we een potje verwarmen doen we dat ik een pan met heet water en als we echt haast hebben toch maar de magnetron.

Onderweg verwarmen is magnetron opzoeken of iets anders regelen

reageer

Piet clerk (Gast) 02-10 om 11:02

Vraagje over de magnetron, is dat niet schadelijk?

Voor onderweg bestaat iets als een fleverwarmer voor in de auto, maar deze is wel groot.

Cin 02-10 om 11:29

In begin gewoon gekookt en afkoelen of wat koud water erbij...beter voor de krampjes...Maar later wel gewoon magnetron...
lopen hier 2 kids die bijna nooit ziek zijn dus valt best wel mee denk ik;-)
Bedoel als je in dierentuin bent ofzo deed ik ook altijd in magnetron hoor die daar speciaal voor staan...
idd flessenwarmer voor in auto heb je ook..anders gewoon thremoskan gekookt water mee en flesje koud water? voor onderweg flesje te maken..

patricia (Gast) 02-10 om 13:19

Naar mij weten is een magnetron niet slecht. Ik doe er ook vaak de flesjes erin. Eerst deed ik ook gekookt en dan afkoelen.

liza (Gast) 02-10 om 13:27

De magnetron is niet zo goed omdat sommige voedingsstoffen er kapot in schijnen te gaan

Lynn 02-10 om 16:59

hey marloes,

Ik nam voor onderweg altijd een thermofles mee met gekookt water en een flesje koud mineraal water... Erg handig en altijd wat bij de hand! Het water kan je ook in de magnetron opwarmen en daarna de voeding erin! Zo blijft het behoud van de voedingstoffen ook goed.
Gefeliciteerd met je zwangerschap en succes!
Liefs lynn

Cin 02-10 om 19:21

Ohw had al gereageerd...maar uiteraard deed ik het wel als Lynn zegt hoor water opwarmen en dan pas schepjes voeding erbij...niet de voeding in koud water en dan opwarmen!!!!
Lijkt me niet echt de manier ook eerlijk gezegd;-) dus gewoon water opwarmen en dan voeding erbij..

Lexie 02-10 om 20:04

Ik maakte flesjes met afgekoeld gekookt water en daar de poeder in. Borstvoeding mag je nooit in de magnetron opwarmen (dan gaat alles kapot) en vaste voeding kun je ook beter au bain marie omdat de straling van de magnetron toch niet alle moleculen in de voeding heel laat waardoor veel vitamines verloren gaan.

AnnaRebecca 03-10 om 13:05

deed eerst met de flessenwarmer, maar dat duurde me te lang!! toen in de magnetron. dit is al 6 jaar geleden hoor. 
mn vriendin doet het tegenwoordig gewoon met warm water uit de kraan! dat mag zegt ze.. dus ga of voor magnetron of voor warm kraam water !

Cin 03-10 om 14:13

Warm water zou ik echt niet doen hoor! weet je hoeveel bacteriieen e.d. daar inzitten? gewoon voor magnetron koud water opwarmen...is toch stuk gezonder voor je kindje;-)

AnnaRebecca 03-10 om 20:17

@cin, het blijft hetzelfde water uit dezelfde kraan met de zelfde bacteriën!! die gaan alleen maar dood als je het water kookt... en je laat het toch niet koken in de magnetron??

Cin 03-10 om 21:17

Zit toch anders in elkaar...je verwarmt KOUD water in de magnetron het warme water uit de kraan is echt anders...

Cin 03-10 om 21:19

In warme water uit de kraan zitten veel meer bacterieen dan in het warme water uit de kraan!

Cin 03-10 om 21:20

Sorry hihi dan in het koude uiteraard

Lexie 04-10 om 07:31

Met Cin eens, warm water uit de kraan is echt een bron van bacterien! Zeker de eerste weken/maanden water uitkoken en af laten koelen hoor.

selina (Gast) 04-10 om 21:19

Ben absoluut geen voirstander v magnetron. de stralingen zijn niet goed voor het kindje. wij deden altijs flessenverwarmer of au bain marie

An (Gast) 29-05 om 17:38

Koud water stroomt, maar warm water uit de kraan komt vaak uit een boiler. En dat water staat daarin dan een tijd lang stil, zodat bacterieen idd hun gang kunnen gaan, da's het verschil. Dus idd opwarmen in magnetron. Voor onderweg neem ik altijd een flesje koud en thermosflesje warm mee en mengen, ideaal.

Muus86 27-07 om 11:02

Hallo, ik ben nog maar in het begin van mn zwangerschap maar weet dat ik graag borstvoeding wil gaan geven. Dit zal ik in n later stadium op t werk moeten afkolven. Hoe warm je afgekolfde melk op als t niet in de magnetron kan?

Edith 19-08 om 10:53

Dat kan au bain marie (in een bakje warm water), of als je haast hebt, met een klein scheutje kokend water erbij en gelijk goed schudden. Dat laatste is niet ideaal, omdat er altijd wel wat beschadiging van de antistoffen in de melk zal optreden, maar als je kind aan het krijsen is van de honger, heiligt het doel de middelen

Edith 19-08 om 10:55

En als je kindje wat ouder is, kun je aan je partner cq de oppas vragen om het flesje op kamertemperatuur of nog kouder aan te bieden; veel kindjes vinden dat ook prima en het is erg handig!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe verwarmen jullie de voeding?' in het Zwangerschapsforum