tienermoeder

38 antwoorden en 26675490x bekeken

Valenciax 03-10 om 15:45

hallo allemaal !
Ik dacht er zullen vast meer jonge mama's rondlopen en hoe leuk is het om daar met leeftijdsgenoten over te kunnen praten.
Zelf ben ik 20 jaar en 14 weken zwanger, vader is niet in beeld. ik woon nu nog thuis en krijg heel veel hulp en steun van mijn familie.
De zwangerschap was niet geplant maar ik ben er super blij mee, kan niet wachten om die kleine in m'n armen te hebben .
Dus laten we gezellig praten over deze mooie tijd (en de minder leuke dingen) 
groetjes , 

reageer

Anoniem (Gast) 03-10 om 15:47

Tienermoeder? Je bent 20. Volwassenen. Kop op je red het wel.

Valenciax 03-10 om 15:50

20 word nog vaak gezien als 'tiener'...
ik red het zeker wel heb er 100% vertrouwen in 

NewGirl 03-10 om 16:26

hoi!
ik ben 21 jaar en mijn vriend 25, wij hebben in juli besloten om ervoor te gaan! wonen nu bijna 1 jaar samen en zijn er klaar voor om een kindje te mogen krijgen.
ik heb altijd gezegd dat ik jong moeder wilde worden en iedereen vind mij daar ook een type voor haha.

helaas nog steeds geen positieve test in handen mogen krijgen maar ben ook pas net begonnen. ga na het weekend weer eens een testje wagen!

Valenciax 03-10 om 18:53

hoihoi!
komt vast en zeker goed! ik duim voor je 

Tucky 03-10 om 16:33

Hoi hoi! Ik ben geen tiener moeder maar ook hier is er geen vader in beeld bij mijn dochtertje. Ik heb momenteel wel weer een nieuwe vriend. De vader van mijn dochter liet het afweten toen ik rond de 16 weken zwangerschap zat. Hij had hele andere prioriteiten. Afgelopen dinsdag hebben we net de erkenning geregeld bij het gemeentehuis. Het is zwaar, maar er zijn ook mooie dingen. De mooie dingen overstemmen zeker weten de zware dingen! Oh enne, je mag lekker alles zelf beslissen haha! 

Valenciax 03-10 om 18:52

hoi! 
wat fijn dat je een nieuwe vriend hebt, die steun en hulp is heel fijn. 
hoe is dat bij jou toen gegaan met de vader? was er veel ruzie of heeft hij gewoon afstand genomen ?
en heeft hij nu wel erkenning ??

Tucky 04-10 om 11:49

Echt ruzie was er niet eens, hij toonde amper interesse in de zwangerschap. Zijn reactie op de positieve test was "ziet er goed uit toch". We woonden nog niet samen, en op de dag dat we de eerste echo zouden hebben kwam hij bijna te laat. Ik stond op het punt zonder hem te gaan. Zo ging dat alle weken door, ineens lag zijn moeder in het ziekenhuis. Dat is heel erg, als het waar zou zijn. Ik was er op een gegeven moment zo klaar mee, dat ik hem gezegd heb dat hij zowel mij als zijn kind kwijt zou gaan op die manier. En weetje? Ik kreeg niet eens een reactie. (via app) ik heb met de geboorte gewoon een kaartje gestuurd, foto's. Later nog een foto's. In de hoop dat hij nog wat voor z'n kind over zou hebben maar kreeg nergens een reactie op. Ook niet toen ik aangaf het belangrijk te vinden voor mijn dochter dat ze weet wie jaar vader is. Ik heb dus uiteindelijk een advocaat ingeschakeld en zodoende is de erkenning geregeld. De eerste afspraak die we hadden werd gelijk al afgezegd door hem. Ik vind ook dat hij best kan meedragen in de kosten voor mijn dochter, zeker als je je bedenkt dat hij elke 2 jaar een gloed nieuwe auto koopt.. Hij kwam me ook in een dikke bak aan kakken daar bij het gemeentehuis.. 

Valenciax 04-10 om 14:44

jeetje.. wat vervelend voor je dat hij niet de interesse toont die hij wel zou moeten tonen! hopelijk draait hij nu wel een beetje bij en is hij er gewoon voor zijn dochter. 
ik heb het ook uitgemaakt met de vader, alleen schoot dat meteen verkeerd.. in plaats van met me ta praten wat ik al een aantal keer had voorgesteld ook aan zijn moeder.. besloot hij meteen te beweren dat hij de vader niet zou zijn, dat ik expres zwanger zou zijn geraakt, ik zou achter zijn geld aan zitten.. allemaal totale onzin! vind het heel jammer en vervelend dat er niet gewoon gepraat kan worden, maar goed ik hou nog een beetje hoop, misschien dat als de kleine geboren is en zonder ruzie en verwijten gepraat kan worden. ik heb wel besloten het kindje mijn achternaam te geven. hij mag natuurlijk altijd langs komen om tijd door te brengen met de kleine maar dat zal te tijd leren, ik heb sterk het gevoel dat hij niks meer van zich laat horen, of juist op een hele vervelende manier.. (hij is nogal agressief) 

Orchidea 04-10 om 14:05

We hebben ook een vrij actief ''jong zwangergroep'', Je bent van harte welkom om ook daar aan te sluiten! Gefeliciteerd met je zwangerschap.

Tucky 04-10 om 15:04

Mercedes, 
Wat vervelend dat hij zich als een l*l gedraagt! Zo te zien is hij in paniek en kraamt hij daarom allerlei onzin uit. Misschien toch proberen hem erbij te betrekken, al is het na de geboorte. Hou wel de eer aan jezelf hoor, dat scheelt een hoop gezeik. Als je je van je goede kant laat zien, kunnen ze na de tijd nooit zeggen "ja maar jij dit niet en ja maar jij dat niet" als je bijv net als ik een geboortekaartje stuurt met een uitnodiging en hij gaat er niet op in, dan kan hij achteraf niet komen mekkeren dat hij niet eens een kaartje gehad heeft bijv. En als je toch graag wilt dat hij als vader op papier komt te staan voor je kind en hij werkt niet mee dan gewoon het juridisch loket bellen. Op die manier kun je een advocaat op onvermogen krijgen, die er dan voor gaat zorgen dat hij wel zal moeten. Zo heb ik het uiteindelijk ook gedaan  

Valenciax 04-10 om 15:47

ja ik hou zeker de eer aan mezelf, ik heb alle app gesprekken bewaard (misschien beetje gek) in elk bericht staat dat ik er samen uit wil komen voor het kindje, dat onze gevoelens niet uitmaken maar dat we moeten doen wat het beste is voor die kleine straks. hoop dat hij dat over een tijdje ook inziet.. heb er bewust voor gekozen om even een tijdje geen contact te hebben, even rust van elkaar zou voor hem ook goed zijn. en voor mij nu zeker al die stress...
tis natuurlijk wel lastig als je via via hoort dat hij er al afstand van gaat doen en alle leugens die hij verspreid over mij, en ik maar de goede persoon uithangen en niks slechts of lulligs over hem zeggen haha...
maar goed we zullen zien hoe hij er de komende tijd mee omgaat  

Valenciax 05-10 om 15:35

hoihoi
een vraag...
ik heb beetje uitgelegd hoe de vader is, nu ben ik benieuwd naar wat hij allemaal kan doen en eisen als ik hem niet in beeld wil hebben. de baby krijgt mijn achternaam. hij zegt nu alleen wel dat hij een vaderschapstest eist als het kind er is.
in hoe verre kan hij dingen opeisen ??

Tucky 05-10 om 21:59

Hey, hij kan in principe weinig eisen als hij niet als vader op papier staat. Al denk ik wel dat wanneer hij een advocaat in de arm neemt er wel een DNA test Zou kunnen worden geëist door een rechter. Maar als je zeker weet dat het zijn kind is, kun je maar beter mee werken. Ook al wil je hem eigenlijk niet in beeld hebben. Zolang jij je goede kant laat zien scheelt dat een hoop gezeur, en zolang hij geen ouderlijk gezag heeft kan hij niks beslissen over jou/jullie kind. Bij mij heeft de vader ook geen ouderlijk gezag en heeft hij dus niets in te brengen. Hij is enkel de juridische vader zoals ze dat geloof ik noemen 

Valenciax 06-10 om 08:27

oke dat is wel een opluchting! ik wil ook aan alles mee werken en als hij wel een DNA test eist via de rechter zal ik doe ook wel geven, alleen denk ik niet dat hij de gevolgen beseft, maar dat zullen we tegen die tijd wel zien. ik weet namelijk niet wat hij gaat doen, mijn familie en ik hebben sterk het gevoel dat ie niks meer van zich laat horen, maar aan de andere kant kan hij er natuurlijk ook een heel ding van maken gewoon uit eigenwijsheid en dat hij maar zijn gelijk wilt krijgen (zoals hij die altijd wilt) 

Lisanne (Gast) 06-10 om 07:02

Mannen! Ze willen wel sex en dat moet dan zonder condoom omdat het anders niet lekker is. En dan spreek je af dat hij op tijd eruit gaat zodat je niet zwanger kunt worden, maar “Oeps sorry, te laat”  En dan zul je zien dat het raak is en meneer is nergens meer te bekennen!

Tucky 06-10 om 09:15

Als hij helemaal niets meer last horen dan is dat best dubbel. Dat was het voor mij tenminste, aan de ene kant vond ik het wel oké want ik hoef hem er niet per se bij te hebben. Ik red me prima zonder hem. Maar aan de andere kant vind ik het rot voor mijn dochter, die heeft er immers niet om gevraagd. Daarom heb ik ook een zogeheten vaderschapsactie gestart om te zorgen dat hij de papieren zou tekenen en alimentatie verschuldigd is. Zo heeft mijn dochter een vader op papier, mocht ze ooit vragen hebben dan heeft ze een naam om mee verder te kunnen .  

Valenciax 06-10 om 09:37

ja precies, kijk ik vind het ook echt k*t voor die kleine want die kan er niks aan doen, ik heb ook tegen hem gezegd als je niet in beeld wilt zijn prima zeg dat dan gewoon alleen ik zal wel altijd tegen het kind zeggen wie de vader is want ik ga een kind niet een vader ontnemen ondanks dat ik het niet eens ben met zijn gedrag.. dat staat er los van. maar kreeg veder geen antwoord alleen dat hij al een rechtzaak is begonnen  wat niet kan aangezien er nog geen kindje is en ik aan alles wil meewerken alleen niet in zijn ogen natuurlijk. heb ook tegen zijn moeder gezegd dat ik graag afspraken wil maken over hoe we het straks gaan doen en hoe hij het voor zich ziet, kreeg alleen nooit antwoord.. ja dat niet de hele wereld om mij draait.. later heb ik nog een keer gezegd dat het inderdaad niet om mij of hem gaat maar om het kind en we daar afspraken over moeten maken. dat wouden hij en zijn moeder niet dus heb nu mijn handen er een beetje vanaf getrokken en zie wel wanneer hij wat van zich laat horen 

proud_mommy 06-10 om 09:51

Gefeliciteerd meid. 
Dan wil je goed doen en hem vertellen dat je zwanger bent, dan krijg je dat. Ik zou dan echt hebben van, waarom heb ik het je verteld. Wat een vervelend mannetje zeg.
Probeer verder van je zwangerschap te genieten meid.

Valenciax 06-10 om 17:02

dankjewel!! ik geniet er zeker van, ben al druk met alle baby spullen kopen  heb er zo veel zin in 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'tienermoeder' in het Zwangerschapsforum