Huisvrouw worden

86 antwoorden en 25914181x bekeken

Tooby 02-01 om 20:27

@Lot, meer verdienen is niet altijd harder werken..Just saying.

reageer

Lot 02-01 om 21:37

Zeg dat.. er verdienen mensen genoeg met thuiszitten en leunen op subsidies en instanties hahahahahaha (En dan heb ik het niet over de mensen die niet kunnen werken,maar de mensen die ervoor kiezen om niet te willen werken...) 

Falca 02-01 om 23:40

En dat is een vetpot omdat? 
De huursubsidie die ze krijgen gaat volledig op aan de huur, is waarschijnlijk niet voldoende en krijg je alleen bij sociale huurwoningen. Die boven de grens kunnen ze niet betalen. 
Zorgtoeslag gaat volledig op aan de basisverzekering en die is verplicht dus kom je niet onderuit. 
Kinderopvangtoeslag krijgen ze niet want ze zitten thuis.
Kinderbijslag gaat op aan kleding luiers etc voor je kind en is bij lange na niet voldoende om alles voor je kind van te kopen.
De bijstand.... nou woehoe daar komt de zilvervloot, dat zit onder het minimumloon. 
Alles bijelkaar mogen die mensen blij zijn als ze 25 euro in de week hebben om de boodschappen te doen. Waarschijnlijk kun je dan ook naar de voedselbank. Want gas, water en licht moet ook betaald worden om over een basis tv, internet abonnement of prepaid telefoon nog maar te zwijgen. 
Ja ik denk dat ik ook maar thuis ga zitten omdat ik niet wil werken... (echt niet) 

Anoniem (Gast) 02-01 om 22:02

Go Lot!

Tooby 02-01 om 22:12

Lot, ik heb het over werken. Thuiszitten en subsidies en uitkeringen krijgen valt niet onder ''verdienen'', maar onder krijgen. 
Er zijn heel veel hardwerkende mensen die het minimum verdienen en heel veel luilakken op kantoor die de dikke bonussen binnenspelen bovenop hun 50k+ salaris.

Falca 02-01 om 23:15

Lot misschien een dagje ruilen met iemand die fulltime werkt maar niet genoeg verdient om zonder subsidie rond te komen. Als ik zie wat jij blijkbaar aan loonbelasting moet betalen in een jaar zit jij ver boven modaal inkomen en aan je posts te zien heb je geen empathie voor mensen die ondanks hard werken minder geluk hebben als jij.

Ik verdien zelf niet slecht maar ik verdien in een jaar net iets meer als wat jij moet afdragen. Just saying...

FiFi 03-01 om 13:53

Ik snap niet dat mensen zeggen dat huisvrouwen een voltijdse dagtaak hebben. Sorry maar als je 40h in de week moet bezig zijn met het huishouden, zoals ik 40h in de week mijn job doe, dan vraag ik mij af wat je allemaal kan verzinnen om je bezig te houden ... 
Ik vind het daarnaast ook vrij egoistisch om je NU al af te vragen wat je zal krijgen moest het ooit fout lopen met je man...? 
Ga dan op zijn minst part-time werken zodat je zelf nog iets achter de hand hebt. Als het dan toch fout loopt vind ik niet da je ex je zou moeten onderhouden omdat jij jaren niet bent gaan werken. 

Ik ben niet graag volledig afhankelijk, juist omdat als het fout loop ik graag op eigen benen wil kunnen staan zonder mijn ex volledig te plukken. 

Maar dat is natuurlijk mijn mening . Ik heb dan ook alle respect voor andere mensen hun mening

Anoniem (Gast) 03-01 om 20:26

Fifi ik denk ook niet dat je 40 uur in de week bezig bent met je huis schoonmaken, maar ik zou genoeg dingen kunnen verzinnen om de tijd vol te maken hoor. Als je thuis blijft om voor de kinderen te zorgen zul je ze toch ook een groot deel van de tijd moeten vermaken (zeker als ze nog klein zijn), je kunt dan juist ook al die leuke dingen doen met je kinderen die ze nu op de opvang doen. Samen tekenen, knutselen, verven, koekjes bakken, in de speeltuin spelen, door het bos wandelen, een moestuintje beginnen om te zien hoe alles groeit, naar de kinderboerderij etc. 

Noor 03-01 om 14:35

Ik kan uit de post van degene die het topic gestart is niet helemaal opmaken of er nu al kinderen zijn of dat dat nog een wens is. Thuisblijven om voor de kinderen te zorgen of niet, dat moet ieder voor zich weten, maar als er nog geen kinderen zijn, wil je dan niet juist die tijd gebruiken om wat op te bouwen? Ervaring, een beetje extra spaargeld? Wie weet hoe lang het duurt voor de kinderen er echt komen, dat soort dingen laten zich moeilijk plannen soms. Wat heb je dan al die jaren opgebouwd?

Tooby 04-01 om 18:41

FiFi, ik ben het met je eens dat huisvrouwen niet een fulltime taak hebben, maar het is wel de hele dag door. Het is lastig om als huisvrouw de uren te rekenen.
Ik heb elke dag de standaard schoonmaak 'werkzaamheden', boodschappen doe ik niet elke dag maar wel elke week. Dan is er elke dag wel iets wat ik als ''dag taak'' doe, zoals maandag was-dag, dinsdag de ramen, woensdag de vloer dweilen etc. 
Tuurlijk hou ik tussendoor meer pauzes dan iemand die de hele dag werkt, maar ik krijg er dan ook niet voor betaalt.

Dus ik ben het met je eens hoor haha, maar het is niet zo dat er op een gegeven moment niks meer is te doen. Er is altijd wel wat   Zeker met kinderen, maar goed dan ben je meer huismoeder dan huisvrouw.

Nijntje 17-05 om 14:16

Huismoeder betekent de hele dag voor je kind zorgen is in sommige gevallen zwaarder dan werken. Ik werk liever dan dat ik thuis zit. En er wordt negatief geschreven over dat huismoeder geld krijgen ipv verdienen hangt natuurlijk van de reden af misschien is iemand wel arbeidsongeschikt. Ach ieder zijn eigen mening

AngelRinoa87 17-05 om 19:49

Wauw ik lees even mee. Maar Lot wat kan jij praten als vaarwater zeg…. Wetenschappelijk bewezen dat kinderen die thuis zitten het minder goed doen sociaal. Dan kinderen die wel naar de kinderopvang gaan. Laat ik je dit even zeggen elk kind is anders en mijn zoon die toevallig wel naar de opvang is geweest vanaf 6 maanden tot hij naar de basisschool ging, tegenover mijn zoontje die pas met 2,5 jaar naar de psz gaat. Mijn zoontje (opvang) die zou zo met een vreemde mee gaan omdat hij op de opvang allerlei vreemde zag in en uit lopen en is empatisch minder sterk. Zoontje die met 2,5 naar de psz gaat (was daarvoor alleen maar thuis) was sociaal heel sterk naar andere kindjes, leeft oprecht mee met kindjes die pijn hebben en kijkt eerst twee keer en blijft bij mij voor hij überhaupt ook maar gaat zwaaien naar een vreemde. En mooi dat je kennissen hebt die werken en huishouden doen blah blah… maar een huismoeder betekend niet alleen maar het huishouden. Het betekent er ook voor je kindje er zijn. En mijn vriend werkt hele week van huis. Is alleen in het weekend thuis en zelfs hij heeft respect voor mij omdat hij zelfs het zwaar vind wanneer we samen thuis zijn en ziet hoe het er aan toe kan gaan thuis. Oh en ik heb gewerkt in de kinderopvang en geloof mij huismoeder vergeleken met pedagogisch medewerkster dan is dat laatste toch even met meer kinderen gemakkelijker weet je waarom? Omdat het niet je eigen kinderen zijn. Dus wanneer ze worden opgehaald dan is het niet meer je verantwoordelijkheid. Terwijl thuis zijn het jouw zorgen en jouw verantwoordelijkheid 24/7. En wanneer morgen de zon schijnt dan geniet toch even wel lekker die ene paar minuten voor mijn zoontje mij weer nodig heeft, waar ik trouwens ook volop van geniet! 

AngelRinoa87 17-05 om 19:51

Haha lees nu pas de datum… zou zo maar wezen dat Lot geen eens meer hier actief aanwezig is 

Nijntje 17-05 om 19:53

@angel dat bedoel ik je bent 24/7 bezig op mijn werk is het rustiger maar dit is een heel oud topic maar er kwam weer een idioot tussen die dit topic omhoog heeft geplaatst 

AngelRinoa87 17-05 om 19:54

Die idioot was ik denk ik 

Nijntje 17-05 om 19:55

@angel Nee want daarvoor had ik ook al gereageerd ik bedoel die idioot voor mij

AngelRinoa87 17-05 om 19:56

Mijn telefoon doet raar, soms krijg ik niet alle berichten binnen. En dan kijk ik later en zie ik ze wel. Want die van die Engelse en die van jou zag ik pas later, terwijl ik al gereageerd had 

Nijntje 17-05 om 19:59

@angel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Huisvrouw worden' in het Zwangerschapsforum