wie ervaring met inleiden?

21 antwoorden en 45751356x bekeken

kimjoy 26-10 om 11:59

vanmorgen in het zieknhuis geweest en we hebben gehoord dat ik over drie en halve week ingeleid zal worden. ik ben benieuwd wat me te wachten staat dus iemand?????
Liefs Kim

reageer

* 26-10 om 12:09

@Kimjoy,
Neej geen ervaring maar dat betekent dat je rond 16 nov zal worden ingeleid dus dat je misschien wel eerder bevalt dan ik...:-) zie jij eerder je beebje dan ik misschien of we liggen tegelijkertijd :-) te puffen enzo...

Wat ik heb gelezen is dat het op verschillende manieren kan... 
Dus met tabletten inbrengen en gel en weeen opwekkers....
Ik weet het echt niet meis..
Vertel jij het maar wanneer het allemaal achter de rug is..
Lijkt me super spannend voor jullie...

Dikke knuffels van Ju

evelien 26-10 om 12:10

Hoi Kim,
Mijn tweede bevalling is ingeleid en om eerlijk te zijn vond ik het een heel vervelende bevalling. Mijn weeen waren zo heftig dat ik bijna geen rust kreeg ertussen waardoor ik voor mijn gevoel een wee van 6 uur heb gehad. Ik heb zelfs aan de morfine gezeten terwijl mijn andere bevallingen zonder pijnstilling zijn gegaan. Gelukkig vergeet je het allemaal heel erg snel

Het fijne was wel dat ik precies wist wanneer mijn kleintje geboren zou worden en dat ik het allemaal veel beter kon plannen met opvang, vrij nemen enzo.

Eerst hebben ze mijn vliezen gebroken en toen na 4 uur de bevalling nog niet was ingezet ben ik aan de oxytocine gegaan. Na ongeveer een half uur begonnen we weeen toe echt. 

Ik zou je dus als tip meegeven om een laptop met wat films of zo mee te nemen want het kan lang duren voordat het echt begint.

Liefs, Evelien

kimjoy 26-10 om 13:13

hi meiden,
Dank voor de reactie ik hoop datik er een positieve ervaring aan over houd idd het fijne is dat je idd weet wanneer het zal tussen 18 en 20 nov gebeuren.

Het zou zo maar kunnen Ju maar het kan ook zijn dat me meisje nog eerder komt of mischien jouw knul het wel eerder zat is!

Ik weet nog niet hoe ze me gaan inleiden maar vind het wel heel spannend!
Evenlien waarom hebben ze jou ingeleid?

Liefs kim 
PS hoop op meer ervaringen

* 26-10 om 15:27

@Kimjoy,
IK ben heel benieuwd ook naar meedere ervaringen...
Enneh ja die knul van mij kan ook eerder komen
maar dat hoeft niet we moeten toch echt afwachten.
Maar kaartje komt zowiezo jullie kant op dus dan weet je het
zeker..
Liefs Ju

Anne (Gast) 26-10 om 13:24

Ik heb eigenlijk weinig verschil gemerkt tussen mijn ingeleide bevalling en mijn gewone bevalling dus het hoeft denk ik niet altijd erger te zijn.
Het is eigenlijk niet zoveel anders dan gewoon in het ziekenhuis bevallen maar dan met oxitosine (hoe schrijf je dat eigenlijk ?)

kimjoy 26-10 om 14:06

ben nog nooit bevallen dus daar ook geen ervaring mee anne?! hahah

Dani 26-10 om 15:30

Hoi Kim,

Geen ervaring maar wordt wel spannend zo voor jou!!!
En ik nog maar wachten..........geeft niks, uk zit prima en ik ben gewoon geduldig (NOT)

Liefs dani

* 26-10 om 15:33

@Dani,
Hier nog eentje die heel geduldig is(NOT) 

Liefs Ju

Op heel veel geduldige momentjes.....hihihi

Dani 26-10 om 15:41

Proost...met een bakkie thee!!!!

Anne 26-10 om 16:17

Bijna 14 jaar geleden nu (zoon wordt morgen 14) ben ik ingeleid.
Eerst hebben ze een tabletje opgestoken en kreeg daardoor wel wat weeën maar niet voldoende, toen vliezen gebroken met een haakje en toen aan het infuus gegaan (15.30u). In alle hevigheid weeën en zoon is geboren om 18.30u, dus is snel gegaan vanaf infuus. Maar 3 uurtjes afgezien. Wel inderdaad zoals Evelien zegt, weinig rust tussen de weeën.

Groetjes,
Anne

Marieke 26-10 om 16:21

bij mn eerste dochter ben ik ook ingeleid omdat ik niet genoeg vruchtwater meer had. Moest 's morgens om 8 uur binnen en kreeg toen een pilletje ingebracht (geen idee hoe dit heet) achter een paar uur weer eentje. Heel de tijd wachten maar geen weeen ofzo. Pas om 7 uur ´s avonds werd het echt heftig en heb ik echt de weeen moeten gaan wegpuffen. weet nog dat ik ergens middenin moest overgeven maar dit scheen een bijwerking van die pilletjes te zijn. tWas pittig maar uit te houden doordat je lichaam in een soort roes gaat ofzo zodat je de pijn goed aan kan. (Ben zonder epidurale bevallen) Om 2 uur ´s nachts is onze dochter na 3 of 4 persweeen ter wereld gekomen.tis inmiddels 5 jaar geleden en heel precies weet ik het allemaal niet meer. 
Bij mn tweede dochter ben ik wel spontaan bevallen (had een scheurtje in mn vliezen en in het ziekenhuis hebben ze toen mn vliezen gebroken) Daar heb ik ook gewoon liggen wachten op de weeen maar bij 5 cm uitsluiting had ik geen kracht meer en heb ik een epidurale gekregen, en vanaf dat ik me weer neer had gelegd moest ik al persen en is mn dochter in 3 persweeen ter wereld gekomen (alles bij elkaar 4 uurtjes geduurd)
Buiten dat mn 2e dochter sneller is geboren en ik een epidurale heb gekregen heb ik het niet anders ervaren als toen ik ingeleid was.
Het verschilt enorm van persoon tot persoon hoe je je bevalling ervaart en ook waarschijnlijk hoe ze je gaan inleiden,   dus ik zou je zo goed mogelijk laten informeren door je gynaecoloog en laat het allemaal op je afkomen je lichaam reageert vanzelf!

tammi 26-10 om 16:47

@kimjoy,
ja ik ben 3 maal ingeleid geweest de eerste op 37 weken door zieke moederkoek 
de kleine kreeg geen voeding meer dus was beter dat hij eruit was en heeft geduurd van 8u s'morgens tot 16u in de middag wel heftig .
 de 2 maal ook tot 16u30 maar wel hevig

en de 3 maal was wel heel bijzonder kan ik zeggen 
eerst een baxter wat niet genoeg leek van weeen dan kreeg ik een pilletje vaginaal en een pilletje om te slikken en toen het begon niet zoveel tijd tussen om aan iets te denken 
was heel hevig ik had om 17u volledige ontsluiting en toen ik wilde persen kroop de kleine terug omhoog wilde er niet uit toen had de arts besloten om spoedkeizersnede te doen.want ze dacht dat de navelstreng rond de nek zat.
zei ik bij mezelf heb ik hier liggen afzien en dan dit.maar ze was een sterrenkijker zoals ze zeggen en daardoor wilde ze niet komen 
MAAR IK KAN JE ZEGGEN HET ZIJN DINGEN DIE JE VLUG VERGEET HOOR EENS JE KLEINE ER IS.

EN DAN KAN IK ZEGGEN DAT IK GEEN ERVARING HEB MET GEWONE BEVALLING
vrouwen zeggen mij vliezen zijn thuis gebroken moeten ze vlug naar het ziekenhuis maar ik weet niet wat het is
ben benieuwd wat het met deze bevalling zal zijn maar ben mezelf al aan het voorbereiden.
maar bij iedere vrouw is dit wel anders he

geniet nog van de tijd want binnen een paar weken is je baby daar

liefs tammi

kimjoy 26-10 om 18:26

Hi meide, allemaal bedankt voor de reacties.
ik vind het heel spannend maar ben nu wel heel bewust aan het genieten van het trappel enzo.....
Juist omdat ik weet dta het dalijk weg is! Moet zeggen dat ik het dubbel vind aan de ene kant ben ik ook zo lekker geduldig Not maar aan de andere kant moet ik me meisje dlijk delen! Egoistisch he!
hahah

mama (Gast) 26-10 om 19:00

Bij mijn eerste ging ik 's morgens binnen op controle en aangezien de baby groot was en alles er goed uit zag mocht ik blijven, ingeleid via pil, dan ook baxter, hevige weeën, pas om 14u een epidurale verdoving, tegen 22u 10 cm opening maar baby ging maar niet indalen, dus om 22u30 keizersnede, blijkbaar was mijn bekken niet groot genoeg voor een baby van 53 cm en 4.400kg !!!
Volgende bevalling was geplande keizersnede veertien dagen ervoor want zag er weer naar uit dat het zo een grote baby zou zijn ( 2 weken te vroeg en 3.500 dus ging ook rond de 4kg draaien) .
Nu zwanger van een derde , geplande keizersnede (want na 2 riskeren ze geen derde keizersnede) maar gelijk hoe ik nu ben bevallen zoals alle mama's kunnen beamen je bent de ellende zo vergeten als die wolk van een baby in je armen ligt :-)

kimjoy 26-10 om 19:18

hihi dank je voor je reactie

kimjoy 26-10 om 19:37

hi Gerda,
Ja idd ivm de suiker! 

bedankt voor je reactie en wweet je ik laat het maar gewoon over me heen komen!
Maar meer reacties altijd welkom

liefs kim

gerda 26-10 om 21:04

Da's ook het beste hoor. Met Maya had ik het voordeel dat ik pas de dag vantevoren te horen kreeg dat ik ingeleid zou worden, maar op de ochtend zelf wist de verpleegkundige van de afdeling nog van niets en dacht ik dat het toch anders zou gaan.
Later kwam de gyn alsnog voor de inleiding. Dus ik ben er wat dat betreft haast onvoorbereid ingegaan en dat heeft ook wel voordelen: je hebt niet de kans je er druk over te maken.

Dus laat het mooi over je heen komen, het gaat vast prima!

Lexie 26-10 om 19:55

Ik ben ook ingeleid wegens zwangerschapsvergiftiging. Omdat ik al twee cm ontsluiting had zijn bij mij m'n vliezen gebroken en toen de weeen niet vanzelf op gang kwamen heb ik een oxytocine infuus gekregen. Toen binnen 3 uur op 8 cm ontsluiting en vanaf toen kreeg ik persweeen die 2,5 uur hebben geduurd. Geen pretje zacht gezegd. 

Ik vond de inleiding erg onprettig tegenover een natuurlijk gestarte bevalling. Alles (hormoonaanmaking, weeen etc) wordt toch allemaal geforceerd waardoor het best wel heftig is en niet de normale verloop heeft.

Maar.....elke bevalling en inleiding is natuurlijk anders en dit is alleen maar mijn verhaal .
Het belangrijkste is dat je ontspannen erin gaat zodat je lichaam de kans krijgt om z'n werk te doen en houdt voor ogen; je babytje in je armen is je einddoel!

Olivia-Anna 27-10 om 23:00

He bah!!
ikzelf krijg altijd de kriebels als ik dat hoor!
En hier zou het alleen gebeuren als er serrieuze medische reden voor is. (gevaar voor de baby dan he..)
Wat is bij jou de reden Kim??

Om te beginnen lijkt het mij helemaal niet gezond:
De baby is degene die de bevalling moet opwekken! Hij stuurt hormonen naar onze baarmoeder die weeen opwekken, en hij breekt het water, als hij der klaar voor is..
Uit recent onderzoek is ook gebleken dat baby's er volkomen door verrast worden en zelfs heel erg kunnen schrikken van het kunstmatig breken van de vliezen. 

En de spanning is er ook volledig van af. "De 10e ga ik bevallen" het klinkt zo kunstmatig..
Maar ja ik ben echt een ouderwetse doos hoor (ondanks m'n 23 zomers)
Van mij MOET het allemaal natuurlijk, hoort pijn te doen en borstvoeding is ook een must!! Lang geboorte plan!! Hahaha..

Ik hoor wel van de meeste dat het veel heftiger is omdat ze niet rustig aan de opkomende weeen konden wennen, omdat je meteen een behoorlijke dosis opwekkers krijgt.
Maar dat zal de 1 wel anders ervaren dan de andere..

Ik wil je niet laten schrikken hoor, heb er tenslotte persoonlijk geen ervaring mee he..
Ik hoop wel dat het meevalt voor je!! En dat je er een positieve ervaring aan over houdt!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wie ervaring met inleiden?' in het Zwangerschapsforum