Waarom is het tegewoordig niet meer normaal om thuis te blijven voor je kind ??

28 antwoorden en 45601598x bekeken

Cin 30-11 om 19:15

Hoi,
Het is maar net wat je zelf wil en uiteraard zeker in deze tijd of het zich financieel toelaat te stoppen met werken..
Ik zelf ben ook gestopt toen ons 1 ste geboren werd...inmiddels na half jaarben ikt oen ind e avond uurtjes wat gaan werken als mijn vriend thuis is/maar dat is niet zoveel hoor is maar 8 uurtjes per week;-)
Ik zelf ben helemaal voor lekker thuis bij de kids...rust en regelmaat geen gesleep van kinderdagverblijf naar opa s en oma s e.d.
En lUI???? tsja ik hoor er zat die blij zijnd at ze gaan werken want het zorgen en het huishouden en alles wat erbij komt valt ze toch behoorlijk zwaar...
Ik ben erg blij dat het hier allemaal zo kan...ik ben altijd thuis en ben ik er s Avonds even niet dan is papa er..ik vind het genieten gaat al zooo hard...
Mijn zoontje is 5,5 en mijn dochtertje is vorige week 4 jaar geworden nu dus inmiddels beide op de basisschool..en wij zijn 24 wkn zwanger van kindje 3...en ik blijf nog steeds lekker thuis...lekker genieten van ons 3 e wondertje straks en als de kids uit school zijn samen genieten van ons ukkie
en voel je niet lui en zwak want het is gewoon een fulltime job hoor zeker met meerdere kids;-) vandaar wat ik al zei sommige toch gaan werken of blij zijn als ze wer naar hun werk kunnen...tsja tuurlijk ist wel is zwaar zeker als ze lekker dwars kunnen zijn..maar ik zou het niet willen missen...
Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo n preek heb gehad...ik hoor juist vaker van meid je hebt gelijk zolang het kan lekker doen en genieten gaat al zo hard...dus is voor mij niet herkenbaar...
Ik zou er lekker niet op ingaan...ze denken maar wat ze willen...toch!

reageer

Iza 30-11 om 20:36

Ik ben ook gestopt na de geboorte van de eerste. Was eigenlijk niet eens de bedoeling maar zodra ik onze oudste in mijn armen had wist ik dat ik niet terug naar een baan wilde waar ik meer van huis zou zijn dan thuis. Ik ben toen wel voor mezelf begonnen zodat ik toch wat afwisseling had met het moeder zijn maar kon dit heel flexibel inplannen waardoor onze kleintjes er weinig van merkte. Ik vind het geweldig dat ik thuis bij ze kan zijn en dat ik alles van ze mee kan maken, ook al is het niet altijd even leuk natuurlijk maar dat is een baan ook niet . Nu de jongste een jaar is begint het wel weer een beetje te kriebelen om wat voor mezelf te gaan doen dus misschien start ik een studie wanneer de jongste drie/vier is (dus wanneer ze allebei naar school gaan).
Ik vind het ook belachelijk dat je je tegenwoordig bijna zou moeten schamen wanneer jezelf voor je kinderen zorgt. En als je het doet denken mensen toch dat je ook eigenlijk niets anders kan maar ik heb toch echt hbo gedaan en afgerond. Het was een persoonlijke keuze en ik heb nog geen dag spijt gehad! Geniet van je kindjes en werken kun je nog heeeel lang, de eerste jaren van je kleintjes meemaken niet!

xmiertjex (Gast) 30-11 om 21:12

ik zou graag thuis blijven als ons meisje er is. maar dat is financieel (op dit moment) niet echt haalbaar helaas... ons kindje gaat ook niet naar de dagopvang, maar naar de opa's en oma's... Gelukkig werk ik niet fulltime, maar 26 uur. en hoop dat dit ooit minder mag worden!! liefs

Mommy-Of-Nyana 30-11 om 22:01

hier blijf ik ook zeker een jaartje thuis ongeveer.. of toch proberen!!ben normaal tot half maart thuis, en dan nog tot de dag dat ons meisje 5maand wordt (borstvoedings verlof) ofwel neem ik het moederschapsverlof ineen keer op en een deel van mijn vriend zijn vaderschaps verlof dus dat is nog eens 6maand exta... (hier bij ons in belgie kan de partner een deel overgeven van zijn verlof aan ander) en als ik zie dat het financieel niet echt haal baar is (auto afbetalen huis afbetalen) dan neem ik het moederschaps verlof op in halftijds werken.. zo ben ik nog vaak thuis en dan gaat ons kleine muisje naar de oma's en opa's...

dus laat de mense maar zaniken over het feit dat wij lui zijn en dergelijk meis!! wij willen gewoon onze kinderen zien opgroeien is dat nou zo abnormaal? denk het niet! ok de dag van vandaag laat het heel moeilijk toe om thuis te blijven maar waarom zou je het niet doen als je het financieel aan kan! en zoals je zegt het huishouden en kinderen opvoeden is al een heel baan opzich! 

Liefs

Kelly 30-11 om 22:20

Ik kan er echt niet bij dat mensen zulke dingen durven te zeggen! Het klinkt bijna jaloers!
Ik ben nu 12 weekjes zwanger en daardoor in mijn proeftijd ontslagen en moet eerlijk zeggen dat ik dat geen minuut jammer gevonden heb. En ik ben ook niet van plan om nog weer werk te zoeken. Wij hebben altijd al gezegd: als het kan blijf ik thuis. En dat kan dus daar ben ik super blij mee!
Maar ik heb echt nog niemand gehoord die daar commentaar op had. Gelukkig maar, want ik zou gelijk boos worden denk ik!

AnnaRebecca 01-12 om 09:14

ik vind dat ieder dat voor zich moet weten. hier is het financieel niet haalbaar om thuis te blijven, ik werk 25u. maar zou dat ook niet willen. nu ik in mn verlof zit, en hiervoor een paar weken ziekte wet, merk ik dat het nix voor mij is. elke dag is het zelfde! opstaan, kind naar school, huishouden, kind ophalen, eten, kind naar school, ff bakkie bij een vriendin, kind ophalen, eten maken en dan is de dag voorbij!! elke dag weer!!! en ik zou (ook al ist maar voor 1 dag) eruit willen zijn om een dag geen mama te zijn maar gewoon Annemarie!

Kelly 01-12 om 10:00

Ik denk dat je best redelijk zelf in de hand hebt of elke dag hetzelfde is of niet. Tuurlijk moet een kind op vaste tijden eten en slapen maar daaromheen ga ik wel proberen om van elke dag een leuke dag te maken.
En ik ben het zeker met je eens dat een dag voor jezelf ook goed is. Mijn vriend werkt in ploegen en is daardoor ook vaak vrij. Wij hebben afgesproken dat 1 dag van zijn vrije dagen helemaal voor hem is. Hij regelt dan alles thuis en ik kan dan lekker even doen en laten wat ik wil.

Cin 01-12 om 10:34

Mee eens Molly..inmiddels alweer bijna 6 jaar thuis...maar tijd voor jezelf kan ook op andere manier...lekker keer stappen of weg met de meiden...of kids logeren en saampies weg...heerlijk hoor...
ik vind het bijvoorbeeld heerlijk ook om met de kids erop uit te gaan als ze middag vrij zijn...zat leuke dingen...
Zo kan je op vele manieren je dagen leuk vullen en toch lekker genieten;-)
Maar dit is echt maar net hoe je het ziet natuurlijk...ligt het je niet dan niet...
Ik zie hier bij school regelmatig kindjes ook huilen zeker naarmate ze wat ouder worden omdat niet of niet meer naar de BSO willen e.d.
zo heb je overal voors en tegens uiteraard...

Bella (Gast) 21-10 om 08:52

Wij gaan binnenkort proberen zwanger te worden en ik blijf ook thuis bij mijn kindje.
Mijn schoonzus doet dat ook en die heeft er totaal geen problemen mee, financieel gezien dan. Haar vriend werkt, zij werkt 1 a 2 dagen in de week en zodoende.
Je kan ook parttime gaan werken, dat jij de ene dag bij je kindje blijft en je vriend/man de andere dag.
Liefs Bella

mini me 25-10 om 11:00

Ik ben gewoon thuis werk niet
 Hebben 5 kinderen. 
Die keus kunnen we nu mag maken dus waarom niet.
Iedereen mag zelf weten wat ie fijn vind.  Zo te lezen ben je toch niet helemaal de enigste.  Ik heb nog niet echt de opmerking gekregen waarom ik niet werk en anders leg ik het gewoon uit. 

Roos 29-10 om 08:33

Je verhaal is een beetje dubbel, want je word beetje boos om mensen hun reactie op thuis blijven bij de kids.. maar in je verhaal veroordeel je eigenlijk de moeder die hun kind hele dag bij de oppas brengen...

Verder ben ik helemaal voor thuis bij de kids blijven en zou dat zelf ook gedaan hebben ALS we de financiën ervoor hadden, helaas is het voor veel gezinnen gewoon niet haalbaar streven.
Dit gelt dus ook voor ons. ik werk 3 dagen in de week, precies dat, puur omdat we het geld nodig hebben. meer dagen werk ik eigenlijk nooit.
Want het is heel zwaar werken en ik wil niet onnodig vaker bij mijn kind vandaag zijn.


mini me 29-10 om 09:48

Roos je zal het zo op kunnen vatten.
Ik vind ieder zijn eigen ding.
Wat ik zelf persoonlijk zonde vind is als beide ouders 5 dagen in de week werken maar die genieten dan in weekend van hun kind. Zijn ze daardoor slechte ouders nee! Ieder heeft zijn eigen beweeg reden om iets te doen zoals die doet. 

sofie 21-11 om 18:34

Ik vind het jammer dat het financieel gezien niet meer zo simpel is om thuis te blijven... Mag ik vragen hoe andere thuisblijf mama's dit aanpakken? Thuisblijven voor je kind zou een recht moeten zijn! Maar tegenwoordig is naar de creche blijkbaar de standaard?... :-( 

merblanche 22-12 om 19:14

Ik ben ook gestopt met werken, toen de oudste geen plek kreeg op de bso, het kon niet anders. Achteraf een zegen, ik had eerlijk gezegd niet goed door hoe gejaagd en gestresst we waren.
Nu 4 jaar verder en een derde erbij( en nu zwanger van 4e), én geemigreerd naar Frankrijk, waar we wél makkelijk van 1 inkomen kunnen rondkomen, tja keuzes keuzes. Het bevalt me prima thuis, maar ik heb het lang voor mezelf moeten verantwoorden, en dat ik zelf geen salaris meer had vond ik ook moeilijk. Ik was mijn eigen criticus, niemand heeft er ooit wat van gezegd.
Doe alsjeblieft wat je wil, en laat je niet gekmaken!

asma2016 24-12 om 05:44

Hoi Nora, 
Mensen zijn vaak onverschillig en bezig met zichzelf. Ze zeggen maar wat cliché dingen en denken niet na. Ik zelf ben in verwachting van mijn eerste kindje. Ik heb ook een toffe baan waar ik veel voor moest werken en ik wilde niet stoppen. Maar ik moet over 10 weken na de bevalling weer starten en ook vanwege de financelen kant thuis blijven is geen optie. Ik ben wel erg bezorgd hoe het zal worden en of ik en de kleine gelukkig kunnen zijn met de situatie. 
Ik zou zeggen als het jouw bewuste keuze is om voor je kind te zijn en er is een mogelijkheid ervoor, dan moet iedereen op jou jaloers zijn. Dat klinkt als een top mam! 

mini me 30-12 om 17:52

wat is finacieel nodig, wat is luxe?
als iemand geen extra auto heeft 1 tv heeft of geen tv heeft?
 wordt er gewerkt voor extra s zoals onder andere vakantie s extra auto internet merk kleding nieuwe spullen ooit was tv luxe, nu is dat zo n beetje standaard en internet is amper weg te denken al is allemaal wel goedkoper als je zonder doet.
wellicht zijn er punten waar op je op kan sparen vastelasten gooi je elke dag de wasdroger aan of hang je het op scheelt op jaar basis vast weer wat.

TamSz 30-12 om 19:23

Nou ik vind niet dat je lui of zwak bent als je thuis blijft voor je kinderen hoor.
Ikzelf ben wel van plan te gaan werken, maar dat zullen dan halve dagen zijn, en gewoon omdat we het anders niet zo breed hebben.

marijkevanes 31-12 om 08:38

Ik vind dat je het aan je kind verplicht bent om te zorgen dat als je partner ziek wordt/overlijd/bij je weg gaat, jij zelf voldoende inkomen hebt om voor je kind te kunnen zorgen. Veel van de kinderen in NL die in armoede leven  hebben een alleenstaande moeder met een uitkering. 

Dus onbetaald verlof, ouderschapsverlof of het eerste half jaar thuis blijven. Moet iedereen voor zich weten. Maar wees verstandig over je eigen financiële onafhankelijkheid. Juist in het belang van je kind. 

Anoniem (Gast) 31-12 om 09:09

Ik blijf wel werken maar meer voor de sociale contacten en omdat ik mijn werk leuk vind. Omdat mijn uk waarschijnlijk enigst kind blijft om prive redenen vind ik het niet erg om haar naar de opvang te doen straks. Op die manier kan ze straks ook vriendjes gaan maken en leren samen spelen samen delen met anderen kinderen. Maar ik werk maar parttime dus de meeste tijd zorgen we zelf voor ons wondertje. Ik vind dat iedereen het zelf moet weten of ze thuisblijven of gaan werken. Mijn man zou graag willen dat ik thuis blijf maar dat vind ik financieel niet handig omdat hij uitzendkracht is en dus geen financiële zekerheid heeft. Ik heb wel een vast contract maar het is in mijn werk niet mogelijk om fulltime te werken en ik wil niet de stress van 2 banen. Dus hij kan ook geen thuispapa zijn. Bovendien dan zou het een huishouden van Jan Steen worden en daar zit ik niet op te wachten 

penny (Gast) 01-01 om 20:44

Ik ben ook van plan thuis te blijven na de geboorte van mijn dochtertje. Als het (financieel) kan waarom niet? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Waarom is het tegewoordig niet meer normaal om thuis te blijven voor je kind ??' in het Zwangerschapsforum