ontpillen hebben jullie dat gedaan

24 antwoorden en 41523639x bekeken

hoi (Gast) 07-11 om 22:43

Ik en mijn vriend hebben besloten om voor een kindje te gaan. Nu slik ik morgen de laatste pil en vroeg mij af of Veel mensen eerst een paar menstruaties hebben afgewacht of dat jullie meteen voor een kind zijn gegaan.Volgens de huisarts maakt het niks uit en valt het met de echo wel te bepalen hoever je precies bent.Maar is het niet beter om eerst je cyclus weer op orde te hebben?

reageer

madelene 08-11 om 13:24

Hoi ik heb zelf hier geen ervaring mee ik heb nooit de pil geslikt . Maar mijn moeder bijvoorbeeld wel en zei heeft nooit aan ontpillen gedaan en raakte gewoon zwanger al na 3 maanden na het stoppen met de pil
Maar volgens mij doen sommige vrouwen dat alleen uit het oogpunt dat je inderdaad niet weet hoe ver je dan bent.
Maar verder maakt het helemaal niets uit hoor ik zou gewoon beginnen en niet eerst wachten om te ontpilen
Groetjes madelene

hoi (Gast) 08-11 om 16:18

Ik kan eigenlijk ook niet meer wachten haha
Wel erg spannend allemaal.
Ik slik sinds een weekje ook foliumzuur en vanavond slik ik de laatste pil.
Vind het wel erg belangrijk dat al mijn hormonen uit mijn lijf zijn van de pil dit lijkt mij slecht voor de
baby of is dit onzin?

kruimel 08-11 om 18:27

Hoi hoi

Die hormonen zijn meteen uit je lichaam hoor, daar hoef je je geen zorgen om te maken.
'Ontpillen' is eigenlijk ook helemaal geen goed woord ervoor. Die pil is zo uit je lijf, het duurt soms gewoon ff voor je eigen hormonen op orde zijn. De ene heeft er geen last van, de ander moet n half jaar wachten tot de cyclus een beetje regelmatig is.
Je kan meteen voor een kindje gaan, maar verwacht er niet te veel van de eerste 2 a 3 maanden en schrik niet meteen als je cyclus langer is dan de standaard 28 dagen..

Mijn tip: Slik je foliumzuur gewoon braaf door, heb regelmatig seks en tel wel de dagen. Begin nog niet meteen met ovulatie testen of temperaturen, dat doet je gemoedsrust geen goed en levert veel stress op. Dit zijn dingen welke ja altijd nog kan proberen.

Succes en hopelijk ben je snel zwanger!

Xkruimel

hoi (Gast) 08-11 om 19:31

Hoi Kruimeltje,

Vind het nu ook wel erg spannend worden allemaal. Ik heb jaren antidepressiva geslikt.En sinds een week helemaal gestopt. Ook vanwege de kinderwens.Vind het ook best eng Hoe voelt het straks als je een kind hebt, word je leven veel anders en de bevalling lijkt mij best eng

hoi (Gast) 08-11 om 19:32

dat vraag ik mij allemaal af

Yvonne 09-11 om 06:16

Hoi allemaal, ik ben in mei gestopt met m'n pil en ben er toen gelijk voor gegaan. 2 dagen geleden een test gedaan: positief. Dus inderdaad, gewoon je ding doen en afwachten.

madelene 09-11 om 09:11

Hoi het is inderdaad spannend vooral omdat het de eerste keer is natuurlijk
Ik heb zelf 2 kindjes en je vroeg of je leven erg veranderd er Door ja je leven veranderd maar het is een prachtige ervaring moeder worden. En mensen zeggen vaak ik wacht op het juiste moment maar er is nooit een juist moment de beslissing om moeder te willen worden moet vanuit je hart komen daar is geen juist moment voor. natuurlijk moet je met bepaalde dingen rekening houden als je aan kinderen begint maar het is het allemaal waard . Succes en dat je maar snel zwanger mag raken.
Groetjes madelene

Anoniem (Gast) 09-11 om 13:16

Hoi Yvonne,

Van harte gefeliciteerd wat super.

Hoi Madelene,

Het ene moment kan ik ook niet wachten om zwanger te worden lijkt mij geweldig
om zoiets bijzonders samen met mijn vriend te delen.En aan de andere kant denk je kan ik het allemaal aan.Ik denk dat het de zenuwen zijn.En wil graag alles perfect hebben.Ik slik bijvoorbeeld sinds een week foliumzuur maar vraag mij af of dit al lang genoeg is want in de bijsluiter staat dat je minimaal 4 weken voordat je begint met zwanger worden het moet slikken.

madelene 09-11 om 13:57

Hoi het is al heel goed dat je zo bewust en gezond bezig bent voor je zwangerschap .
Foliumzuur is altijd goed nu ook zeker tot aan je zwanger bent dan komt het kindje alvast in een gezond lichaam.
Ja weet je probeer je niet te veel druk te maken je bent al gezond bezig dat is het belangrijkste en vermijd stress probeer het althans.
En eet 2 stuks fruit per dag ook heel belangrijk als je straks zwanger bent
En vermijd het liefst frisdranken met prik matig daar mee liever gezonde vruchten sap dan ben je al een heel end
Verder probeer er niet te veel zorgen over te maken het komt toch zo als het komt.
En ja je leven veranderd in de zin van niet zomaar meer uit kunnen gaan en meer van dat soort dingen je moet een beetje rekening mee houden dat je de eerste jaren zeker bestaat uit je kindje dus als je je daar klaar voor voelt
Kun je de keuze maken om moeder te worden.
Heel veel succes en blijf positief denken gedachten hebben namelijk kracht wie vaak positief denkt trekt automatisch positief dingen aan in zijn leven.
Groetjes madelene

hoi (Gast) 09-11 om 17:11

maar is het niet zo dat je minimaal 4 weken foliumzuur moet slikken voordat je begint met zwanger worden

B. (Gast) 09-11 om 20:28

Het wordt aangeraden, maar het moet niet. Er zijn zat vrouwen die onverwacht zwanger worden en dus niet meteen foliumzuur slikken en toch een gezond kindje krijgen.
Maar wel goed dat je al begonnen bent. Als je nu zwanger wordt zijn alle beetjes mooi meegenomen

Yvonne 09-11 om 20:32

Kom er net achter dat ik m'n foliumzuur vergeten ben in te nemen... Ik neem hem altijd smorgens. Is dit een probleem?

hoi (Gast) 09-11 om 20:47

Ik neem mijn foliumzuur niet op vaste tijden in meestal tussen de maaltijden Door. Volgens mij maakt het niks uit hoe laat je hem neemt als je het maar neemt

Yvonne 09-11 om 20:48

Dank je, dan nu nog maar ff gauw nemen

madelene 09-11 om 22:59

Hoi ik wil je wel mee geven dat je wel over Veel geduld moet beschikken als je moeder wordt en een kindje krijgt en flexibel zijn is heel belangrijk
Ik dacht ook voor ik kinderen had als ik sommige ouders zag zo zal ik het nooit doen bijvoorbeeld tik geven en zeker niet in een volle supermarkt in het openbaar mijn stem verheffen tegen mijn dochtertjes of een tik geven ik vond altijd ten eerste los je met een tik niks op plus je leert je kindje onbewust dat tikken geven oké is dus zal zo kindje ook eerder een ander kindje slaan als hij boos is want onbewust geef je met een tik de boodschap Door aan je kindje dat praten niet nodig is maar slaan ook oké is.
Maar dat vond ik altijd en nog steeds ik voed mijn dochtertjes dus ook niet zo op
Zo dat wad een lang verhaal maar wilde even nog zeggen dat je nu al een goede moeder in wording bent als je al zo bewust denkt over het moederschap en zo goed al bezig bent met je gezondheid
Groetjes madelene

Hoi (Gast) 10-11 om 09:54

Hoi hoi,

Ja daar ben ik het ook wel met je eens praten lost meer op of de strafhoek. Die past supernanny op tv ook toe die vind ik wel goed bij de derde waarschuwing in de hoek en daar blijven zitten 1 minuut x aantal leeftijdsjaren. En een excuses dat hij/zij het niet meer zal doen en dan mag het weer spelen. Maar ligt er ook aan hoe oud het kind is.
Ik beschik wel over veel geduld over het algemeen en ben heel flexibel.
Laatst zag ik ergens op visite dat een kind niet wou drinken en toen begon de moeder te dreigen als je niet drinkt ga je morgen niet naar school. En dan denk ik dat is wel het ergste wat je tegen een kind kunt zeggen het kind zal hoe dan ook naar school moeten. En om dan daar mee te gaan dreigen vind ik erg slecht. Stel het kind vind school niks aan dan denkt het kind mooi dan drink ik niet dan zul je zien wat een heisa het de volgende dag mee brengt als het kind wel naar school moet.  Over dat soort dingen denk je dan vaak wel na hoe zou ik dat doen.

Het lastige aan zwanger worden vind ik wanneer doe je het goed. Er zijn zoveel regeltjes die je graag allemaal na wil leven.Zodat als er later iets met je kind is je dan voor je gevoel zelf niks verkeerd hebt gedaan.

irms (Gast) 10-11 om 10:12

hee hoi

wij hebben besloten voor 2e kindje tegaan toen ons zoontje 1 werd. we zijn nu inmiddels ronde 5 en ben aan het wachten op mijn  nod,, ik heb een hele rare syclus bij 1e kindje was het in 3 maanden raak.
afwachten dus. spannend he? heb steeds 30 dagen maar vorige bijvoorbeeld 39 zo raar eigenlijk en nu eigenlijk ook weer meer als 30 dagen heb mij voorgenomen eind van de week een testje tedoen

madelene 10-11 om 17:29

Hoi irms wij gingen 3 weken voor de eerste verjaardag van mijn oudste dochtertje voor de 2de ik was binnen 2 maanden zwanger.
Bij mijn eerste duurde dat langer
Ik zou toch testen zit je ook wat minder in die zenuwen
Groetjes madelene

madelene 10-11 om 17:36

Hoi inderdaad raar en persoonlijk vind ik het slecht om daarmee te dreigen hele rare manier van met je kind communiceren
Maar ja ik laat iedereen in zijn waarde alleen vindt het persoonlijk heel raar
En inderdaad wat je zegt zo kind gaat juist dwars liggen niet drinken als hij niet graag naar school gaat bijvoorbeeld.
Ik maak er ook nooit een punt van drinken en eten moet wel leuk blijven maak er dan een spelletje van of lijd het kind af met iets .
maar dreigen met dingen of dwingen om te drinken nooit de manier om met je kind
om te gaan vind ik dan .
wat betreft goed doen tijdens je zwangerschap ik at elke dag fruit en dronk geen frisdrank en lette op wat ik at dan bedoel ik voldoende groente nou eten wij dat eigenlijk altijd wel.
Dus dan doe je het al goed.
Groetjes madelene




Je kunt reageren op dit onderwerp 'ontpillen hebben jullie dat gedaan' in het Zwangerschapsforum