Mijn man wil geen tweede kindje meer

91 antwoorden en 42174880x bekeken

Cis (Gast) 05-09 om 09:08

Ik herken het van m'n ex die wilde ook nooit een tweede toen ik alles van de eerste aan het opruimen was weg gooien enzo brak ik ik zei ik wil wel een tweede en als jij dat niet wilt weet ik. Iet of de relatie wel stand kan houden , ik had toen eigelijk al moeten kappen met alles maar hij zei dan gaan we toch voor een tweede blij dat we waren zelfs nog getrouwd omdat ik hoopte dat we dan een stukje verdr zouden komen in onze relatie maar niets bleek minder waar en uiteindelijk ben ik toch gescheiden 

Ik probeer je hier mee te zeggen als hij echt niet wil moet je je 
Of er bij neerleggen of een andere keuze maken 

Want als je toch voor de tweede gaat en hij er niet achter staat kan dat het einde van je relatie betekenen heel veel sterkte

reageer

joke (Gast) 08-09 om 11:49

hoi

joke (Gast) 08-09 om 11:52

 yoloswag gewoon doen

joke (Gast) 08-09 om 11:54

gewoon doen yoloswag 

hoi ik ben loulou (Gast) 08-09 om 11:55

hoi ik ben zwanger van 3 kinderen
stoer he

Nikki 13-09 om 18:53

Ook mijn man wou geen tweede, Maar ik had geen moeite daarmee. Mijn eerste kindje ( nu 4) wIs zo lief en leuk en ik geniet erg veel van hem alleen. Ik wou ook een tweede maar mijn man moest er niet aan denken. Dus dacht ik dan hoeft het niet,verder was ons gezinnetje perfect en compleet. Ja. Nu ben ik 5 maanden zwanger, van mijn twwede kindje en mijn man en ik hebben ervoor gekozen om het te houden. Hij is heel erg blij en ik ook. Maar ja ik werd dus perongeluk zwanger ( echt hoor, niks stiekem) Dus heeft hij zich erbij neergelegd.
Tip: Doe het niet stiekem, je kunt hiermee je hele relatie verpesten . Maar als jij echt een tweede kind wil dan moet je een keuze maken. Blijf proberen om erover te praten, mischien ziet hij dan toch in dat je het echt meent.


Hey, Succes!!!

Zina 14-09 om 17:31

Hey,

Ik ben 7 maanden geleden mama geworden van een prachtige dochter! Het is een superflinke, maar zeer drukke en actieve meid. Ik wil ook graag een 2e kindje, maar mijn vriend ziet dit ook niet zitten. Reden hiervoor is het feit dat onze beide mama's (oma's) er niet meer zijn en we heel weinig hulp (babysit, hulp in huishouden,...) hebben en er vaak alleen voor staan. Dit maakt dat we een heel druk leven hebben.

Ik ben ervan overtuigd dat dit wel gaat beteren naarmate ons dochtertje ouder wordt, en dan wil ik graag een 2e kindje (als zij 3 jaar is ofzo).

Ik hoop stiekem dat mijn vriend nog van mening gaat veranderen, maar ik blijf zeggen dat ik binnen enkele jaren nog een tweede wil. Zou het ook nooit achter zijn rug doen, maar als hij bij zijn besluit blijft weet ik niet of onze relatie het zal redden.

Moeilijke kwestie, maar ook ik vind dat je j e conclusies moet trekken als je echt niet gelukkig kan zijn en vrede nemen met 1 kind!


Groetjes

Beau (Gast) 15-09 om 23:56

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties!

@Cis: Jammer van dat het stukgelopen is tussen jullie. Ik wil dolgraag bij mijn man blijven en net daarom doet het zo'n pijn. Ik hoop dat je intussen terug het geluk hebt gevonden!

@Nikki: Eerst en vooral een dikke proficiat met je zwangerschap,hopelijk loopt alles voorspoedig? Soms wenste ik dat ik me er ook gewoon kon bij neerleggen maar jammer genoeg kan ik die knop niet omschakelen.
Stiekem stoppen met anticonceptie is nog nooit in mij opgekomen en dat is het laatste wat ik zou doen.Ik wil dit samen met hem voor 100% en anders hoeft het niet. Hij is een superpartner en net daarom wil ik samen aan aan een brusje beginnen voor ons kindje.

@Zina: Fijn om te horen dat ik niet alleen ben.Ik was ook van plan om pas binnen een dik jaar aan een tweede te beginnen maar omdat hij zo resoluut NEE zei,schrok ik er echt van.
We hebben zo'n fantastische relatie en hij is zoooo dol op onze kleine schat dat ik het echt gek vind dat hij dat niet wil.Maar aan de andere kan wist hij in het begin al dat ik nooit bewust voor 1 kindje zou kiezen. Kun jij er goed over praten met je partner?

Vorige week heb ik heel lang gepraat met hem (uren),alle voordelen op een rij gezet en er vloeiden traantjes.Even leek het de goede kant op te gaan maar zei dan toch weer nee maar heb gevraagd of hij erover na wil denken en heb gezegd dat ik het een tijdje zal laten rusten. (heb anders bang dat ik door veel te zeuren en averrechts effect krijg).
Ondertussen kreeg ik afgelopen weekend constant de vraag wanneer er een tweede komt. Zucht...
Ik kijk uit naar jullie antwoorden..

Zina 17-09 om 18:53

Dag Beau,

Bwa echt een diepgaand gesprek voeren is moeilijk, hij kan enkel de negatieve zaken opnoemen (te druk, financieel zwaar, ...) ondanks dat hij onze dochter ook doodgraag ziet.  Hij zegt dan ' er komt geen tweede' en als ik echt doordring, zegt hij ' we zullen wel zien' al hoor ik in zijn stem dat hij dit enkel zegt om van mijn gezeur af te zijn. Hij is ook enig kind en zegt nooit een broer/zus gemist te hebben. Ik daarentegen heb een broer en weet hoeveel steun en liefde je hiervan kan hebben...

Ach we zien wel zeker! Ik probeer er niet te veel over te praten, maar het idee wel warm te houden door het af en toe te vermelden.

loulou (Gast) 18-09 om 11:39

hoi

mima (Gast) 18-09 om 11:40

ik ben zwanger van een vijfling

Nikki 09-11 om 12:31

Gefeliciteerd!!!!! Dat is prachtig. Je hebt een mooie buik en ziet er stralend uit!
Geniet ervan.

Nikki

Cis (Gast) 18-09 om 11:51

Ik ben volgends mij de gelukkigste vrouw op aarde whahahash nee zonder gekheid ik heb de liefde van m'n leven ontmoet en samen krijgen we ook nog een kindje

madelene 09-11 om 12:58

Om heel eerlijk te zeggen is dit bij ons in het gezin nooit een discussie geweest mijn man is bij veel dingen meer van het spontane misschien gek maar al onze kinderen we hebben er 2 zijn nooit overlegd of besproken wel grappig dat we nu de 3 de wel hebben gepland het enige kindje waar bewust voor gekozen is
Mijn 2 meisjes zijn altijd welkom geweest natuurlijk maar we hebben bij de 3 de pas dat we het zijn gaan overleggen misschien ook wel omdat het de laatste wordt als mijn nog een derde kindje gegund is natuurlijk moet je ook maar afwachten.
Groetjes madelene

madelene 09-11 om 13:00

Mijn oudste was trouwens bijna 1 toen ik weer aan een 2 de begon eigenlijk nooit lang bij stil gestaan gewoon gedaan en dus niet besproken met elkaar
Groetjes madelene

hellieberrie 19-11 om 20:59

Hoi anoniem, wat een vervelende situatie. Misschien helpt het als je een brief schrijft waarin je uitlegt hoeveel een tweede kindje voor joi betekend. Zo kuh je alles rustig opschrijven en weet je zeker dat je alles hebt gezegd. Hij kan dan zelf een moment kiezen om te reageren, mannen vinden het volgens mij altijd heel lastig om te verwoorden wat ze vinden en voelen. Ik kan me voorstellen dat het rauw op je dak komt als je verwacht dat jullie op 1 lijn zitten wat betreft een tweede kindje.... Ik hoop dat jullie er uit komen. Succes!

Edith 26-11 om 11:01

Wat staat er hier tussen alle serieuze reacties door een walgelijke spamactie van een stel kleine kinderen toen, zeg (Joke, Loulou, Mima, Cis - allemaal ook nog eens heel toevallig gasten)! Mensen hebben denk ik niet door hoezeer je iemand op zijn hart kunt stampen. Of wel, en dat maakt het nog triester.
Zijn hier geen moderators, die dat soort reacties weghalen? Ik zie nergens een manier om spam enz. te melden - ook geen subforum. Nu is het in dit topic te laat (dit speelde in september), maar ook onlangs zag ik weer van die flauwe spammers op het forum. Iemand die weet waar/hoe je dat kunt melden?

Anoniem (Gast) 10-01 om 13:19

hoi
wij hebben ook hetzelfde probleem.
mijn man wil absoluut geen tweede kindje. Van onze eerste was ik vrij snel zwanger. En zij is nu net een jaar oud.
heb het al een paar keer met hem over gehad. Eerst zij hij nee,maar dat hij er over na wou denken. Dat snapte ik. In de weken daar op zei hij steeds tegen onze dochtertje van je krijgt er misshien een broertje of zusje bij. En zo van het een op ander moment zegt hij tegen mij. Ik heb er nog eens over nagedacht en ik wil het niet,kost te veel geldt. En dat is hoe die erover denkt. En ik weet niet hoe het nu veder moet. Hij wil niet en ik heel graag.

Ikke (Gast) 06-09 om 12:22

Beau, 
Volgens mij is dit onderwerp al wat oud, mijn vraag is nu, hoe staat het er nu mee?
Ik zit in precies dezelfde situatie, mijn dochter wordt nu al bijna 3 en ik durf het er gewoon niet eens meer over te hebben. Omdat ik het antwoord al weet. Alleen kan ik wel in huilen uitbarsten. Het gevoel dat ik maar van 1 kindje moeder zal blijven doet pijn. Ik weet ook echt niet hoe ik hier nog over moet beginnen. Heb een spiraaltje en ik kan het ook niet over mijn hart verkrijgen om die er stiekem uit te laten halen zegmaar. 
Pfff lastige situatie.

Elineke 06-09 om 12:47

hey,

ik heb vroeger het zelfde mee gemaakt.
We wouden vroeger altijd heel graag 2 kinderen . Maar na de eerste is gekomen met spoedkeizersnee (we konden allebei dood geweest zijn als het langer had geduurd) En sins dien had mijne vent zo iets van er komt geen 2de niet meer.
Ik had me achter die beslissing neer gelecht want er achter blijven zagen zou nooit geholpen hebben. 
Maar toen onze schat 2en half was kwam hij zelf er ineens mee af of we geen 2de zouden nemen . 
Lang over gebabbeld dat hem zeker was en ook veel met de gynecoloog gepraat. En toen zijn we samen aan een 2de begonnen ikke super blij 
Nu heb ik 2schatten van kinderen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn man wil geen tweede kindje meer' in het Zwangerschapsforum