5 weken zwanger

34 antwoorden en 40395935x bekeken

Madelene 02-04 om 21:06

Hoi Ilona welkom op brabbels
gefeliciteerd met je zwangerschap
Maak je maar niet ongerust over
het heeft te maken met hoe je lichaam reageert hoe sterk op de hcg hormoon . Wordt door iedere vrouw weer anders beleeft. 
Maar zegt niks over je zwangerschap. 
Ik voelde mij ook goed bij mijn eerste zwangerschap
ik merkte alleen dat ik zwanger was door dat ik over tijd raakten .
en de kwaaltjes kwamen pas later . En ik heb nu een gezonde dochter van 6 jaar rondlopen
Dus je ziet het het zegt niks
bij mijn jongste dochtertje had ik weer wel heel vroeg voor ik nog over tijd was al kwaaltjes super veel honger erge duizeligheid daar aam merkte ik dat ik dus zwanger was. 
Maar ook weer een gezonde dochter
dus het kan gewoon bij elke zwangerschap weer heel verschillend aan voelen. 
maak je geen zorgen en geniet nu je nog niet last hebt
Van de kwaaltjes probeer dan nu nog van te genieten
groetjes madelene

reageer

Ilona 04-04 om 17:02

Bedankt voor je reactie.  Finn dat je zo snel bent... wil weer even mijn verhaal kwijt. Ben zo onzeker...

Zondag mijn 1e test gedaan 1 dag over tijd clear blue die gaf 2-3 aan....      wel heb ik een te traag werkende schildklier sta onder behandeling bij ha goede medicijnen voor.   Zondag middag na een reclame te zien wel over gegeven.... verder geen last.... het enige wat ik heb zijn allerlei rare gevoelens die ik voel door de plekken in mijn buik dan daar dan daar..... verder voel ik helemaal niks...

Vandaag clear bleu gedaan en vandaag stond er ineen 3+     betekend dit dat het wel echt aan het groeien is en ik me echt nergens zorgen om hoef te maken. Of kan het ook zijn dat het niet meer leeft maar wel aangeeft dat dit week 5 is?

Mijn moeder heeft tussen mijn broer en mij 1 miskraam gehad verder niks. En mijn oma heeft van tussen 8 kinderen 1 miskraam gehad...    ik ben heel bang dat ik ook een miskraam kan krijgen omdat ik niks voel. Of hoef ik niet bang te zijn omdat ze er beiden maar 1 hebben gehad. En ik dan niks krijg. Of krijg ik er dan veel?  Dit is mijn onzekerheid.

Madelene 04-04 om 22:47

Ik zou mij geen zorgen maken echt niet
zolang de test dat aangeeft betekent het dat het kindje inderdaad gegroeid is daarom geeft de test nu 3 plus aan.
Probeer niet zo veel te denken aan een miskraam
mijn eigen moeder heeft bij haar eerste zwangerschap een tweeling gekregen 2 jongens
die waren te vroeg geboren die is ze kwijt geraakt
maar ik heb 2 dochertjes gekregen en 2 gezonde zwangerschappen dus ook echt dat zegt niks over jou
kan bij jou heel anders gaan wel gewoon gelijk goed zijn.
ik snap dat je verfelijkt maar doe dat maar niet
is nergens voor nodig. 
Groetjes madelene

Madelene 04-04 om 22:50

Te snel geschreven ik bedoelde ik begrijp dat je automatisch vergelijkt maar doe dar maar liever niet
nergens voor nodig. 
Kijk dat voorbeeld met mijn moeder dat heb ik ook niet het zelfde als mijn moeder. 
Groetjes madelene

samantha 05-04 om 16:48

Hoii ilona zo als de andere zeggen geen zorgen maken ik voelde pas iets naar 3 maanden! Ik was de eerste maanden ook nog ongesteld en pas naar 3 maanden begonnen me borsten enzo pijn te doen en ik heb nu een gezonde zoon van 4
geniet van je zwangerschap

Liefs x

Ilona 05-04 om 22:09

Bedankt voor de lieve reacties hoop op nog meer reacties doet me goed.
Och wat ben ik onzeker. Het is mijn 1e zwangerschap en dat ik dan niks voel merk vind ik wel eng...

Vandaag verjaardag gehad van mijn mam.... tijdens het eten trok ik t even niet en begon spontaan te huilen. En 5min daarna moest ik overgeven. Hoort dit er allemaal bij?

Kan ik zelf ook ergens aan merken dat het kleine spruitje in mijn lichaam leeft om me gerust te stellen of?  Owow wat ben ik gespannen zeg. Zo eng allemaal...  1 bang dat ik niet zwanger kon raken met traag werkende schildklier en 20 kilo overgewicht. En dan nu bang of t wel goed gaat

amy 07-04 om 07:04

Hallo Ilona,
Dat plotseling overgeven kan zeker een zwangerschapssymptoon zijn. Net als overmatig huilen.
Ik heb ook een te traagwerkende schildklier en ben vorig jaar bevallen van mijn eerste kind. Ik moest wel elke 4 weken bloedprikken om te kijken hoe de waardes waren. Verder geen enkele last gehad van schildklier. Zolang je waardes goed zijn zou je ook gewoon hele traject via verloskundige mogen doen.
En ook hier weinig klachten aan begin van de zwangerschap gehad. Dus dat kan allemaal prima.

Ilona 09-04 om 13:30

Hoiii nu 5 weken en 5 dagen.... sinds gister ineens pijnlijke tepels als je t aanraakt.... en ineens vandaag is de buikpijn weg...

huilen niet meer gehad... en alleen 2x overgegeven op 2x zondag middag.....

Ga me nu weer druk maken omdat de klachten weggaan... iemand hier ervaring mee?

Kan iemand me gerust stellen. Het piekeren komt weer

samantha 09-04 om 14:13

Och meid bij een zwangerschap is het nou eenmaal zo je kan je paar dagen of weken goed voelen en dat kan zo weer om draaien bij iedereen ia het anders ik zou me echt niet zo druk maken het hoort er allemaal bij

Ilona 10-04 om 23:43

Dankje.... wat blijft dit toch een onzekere tijd. 29 april voor het 1 naar de verloskundige en 7mei de 1e termijn echo....

Zit vol vragen. En natuurlijk nog de angst. Morgen 6 weken (42dagen) zwanger. Hoop dat alles nog goed is.      Heb geen bloeding nog gehad.. vandaag wel weer pijnscheutjes en geke pijntjes onderin me buik.... en soms geborrel geluid in de darmen... en nog pijn aan de tepels... verder nog steeds geen veranderingen.... 

Best een beetje zenuwslopend dat wachten. De tijd gaat ook zo langzaam voorbij.. en kan nergens anders aan denken op t moment....   het is toch niet zo dat als je er steeds aan denkt dat t dan mis gaat??

samantha 11-04 om 09:46

Ö spannend de eerste echo ja het lijkt nu heel langzaam te gaan maat voor je het weet heb je kleine hummeltje in je armen ik denk zelf niet dat als je dat denkt dat het dan ook mis gaat ik hoop naar dat je eerste termijn echo was gerust gesteld bent en lekker kunt genieten ik zelf kan niet wachten tot ik weer zwanger ben hihi maar ik snap je onzekerheid ook maar die zal vast minder worden wanneer je met je eigen ogen hebt gezien war er groeit in je buik

Eva 12-04 om 10:24

De onzekerheid hoort erbij! Ik trok zelf ook alles in twijfel. Achteraf gezien compleet zinloos. Maar het is wel begrijpelijk. Je wil het graag. Heel langzaamaan krijg je meer verschijnselen en ze zullen ook wisselen. Je kan erover lezen wat je wil maar geen mens is gelijk en geen zwangerschap is gelijk. Na de twaalf weken ben je meer gerust, vervolgens heb je de 20 weken echo, vervolgens ben je blij de 25 weken te zijn gepasseerd. Ik zit op 33 weken en maak mij nu zorgen over of hij het wel gaat redden tot de bevalling! Er zijn weken dan voel je jezelf zeker, blij en tevreden en andere weken is dit misschien niet zo. De hormonen kunnen er wat van! En het gerommel in je buik komt en gaat. De vrucht is nog zo klein, ik had met 7 weken een echo en hij was 0,9 cm. Inmiddels is hij een dikke twee kilo ????. 

Succes. Heb er vertrouwen in. Veel spanning helpt niet, zoek afleiding. Je kan enkel goed voor jezelf zorgen en wachten.

Madelene 12-04 om 14:41

Eerlijk gezegd heb ik dit nooit gehad ik heb 2 dochertjes maar geb nooit bij stil gestaan dat er iets niet in orde kon zijn of mis kon gaan. 
Ik denk ook niet dat je daar van uit moet gaan. 
ik kan best begrijpen dat er vrouwen zijn die dit wel hebben zich zorgen maken
maar ik denk altijd zo er gaat meer goed dan dat het mis gaat .
het gaat weleens fout bij sommige vrouwen maar ik denk dat het merendeel wel een gezonde zwangerschap heeft en daar moet je gewoon van uit gaan. 
ik hoop dat je je al wat rustiger voelt en minder angstig of onzeker .
groetjes madelene

Ilona 13-04 om 22:02

Ben vandaag bij de internidt geweest,  aangezien mijn schildklier te traag werkt. Nu kon ik gelijk bloedprikken voor de schildklier bloedarmoede en voor de zwangerschapshormoon of die aanwezig is.

Kan het zijn dat ik thuis 3 positieve testen heb van vershillende merken en dat ik woensdag van de bloedtest een negatieve uitslag krijg?

Nog steeds weinig symptomen.... rare gevoelen en steekjes ofzo in de onderbuik.... beetje gevoelige tepels... en savonds na 9uur wat meer moe (kan door de schildklier zijn maar in januari nog helemaal goed ingesteld geweest) 

He  bah maak en wordt weer helemaal onzeker nu,  dat ik het misschien mis heb vanwege die 3positieve thuis testen....

Ilona 14-04 om 17:58

net antwoord gehad van de internist....

Schildklier tabletten gaan omhoog naar 150 micro gram.... van bloedarmoede is allemaal nijs uitgekomen daar is alles goed van... ook geen suikerziekte of wat dan ook.

Het hcg hormoon bij bloedprikken van de zwangerschap is nu 25duizend.... is dit goed? Ik ben nu 6 weken en 3 dagen...

Nog steeds heel weinig klachten.... hoop weer op antwoorden... wel heel iets onzekerheid weg met dat het nu wel in me lichaam zit qua hormoon..

Bedankt vast weer

Ilona 18-04 om 13:54

Hier ben ik weer even... nog anderhalve week dan naar de verloskundige en nog 2 en een halve week voor ik de 1e echo mag doen.... sow duurd nog lang in mijn ogen... de tijd gaat zo langzaam voorbij.

Mijn symptomen voor nu:
× af en toe kriebelen op de buik
× met plassen lukt t af en toe niet. Moet wel maar            komt dan eerst even niks
× me buik doet nog steeds gek... soms steken soms 
    zeurende pijn (niet ongesteldheidspijn. Maar wel           van die pijn dat je denkt moet ik me zorgen maken?)
× en me tepels zijn nog een beetje gevoelig. Maar niet heel erg

Ilona 18-04 om 13:55

Dus maak me nog steeds een beetje zorgen....

Hoop op reacties van jullie... ben  heel benieuwd

Eva 20-04 om 04:52

je moet echt gewoon even afwachten. Ik herken wel dat gekriebel in de buik. IK noem het meer gerommel. Ik was vooral erg moe dat was achteraf mijn eerste symptoom. Maar er zijn vele symptomen  mogelijk. Zolang je een positieve test hebt en geen menstruatie en enkele lichamelijke veranderingen dan kan je toch uitgaan van een zwangerschap. Maar of alles in orde is dat zal je zien bij de echo. Geduld hebben! Wij weten echt niet meer dan de huisarts of verloskundige.

Ilona 26-04 om 11:23

Even een tijdje niks van me laten horen want was erg druk.

Vrijdag bij 7w en 6d had ik smoegens ineens een rondje bruin met streepje rood bloed ter groote van 20cent in me ondergoed zitten. Ik schrok me dood.
gelijk verloskundige bellen zei me moeder want je gaat lang weekend in. Ik gebeld.

1. Het kon een bloedvaatje zijn
2. Het kon nog innestelingsbloed zijn
3. Kon ongi bloed zijn want dat moest ik normaal dit weekend worden
4. Kon blaasontsteking zijn
5. Kon misgaan en eindigen in miskraam

Blaasontsteking op getest bij ha dit is uitgesloten want urine was helemaal schoon. Vk terug gebeld
 nu wordt ik dinsdag gebeld wanneer ik echo krijg deze is gelukkig vervroegd anders pas 7mei.

Nu rest vd dag vrijdag 2x met afvegen bruin gehad. Ma savonds niks meer in ondergoed gehad. Zaterdag naar walibi geweest nergens in geweest lekker bij me nichtje geweest. Maar over de dag verspreid weer 3x bruin verlies gehad. En nu zondag tot nu toe niks.

Zijn er hier die daar ervaring mee hebben en hoe is dit afgelopen?  De zorgen zijn weer groter. En genieten kan ik nog niet.

Eva 27-04 om 11:25

Had ik ook en ik was wel zwanger. Duurde een dag of twee en was ongeveer zoals jij beschrijft. Maar vooralsnog, jou situatie is de mijne niet. Gewoon even afwachten.

Je kunt reageren op dit onderwerp '5 weken zwanger' in het Zwangerschapsforum