Zwanger na miskraam

45 antwoorden en 37054511x bekeken

Mamma 16-04 om 19:33

Hay meiden,

Ik was 6 weken zwanger toen ik ging bloeden en mijn gevoel was juist.. er was een miskraam op gang gekomen maar wat bleek.. er zat nog een kindje in! Maar de verloskundige vertelde me dat er 50% kans was dat de 2e het niet zou halen.
 Het '1e' kindje zou of opgenomen worden door het lichaam of het zou eruit vloeien met gevolg dat de 2e het ook niet zou halen. Dat zat me al niet lekker maar probeerde toch hoop te houden maar ik had zon buikpijn, uiteindelijk bij 9 weken begon ik weer te bloeden, echo gehad en het hartje klopte niet meer.
Ik heb een week gebloed met flinke weeen was zo verdrietig en kapot van! Ik wou het zo graag !
Probeerde het los te laten wel gevreeën en n maand later nog niet ongesteld geworden.. 
Bij controle bij de gyn kwam ik erachter dat ik toch weer zwanger ben! Er was een nieuwe holte te zien en de bloedtest was positief..
Ontzettend blij maar ook wel een beetje bang ..
Ik was benieuwd of er veel meiden zijn die zo snel weer zwanger zijn geworden?

reageer

framboosje 25-04 om 16:52

Dag Mamma,

Ik heb vorige maand een miskraam gehad op 6 weken, eerste zwangerschap. Ik ben ook niet ongesteld geworden tussendoor en ondertussen opnieuw 5 en halve week zwanger, ben wel nog erg bang! Morgen mag ik al voor de eerste echo gaan, ik hoop dat de gyn niet boos gaat zijn dat ik zo snel terug zwanger ben want hij had aangeraden een maandje te wachten. Maar aangezien mijn lichaam er klaar voor was, leek me het niet nodig om te wachten (mijn huisarts vond ook geen reden om nog te wachten, behalve dan dat het gemakkelijker is om te tellen hoe ver je bent)

Veel succes en hou me op de hoogte hoe het gaat!

Suuske 25-04 om 17:39

Wat een verhaal Mamma! Allereerst veel sterkte met het verwerken van de mk's! En gefeliciteerd met je nieuwe zwangerschap!
Ik heb begin oktober een mk gehad met 6,5 wk en was ook direct daarna weer zwanger! Ondertussen alweer bijna 29 weken zwanger! 
Ik hoop dat alles goed blijft gaan bij deze zwangerschap en dat je over een aantal maanden je baby in je armen mag hebben! 

Framboosje, jij ook gefeliciteerd met je nieuwe zwangerschap en succes alvast voor de echo! mijn vk zei destijds idd ook dat er lichamelijk gezien geen reden was om te wachten, alleen die telling. Maar als je net als ik onregelmatig ongesteld was, maakte dat ook niets uit  Toen ik de 2e x belde dat ik weer een positieve test had, 4,5wk na de mk, vroeg de assistente toch wel voorzichtig of ikzeker wist dat het een nieuwe zwangerschap was...

Ik snap de onzekerheid dames! Hopelijk hebben jullie nu allebei een goeie plakker! 

framboosje 25-04 om 18:35

Bedankt! Het geeft hoop dat het bij jou goed is gegaan!

Ano (Gast) 26-04 om 16:46

Hallo Dames,

Wow dat geeft moed dat jullie zo snel weer zwanger zijn geraakt. Ik hoop voor jullie dat alles goed mag blijven gaan! 

Ik heb net ook een miskraam achter de rug. Bij 6 weken begon ik te bloeden en bleek bij de vk dat het vruchtje al weg was. De dagen erna kreeg ik er flinke krampen bij  (te vergelijken met beginnende weeën ) en verloor ik de rest van het weefsel. Omdat ik afgelopen vrijdag nog licht positief testte, wilde de vk toch nog een echo maken. Dat heeft ze vandaag gedaan.  En mijn baarmoeder is 'leeg'. Er is in ieder geval geen zwangerschap meer. Ze zag wel nog wat bloed/vocht. Dat kan een naderende menstruatie zijn zei ze. Kan dat al zo snel?  Ik ben vrijdag pas gestopt met bloeden. Afijn, ze adviseerden me een cyclus te wachten alvorens weer te proberen zwanger te raken. Zelf zou ik eigenlijk gewoon gelijk weer willen proberen. Wat is de reden dat dat geadviseerd wordt? Alleen omdat de termijn dan makkelijker te berekenen is? 


Hebben jullie na de miskraam nog een echo gehad en wat was daarop te zien?
Ik hoop dat ik me ook weer snel mag melden onder de zwangeren.

Miesje (Gast) 29-05 om 14:25

Hoi meiden

Ik reageer toch ook even, misschien dat iemand hier ook nog nieuwe berichten gaat posten...

Ruim 5 weken geleden is bij mij spontaan een miskraam ingezet en 6 dagen later was op de echo te zien dat mijn baarmoeder alweer helemaal leeg was. Ik heb toen nog wel zeker 5 dagen licht bloedverlies gehad. Ik was 7 weken en ik mocht omdat ik bloedverlies had al vroeg een echo laten maken, op die echo was een gezond vruchtje te zien en geen spore van een miskraam, ze stuurde ons naar huis met de boodschap dat het bloeden snel zou stoppen en dat we konden gaan genieten van dit goede nieuws. Helaas een half uur later stroomde het bloed eruit en wist ik dat het niet meer goed kon zijn. Dit werd dus 5 dagen later met een echo echt werkelijkheid. 

Nu ben ik 5 weken verder en nog niet ongesteld.. Ik hoor veel verhalen dat mensen snel zwanger zijn na een miskraam en ik hoop stiekem ook echt dat het bij ons ook zo is. Vandaag heb ik een test gedaan maar deze was negatief. De afgelopen week heb ik me echt gevoeld alsof ik ongesteld moest worden maar ook dit is niet het geval. Wat ik vooral erg lastig vind is dat ik gewoon de signalen die mijn lichaam me geeft niet herken, ik weet niet wat ik voel en ik weet ook niet wat het is. Afwachten en loslaten is het beste maar dat vind ik oprecht erg lastig.

Wie voelt zich ook zo en wil hier wel over meepraten? 


Aan Ano (mocht je dit nog lezen): De reden dat ze adviseren te wachten is inderdaad dat je het dan makkelijker kan bereken, het heeft geen medische reden. Je lichaam herstelt zich over het algemeen vrij snel na een miskraam. 
Hoe voel jij je nu? Zijn jullie het alweer aan het proberen?

Ik ben erg benieuwd of ik reacties krijg....

Suuske 30-05 om 16:52

Heej Miesje, wat naar van je mk! Sterkte ermee! 
Ze zeggen vaak dat je lichaam ook wat ontregeld kan zijn na een mk en een nieuwe eisprong wat later dan normaal kan zijn, dus misschien dat je daardoor van alles voelt en je ms nog even op zich laat wachten... Weet je wanneer je eisprong is geweest, na je mk (testjes, temperaturen of gevoeld)? Dan kun je ong. 14 dagen daarna je ms verwachten... Helaas kun je alleen maar afwachten! Als je ms er over een paar dagen nog niet is, kun je weer testen.

Bij mij zei de gyn na de mk dat het wel zzo'n 6 weken kon duren voordat mijn volgende ms zou komen...

Hopelijk heb je snel duidelijkheid, want dat afwachten is idd niets!

saartje82 01-06 om 10:22

Hoi Dames,

Ik ben nu waarschijnlijk (over twee weken krijgen we een echo ter bevestiging) zwanger meteen na onze miskraam in April. 

Hebben de dames die dit ook overkomen is ook in het begin weinig symptomen gehad? Ik heb bijvoorbeeld geen pijnlijke borsten. Dat had ik wel bij de vorige zwangerschap.

Gr,

Sara

Suuske 01-06 om 10:33

Hoi Sara,

Ook hier gefeliciteerd met je nieuwe zwangerschap! Hopelijk gaat dit keer wel alles goed!
Ik kan me nog herinneren dat de 1e x (die dus een mk werd), mijn borsten vanaf het begin supergevoelig waren, maar dat dat bij deze zwangerschap pas wat later kwam (vanaf een week of 6/7), net als de misselijkheid (vanaf week 7).
Wel of geen symptomen zegt meestal niet zoveel over de zwangerschap zelf

saartje82 01-06 om 13:17

He Suuske,

Ik zag dat er al een topic was hihi dus dacht even hier reageren.

Bedankt voor je snelle reactie wederom. Ik maak mezelf gek hahaha ben zo benieuwd.

gr,

Saar

Suuske 01-06 om 13:24

Hihi, ik herken het hoor! Zeker na een mk ga je zoooooo twijfelen aan alles! Nog meer dan anders... Duurde ook ff voordat ik er wel echt vertrouwen in kreeg... Je moest eens weten hoeveel testjes ik gedaan heb bijvoorbeeld  Hopelijk heb jij dat vertrouwen ook na dat eerste trimester!

Laat je even weten hoe je echo over 2 weken was?

saartje82 01-06 om 13:54

Ja vreselijk he. Ik voel me gewoon totaal niet zwanger. Hopelijk komt dat nog, hoe gek dat ook klinkt; wie heeft nou zin in: misselijkheid, moeheid en pijnlijke borsten hahaha.
Ik laat het je zeker weten!

Miesje (Gast) 01-06 om 17:21

Nee helaas voel ik mijn eisprong helemaal niet dus ik heb echt geen idee hoe het zit. Ook heb ik er wel aan gedacht om ovulatietesten te doen maar het lijkt me nu gewoon niet handig om ik echt geen idee heb ik wanneer ik enigszins goed zit. Ik wacht het wel af maar het wachten duurt wel lang hoor. Vrijdag is het alweer 6 weken geleden. 

Saar gefeliciteerd! Ik hoop ook zo dat ik niet meer ongesteld ga worden en er binnenkort toch achter ga komen dat ik zwanger ben
Maar ik kan je met je vragen niet  verder helpen maar iedere zwangerschap is anders en je hoeft het dus niet te vergelijken met de vorige. Ik had zelf helemaal geen pijnlijke borsten ,een vriendin van mij die nu al een stuk verder is heeft daar ook helemaal geen last van gehad. 

Maargoed.. Vannacht heb ik weer enorm liggen zweten in bed dat heb ik sinds mijn miskraam niet meer gehad. Vannacht ineens wel weer. Nachtelijk zweten was echt het meest duidelijke symptoom de vorige keer dat ik zwanger was (erg vervelend hihi)... Net ook een enorm potje zitten janken bij mijn serie waar ik normaal ook niet zo'n last van heb (en de vorige keer ook wel...).

Goed ik moet mezelf net gek maken maar ik mag best hopen, dat is beter dan stressen al zeg ik het zelf.

saartje82 01-06 om 19:56

He Miesje,

Ik ken dat "jezelf gek maken" heel erg. Vandaag wel wat rekpijntjes gevoeld dat had ik bij beide zwangerschappen. En ik droom niet normaal hahaha.

Ik heb een test gedaan 7 weken na de miskraam. Dus 7 weken vanaf het moment dat ik de pilletjes nam om de miskraam op te wekken.

Liefs Sara

Anoniem (Gast) 02-06 om 21:30

Ooh nou dan voel en merk je toch wat herkenbare dingen, toch ook wel fijn!

Ik heb net een klein beetje bloed 'gevonden' toen ik naar het toilet ging. Het zet nog niet echt door in een ongesteldheid maar ik ga er wel vanuit. Vandaag voel ik me ook helemaal niet zo prettig, een beetje afwezig, geïrriteerd, moe, rugpijn enz. Dus het zou zomaar kunnen dat ik nu toch na 6 weken ongesteld wordt. Als dat zo is weet ik tenminste ook waar ik aan toe ben....

Miesje (Gast) 02-06 om 21:30

Dat was ik dus , ik zal eens een profiel aanmaken.

saartje82 02-06 om 22:25

He Miesje,

Op zich ook niet verkeerd om eerst even de miskraam zo af te sluiten en je cyclus te beginnen. Maar miss is het innestelingsbloed. Even afwachten. Laat je me het weten?

Xxx Saar

Miesje (Gast) 04-06 om 13:21

Nog geen menstruatie... Het blijft dus nog even spannend. Ik had net paardgereden, toen ik tijdens mijn zwangerschap bloedverlies had maar nog niet wist dat het een miskraam was zei de verloskundige ook dat paardrijden ervoor kan zorgen dat je een klein beetje bloed verliest tijdens de zwangerschap. 

Dus misschien gewoon puur toeval, innestelingsbloed of toch een prille zwangerschap.. Ik heb nog geen idee.

saartje82 04-06 om 15:06

Ah dat is fijn! Word jij ook zo gek van dat wachten en de onzekerheid? Ik wel. Hier nog steeds amper kwaaltjes.

Lea 05-06 om 17:45

Ja die onzekerheid is het ergste inderdaad. Maar vandaag toch echt ongesteld geworden dus we kunnen vanaf nu 'gewoon' weer beginnen. 

Wanneer heb jij een echo?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na miskraam ' in het Zwanger worden forum